Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα «Τραγούδια για το μαρτυρικό Κομμένο» σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κέρκυρα και Αθήνα.

«Songs for Kommeno» επιτέλους και στην Ελλάδα! Ύστερα από έναν κύκλο συναυλιών σε πρωτεύουσες και άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου, η μουσική παραγωγή του μεγάλου εκ Δρέσδης Γερμανού κρουστού Gunter “Baby” Sommer παρουσιάζεται το μήνα Οκτώβρη και στην Ελλάδα. Μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες του Σαβίνα Γιαννάτου στα φωνητικά, Φλώρο Φλωρίδη στα πνευστά, Ευγένιο Βούλγαρη στο γιαϊλί, ταμπούρ και ούτι και τον Σπήλιο Καστάνη στο κόντρα μπάσο, ο Gunter “Baby” Sommer αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στα 317 θύματα του ναζισμού στο Κομμένο, συνεχίζοντας τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να κάνει γνωστό μέσω της μουσικής το έγκλημα πολέμου της γερμανικής Βέρμαχτ στο χωριό Κομμένο.  

25 πετρελαϊκές εταιρείες- Κολοσσοί βάζουν στο στόχαστρο την Δυτική Ελλάδα και τους υδρογονάνθρακές της

Δημιουργώντας ένα κλίμα έντονου ενδιαφέροντος για τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύσσεται σε λίγες ημέρες

Περίπου 25 πετρελαϊκές εταιρείες, ορισμένες εκ των οποίων από τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα του κλάδου, έχουν δώσει το «παρών» στα data room για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, σε Λονδίνο, Αθήνα, Όσλο και Χιούστον, δημιουργώντας ένα κλίμα έντονου ενδιαφέροντος για τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύσσεται σε λίγες ημέρες, για τις έρευνες πετρελαίου και αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Ενδεικτική άλλωστε είναι και η προσέλευση εταιρειών στο διεθνές συνέδριο Balkans and the Adriatic Oil & Gas, που διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, καθώς συμμετέχουν 17 διεθνείς όμιλοι με υψηλόβαθμα στελέχη τους.
Ανάμεσά τους ονόματα όπως η Shell, η νορβηγική Statoil, η Exxon Mobil, η Dana Gas από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσική Gazpromneft (θυγατρική της Gazprom), oι καναδικές Bankers Petroleum και Petromanas, η τελευταία έχει δραστηριότητα στα κοιτάσματα της γειτονικής Αλβανίας όπως και η Shell, η αυστριακή OMV, η Vegas Oil and Gas, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη με δραστηριότητα κυρίως στην Αίγυπτο και άλλες.

Κωνσταντίνος Τασούλας: Ο πολιτισμός είναι μαγνήτης για τον τουρισμό

Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού 

 «Ο πολιτισμός είναι ένας από τους μεγάλους μαγνήτες του Τουρισμού, και ο Τουρισμός είναι μία πηγή θαυμασμού για τον Πολιτισμό» τόνισε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Πολιτισμού, κ.  Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος με την γ.γ. κα Λίνα Μενδώνη, και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιούν 4ημερο οδοιπορικό στον νομό, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα, που σχετίζονται με τις Εφορίες Βυζαντινών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 
 Ο Πολιτισμός, είπε ο υπουργός, είναι μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές κινήσεις που μπορεί να κάνει η πολιτεία και παρέθεσε το αποτέλεσμα σχετικής μελέτης: 
«Η επένδυση στον Πολιτισμό έχει μετρηθεί από το ΥΠΠΟ, με μια πρόσφατη μελέτη που κάναμε και έχει συναρπαστικό πολλαπλασιαστή. Ένα εκατομμύριο ευρώ δίνεις στον Πολιτισμό και έχεις απόδοση για την κοινωνία και για την οικονομία, 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, έχοντας αυτή την εμπειρία, το ΥΠΠΟ ετοιμάζεται σε κάθε νομό της χώρας, έτσι αυτές τις ημέρες και στα Γιάννενα, για τη νέα του εργασία τα επόμενα έξι χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε με τις περιφέρειες και τους δήμους, με τις μητροπόλεις και θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε το έργο που έχουμε κάνει». 

Συλλήψεις ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για διάφορα αδικήματα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, περιπολούντες αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους και αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*ένας (1) φυγόποινος.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 51χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για μη καταβολή εργατικών εισφορών.
*ένα (1) άτομο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 31χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (2,9) γραμμαρίων.

Έρχονται τα «Πτωχοδικεία» και για πτωχεύσεις ιδιωτών

Παρέμβαση τύπου «άρθρο 99» και για τους απλούς πολίτες που χρωστάνε, με εγγυήσεις επί ακινήτων και περιουσίας

Τον οδικό χάρτη για το νέο πτωχευτικό Δίκαιο για Ιδιώτες που θα ακολουθήσει αυτό των επιχειρήσεων και θα προωθηθεί εντός του επόμενου διαστήματος προς συζήτηση από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, προετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ακολουθείται ως προς την πτωχευτική διαδικασία των επιχειρήσεων, παραπλήσια δηλαδή με το γνωστό σε όλους «άρθρο 99» και η οποία θα οδηγεί σε πλήρη διαγραφή οφειλών προς το Κράτος και τις τράπεζες, αλλά με ισχυρό «τίμημα». Κεντρική φιλοσοφία της κυβερνητικής αυτής δράσης θα είναι η προστασία των ιδιωτών και νοικοκυριών, μέσα όμως από ένα πλαίσιο εγγυήσεων και με τη συναίνεση της Δικαιοσύνης. Σημαντικότερο όμως σκέλος της νέας αυτής συνθήκης που θα δημιουργηθεί θα είναι η δημιουργία ενός ουσιαστικά νέου δικαστικού θεσμού που θα λειτουργεί με όρους άμεσης απόδοσης αποφάσεων. 

E-VOICE: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 3,7% έναντι της ΝΔ

Πρόωρες κάλπες «βλέπουν» οι πολίτες, με αφορμή την Προεδρική εκλογή

Σε  δημοσκόπηση της E-VOICE, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα κατά 3,7% έναντι της ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%
ΝΔ: 17,5%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
Ποτάμι: 4,6%
ΚΚΕ: 4,4%
ΠΑΣΟΚ: 3,9
ΑΝ.ΕΛ: 2%
ΛΑ.Ο.Σ.: 1,1%
ΔΗΜΑΡ: 0,8%
Αναποφάσιστοι: 17%
Στο ερώτημα αν πιστεύουν πως η χώρα πρέπει ή δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, οι απόψεις είναι μοιρασμένες.
Το 46,2% απαντά «Δεν πρέπει» και το 45% ότι «Πρέπει».
Πάντως, το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διαφορετική γνώμη εκφράζει το 35,9%.
Μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα το 35,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο το νυν Πρωθυπουργό για τη θέση αυτή και το 31,9% τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κανέναν» απαντά το 31%.

Οι οκτώ φόροι που μειώνονται από το 2015

«Πράσινο φως» από την τρόικα για να κατατεθούν στη Βουλή

«Πακέτο» με οκτώ φοροελανφρύνσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και οι οποίες θα υλοποιηθούν σταδιακά από το 2015.
 Σύμφωνα με το «Έθνος», οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν «κούρεμα» σε φόρους εισοδήματος και πρόστιμα στην Εφορία, διευκολύνσεις για την εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο, κατάργηση πλασματικών φόρων στις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και στην κατοχή αυτοκινήτων και περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγές από «χαράτσια» ανενεργών επιτηδευματιών και κίνητρα για διαγραφές οφειλών από τραπεζικά δάνεια.
Ειδικότερα:
1. Ρύθμιση για χρέη σε Εφορία και Ταμεία. Οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ θα εξοφλούνται έως 100 μηνιαίες δόσεις ενώ για μεγαλύτερα ποσά θα φθάνουν τις 72 δόσεις.
2. «Ψαλίδι» στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί μέχρι το 2016, αλλά την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα είναι ψαλιδισμένη τουλάχιστον κατά 30%.