Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

75 εστίες προσβολής πλατάνων στην ΠΕ Ιωαννίνων

Συνεχίζοντας την προσπάθεια  ενημέρωσης  όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων  για τις ενέργειες πρόληψης και καταπολέμησης  της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων η Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενημερωτικό υλικό με στοιχεία για την ασθένεια και οδηγίες για την απολύμανση εργαλείων και μηχανημάτων που αποτελούν και την κύρια αιτία μετάδοσης της.


«Ανοιχτή αγκαλιά»: Δωρεάν 1.388 ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες του Δήμου Πωγωνίου

Με τον διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή», η Εθελοντική Ομάδα αποτελούμενη από 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, προσέφερε τις ιατρικές της υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους κατοίκους, στις Δημοτικές Ενότητες ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ– ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ–ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ. 
Προτεραιότητα όπως πάντα είχαν τα παιδιά, από βρέφη έως και παιδιά του Γυμνασίου.
Εξετάστηκε το 90% του παιδικού πληθυσμού και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.388 Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες που αφορούν Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο, Ακτινολόγο, Οδοντίατρο, Παθολόγο, Γυναικολόγο, ενώ έγιναν αρκετοί εμβολιασμοί όπου κρίθηκε αναγκαίο. (Παράλληλα, εξετάστηκαν και τα παιδιά της «Κιβωτού» της Πωγωνιανής).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή δέκα (10) τόνων ξυλείας από επιχείρηση εμπορίας ξυλείας

Συνελήφθη, σήμερα (16-08-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 27-7 έως 16-08-2014, έκλεψε σταδιακά δέκα (10) τόνους ξυλείας από επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στα Ιωάννινα.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του 26χρονου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας

Σήμερα (16-08-2014) το πρωί, στο Βουβοπόταμο Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 17 Αυγούστου στο Μαυρονόρος  Πωγωνίου.

Ραβασάκια της Εφορίας στην πόρτα χιλιάδων φορολογούμενων πολιτών

Προ εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.


Μέσα στο Σεπτέμβριο, αφενός κάποιοι φορολογούμενοι θα λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια μέσω των οποίων θα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που έχουν ήδη εισπράξει από  επιδόματα τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν δικαιούνταν και αφετέρου κάποιοι άλλοι θα λάβουν τα ραβασάκια για την αποπληρωμή  του χαρατσιού της ΔΕΗ  το οποίο δεν είχαν καταβάλλει και το οποίο έχει μεταφερθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Στο στόχαστρο και όσοι έχουν ανασφάλιστο αυτοκίνητο οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ασφάλιστρα και πρόστιμα προκειμένου να μη χάσουν το δίπλωμα και την άδειά τους.

Στα ύψη οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές

Σε νομική και ιατρική η μεγαλύτερη άνοδος

Αύξηση των βάσεων σε κάποιες υψηλόβαθμες σχολές των ακόμη και 700 με 800 μόρια εκτιμάται για φέτος, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερισία, η μεγαλύτερη άνοδος θα παρουσιαστεί στις δημοφιλείς σχολές, ωστόσο θα υπάρξουν τμήματα ΑΕΙ που η είσοδος μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με 12.000 μόρια, ενώ σε πολλά χαμηλόβαθμα τμήματα των ΤΕΙ η πτώση μπορεί να αγγίξει και τα 2.350 μόρια.
Πολυτεχνικές, φυσικομαθηματικές και ιατρικές σχολές αναμένεται να είναι τα τμήματα που θα σημειωθεί η μεγαλύτερη άνοδος, ενώ στο πρώτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται η μεγαλύτερη πτώση.

Έρχονται βαριές ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στις 800.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων Ι.Χ που θα κληθούν να τα ασφαλίσουν άμεσα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες με επιστολές, οι οποίες δεν έχουν ταχυδρομηθεί ακόμα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες πως επιβαρύνονται με πρόστιμο, και πως θα πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα αν δεν θέλουν να χάσουν άδεια και δίπλωμα.
Η «ποινή» που θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο όχημα θα είναι ένα παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως: 

Νέα μέθοδος φορολογικών ελέγχων με νέα τεκμήρια στο πρότυπο του αμερικάνικου IRS

Τον “εκσυγχρονισμό” των τεκμηρίων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών εγκαταλείποντας την παλαιά μέθοδο προσδιορισμού του εισοδήματος και εισάγοντας νέες μεθόδους, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Ημερησία.
Την ίδια στιγμή, αντιμέτωπο με την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το Υπουργείο στρέφεται προς την τεχνολογία και κυρίως τη διασύνδεση των υπηρεσιών με τράπεζες, στο πρότυπο του αμερικάνικου IRS για τον ευκολότερο προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος και της οικονομικής κατάστασης των φορολογουμένων.
Oυσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή της μεθόδου που ακολουθεί εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια η περίφημη υπηρεσία IRS των HΠA, μέσω της οποίας παρακολουθεί τις δαπάνες των ύποπτων για φοροδιαφυγή μέσω αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών και καταγράφει μεγάλες αγορές πολυτελών ειδών και φυσικά αυτοκινήτων και ακινήτων.
H διασύνδεση αυτή έχει προχωρήσει αρκετά και η επέκταση της χρήσης πιστωτικών καρτών για αγορές ή πληρωμές βοηθά ήδη τις φορολογικές αρχές για τη συλλογή πληροφοριών.

Ιερά Μητροπόλη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης: «Αύγουστος: Ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου»

Αριθ.  Πρωτ. 46
Εν Δελβινακίω τη 4η Αυγούστου 2014
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  173η

ΘΕΜΑ: «Αύγουστος:  Ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου»

         Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
        Όλοι οι μήνες του χρόνου έχουν τις ομορφιές τους και τα καλά τους. Όμως, ο Αύγουστος, η καρδιά του καλοκαιριού, έχει μια ιδιαίτερη χάρη και ευλογία. Γιατί ολόκληρο τον μήνα αυτό, ιδιαιτέρως δε τις δέκα πέντε πρώτες ημέρες, τιμάται το σεπτό πρόσωπο της Παναγίας μας. Με την μεγάλη και την μικρή  Παράκληση, που ψάλλονται εναλλάξ τα βράδυα του Δεκαπενταυγούστου, η Εκκλησία καλεί τους πιστούς να προσφύγουν στην Υπεραγία Θεοτόκο για όλα όσα τους απασχολούν. Και Εκείνη όλους τους ακούει, για όλους δέεται στον Υιό Της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, και όταν κρίνη, προσφέρει "το δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως". Να σημειώσουμε εδώ, πως η Ιερά Παράκληση δεν ψάλλεται την παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (5 Αυγούστου), όπως επίσης και την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14 Αυγούστου).