Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αύξηση των δόσεων σε 48, για τις οφειλές, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών


Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τη διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία.
Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

Ευχαριστήρια επιστολή του κ. Φωτίου Θανάση


    Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις Πωγωνήσιες και τους Πωγωνήσιους και  ΕΙΔΙΚΑ τους ψηφοφόρους της Δημοτικής Ενότητας  ΑΝΩ  ΚΑΛΑΜΑ  που με στήριξαν ακόμη μία φορά και με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πωγωνίου.
    Τους δίνω το λόγο μου ότι δεν θα τους προδώσω και δεν θα τους στεναχωρήσω για την επιλογή τους.  
    Ευχαριστώ και αυτούς που δεν με στήριξαν, προτρέποντάς με να γίνω καλύτερος.
    Η εποχή που περνάμε είναι δύσκολη.
Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, μαζί με τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου μας, αφήνοντας πίσω τους κακούς εαυτούς μας, πρέπει να δουλέψουμε τα επόμενα πέντε χρόνια για ένα καλύτερο Πωγώνι, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και την αλληλεγγύη των συνδημοτών μας, χαράζοντας νέους δρόμους και παραδίδοντας την σκυτάλη στους νέους του Δήμου μας.

Θ Α Ν Α Σ Η Σ  Φ Ω Τ Ι Ο Υ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αμφιθέας-Αγίας Μαρίνα-Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων) Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό 1α από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 8+500, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του έργου "Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας - Αγ. Μαρίνα-Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης".

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί, και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των οδηγών και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή (3)

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και η μάχη σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σκληρή.
Σε ότι αφορά στην καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, με την ενσωμάτωση στο 33,20% έχουμε:
 ΣΥΡΙΖΑ (6)
*Γλέζος Εμμανουήλ (163.570)
*Σακοράφα Σοφία (105.642)
*Παπαδημούλης Δημήτριος (71.967)
*Κούνεβα Κωνσταντίνα (63.293)
*Κατρούγκαλος Γεώργιος (62.725)
*Χρυσόγονος Κωνσταντίνος (51.625)
 Χουντής Νικόλαος (49.562)
Νέα Δημοκρατία (5)
*Σπυράκη  Μαρία (79.142)
*Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη Ελισάβετ (78.445)
*Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ (78.002)
*Κύρτσος Γεώργιος (76.170)
*Ζαγοράκης Θεόδωρος (57.052)
Τζαβέλα Φερονίκη (48.880)
Χρυσή Αυγή (3)
*Συναδινός Ελευθέριος (32.415)
*Φουντούλης Λάμπρος (32.246)
*Επιτήδειος Γεώργιος (30.382)
 Αλεξανδράκης Κωνσταντίνος (19.312)
Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη (2)
*Καϊλή Εύα-Ευδοξία (37.311)
*Καψής Παντελεήμων (36.394)
Ανδρουλάκης Νικόλαος (35.267)
Το Ποτάμι (2)
*Γραμματικάκης Γεώργιος (25.530)
*Κύρκος Μιλτιάδης (10.819)
Δοσούλας Βασίλειος (10.107)
ΚΚΕ (2)
*Παπαδάκης Κωνσταντίνος (37.959)
*Ζαριανόπουλος Σωτήριος (36.760)
Μιχαήλ Μιχαήλ (13.707)
ΑΝΕΛ (1)
*Μαριάς Επαμεινώνδας (13.247)

Ρωμανιάς Γεώργιος (13.203)

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης περίπου εξήντα κιλών

Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του, που συμμετείχαν στην εισαγωγή των ναρκωτικών
Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας συνέλαβαν, σήμερα (26.05.2014) το πρωί, στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, έναν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας ενώ αναζητούνται και τρεις ακόμα συνεργοί του, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή του Κεφαλοβρύσου Ιωαννίνων, ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, που είχαν εισέλθει πεζοί παράνομα στη χώρα.
Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους για να προβούν σε έλεγχο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν έναν εξ αυτών, ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή.
Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο της σύλληψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν κάνναβη βάρους (59.250) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. 

Ευχαριστήρια επιστολή των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» κ.κ. Ντότη Δημήτριου και Ντρίκου Θωμά

Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου για την τιμή που μας έκαναν ψηφίζοντας μας.
Υποσχόμαστε πως κάθε στιγμή θα είμαστε δίπλα σας.
Και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.
Πιστεύουμε πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός.
Θα είμαστε συνεχώς στη διάθεσή σας.

Με τιμή
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδων
Ντρίκος Θωμάς του Χρήστου

Ευχαριστήρια επιστολή των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» στη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά

Θέλουμε μέσω της επιστολής μας να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κόσμο του  Παρακαλάμου.
Άκρως  τιμητικό για εμάς και μας φορτώνει αισθήματα ευθύνης. 
Για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.
Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο χωρίς να υπολογίσουμε οποιοδήποτε κόστος, για το καλό του χωριού μας.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σας ανά πάσα στιγμή για κάθε πρόβλημα.
Επίσης ζητούμε τη συνεργασία σας γιατί μέσα από συζητήσεις βγαίνουν ιδέες.
Όλοι μαζί για το καλό του χωριού μας.

Με τιμή
Αλεξίου Αλέξανδρος, Βαγγελάτος Κων/νος, Γκόνη Αικατερίνη,
Δρίβας Ηλίας, Ζαβιτσάνος Κυριάκος, Μπίκας Κων/νος
Ντότης Δημήτριος και Ντρίκος Θωμάς.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία για την εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, την Τετάρτη 28 Μαΐου

Αγρυπνία για την εορτή της Αναλήψεως του Χριστού θα τελεστεί την Τετάρτη 28 Μαΐου, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού», στο πλαίσιο του έργου VERSO(Volunteers for European Employment) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος InterregIVC.
 Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 10:15 π.μ. στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Dulac στα Ιωάννινα.
Σε αυτήν θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όπως επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του έργου VERSO κ. Οδυσσέας Πότσης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του παρόντος έργου από τη συντονίστριά του κ. Ελένη Καλαμπόκα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ομιλία από τον κ. Σπύρο Νάκο, ειδικό εμπειρογνώμονα, Κοινωνικό επιστήμονα και μέλος της ομάδας Ευρώπη σχετικά με το κίνημα του Εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσέγγισης του θέματος ελληνικές εθελοντικές οργανώσεις θα εκθέσουν τις δραστηριότητες και το έργο τους στους ξένους εταίρους. Το λόγο θα λάβει αρχικά η κ. Ελένη Γαζή παρουσιάζοντας τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης Έλιξ της οποίας είναι και πρόεδρος. Στο βήμα θα την ακολουθήσει η κ. Μαρία Βαφέα, μέλος της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (ΧΕΝ) παρουσιάζοντας με τη σειρά της τις δικές τους δράσεις. Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της τοπικής Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» θα αναλύσει τις δραστηριότητές τους. 
Οι παρουσιάσεις θα ολοκληρωθούν με την κ. Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου, Διευθύντρια της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου στο Κέντρο της Πωγωνιανής.
Με το πέρας των παρουσιάσεων θα υπάρχει ευκαιρία για τη διατύπωση ερωτήσεων και τη διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων.
Το κίνημα του Εθελοντισμού τυγχάνει εδώ και χρόνια μεγάλης ανταπόκρισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Η δράση του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επίλυση προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και βάση περαιτέρω ανάπτυξης. 
Η κινητοποίησή μας λοιπόν στο αντικείμενο αυτό προβάλλει ταυτόχρονα ως επιτακτική ανάγκη αλλά και ως ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης. 
Ο εθελοντισμός, αξία που πρεσβεύει και αναδεικνύει το έργο VERSO μπορεί και οφείλει να γίνει αρωγός για το αγαθό της εργασίας για όλους μας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr