Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ιωάννινα: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Μετά από έρευνες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου μισό κιλό κάνναβης και παράνομο όπλο

Συνελήφθη, χθες (14-11-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και παράνομο οπλισμό.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το απόγευμα τον 31χρονο και ύστερα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(443,4) γραμμάρια κάνναβης, σε διάφορες συσκευασίες.
ένα πιστόλι, διαμετρήματος 8 mm , με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο.
ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης.
μία ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά τσέπης.
ένας μηχανισμός ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ).
διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια κ.λ.π.).
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων, με ενσωματωμένες κάρτες SIM , οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 32χρονου, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Δ.Ε.Α.Π.: Αγιασμός και αρχή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2014 - 2015

Με τον αγιασμό από τον Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα και την παρουσία αρκετών φοιτητών άρχισε χθες η νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2014 - 2015.
O καθηγητής κ. Απ. Παπαϊωάννου, ανοίγοντας τον κύκλο μαθημάτων της νέας χρονιάς, αναφέρθηκε στην Πωγωνησιακή - Ηπειρώτικη και Σφακιώτικη-Κρητική, ιστορία.
Στην νέα μας αυτή αρχή, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Β. Μάτσιας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν, ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας που είναι συνέχεια κοντά μας, καθώς και τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθειά που μας προσέφεραν και μας προσφέρουν.
Καλή χρονιά σε όλους μας!
 

Άρτα: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (1.034) γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (14-11-2014) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό Άρτας – Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει μέσα σε αυτοκίνητο, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1.034) γραμμαρίων.
Ο αφορολόγητος καπνός κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν πέντε γυναίκες, που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθησαν, χθες (14-11-2014) αργά το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45, 50, 56 και 57 ετών καθώς και μία 55χρονη ημεδαπή, οι οποίες εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ διενεργήθηκε έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι οι πέντε συλληφθείσες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.
Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ξεκίνησαν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι e-αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην νέα ιστοσελίδα www.energo-eke.gr, για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους.
Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014.
 Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.
Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει χαρακτηρίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως την πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει ο τόπος.

Metron Analysis: Προβάδισμα 4,8% στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,8% στην εκτίμηση ψήφου.
Πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 31,3%
ΝΔ: 26,5%
Ποτάμι: 10%
ΚΚΕ: 6,1%
Χρυσή Αυγή: 5,8%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
ΑΝΕΛ: 3,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 2,2%
ΔΗΜΑΡ: 1,6%

Άλλο κόμμα: 7,4%
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Απάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Δολιανων

Πρόεδρος Ε.Κ.Α.Β.: 
Βάσει στατιστικών στοιχείων η επιχειρησιακή οργάνωση των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β.

Ο  Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.  Δημήτρης  Παπαγιαννίδης απάντησε άμεσα στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Δολιανων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2014

Αγαπητοί Διασώστες του Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. Δολιανών,
κατόπιν της σημερινής δημοσίευσης επιστολής σας, σχετικά με την πλήρωση των θέσεων κάλυψης του Τομέα ευθύνης σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως εδώ και 2 χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β. όλες οι αποφάσεις μου στόχευαν (και στοχεύουν) στην βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς όλους τους πολίτες της χώρας μας.
Ειδικά κατά την παρελθούσα καλοκαιρινή περίοδο που αναφερθήκατε στην επιστολή σας, έχοντας αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, προχωρήσαμε σε συνολικές εσωτερικές μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού από όλα τα παρατήματα του Ε.Κ.Α.Β. της Ελλάδας έτσι ώστε να ενισχυθούν οι τουριστικοί προορισμοί, στους οποίους κατά την δεδομένη χρονική περίοδο (καλοκαιριού) παρατηρείται δυσανάλογη μεταβολή στα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού και κατά συνέπεια στην καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας.
Βάσει λοιπόν συγκεκριμένων στατιστικών μεγεθών, αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών προνοσοκομειακής φροντίδας ανά περιοχή και ανά περίοδο (όπως στηριχτήκαμε κατά τους μήνες της αυξημένης τουριστικής κίνησης), τους μετέπειτα μήνες φροντίσαμε (και φροντίζουμε) να καλύψουμε με το ανάλογο διαθέσιμο προσωπικό του Οργανισμού τον κάθε Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. ανά την επικράτεια βάσει των πραγματικών αναγκών του (αριθμός περιστατικών).
Για παράδειγμα εάν δούμε τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία (βάσει αυτών σχεδιάζεται η επιχειρησιακή δράση) κάποιων άλλων Παρατημάτων & Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει και ο Τομέας των Δολιανών, βλέπουμε τα εξής: Το Ε.Κ.Α.Β. στα Ιωάννινα διαθέτοντας 83 άτομα προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει κατά μέσο όρο σε 36,5 περιστατικά την ημέρα, το Ε.Κ.Α.Β. στην Άρτα διαθέτοντας 37 άτομα προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει κατά μέσο όρο σε 18,5 περιστατικά την ημέρα, το Ε.Κ.Α.Β. στην Πρέβεζα διαθέτοντας 27 άτομα προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει κατά μέσο όρο σε 12 περιστατικά την ημέρα, το Ε.Κ.Α.Β. στην Φιλιππιάδα διαθέτοντας 11 άτομα προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει κατά μέσο όρο σε 3,5 με 4,5 περιστατικά την ημέρα ενώ το Ε.Κ.Α.Β. στα Δολιανά διαθέτοντας 12 καταγεγραμμένα άτομα προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει κατά μέσο όρο σε 0,5 με 1,5 περιστατικό την ημέρα.
Αναγνωρίζοντας τον επιχειρησιακό ρόλο που υλοποιείται από τον Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. Δολιανών στην ευρύτερη περιοχή Πωγωνίου - Ζαγορίου αλλά και στη μεθόριο περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας, όσον αφορά την προνοσοκομειακή φροντίδα, θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την ετοιμότητα σας και να σας διαβεβαιώσω πως όλες οι ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. και εμού προσωπικά, διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους βάσει των πραγματικών αναγκών της κάθε περιοχής.
Αποσκοπώντας στην εύρυθμη λειτουργία του Τομέα σας, θα βρίσκομαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε αλλά και για να ακούσω την οποιαδήποτε πρόταση που θα βελτιώσει την επιχειρησιακή δράση του Τομέα σας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β.


