Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Έλεγχος της ταχύτητας με ταχογράφο στα φορτηγά ΑΜ (Αγροτικά Μηχανήματα)

Από το τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, το οποίο είναι αρμόδιο για την χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας στα αγροτικά μηχανήματα γνωστοποιείται ότι:
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, επειδή τα φορτηγά (χύδην και ογκομετρικά) που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές χαρακτηρίζονται Αγροτικά Μηχανήματα (Α.Μ.) που κινούνται με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 40 kh/h, θα πρέπει η τήρηση αυτού του ορίου ταχύτητας να αποδεικνύεται πάντοτε κατά τους ελέγχους που διενεργεί η Τροχαία.
Ως εκ τούτου τα φορτηγά Α.Μ. πρέπει να τοποθετήσουν ταχογράφο.
Επιπλέον σημειώνεται ότι αυτά τα φορτηγά εξαιρούνται από την υποχρέωση εφαρμογής συστημάτων αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS).

Ιωάννινα: Σύσκεψη στις 18 και 19 Ιουνίου για τα τελωνεία

Το Τελωνείο Κακαβιάς, ως εκπρόσωπος των χερσαίων συνοριακών Τελωνείων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φιλοξενήσει την 16η Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας των χερσαίων συνόρων της Κοινότητας (Land Frontier Project Group), στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι δεκαπέντε χωρών στις 18 και 19 Ιουνίου στα Ιωάννινα.
Η ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος «Τελωνεία 2020».
Σκοπός της Ομάδας είναι η ενασχόληση της με θέματα που αφορούν τα εξωτερικά σύνορα της Κοινότητας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI (Έναρξη την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10:00 π.μ.)
Την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν η Διευθύντρια του Τελωνείου Κακαβιάς, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συντονίστρια της ομάδας και θα αναγνωσθεί χαιρετισμός της Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ του Υπουργείου Οικονομικών.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παρευρεθούν τα συνοριακά Τελωνεία της Περιφέρειας.

Πετούσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής των ΕΛΤΑ Καναλλακίου

Συνελήφθη και ο δεύτερος άνδρας που μετείχε στη ληστεία των ΕΛΤΑ Καναλλακίου και καταδιώκονταν από δυνάμεις της Αστυνομίας από όταν άφησαν μαζί με το συνεργό του το αυτοκίνητό τους στην Κληματιά Ιωαννίνων πριν από μερικές μέρες.

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που μετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση, τον συνέλαβαν στο Πετούσι Θεσπρωτίας.

ΕΛΓΑ: Ξεκινά η εκτίμηση ζημιών από τη χαλαζόπτωση

Ο οργανισμός κινητοποιείται προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες και να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών.
Ξεκίνησε από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία για την εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση και οι ανεμοθύελλες του Σαββατοκύριακου σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ο οργανισμός κινητοποιείται προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες και να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών.

Σε 6.800 υπολογίζονται οι απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 19ης/13-06-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 13-06-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 10-06-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 19/13-06-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
783. Απόφαση επί της από 30-04-2014 προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της ΕΝΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.- ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., κατά της αριθμ. 12/483/10-04-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε το Πρακτικό 1/04-04-2014 της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο, της Β΄ Φάσης - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

ΟΑΕΔ: Μόνο το 15% των ανέργων παίρνει επίδομα

Μόνο οι 150.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι από το ένα εκατομμύριο λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Όπως είπε, μιλώντας στο "Mega", δεν αρχίζουν καινούργια προγράμματα για τους ανέργους καθώς δεν απορροφώνται τα κονδύλια από τα προηγούμενα προγράμματα.
Για το πρόγραμμα με τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά ανέργων είπε πως υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδεχομένως να ανοίξει εκ νέου.
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ δήλωσε ακόμη ότι από 1ης Ιουλίου καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και θα δίνονται μέσω ΟΓΑ.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Επιστρέφει το δώρο στον δημόσιο τομέα ως μπόνους

Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Άρτα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, -28.68- γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητες κάνναβης

Συνελήφθησαν, την 14-06-2014 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 32, 23 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός στην πόλη της Άρτας, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (27,76) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς ένας 23χρονος και μία 27χρονη στη Μεγάρχη Άρτας, διότι βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (0,92) γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (3,18) γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι κάνναβης.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και πλέον η διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει έναν μήνα στη διάθεσή της για να βγάλει τη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και όσοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια, θα πάρουν στα χέρια τους τα «ηλεκτρονικά κουπόνια» που θα εξασφαλίζουν πενθήμερες διακοπές με σημαντική έκπτωση.
Βασικό ρόλο για την επιλογή των δικαιούχων θα παίξουν τα εισοδήματα αλλά και το χρονικό διάστημα παραμονής στην ανεργία.
Από την απόφαση προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014−2015 ορίζονται ασφαλισμένοι: