Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

30ο Αντάμωμα Βλαχών 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014 στο Μέτσοβο



Στο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο 30ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουνίου με το αποκορύφωμα τον Τρανό Χορό «Κόρλου Μάρι» που παραδοσιακά γίνεται το πρωί της Κυριακής, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη γιορτή του βλαχόφωνου ελληνισμού. Το ετήσιο, τριήμερο, Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, αποτελεί τη κορυφαία εκδήλωση της Ομοσπονδίας και είναι μια μεγάλη γιορτή του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, με δεδομένη την Πανελλήνια εμβέλεια της, το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των εκδηλώσεων, τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, και την αυθεντική παρουσίαση της πλούσιας πολιτισμικής παράδοσης των Βλαχοφώνων Ελλήνων.
Σε αυτό, πέρα από το σύνολο των Συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, συμμετέχουν και χιλιάδες Έλληνες από όλη την χώρα οι οποίοι έχουν Βλάχικη καταγωγή, καθώς επίσης και Βλαχόφωνοι Έλληνες της Διασποράς.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ




Εμείς οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφωνούμε με τους αντιπροσώπους των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμφώνησαν ομόφωνα!!!, στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων.
Από το 1997 μέχρι και το 2005 η Greenpeace παρακολουθεί και αναδεικνύει με επιστημονικές έρευνες τις αναμενόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον από την απελευθέρωση μεταλλαγμένων οργανισμών.
Συγκεκριμένα τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα (που έμενε στο σκοτάδι), πειραματόζωα που τράφηκαν με το ήδη εγκεκριμένο μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto MON863 παρουσίασαν σημάδια τοξικότητας στο συκώτι και τα νεφρά. 

8η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της Παράδοσης στο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, στα χωριά της Πρέβεζας Κανάλι, Λυγιά και Ριζοβούνι, στις 4, 5 και 6 Ιουλίου 2014



Για 8η χρονιά συνεχίζεται η μεγάλη Συνάντηση του λαϊκού πολιτισμού που πραγματοποιείται και φέτος στα χωριά της Πρέβεζας στις 4, 5 και 6 Ιουλίου.
Η συνάντηση περιλαμβάνει μαθήματα παραδοσιακών χορών από εξειδικευμένους εισηγητές, 2 μεγάλα γλέντια με κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές και το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού «Καλοκαίρι και Πολιτισμός».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει τις εξής 7 εισηγήσεις:
* Ο χορός Τσάμικο στην Ήπειρο - παραλλαγές ανά περιοχή - Δημήτρης Τσιούρης
* Οι παραλλαγές του χορού Πουστσένο στη Φλώρινα - Δρ. Ιωάννης Μάνος
* Οι γυναικείοι χοροί του Ρουμλουκιού Ημαθίας - Ζωή Βεσυροπούλου
* Εισαγωγή στους χορούς των νησιών: Τήλος, Κως, Νίσυρος - Ζαχαρούλα Χατζηκων/νου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν και φέτος οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών

Πλήθος προσκυνητών συμμετείχε και παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των πολεμιστών στον ιερό χώρο του Σουλίου.
Παρά την ξαφνική αλλαγή των καιρικών συνθηκών και τη βροχή που έπεσε προς το τέλος της εκδήλωσης, τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν στάθηκαν ικανά να μειώσουν στο ελάχιστο το ενδιαφέρον και την προσοχή των παρευρισκομένων.
Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης ανέφερε:
«Σας καλωσορίζω σ’ αυτόν τον ιερό τόπο, όπου για μια ακόμη φορά, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στην μνήμη των προγόνων μας.
Μνήμες και ανδραγαθήματα που υποχρέωσαν διαχρονικά, μεγάλες προσωπικότητες ανά τον κόσμο, να επαινέσουν την ανδρεία του Έλληνα, όπως η φράση του Ουΐνστον Τσόρτσιλ:
«Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.»

Στα 7.050 ευρώ το νέο όριο για το κοινωνικό μέρισμα

Θα διανεμηθούν ακόμη 200 εκατ. ευρώ

Η διεύρυνση του βασικού ορίου εισοδήματος στα 7.050 ευρώ από 6.000 ευρώ, που ίσχυε ως σήμερα, αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το εισοδηματικό όριο των 7.050 ευρώ θα προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.
Σημειώνεται πως σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν για τον τρόπο διανομής των περίπου 200 εκατ. ευρώ που ακόμη παραμένουν αδιάθετα λόγω των αυστηρών κριτηρίων.


ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Μόνο με e-mail τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και Εισοδήματος

Ηλεκτρονικά η «λυπητερή» για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Μόνο σε ηλεκτρονική μορφή θα εκδοθούν φέτος τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να αποστείλει τα σχετικά εκκαθαριστικά απευθείας στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο taxis ενώ εκεί θα συνεχίσουν και φέτος να «φορτώνονται» τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φόρων.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ μετά την παράταση που δόθηκε για τη δήλωση ακινήτων Ε9 η σχετική προθεσμία λήγει στα μέσα Ιουνίου.

