Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5%

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5% της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 27%
ΝΔ: 22%
Χρυσή Αυγή: 7%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
Ποτάμι: 6%
ΚΚΕ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%
ΔΗΜΑΡ: 1,5%
ΛΑΟΣ: 1%
Αναποφάσιστοι: 9,5%
Λευκό-αποχή: 7%

Χωρίς νικητή ο εξ' αναβολής αγώνας μεταξύ Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Κόνιτσας (1-1)


*Ισόπαλο με 1-1 έληξε ο εξ' αναβολής αγώνας του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά με τον ΠΑΟ Κόνιτσας για τον Α΄ Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής στο γήπεδο του Παρακαλάμου.
Ο ΠΑΟ Κόνιτσας άνοιξε το σκορ στο 14΄ για να ισοφαρίσει ο  Αγροτικός Αστέρας με τον Σαντεντίν Δημήτριο στο 69΄ σε 1-1.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης (Χαλιγιάννης Βασίλειος 70΄), Σκόρδος Κων/νος, Μήτσης Πέτρος, Χαλδούπης Βασίλειος, Νάτσης Σταύρος, Χαρίσης Αλέξανδρος, Ζόta Αρσέν, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Άμρο Χρήστος 59΄), Χαρίσης Θεόδωρος, Σαντεντίν Δημήτριος

Βαθμολογία (8η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 24
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  22
3.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 21 
4.  Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 20
5.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 18
6.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 14  
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 12 
8. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 12
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 12
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 11 
11. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 9 
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 8     
13. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 7
14.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6 
15.  ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4 
16. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
17. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -3

Πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου για τον Α.Σ. Καλπακίου (3-0) και την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-2)

*Μεγάλη έκπληξη μέσα στην έδρα των Σερβιανών και πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση  πέτυχε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικρατώντας με 1-2 της ομώνυμης ομάδας.
Αν και βρέθηκε στο 56΄ να χάνει με 1-0 η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με γκολ του Σιώτα Γρηγόριου στο 66΄ και του  Βαρτζιώτη Χρήστου στο 68' έκανε την μεγάλη ανατροπή και κέρδισε με 1-2.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 
Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης Σταύρος, Καλές Βύρων, Πότσης Γεώργιος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Κώστας Κωνσταντίνος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 46΄), Δήμου Σταύρος, Ζηνέλης Πάτροκλος, Σιώτας Γρηγόρης (Καρδάσης Γεώργιος 75΄), Βαρτζιώτης Χρήστος, Δήμου Αθανάσιος
* Μεγάλη νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών σημείωσε σήμερα το απόγευμα στο Καλπάκι η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου καθώς επικράτησε με 3-0 του Δροσοχωρίου.
Τα γκολ των νικητών σημείωσαν ο Μακρής Χρήστος στο 3΄
και ο Μπονόβας Νικόλαος στο 19΄ και στο 83΄.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Γόγολος Ευάγγελος, Γκόνης Πέτρος, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Μπονόβας Νικόλαος (Καρβούνης Αναστάσιος 85'), Τσουμάνης Παναγιώτης,  Μακρής Χρήστος, Ηλίας Μιχαήλ, Κατσάνος Ιωάννης (Κατσαβριάς Βασίλειος 58΄), Διαμαντής Παναγιώτης  (Ζώτος Ευάγγελος 66΄), Κοττίκας Ιωάννης 

Τα αποτελέσματα της 3ης Φάση Κυπέλλου Ερασιτεχνών
Α.Ο.ΠΑΝΑΜΠΕΛΕΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-0
Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ 0-3
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-2
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ 3-0 
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 6-3
Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-4
Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2-0
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3-0

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Έρευνα και εξόριση υδρογονανθράκων στην Ήπειρο»

Αριθ. πρωτ. 2528
Αθήνα 22-10-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Οι πρόσφατες κυρώσεις συμβάσεων για διερεύνηση και εξόρυξη υδρογανανθράκων στην ¨Ήπειρο είναι ένα θέμα υψηλής σημασίας που αγγίζει όλους τους Έλληνες αλλά ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες παντού στον κόσμο.
Η ΠΣΕ  παρακολουθεί με προσοχή το θέμα με σχετική μελέτη και επαφές με επιστημονικό προσωπικό αλλά  και απλούς ανθρώπους μέσω  της επιτροπής ανάπτυξης.
Η  ΠΣΕ αποδίδοντας στο ζήτημα τη δέουσα σημασία, με προσοχή και επιστημονικότητα θα διοργανώσει σε πρώτο στάδιο στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος),  ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
με συμμετοχή επιστημονικών φορέων και φορέων της αποδημίας.


