Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Με 17.960 διαδραστικούς πίνακες εξοπλίζονται τα σχολεία


Με 17.960 διαδραστικούς πίνακες θα εξοπλιστούν δημοτικά, γυμνάσια και Επαγγελματικά Λύκεια σε όλη τη χώρα. 
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 42.856.730 ευρώ για το οποίο έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 3η Σεπτεμβρίου.
Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της εισαγωγής Διαδραστικών Συστημάτων.
Προβλέπεται λοιπόν η προμήθεια και εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων με την απαραίτητη Δικτύωση και επιμόρφωση για τις ακόλουθες τάξεις:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοποθέτηση για την αξιολόγηση



Κύριε Πρόεδρε
Κύριε Δήμαρχε
Kύριοι Δ. Σύμβουλοι

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε συμφωνία με τη τρόικα έφτιαξαν το νόμο 4250/2014 που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης και χρησιμοποιεί παρελκυστικά για αυτό, τη λεγόμενη "αξιολόγηση του προσωπικού". Με την «λεγόμενη αξιολόγηση», αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού έως 25%άριστη έως60%μετριοι και υποχρεωτικά 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) κάτω από τη βάση επιδιώκουν να χειραγωγήσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ,να  ανατρέψουν  τις  εργασιακές σχέσεις και να επιβάλλουν νέες  απολύσεις.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας, να είναι η δεξαμενή των νέων απολύσεων, Θέλουν να καταργήσουν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. θέλουν την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους και στο τέλος την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

ΟΓΑ: Την Τρίτη 1 Ιουλίου οι συντάξεις Ιουλίου

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, τις συντάξεις του Ιουλίου θα λάβουν αύριο Τρίτη με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους 703.269 δικαιούχοι του ΟΓΑ.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου θα ανέλθει στα 314.423.413,69 ευρώ. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα 11:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  2η Ιουλίου 2014, ημέρα   Τετάρτη & ώρα 11:00  π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» ΛΑΒΔΑΝΗΣ.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ »
3. Περί απευθείας ανάθεσης και ψήφιση πίστωσης του έργου  « Καθαρισμός προαυλίου χώρου-κοπή αποψίλωση χόρτων Ι.Ν. Αγ.  Τριάδας»
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ »έτους  2014
5. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ »   έτους  2014
6. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για   υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ »   έτους  2014
7. Περί ορισμού υπευθύνου για την αγορά μετοχών του Κληροδοτήματος  «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ »
8. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων.
9. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας δημοτικών θερινών βοσκών   Αγίας Μαρίνας (πάνω από έλατα).»
10. Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού  του  ανοιχτού διαγωνισμού της υπηρεσίας «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
11. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου κατά τη δικάσιμο την  08-07-2014 ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή δύο δημοτικών υπαλλήλων πρώην Κοινότητας Λάβδανης
12. Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
13. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Παρελθόν από τον ΠΑΣ οι Αndi Lila και Emilian Vila, λόγω οικονομικής διαφοράς

Χώρισαν οι δρόμοι του ΠΑΣ με τους Βίλα και Λίλα.
Φεύγουν γιατί τους προτάθηκε μείωση αποδοχών, την οποία και αρνήθηκαν.
Για το θέμα ο ΠΑΣ ανακοίνωσε τα εξής:
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την μη ανανέωση  της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Αndi Lila και Emilian Vila.
«Οι ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη  χωρίς τελικά να επέλθη συμφωνία ώστε  να προχωρήσουν, στην ανανέωση  της συνεργασίας τους (που λήγει στις 30-6-2014) με την ομάδα, για την νέα περίοδο,  εφόσον έχουν οικονομικές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που είναι εξαιρετικά συμφέρουσες γι αυτούς και ο ομάδα μας δεν είναι δυνατόν να ανταγωνισθεί.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους στην ομάδα και την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά τους  και  εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους καριέρα».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Ε.Π.Ζ., η οποία θα διεξαχθεί  την  30η Ιουνίου 2014 ημέρα Δευτέρα & ώρα 09.00 π.μ., στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
Θέμα 1ο : Περί χορήγηση άδειας μουσικής καταστήματος «Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και χώροι αναψυχής – Επιχείρηση αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών (Καφετέρια – Μπαρ)» Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου στο όνομα Κολέμπας Μιχαήλ – Ραφαήλ.
         
Ο  Πρόεδρος
της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Στις 10 ή στις 11 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Περίπου 5.300 οι συνταξιοδοτήσεις του 2014

Σύμφωνα με τον αιρετό κ. Παληγιάννη στις 10 ή στις 11 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των μεταθέσεων για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Λίγο πιο αργά αναμένεται η ανακοίνωση των μεταθέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκτιμά ότι με τα σημερινά δεδομένα οι μεταθέσεις αναμένεται να ανακοινωθούν 18 ή 21 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την Παρασκευή 4 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές τις προτάσεις τους επί των μεταθέσεων.
Όσο αφορά τις συνταξιοδοτήσεις να αναφέρει ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.166 για το 2014 ενώ στην πρωτοβάθμια ανέρχονται περίπου στις 2.000-2.100.

Ο συνολικός αριθμός συνταξιοδοτήσεων για το 2014 είναι περίπου 5.200-5.300. 

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου ζητά παράταση για την πιστοποίηση λειτουργίας των παιδικών χαρών

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δήμων, συντάσσεται, με τις απόψεις της Κ.Ε.Δ.Ε. από την οποία ζητείται η παράταση ενός έτους για να προχωρήσουν οι Δήμοι στις απαιτούμενες παρεμβάσεις εναρμόνισης των παιδικών χαρών.
Παρά τα διαβήματα των Δήμων, το υπουργείο Εσωτερικών έδειξε πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην προθεσμία της 30ης Ιουνίου 2014 για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και πιστοποιήσεις και από την άλλη οι δήμου δήλωσαν αδυναμία να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαραίτητες εργασίες.

Τελευταία μέρα της προθεσμίας υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα

Έως και σήμερα  μπορούν  να υποβάλουν αίτηση όσοι καλύπτουν τα  κριτήρια. 
Όπως όλα δείχνουν, είναι καλύτερο να υποβάλει κάποιος αίτηση έστω και αν αμφιβάλλει για το αν το δικαιούται, καθώς όλες οι αιτήσεις μπορεί να εγκριθούν με κριτήριο είτε τα εισοδήματα του 2012, είτε του 2013.
Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποδώσει ολόκληρο το κονδύλι των 420 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε αναζήτηση δικαιούχων.
Αφού μπουν και οι τελευταίες αιτήσεις σήμερα που λήγει η διορία στο σύστημα, θα υπάρξει μια τελική σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να φανεί αν τελικώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι θα κερδίζουν το μέρισμα και όσοι υπερέβησαν για μια από τις δύο χρονιές το όριο.
Πριν ένα μήνα διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Επισκευές στα σχολεία της Ηπείρου

Με  απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται  για επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, στους 18 δήμους της Ηπείρου, το ποσό των 627.700 ευρώ.
Η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των μαθητών, σε ποσοστό 70% και τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012- 2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011- 2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.