Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΝΑΝΟΣ Ν. ΣΑΒΒΑΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης, με το ψηφοδέλτιο «Πάλι-η για την πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τζίτζιφα

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Στην Βήσσανη θα κλείσει η σημερινή περιοδεία του κλιμακίου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Φωτό: Από την χθεσινή περιοδεία στα χωριά του Πωγωνίου
Συνεχίζεται η περιοδεία της Ενωτικής Πρωτοβουλιάς Πωγωνίου. 
Ο Κώστας  Καψάλης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συζητούν σε κάθε χωριό τα προβλήματα και τα περιθώρια που υπάρχουν για την επίλυσή τους.
Η περιοδεία θα κλείσει για σήμερα το βράδυ στο χωριό της Βήσσανης.
Πρόγραμμα περιοδείας για το Σάββατο 3 Μαΐου.
11:00 Μαυρόροπουλο
12:00 Ζάβροχο
13:00 Αργυροχώρι
18:30 Ρουψιά
19:30 Ωραιόκαστρο
20:30 Άγιος Κοσμάς
21:30 Βήσσανη

Πληροφορίες στο www.pogoni.net

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του παιδόφιλου παιδίατρου στα Ιωάννινα

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 47χρονου βούλγαρου παιδιάτρου, ο οποίος συνελήφθη την 28.04.2014, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων.
Πρόκειται για τον (επ.) ZAHARIEV (ον.) ZVETLOZAR του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.
Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 15 ημερών, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ο αριθμός κλήσης 11012, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr  και ccu@cybercrimeunit.gov.gr  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Χιλιάδες ανασφάλιστα και με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ χιλιάδες είναι ανασφάλιστα και δεν διαθέτουν σήμα τελών κυκλοφορίας.
Ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ παραμένει σταθερός, στα 2 εκατομμύρια περίπου, κάτι που ισοδυναμεί με απώλεια 400 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Παράλληλα όμως, οι ιδιοκτήτες κάνουν περικοπές και στην ασφάλιση- 800.000 οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, από τα οποία τα 250.000 αυτοκίνητα, δεν είναι ασφαλισμένα. Επιπλέον, σήμα τελών κυκλοφορίας έχουν προμηθευτεί για το 2014 συνολικά 5,5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων, έναντι 6 εκατ. την προηγούμενη χρονιά. 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν, χθες (02.05.2014) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 66 ετών, για οφειλές δημοσίου.
Εκκρεμούσαν, σε βάρος τους παραγγελίες του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Το συνολικό ύψος των οφειλών του 30χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 118.582,81 ευρώ και του 66χρονου στο χρηματικό ποσό των 106.358,76 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Άρτα: Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής από σχολείο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ανήλικοι
 Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση κλοπής που έλαβε χώρα την 23-04-2014 σε σχολείο στην Άρτα.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας 17 και 16 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23-04-2014, εισήλθαν σε Γυμνάσιο της Άρτας και αφαίρεσαν δύο φορητούς υπολογιστές, δύο βιντεοκάμερες και μία φωτογραφική μηχανή.
Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πούλησαν μέρος των κλοπιμαίων σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 26 και 40 ετών.
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Τα αφαιρεθέντα είδη που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στον Διευθυντή του Σχολείου.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Προγραμματική συνεργασία για το Πωγώνι

Ζηκόπουλος Σταύρος
υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ
Προγραμματική Συνεργασία

 Σε μια προοπτική αλλαγής και ανατροπής στο δήμο μας, για μια άλλη αυτοδιοίκηση
Για ΝΙΚΗ στις εκλογές στο Πωγώνι
Πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, η συνεργασία πάντα έχει την αποδοχή των πολιτών.
Φέρνει το καλό αποτέλεσμα.
Φέρνει τη ΝΙΚΗ.
Συνεργασία γίνεται πάνω σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ αποδεκτές απαλές τις πλευρές.
Έτσι ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΝΤΗΣ επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» αποφάσισαν να συνεργαστούν.
Καταθέτουν τις Προγραμματικές  θέσεις και Καλούν  όλες και όλους
Το επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό, τη νεολαία και τους απόδημους Πωγωνησιους, σε ενεργή συμμετοχή τους στο να διαμορφώσουμε  τις προγραμματικές θέσεις για τις αυτοδιοικητικες εκλογές του 2014, για την πιο κρίσιμη 5αετια για την πατρίδα μας αλλά και κύρια για το Πωγώνι.   
Γιατί σήμερα ο Δήμος  βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την περιφέρεια στην Ευρώπη.
Γιατί ο πληθυσμός συρρικνώθηκε κατά 20% από την απογραφή του 2001 έως του 2011.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε διάφορα blogs