Δημήτριος Παπαγιαννίδης

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

1.279 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Ήπειρο

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσίασε σήμερα το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015».
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους συμπολίτες μας σε 110 ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).
Για την  Ήπειρο προβλέπονται 1279 θέσεις.
Αναλυτικά ανά δήμο:
ΑΡΤΑΙΩΝ: 160
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 21
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: 22
ΔΩΔΩΝΗΣ: 38
ΖΑΓΟΡΙΟΥ: 18
ΖΗΡΟΥ: 52
ΖΙΤΣΑΣ: 53
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 100
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 381
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 21
ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 24
ΜΕΤΣΟΒΟΥ: 25
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ: 49
ΠΑΡΓΑΣ: 45
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 118
ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 33 

Σημαντικό το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό

Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Το ύψος του ανέρχεται σε 92.591.340,68 ευρώ, εκ των οποίων 50.000.000 ευρώ είναι επιχορηγήσεις για έργα Π.Δ.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) που πληρώνονται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου.
 Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, που κινείται στο πλαίσιο που έχει τεθεί με οδηγίες των συναρμόδιων Υπουργείων και έχει ήδη αξιολογηθεί τόσο από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, όσο και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.
 "Είναι αλήθεια ότι οι πόροι που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, είναι κατά 70% λιγότεροι από όσους διαχειρίζονταν οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Δεν μένουμε όμως σε αυτούς που έχουμε σήμερα και διεκδικούμε περισσότερους", ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζήτησε δε τη συμπαράσταση όλων για να αλλάξει πορεία η Ήπειρος: "Χρειαζόμαστε όλοι. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Να την κάνουμε παραγωγική, να αναπτυχθεί η μεταποίηση στον πρωτογενή τομέα, να στηριχθούμε και στον κλάδο παροχής των υπηρεσιών. Σε αυτά εμείς θα ρίξουμε το βάρος", τόνισε για να προσθέσει, ότι παρά τους περιορισμένους πόρους, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σημαντικά έργα σε πολλούς τομείς και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ερώτηση Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία των Ηπειρωτών βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ  (Χρήστο Μαντά Όλγας Γεροβασίλη, Κώστα Μπάρκα, Τάσου Κουράκη, Βαγγέλη Αποστόλου, Τζένης Βαμβακά, Γιώργου Πάντζα, Θεανώς Φωτίου και Μαρίας Κανελλοπούλου)  ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, "προβλήματα και προοπτικές της αρχαιότερης Γαλακτοκομικής Σχολής της χώρας. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας, αφού περιγράφουν την ιστορία της Σχολής".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επικοινωνία Περιφερειάρχη - Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των βοσκοτόπων

Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ήπειρο στο ζήτημα των βοσκοτόπων, συζήτησε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλο. Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων ενόψει της χθεσινής άφιξης στην Αθήνα στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ε.Ε., την οποία πρόσφατα είχε επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης στις Βρυξέλλες.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν για την τρέχουσα χρονιά, ενώ από πλευράς Αναπληρωτή Υπουργού, τονίστηκε ότι προωθείται η Κ.Υ.Α. που ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά την επιλεξιμότητα των εκτάσεων και τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων για την επόμενη προγραμματική περίοδο, στη βάση όσων είχαν συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε γίνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ελεούσα Ιωαννίνων: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 22χρονου ημεδαπού για κλοπή από σπίτι με τη μέθοδο της απασχόλησης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά , για κλοπή από σπίτι στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 22χρονος δράστης, πριν από δέκα ημέρες, εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 22χρονου για κλοπή, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 36η/18-11-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την 18-11-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-11-2014 συνεδριάσεως.
1. Απόφαση επί της από 17-09-2014, ένστασης της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ (Δ.Η.Τ.Ε. Α.Ε.)», αναδόχου του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Τ.Δ. του Δήμου Σελλών» κατά της αριθμ. 91392/9544/2-9-2014 πράξεως της Δ.Τ.Ε./Π.Η., με την οποία η ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτη.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου Αθανάσιου Μηλιώνη, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-04-2015.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Χρυσοβίτσας – οροπέδιο Πολιτσών», αναδόχου Χρήστου Βασιλειάδη, μέχρι την 31-03-2015.