Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Υπουργείο Οικονομικών: «Αφορολόγητα τα επιδόματα των πολυτέκνων»


Πλήρως αφορολόγητα είναι τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Με εγκύκλιο του, το υπουργείο Οικονομικών που εκδόθηκε μετά από ερωτήματα φορολογούμενων ορίζεται ότι από 01.01.2013 και μετά, το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολύτεκνων δεν προσμετράται στο καθαρό ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα και απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

Απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καθώς και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Μπλόκο από το Τελωνείο σε φορτηγό με παραποιημένα εμπορεύματα

Το Τελωνείο Κακαβιάς διέκοψε την πορεία ενός ακόμα φορτηγού οχήματος, το οποίο αποπειράθηκε να διέλθει από το Τελωνείο με προορισμό την Αλβανία έμφορτο με παραποιημένα εμπορεύματα.
Όπως ανακοίνωσε στις 25 Απριλίου κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι τα εμπορεύματα της εταιρείας ΝΙΚΕ HELLAS που μετέφερε φορτηγό – container, ήταν παραποιημένα.

Mετά την σύμφωνη γνώμη της ανωτέρω εταιρείας, τα εμπορεύματα θα καταστραφούν.

Ντρίκος Θ. Στέφανος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του ψηφοδελτίου της "Ελληνικής Αυγής Ηπείρου"

Ντρίκος Θ. Στέφανος
υποψήφιος
Περιφερειακός Σύμβουλος


Ο Ντρίκος Θ. Στέφανος από τον Παρακάλαμο είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  του ψηφοδελτίου της «Ελληνικής Αυγής Ηπείρου», με υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ. Κωνσταντίνο Αναγνώστου.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εισαγόμενων πυρκαγιών στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα

Η βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ελληνοαλβανική μεθόριο, καθώς και πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/5/14) στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στα Ιωάννινα.
Στη σύσκεψη προήδρευσε η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά και συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ηπείρου Αρχιπύραρχος Βασ. Κώνστας, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας Πύραρχος Γ. Χαβέλας και Αντιπύραρχος Λ. Γκιόκας αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου πυραγός Φ. Δεληγιάννης, ο Προϊστάμενος Διοικητικής Υποστήριξης ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου πυραγός Δημ. Τσουμάνης, ο Υποδιοικητής της 8ης Μεραρχίας συνταγματάρχης Δημ. Μπολομύτης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημ. Ζήκος, ο Διευθυντής Δασών Ιωαννίνων Νικ. Παπαευθυμίου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας Σουλτάνα Γιανακοπούλου.   

ΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αι Γιάννη την Πέμπτη 8 Μαΐου

Φωτό αρχείου
Παραδοσιακό πανηγύρι του «Αι Γιάννη» θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 8 Μαΐου, στο χωριό Άνω Παρακάλαμος Πωγωνίου.
Μετά την εκκλησία θα παρατεθεί γεύμα με παραδοσιακά φαγητά.
Φωτό αρχείου (1990)

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» από το 2010 μέχρι σήμερα, έφερε σαρωτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Οι επιταγές των συνθηκών της Λισσαβόνας, της Μπολόνια και του ΟΟΣΑ υλοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς. Η εκτεταμένη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, σε συνδυασμό με το πακέτο των υπόλοιπων μέτρων που συγκυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ εφάρμοσαν, στοχεύει στη δόμηση όχι απλά λιγότερης εκπαίδευσης, αλλά σε ένα  συντηρητικό, συγκεντρωτικό, αυταρχικό εκπαιδευτικό μοντέλο που αντιστοιχεί σε επιχειρήσεις, μετατρέποντας την εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Οι συγχωνεύσεις,  καταργήσεις και υποβιβασμοί σχολείων αποτελούν έναν μόνον από τους κρίκους ενός συνολικότερου σχεδίου υποβάθμισης και διάλυσης της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης έχει απομείνει, εξαιρετικά αναγκαίου για το σχεδιασμό τους. 

Μαυρούδι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 72χρονος ημεδαπός, ο οποίος ως προσωρινά υπεύθυνος, λειτουργούσε επιχείρηση παλαιών σιδήρων (scrap), χωρίς την προβλεπόμενη άδεια

Συνελήφθη, χθες (06-05-2014) στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 72χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης παλαιών μετάλλων «scrap», κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, ο 72χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, επιχείρηση επεξεργασίας οικοδομικού σιδήρου και συλλογής και εμπορίας μεταχειρισμένου υλικού « scrap », χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Ο 36χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου καλεί όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Πωγωνίου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους επί σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 7 Mαΐου 2014
Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου εύχεται σε λους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Πωγωνίου καλή επιτυχία. Πιστή στις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της αμερόληπτης και αντικειμενικής ενημέρωσης των απανταχού Πωγωνησίων, επιθυμεί να σας γνωρίσει τα εξής:
α. Ενόψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, προσκαλεί τους υποψηφίους Δημάρχους όλων των παρατάξεων του Δήμου Πωγωνίου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους επί σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και τους κατοίκους, με σκοπό την ενημέρωση των Πωγωνησίων της Αθήνας, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας, οδός Δεληγιώργη 7, 1ος όροφος.
β. Η παρουσίαση ενός εκάστου υποψήφιου Δημάρχου θα γίνει σε ημέρα και ώρα που αυτός επιθυμεί. Η αίθουσα της Ομοσπονδίας θα είναι στη διάθεσή του.
γ. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παράσχουν διευκρινήσεις επί των θεμάτων που θα παρουσιάσουν με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των συμμετεχόντων.
δ. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να δηλώσουν την ημερομηνία που επιθυμούν να τους διατεθεί η αίθουσα στον Πρόεδρο ή το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εύχεται σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους καλή επιτυχία στον αγώνα τους και δηλώνει ότι θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις του συμπαραστάτης στον νέο Δήμαρχο, όποιος και αν εκλεγεί, σε οποιαδήποτε προσπάθειά του γίνεται για το καλό και την ευημερία του Δήμου μας και των κατοίκων του.
Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6932795580 (Γρ. Άρμπυρος) ή 6973744464 (Χρ. Οικονομόπουλος).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας


Άρμπυρος Γρηγόρης   Οικονομόπουλος Χρήστος

Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη»: Δελτίο τύπου για την χθεσινή συνέντευξη των υποψηφίων Δημάρχων Πωγωνίου

Κανακάκης Μ. Δημήτρης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας να μην αποδεχτώ την πρόσκληση για την χθεσινή συνέντευξη των υποψηφίων Δημάρχων Πωγωνίου στο κανάλι που με πείσμα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν δέχθηκε να «προβάλει» τις ιδέες και το Πρόγραμμα της Κίνησής μας.
 Κατά περίεργο τρόπο είναι το μόνο κανάλι το οποίο καλύπτει όλο τον ακριτικό Δήμο μας. 
  Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία όλες  τις καινοτόμες προτάσεις,  που από καιρό αναρτούμε στο blog της Κίνησής μας αλλά και που με σαφήνεια, αν και επιγραμματικά, διατύπωσα κατά την προηγούμενη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ TV, να τις ξανακούσουν και από τους τρείς άλλους υποψηφίους δοσμένες πια σαν δικές τους.
 Δια του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στα αναρτημένα στο you tube  videos.

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στο Πωγώνι

Αναμνηστική Φωτογραφία με τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου και Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου "Αλληλεγγύη" κ. Δημήτρη Μ. Κανακάκη.
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο επισκέφτηκε χωριά του Πωγωνίου.

Ο Δημήτρης Ρίζος, η ψυχή της παραδοσιακής ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ''Σοσιαλιστικό Κόμμα'' του Στέφανου Τζουμάκα

Ο Δημήτρης Ρίζος, η ψυχή της παραδοσιακής ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ''Σοσιαλιστικό Κόμμα'' του Στέφανου Τζουμάκα.
Βιογραφικό του Δημήτρη Ρίζου
Ο Δημήτρης Ρίζος γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1959 και κατάγεται από τα Ρετσιανά της ορεινής Άρτας.
Με τη μουσική ξεκίνησε στα έντεκα χρόνια του περίπου, στη μπάντα "Σκουφάς" του ομώνυμου μουσικοχορευτικού συλλόγου που ίσως είναι και ο παλαιότερος σύλλογος σε όλη την Ήπειρο.
Ευχή αλλά και κατεύθυνση απ τον πατέρα του - που ήταν παππάς -ήταν πέρα απ τη μουσική, να "προχωρήσει" στα γράμματα (ο αδελφός του πατέρα του ήταν μουσικός, έπαιζε βιολί αλλά σκοτώθηκε στον πόλεμο).

Ομιλία με θέμα «Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας» στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 18:30 μ.μ. στη Στοά Σάρκα, Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (11 Μαΐου), ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.), σας προσκαλεί στην ομιλία που θα γίνει της 9 Μαΐου 2014 και ώρα 18:30 στην στοά Σάρκα με θέμα: «Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας».

Η παρουσία σας θα χαροποιούσε στην προσπάθεια ενημέρωσης γύρο από την επιστήμη της Λογοθεραπείας. 

Θετικά τα μηνύματα για τον κ. Ιωάννη Ντόντη του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης και Ενότητας για το Πωγώνι»

Φώτο 1: Ο κ. Ντόντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μαυρόπουλο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Ντόντη Ιωάννη του συνδυασμού "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" και στα στελέχη του που έδωσαν για μία ακόμη φορά δυναμικό παρών, οι κάτοικοι στο Μαυρόπουλο κατά τη 2η ημέρα της περιοδείας του σε Ζάβροχο και Μαυρόπουλο.
Φωτό 2: Ο κ. Ντόντης με τα στελέχη του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,
στο Μαυρόπουλο

Οι κάτοικοι λοιπόν στο Μαυρόπουλο αφού άκουσαν με προσοχή τον κ. Ντόντη Ιωάννη, άρχισαν τις ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο, ζητώντας του να τους δεσμευθεί, πως από την 19η Μαϊου έαν έχει εκλέγει Δήμαρχος Πωγωνίου να κάνει πράξη όλα του επιχειρήματα, που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του λόγου του και φυσικά για το μεγάλο τους πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ.
Φωτό 3:  Κόσμος τον παρακολουθεί με προσοχή.

Στο σημείο αυτό ας ακούσουμε μερικά ηχητικά αποσπάσματα από την επίσκεψη του κ. Ντόντη στο Μαυρόπουλο.
Ο κ. Ντόντης Ιωάννης του συνδυασμού "Δύναμη Ευθύνης και Ενότητας για το Πωγώνι", άκουσε με προσοχή όλες τις απόψεις των κατοίκων του Μαυρόπουλου και οι απαντήσεις που έδωσε ικανοποίησαν τον κόσμο, όπου μαζί με τον κ. Ντόντη Ιωάννη, στο τέλος συμφώνησαν πως το ΠΩΓΩΝΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι οργανωμένα από κοινού, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν οκτώ μη νόμιμους μετανάστες στην Εγνατία Οδό (Σήραγγα Δωδώνης)

Οι διακινητές θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (05-05-2014) το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Σήραγγα Δωδώνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο διακινητές, ένας 22χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και οκτώ αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας (έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 34 ετών).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά οκτώ αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Σύριοι μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το πρωί της ίδιας ημέρας (05-05-2014) από την Αθήνα, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ ο καθένας, ως αμοιβή στους διακινητές.
Τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.