Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κλοπή από σούπερ μάρκετ στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2014) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 34, 22 και 18 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις κατηγορούμενες, μαζί με μία ακόμα συνεργό τους, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Ηγουμενίτσα, διάφορα προϊόντα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στα Ιωάννινα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (37,7) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 30, 28, 19 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διαμένουν ο 28χρονος και οι δύο γυναίκες και το οποίο χρησιμοποιούν ως χώρο αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  ποσότητα ηρωίνης, βάρους (27,7) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, που ήταν κρυμμένα στα κεραμίδια του σπιτιού
  •  μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,3) γραμμαρίων
  •  μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (0,6) γραμμαρίων
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, στην διακίνηση της ηρωίνης και στις συναλλαγές των ναρκωτικών, συμμετείχε και ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Μετά από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (9,7) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια για το έργο «VERSO»

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, γνωστή και ως «OpenDays» στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου «VERSO» (VolunteersforEuropeanEmployment), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.
Το «workshop» που οργανώθηκε είχε μεγάλη προσέλευση, και οι συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις πρακτικές εθελοντισμού που συμπεριελήφθησαν στον Οδηγό Καλών Πρακτικών που συντάχθηκε για την ολοκλήρωση του έργου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου γνωστοποίησε τις δραστηριότητές της αναφορικά με τον εθελοντισμό και τον σχεδιασμό της για την υλοποίηση επιπλέον δράσεων, όπως προέκυψαν από την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διάρκεια του έργου. Ήδη εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας για την ανάπτυξη μιας καινοτομικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και την «Κιβωτό του Κόσμου». 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συγκινητική η ανταπόκριση για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Περισσότεροι από 35.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στον ραδιομαραθώνιο της ΝΕΡΙΤ που έγινε τη Δευτέρα, για τη στήριξη των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», παράρτημα της οποία εδώ κι ένα χρόνο λειτουργεί και στην Ήπειρο, στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας στην ακριτική Πωγωνιανή.
Κατά την ημέρα του μαραθωνίου αγάπης, τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ έκανε τόσο ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, όσο και η Υπεύθυνη του παραρτήματος της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή Άντυ Θεοδωρακοπούλου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συντήρηση τοιχογραφιών σε Ιερές Μονές

Τις εργασίες συντήρησης των αγιογραφιών σε δύο Ιερές Μονές της Π.Ε. Θεσπρωτίας και σε έναν Ι.Ν. της Π.Ε. Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια, μέσω προγραμμάτων του Interreg και σε συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ι.Μ. Γηρομερίου, με προϋπολογισμό 115.852,85 ευρώ πλέον ΦΠΑ και Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά προϋπολογισμού 157.929,76 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα εξετάστηκαν από την Ο.Ε. τα δικαιολογητικά συμμετοχής. Επίσης για τον Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων, προϋπολογισμού 113.,821,14 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έργο για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τη δημοπράτησή του.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΔΕΗ: Ένα στα 2 ευρώ στους λογαριασμούς φόροι και τέλη υπέρ τρίτων!

Κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Ένα στα δυο ευρώ που πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πηγαίνει σε φόρους και τέλη υπέρ τρίτων καταδεικνύει έκθεση του Συμβουλίου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρώπης.
Αυτό ανακοίνωσε η επιχείρηση, παράλληλα με τα αποτελέσματα χρήσης για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους που αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2013.
Η ΔΕΗ παράλληλα ανακοίνωσε κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στη Χαμηλή και Μέση Τάση, με συνολική ετήσια κατανάλωση των παροχών τους πάνω από 1 Gwh.
Σύμφωνα με τα συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα της ΔΕΗ:
- Κύκλος εργασιών: € 4.424,9 εκατ.
- EBITDA: € 794,4 εκατ.
- Κέρδη προ φόρων: € 179,5 εκατ.
- Κέρδη μετά από φόρους: € 121,8 εκατ.
Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά € 113,4 εκατ. (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 18%, έναντι 15,2% το εννεάμηνο 2013.


ΠΗΓΗ: www.skai.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε τις συσκέψεις για το Ε.Π. Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής σε απόρους

Ολοκληρώθηκαν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου οι συσκέψεις για την προετοιμασία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2015- 2020 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στο πλαίσιο των συσκέψεων, που οργάνωσε και υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, ενημερώθηκαν οι φορείς για τις κατευθύνσεις που θέτει το Ε.Π., με στόχο την παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.
Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων θα διαμορφωθούν Κοινωνικές Συμπράξεις, μια ανά Περιφερειακή Ενότητα, με τη συμμετοχή φορέων της ευρύτερης περιοχής, όπως πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, Μητροπόλεις, Σώματα Ασφαλείας, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με την τελική έγκριση του προγράμματος οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα αναλάβουν την υλοποίηση των βασικών πυλώνων της Στρατηγικής του Ε.Π. που είναι: η παροχή υλικής βοήθειας (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη καθαρισμού, κ.ά.), συνοδευτικές δράσεις (αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή έκτακτων αναγκών, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης, κ.ά.), καθώς και τεχνική υποστήριξη.

Eurostat: Στο 25,9% η ανεργία τον Αύγουστο

Σταθερή στο 11,5% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο


Στο 25,9% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2014, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (26,1%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σταθερή στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2014 σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013, η ανεργία ήταν 11,9%.
Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013 η ανεργία στην ΕΕ ήταν 10,7%.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Προσεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα

Από τα δημόσια κτίρια στην Άνω Καλεντίνη του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα ξεκίνησε το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς Χρήσης που πραγματοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε ορεινούς και δυσπρόσιτους Δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά, η οποία με απόφασή της προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων και ελέγχου της μη δομικής τρωτότητας κτιρίων και εγκαταστάσεων αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.