Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής, καλεί τα μέλη του και τους φίλους του στο Προσκλητήριο Αγάπης και Αλληλεγγύης για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου Πωγωνιανής» την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

ΦΩΤΙΟΥ Κ. ΘΑΝΑΣΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας:  6944997412

ΜΗΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη


Tηλ. Επικοινωνίας:  6945391392

Γιάννενα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (30-04-2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 46χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (580.002,61) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

ΚΥΡΙΤΣΗ ΧΡ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη


Tηλ. Επικοινωνίας:  6949791096-6997105408

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Εθνική οδό Ιωαννίνων-Κόνιτσας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών

Σε βάρος των λαθρομεταναστών, εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα άρνησης εισόδου στη χώρα

Συνελήφθησαν στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (30-04-2014) το απόγευμα στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 23χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.
Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθη χθες (30-04-2014) το βράδυ, στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 24χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών και στη βάση Schengen.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.

ΓΚΟΓΚΟΣ Ν. ΧