Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στα 199,7 εκατ. ευρώ τα φέσια από τις ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Μάιο στα 160,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 39,2 εκατ. ευρώ.
Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο διάστημα Ιανουάριο-Μαΐου 2014 ανήλθαν σε 10.284 τεμάχια, 57,30% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 24.891, καταγράφοντας μείωση 32,21% εν συγκρίσει με τα τέλη Μαΐου 2013.
Τον Μάιο 2014 σφραγίσθηκαν 1.763 ακάλυπτες επιταγές, 13,83% λιγότερες σε σχέση με τον Μάιο 2013.

Αποσύρθηκαν ακόμη 4.544 απλήρωτες συναλλαγματικές αριθμός 5,16% μεγαλύτερος σε σχέση με τον Μάιο 2013.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου πρωταγωνιστεί στο μουσικοχορευτικό αντάμωμα των αποδημικών Συλλόγων του Δήμου Γαλατσίου, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, ώρα 20:00 στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου

Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι,

Στο Αντάμωμα των αποδημικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Γαλατσίου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, ώρα 20:00 στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου, θα συμμετέχει ο Σύλλογος μας με την χορευτική του Ομάδα, σε χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και υπό τους ήχους Ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας
Θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βρεθείτε κοντά μας για να χειροκροτήσουμε τα μέλη της χορευτικής μας Ομάδος , όπως και τις ομάδες των άλλων Συλλόγων.
Στο αντάμωμα αυτό συμμετέχουν ακόμη οι αποδημικοί Σύλλογοι, Κρητών,  Επτανησίων, Πελοποννησίων, Ρουμελιωτών, Θεσσαλών και Λεσβίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου
 

e-Παράβολα και από τα ΚΕΠ

 Τα νέα ηλεκτρονικά παράβολα θα μπορούν να εκδίδονται και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.
Για την υποβολή της αίτησης, το φυσικό πρόσωπο ή ο εκπρόσωπος νομικού προσώπου προσέρχεται στο ΚΕΠ και επιδεικνύει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης ή Βιβλιάριο Ασθενείας για την απόδειξη ταυτότητας και στη συνέχεια δηλώνει με ευθύνη του τα υποχρεωτικά κατά περίπτωση πεδία στην εφαρμογή «e−Παράβολο».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύνταξη έκθεσης 1ου τριμήνου του έτους 2014, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου


Τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθητών στις Πανελλαδικές

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.
Σήμερα, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει επισήμως την προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου.
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για κάθε υποψήφιο αλλά και των στατιστικών στοιχείων με τις επιδόσεις ανά βαθμολογική κλίμακα, θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, καθώς μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα.

Οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Το νέο πλαίσιο αφορά σε όλα τα είδη δανείων

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης «κόκκινων» δανείων, καθόρισε η Τράπεζα της Ελλάδας, το οποίο και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, και θα ισχύσει από 31 Δεκεμβρίου 2014.
Οι δράσεις, που περιλαμβάνονται σ' αυτό, στόχο έχουν να ανακόψουν την «πλημμυρίδα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων (των λεγόμενων κόκκινων δανείων) και είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων, που είχε ο τ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, και ιδιαίτερα αυτών κατά τη συνάντηση της 06.12.13.
Επισημαίνεται ότι, το νέο πλαίσιο αφορά σε όλα τα είδη δανείων και ειδικότερα, αυτά της καταναλωτικής (προσωπικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες) και στεγαστικής πίστης (στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια).

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη ημεδαπή για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (17-06-2014) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, μία 45χρονη ημεδαπή, για χρέη προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, η 45χρονη συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (82.120,16) ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

«Παιγνίδια της ζωής» του Γιώργου Φλώρου για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» την Παρασκευή 20 Ιουνίου και ώρα 12:00

Στα πλαίσια των εθελοντικών παρουσιάσεων ο ηθοποιός  παντομίμας  Γιώργος Φλώρος γνωστός από την προσφορά του σαν νοσοκομειακός κλόουν Γκόγκε, την Παρασκευή στις 20 Ιουνίου και ώρα 12:00  θα επισκεφθεί τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου με τα  "Παιγνίδια της ζωής " μια μοναδική παράσταση παντομίμας για μικρούς και μεγάλους.
Η παράσταση είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από διάφορα σκετσάκια που υπόσχονται να προκαλέσουν γέλιο αλλά και προβληματισμό σε όσους την παρακολουθήσουν.
Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς «περιορισμούς», μιας και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η γλώσσα του σώματος, η διάθεση για παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός.

ΣτΕ: Ο τόκος επιστροφής φόρου αρχίζει να τρέχει από την ημέρα κατάθεσης της προσφυγής

Από την ημέρα κατάθεσης της προσφυγής στα δικαστήρια θα υπολογίζεται ο τόκος κατά την επιστροφή άμεσων ή έμμεσων φόρων, τελών και προστίμων από το ελληνικό δημόσιο προς φορολογούμενο, σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 2190 και 2191/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ).
Έτσι ο τόκος υπολογίζεται από την ημέρα κατάθεσης και όχι έξι μήνες μετά την κοινοποίηση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον πολίτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η σχετική πρόβλεψη των νόμων 1473/1984 και 2120/1993 που καθορίζει το χρόνο τοκοφορίας (6%) της επιστροφής του φόρου που καταβλήθηκε αχρεωστήτως (χωρίς να πρέπει) από τον φορολογούμενο στην Δ.Ο.Υ.