Το γραφείο Τύπου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Βουβοπόταμο Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπηκόου Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στον Βουβοπόταμο Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 44χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 6-04-2014, ο 44χρονος διέρρηξε παράθυρο οικίας 61χρονης ημεδαπής, που βρίσκεται στο χωριό Βουβοπόταμος Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από σπίτι στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά και ένας υπήκοος Αλβανίας
Οι δράστες αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλεμμένα χρυσαφικά σε κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από σπίτι που έγινε χθες (21-10-2014) το πρωί στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 18, 16, 19 και 13 ετών και ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί, δύο εκ των ημεδαπών δραστών, εισήλθαν σε μονοκατοικία που βρίσκεται στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ενοίκου και με τη συνδρομή των άλλων δύο, που είχαν αναλάβει το ρόλο του “τσιλιαδόρου”, αφαίρεσαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων.
Στην συνέχεια, από κοινού οι τέσσερις δράστες μαζί με τον 17χρονο, αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλεμμένα χρυσαφικά σε κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τα κλεμμένα κοσμήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (22-10-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ραγδαία αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο

Δεν πληρώνει κανείς!!!
Στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τα οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ.
Τον προηγούμενο μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους να έχουν φθάσει στα 9,683 δισ. ευρώ.
Οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις περιμένοντας τη ρύθμιση (που έχει καθυστερήσει δραματικά) των 100 δόσεων έχουν σταματήσει τους τελευταίους μήνες να πληρώνουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα μήνα με το μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να φουσκώνουν επικίνδυνα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 ανήλθε σε 9,683 δισ. ευρώ, από 8,654 δισ. ευρώ στο 8μηνο 2014. 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 2.012 άνεργους Ηπειρώτες

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πεντάμηνης διάρκειας πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και σε ολόκληρη την Ήπειρο κατανέμονται συνολικά 2.012 θέσεις στην αυτοδιοίκηση, την υγεία και τον πολιτισμό.
 Μπορεί κι αυτή η δράση του ΟΑΕΔ να μην δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία ειδικά στην περιοχή μας πλήττει και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο θα δώσει σε κάποιες οικογένειες  παράταση ζωής, με την ελπίδα ότι σύντομα θα έρθουν ολοκληρωμένες δράσεις αντιμετώπισης της μάστιγας της ανεργίας.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
*  Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά με  βροχές και καταιγίδες.

Από σήμερα το βράδυ μάλιστα δεν θα λείψουν και οι καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα και στην δυτική Στερεά αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι  νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα.
Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει ότι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Η δυνατότητα αυτή για τον «καθορισμό της διοικητικής διαδικασίας υποβολής αίτησης για καταβολή επιδόματος θέρμανσης», η οποία διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, έχει καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:
• Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως και δεν προβλέπεται υποβολή αίτησης σε αυτά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, διοργανώνει την εκδήλωση «Τα Ηπειρώτικα γεφύρια. Αλλάζοντας όχθεις στην Πίνδο», το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19:00 στην αίθουσα του Παλιού Μηχανουργείου στο Λαύριο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στις 24 Οκτωβρίου ο εορτασμός της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών


Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα εορτασθεί σε ολόκληρη την χώρα η επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.
Για την ημέρα αυτή προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
α) Στις 11:00 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μπιζανομάχων από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
β) Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, από της 8ης πρωινής μέχρι τη δύση του ηλίου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία εξοικονομεί η λαπαροσκοπική χειρουργική


Αθήνα 20/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισεκατομμύρια δολάρια σε εργατοώρες και νοσήλια, εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία, τα τελευταία χρόνια ,η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής σε συνδυασμό με αυτή της τεχνολογίας!
Η μεγάλη επανάσταση στον τομέα αυτό έγινε, πριν από περίπου 20 χρόνια, με την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής, η εξέλιξη της οποίας άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και στο χρόνο νοσηλείας.
Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα πριν από 20χρόνια ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΗΠΑ ήταν 4,6 ημέρες ενώ σήμερα μόλις 2 ημέρες με καθοδική τάση!
«Τα οφέλη από την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ανεκτίμητα, σε πολλούς τομείς και έχουν συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιπέδου ζωής και μακροζωίας στην εποχής μας» τονίζει ο χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου. (www.axiarchos.gr)