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε διάφορα blogs που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τάσσεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέρ κάποιου υποψηφίου δημάρχου ή υποψηφίου δημοτικού συμβούλου ανακοινώνει ότι:
Για τον  κ. Σταύρο Ζηκόπουλο,  ο οποίος αυτοβούλως έθεσε τον εαυτό του στο πλευρό του εισηγητή για την Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Πωγώνι, κ. Γιάννη Ντόντη ότι, ΚΑΜΙΑ επαφή δεν υπήρξε, πόσο δε μάλλον «προγραμματική σύγκλιση» με την δημοτική παράταξη του κ. Γιάννη Ντόντη και συνεπώς
ΔΕΝ υποστηρίζεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Υπενθυμίζουμε δε, ότι η ιδιότητα του κ. Σταύρου Ζηκόπουλου ως μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,  δεν τον καθιστά αυτομάτως «προστατευόμενο»  ή υποστηριζόμενο από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Τα ίδια ισχύουν και για τον συνταχθέντα με τον συνδυασμό του κ. Κώστα Καψάλη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Φωτίου.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν παίζει "μπάλα" στο γήπεδο των προσωπικών φιλοδοξιών του ενός εκάστοτε καιροσκόπου.
Και εν κατακλείδι δεν μπορεί να είσαι ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να συντάσσεσαι μ' αυτούς που θέλουν την ΕΟΖ στο Πωγώνι όσο κι αν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί του αντιθέτου, διότι το θέμα ΕΟΖ
ΔΕΝ έχει κλείσει.
Υπενθυμίζουμε δε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΩΓΩΝΙΟΥ με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε να μη στηρίξει καμία από τις παρατάξεις που κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πωγωνίου και τα μέλη του να πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» την Κυριακή 4 Μαΐου, 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών

Μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολού Πωγωνίου την Κυριακή, 4 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν αφιλοκερδώς:
Το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Βέρδη με τους Δημήτρη Υφαντή και Βαγγέλη Δάκα στο τραγούδι.
Το Πολυφωνικό συγκρότημα «ΗΝΟΡΟ».
Τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λούτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθούπουλης και το Πωγωνήσιο νεανικό μουσικό συγκρότημα «ΤΣΟΥΝΑΜΙ».
Πρόκειται για μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται στην ακριτική Πωγωνιανή, το οποίο χρειάζεται την στήριξη και την εθελοντική προσφορά όλων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, την στήριξη του Δήμου Πωγωνίου και του Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής.


(Αναδημοσίευση 25/04/14)

E–voice: Προβάδισμα 0,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση της «e–voice» που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» καταγράφει προβάδισμα 0,8%, της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, και στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές:
ΝΔ: 22%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,2%
Ποτάμι: 8,1%
Χρυσή Αυγή: 6,7%
ΚΚΕ: 5,9%
Ελιά: 5,6%
ΑΝΕΛ: 3,3%
ΔΗΜΑΡ: 1,5%
Λοιπά κόμματα: 7%
Αποχή: 4,5%

Αναποφάσιστοι: 14,2%

Αυξομειώσεις στις χρεώσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ

Αυξομειώσεις στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος για χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας αλλά και σημαντικές μειώσεις για τις επιχειρήσεις αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Στα οικιακά τιμολόγια, από τις αποφάσεις της ΡΑΕ προκύπτουν μειώσεις 5- 11% στις πάγιες χρεώσεις και αυξήσεις έως 5,4% στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αρχής η συνολική αύξηση για τους οικιακούς πελάτες (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) στον λογαριασμό ενός τυπικού νοικοκυριού, είναι μεταξύ 0,5% και 0,8%.
Αναλυτικότερα, οι νέες χρεώσεις που ισχύουν από 1ης Ιουνίου 2014 έχουν ως εξής:
- Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 4,9%, σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.

Γιάννενα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο παιδίατρος που κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 47χρονος παιδίατρος, ο οποίος συνελήφθη πριν από τρεις ημέρες στα Ιωάννινα για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Η σύλληψη του παιδιάτρου, βουλγαρικής καταγωγής, έγινε στο ιατρείο που διατηρούσε στην πόλη των Ιωαννίνων από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έφτασε από την Αθήνα για να ασχοληθεί ειδικά με την υπόθεση.
Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός ψηφιακών αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό περιεχόμενο, που προέρχεται κυρίως από ιστοσελίδες του εξωτερικού.

MRB: Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.
Για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου αναλυτικά έχουμε:
 ΝΔ: 21,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,3%
Το Ποτάμι: 8,2%
Χρυσή Αυγή: 6,9%
ΚΚΕ: 6%
Ελιά: 5,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,2%
ΔΗΜΑΡ: 2,8%
Λοιπά κόμματα: 5%
Στην εκτίμηση ψήφου της MRB για τις ευρωεκλογές έχουμε:

«Φωτιά» έχουν πάρει τα έργα σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό!

Εντυπωσιακή η πρόοδος με την επανεκκίνηση των εργασιών

Αυτοκινητόδρομοι εν δράσει θα μπορούσε να πει κανείς σήμερα για τα έργα που γίνονται στους 5 άξονες στην χώρα. Μετά την τριετή αναμονή λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, τα εργοτάξια σήμερα έχουν πάρει ζωή και πάνω από 4.000 άτομα εργάζονται καθημερινά για να ολοκληρωθούν τα έργα σε περίπου 20 μήνες από σήμερα.
Στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού τα έργα έχουν πάρει φωτιά στην κυριολεξία και τα χαμόγελα είναι εμφανή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα στo πλαίσιο υλοποίησης του έργο VERSO (Volunteers for European Employment), την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Du Lac Iωαννίνων

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 5 Ιουνίου 2014 διοργανώνει ημερίδα στο Ξενοδοχείο Du Lac Iωαννίνων, στo πλαίσιο υλοποίησης του έργο VERSO (Volunteers for European Employment), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.
Tο έργο VERSO επικεντρώνεται στην αναζήτηση εθελοντικών δράσεων με θετικό αντίκτυπο στην απασχόληση. Συμμετέχουν οκτώ Ευρωπαϊκές Περιφερειακές Αρχές και τέσσερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα οποία θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη μελέτης στα Ιωάννινα την προηγούμενη ημέρα.