Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ξεκινά από την Ήπειρο το πρόγραμμα μαθητείας του Υπουργείου Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα συνάντηση όλων των ϕορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο από την Περιϕέρεια Ηπείρου, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασϕάλισης και Πρόνοιας και της Περιϕέρειας Ηπείρου.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, Ζίτσας Μ. Πλιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριϕερειάρχες Οδ. Πότσης, Ι. Καραμπίνας, Κ. Σιαράβας, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ι. Νικόπουλος, Περιϕερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινωνικών ϕορέων, ιδρυμάτων, πολυτέκνων.
Ο Υϕυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασϕάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου παρουσίασε: α) Τις βασικές αρχές της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ϕτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και β) ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους» που υπεβλήθη στο ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD).

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ένα αεροβόλο πιστόλι καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.430) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 29χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (320,2) γραμμάρια κάνναβης, σε δύο συσκευασίες
  • (3,3) γραμμάρια κοκαΐνης
  • το χρηματικό ποσό των (1.430) ευρώ
  • ένα αεροβόλο πιστόλι
  • μία μεταλλική βαλίστρα
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Στην Ε.Ε. κατατέθηκε το αναθεωρημένο Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε τη Δευτέρα η Περιφέρεια Ηπείρου, το αναθεωρημένο Π.Ε.Π. 2014-2020. Ήταν το πρώτο πανελλαδικά που κατατέθηκε προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις της Ε.Ε. καθώς αρχικά το πρόγραμμα της Ηπείρου είχε υποβληθεί στις 17 Ιουλίου 2ο14.
Οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος είναι πέντε:
* Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της καινοτομίας και των Τ.Π.Ε.
* Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης
* Ενίσχυση υποδομών μεταφορών
* Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας
* Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων.
Η βασική αναπτυξιακή κατεύθυνση του προγράμματος είναι να καταστεί η Ήπειρος "αξιοβίωτη και αυτοτροφοδοτούμενη, έχοντας εξωστρεφή ανάπτυξη, εστιασμένη στις παραγωγικές δραστηριότητες που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενισχύουν την τοπική ταυτότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολίτη της Ηπείρου". 

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας, συμμετέχει με εισήγηση στο Forum Ανάπτυξης, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πατρών

ΟΓΑ: Παρατείνεται έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των εισφορών

Παρατείνεται, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων των ασφαλιστικών εισφορών παλαιότερων ρυθμίσεων, που έληγε στις 14-11-2014.
Ο ΟΓΑ, θα δέχεται πληρωμές των δόσεων, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν ήδη αποσταλεί.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (19.11.2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πατρών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ο 30χρονος, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Παράταση έως 19 Δεκεμβρίου για αλλαγές στο Ε9

Εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα

Τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014 για τροποποιήσεις των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9, κατέθεσε η κυβέρνηση.
Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, το οποίο θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την παράταση στις δηλώσεις Ε9 έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
«Επένδυση πρανών ορύγματος πρωτεύουσας επαρχιακής οδού Κόμβος Βασιλικού - Μαζαρακιά - Κόμβος Καρτερίου με αγκυρούμενο συρματόπλεγμα (Α’ φάση)», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΛΙΓΜΟΣ ΑΕ)
«Αποκατάσταση καθιζήσεων επαρχιακής οδού Χίνκα-Ζόργιανη-Πολύγυρος», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (Ανάδοχος: Μιλτιάδης Κουμπής και ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Συντήρηση - αποκατάσταση δρόμων προς ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό και Λογαρού ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Λάμπρος Κουτσός ΕΔΕ)
«Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια» προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κονταξής Δημήτριος)
Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση μελέτης για την καταγραφή προβλημάτων δομικών υλικών και διάκοσμου Οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ Άρτας, προϋπολογισμού 14.000 ευρώ. Η μελέτη ανατέθηκε στην "ΛΙΘΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΣ ΕΠΕ", η οποία είναι εξειδικευμένη στη συντήρηση ιστορικών μνημείων.
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Συντηρήσεις-Βελτιώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300 ευρώ.

Η Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας, διοργανώνει ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 22:00 στο κέντρο ''Ορφέας'', Πατριάρχη Γρηγορίου 69, Καλλιθέα, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ


Ρουχισμός και υποδήματα σε ιδρύματα και φορείς της Ηπείρου

Ρουχισμός/υποδήματα για παιδιά και ενήλικες, καθώς και σχολικό υλικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην προσφορά της οργάνωσης "Εθελοντές του Κόσμου" προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνολικά 168 κουτιά μεταφέ...ρθηκαν από τις εγκαταστάσεις της εθελοντικής οργάνωσης στην Αθήνα και παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνα.
Το προσφερόμενο υλικό θα διατεθεί, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, σε ιδρύματα και φορείς της Ηπείρου που έχουν ανάγκες.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για σωματική βλάβη σε βάρος 49χρονου στην Αμφιθέα Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (18-11-2014) στην Αμφιθέα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 50, 47 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 45χρονου ημεδαπού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες (18.11.2014) τα ξημερώματα στην Αμφιθέα Άρτας, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 50 ετών, προκάλεσαν με χρήση βίας και μαχαιριού, σωματικές βλάβες σε 45χρονο ημεδαπό.
Οι αστυνομικοί μετά από σχετική καταγγελία, εντόπισαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας τους δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την προανάκριση. Στην κατοχή του 50χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1.26) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή μίας 48χρονης ημεδαπής στις παραπάνω πράξεις, η οποία και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.