Μέσα Ιουνίου θα καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση για όσους εργάστηκαν στις εκλογές

Έως τις 14 Ιουνίου θα έχει καταβληθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η εκλογική αποζημίωση σε όσους μετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014.
Πρόκειται συνολικά για 50.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, εφόρους, αναπληρωτές εφόρους και αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για την πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης συμπληρώνοντας τα σχετικά στοιχεία ταυτοποίησης και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας διοργανώνουν το 1ο Ηπειρωτικό Αντάμωμα την Κυριακή 6 Ιουλίου, ώρα 20:00

Εκτός ρύθμισης τα εγγυημένα δάνεια λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών

Αντιδράσεις εκ μέρους της αγοράς προκαλεί η διαπίστωση πως «στα κρύα του λουτρού» θα μείνει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που έχουν λάβει δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, αφού αποκλείονται από το «πάγωμα» των δόσεων εάν οι επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν, σε επιστολές τους προς την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σύνδεσμοι και επιμελητήρια της χώρας, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αυτών (σε ποσοστό ίσως άνω και του 80%) βαρύνεται με ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός ήταν ο λόγος που ζητούσαν μετ' επιτάσεως από την κυβέρνηση ρύθμιση των δανείων, προκειμένου να μπορέσουν έτσι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σύλληψη δύο ατόμων σε Γιάννενα και Πρέβεζα για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (2-06-14) το πρωί, στα Ιωάννινα και στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο άτομα, ηλικίας 44 και 58 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 44χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 117.966,31 ευρώ, ενώ σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούν χρέη, ύψους 592.987,05 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

H τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τη μάθηση και δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού της κλασικής διδασκαλίας μέσα στην τάξη και της  «σύνδεσης» του σπουδαστή με την τάξη του και τους διδάσκοντες όποτε επιθυμεί και έχει τον απαραίτητο χρόνο.
Οι σπουδαστές έχουν την εκπληκτική δυνατότητα να συνεχίζουν τη εργασία τους, αναπτύσσοντας παράλληλα τις γνώσεις τους και τα προσόντα τους. Δεν είναι μόνοι γιατί έχουν συνέχεια βοήθεια από το πανεπιστήμιο και τον τοπικό συνεργάτη του, δηλαδή την iCon (www.icon.gr ).
Η πρόσβαση στη μάθηση έχει γίνει πιο «δημοκρατική» και ισότιμη γιατί σήμερα μπορεί κανείς:
1. να σπουδάσει από τη χώρα του (και ακόμη από το σπίτι του) με ένα από τα πλέον φημισμένα Πανεπιστήμια του κόσμου (2% των καλύτερων Πανεπιστημίων του Κόσμου)
2. να έχει σαφώς μικρότερο κόστος από ότι εάν είχε άσκοπα μετακινηθεί στη έδρα του πανεπιστημίου

3. να μην εγκαταλείψει την εργασία του, οπότε αυτοχρηματοδοτεί τις σπουδές του 
4. να μην χάνει καμία ευκαιρία που μπορεί να του παρουσιασθεί  για μετακίνηση σε άλλη θέση εργασίας, πόλη ή χώρα, γιατί το πρόγραμμα και η τάξη τον ακολουθούν
5. να έχει τη δυνατότατα συμμετοχής σε διδασκαλία στις τάξεις της iCon και μάλιστα με ρυθμό και σε ώρες απόλυτα εξυπηρετικές για εργαζόμενους, αλλά και να χρησιμοποιεί τις εκπληκτικές  υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (webinars, chat rooms, e-library, εβδομαδιαίο εξατομικευμένο πλάνο μελέτης, σύστημα συνεχούς αυτό-αξιολόγησης, ώστε να προσδιορίζει τα σημεία στα οποία χρειάζεται υποστήριξη)
6. να κανονίζει ο ίδιος ευέλικτα τον ρυθμό εκπαίδευσης, εξετάσεων, πληρωμών και ολοκλήρωσης σπουδών
7. να εφαρμόζει άμεσα στην εργασία του τη νέα γνώση που αποκτά, οπότε δεν είναι απλή θεωρία που «παπαγαλίζει», αλλά γίνεται χρησιμότατη πρακτική που δεν την ξεχνά ποτέ
8. να είναι μέλος μίας  πραγματικά διεθνούς τάξης, γεγονός που τον εκπαιδεύει και τον προετοιμάζει για τις πραγματικές διεθνείς συνθήκες της αγοράς εργασίας και του δίνει τη δυνατότητα για διεθνή δικτύωση (networking) παράλληλα με τις σπουδές, αλλά και μετά την αποφοίτηση
9. να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της iCon που υποστηρίζει εξατομικευμένα (και όχι μαζικά) τον κάθε σπουδαστή, αφού κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, προσωπικότητα και προηγούμενη γνώση και εμπειρία   και τέλος
10. να εξασφαλίσει τα προνομιακα δίδακτρα που έχει συμφωνήσει η iCon με το Πανεπιστήμιο για την Ελλάδα 
Το Πτυχίο ή το Μεταπτυχιακό που επιθυμείτε είναι δικό ΣΑΣ.
Εμείς θα σας δώσουμε τα μέσα και την υποστήριξη για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.
Ελάτε την Πέμπτη 12 Ιουνίου στα Ιωάννινα να συζητήσουμε το δικό σας πρόγραμμα. 
Κρατήστε θέση στο Tηλ. 2109248534 www.icon.gr  e-mail: info@icon.gr