Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Έκκληση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για άμεση λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό

"Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το "μέτωπο" του καταρροϊκού πυρετού", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας. Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ήπειρο να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς η μετάδοση της ζωονόσου μπορεί να γίνει εύκολα, με δεδομένο ότι ο φορέας μετάδοσης που είναι τα κουνούπια μπορούν να ταξιδέψουν σε απόσταση που φτάνει και τα 150 χιλιόμετρα.

Συνεχίζει τις προσπάθειες η Περιφέρεια για το ζήτημα των βοσκοτόπων

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις προσπάθειές της, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει και φέτος με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των εξισωτικών πινάκων.
 «Τις τελευταίες 15 ημέρες- τόνισε μεταξύ άλλων- η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε μια μεγάλη προσπάθεια με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, στην οποία να λογιστούν ως πραγματικά υπάρχοντες βοσκότοποι, όλοι αυτοί που χρησιμοποιούνται ως τέτοιοι, ήτοι αλπικές εκτάσεις, προστατευόμενες και δασικές που δεν ξυλεύονται.

Φιλοθέη Άρτας: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική έκταση

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -34- δενδρύλλια
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 55χρονος ημεδαπός

Εντοπίσθηκε προχθές (06-08-2014) στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία με (34) δενδρύλλια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος καλλιεργούσε σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Φιλοθέης Άρτας (34) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως τριών (3) μέτρων.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εξοπλισμό καλλιέργειας (λάστιχα, γλάστρες φυτωρίου κ.α.) που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του χώρου.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθη χθες (07-08-2014) το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) .
Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 212.456,82 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή από σπίτι

Επίσης, συνελήφθη και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ένας δράστης

Συνελήφθησαν, χθες (07-08-2014) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 32 ετών και ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίσταση - αδικήματα της κλοπής, παράνομης εισόδου στη χώρα, της οπλοχρησίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι δύο αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και κινητά τηλέφωνα.
Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και τότε ο 60χρονος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντας ελαφρά από σκάγια τον 32χρονο δράστη ενώ στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σε δασώδη περιοχή στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία.
Επίσης, συνελήφθη ο 60χρονος ημεδαπός που πυροβόλησε, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.
Ο 32χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 16 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 16 Αυγούστου (βράδυ) στην «Μονή Αγίου Αθανασίου», στο χωριό Χρυσόρραχη  Πωγωνίου.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Η ΑΕΔ Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τρίτη 12 Αυγούστου

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος  διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Τρίτη 12 Αυγούστου, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΔΟΚΙΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: KΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ, ΣΜΠΟΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ικανοποίηση Περιφερειάρχη για την πορεία των εργασιών στην 13η επαρχιακή οδό

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί σε όλο το μήκος της 13η επαρχιακής οδού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών.
Ο Περιφερειάρχης, είχε συνεργασία με τους επιβλέποντες μηχανικούς καθώς και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, για την αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων που προκύπτουν κατά την εξέλιξη του έργου.

Τρεις κλοπές σε εκκλησίες στην περιοχή του Αμάραντου Ιωαννίνων

Προχθές (06-08-2014) το απόγευμα καταγγέλθηκαν τρεις  κλοπές που έγιναν στην περιοχή του Αμάραντου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και στο Λαογραφικό Μουσείο.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 05/06-08-2014 άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό μία ασημένια εικόνα, ένα χρυσοκέντητο υφαντό, έναν ασημένιο σταυρό, ένα μεταλλικό κυτίο, ενώ από το παρεκκλήσι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.
Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 03-08-2014 έως 06-08-2014, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν παράθυρο του Λαογραφικού Μουσείου και αφαίρεσαν είκοσι (20) δακτυλίδια, μία γυναικεία κεντητή ζώνη και μία επάργυρη θήκη πυρίτιδας (παλάσκα).
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,2% η ανεργία τον Μάιο

Σε 27,2% ανήλθε τον Μάιο το εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας, έναντι 27,7% τον Μάιο του 2013 και 27,3% τον Απρίλιο του 2014, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των απασχολούμενων κατά τον Μάιο του 2014 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.504.059 άτοµα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.213 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.328.067 άτοµα.
Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 7.468 άτοµα σε σχέση µε τον Μάιο του 2013 (µείωση 0,2%) και αυξήθηκαν κατά 22.291 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2014 (αύξηση 0,6%.
Οι άνεργοι µειώθηκαν κατά 39.227 άτοµα σε σχέση µε τον Μάιο του 2013 (μείωση 2,9%) και αυξήθηκαν κατά 2.815 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2014 (αύξηση 0,2%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 1.155 άτοµα σε σχέση µε το Μάιο του 2013 (µηδενική µεταβολή) και κατά 29.542 άτοµα σε σχέση µε τον Απρίλιο του 2014 (µείωση 0,9%).

Παράταση ενός μήνα στην καταβολή της α' δόσης του ΕΝΦΙΑ

Παράταση ενός μήνα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος  Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό.
Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι πρόκειται για «πρόταση που είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ».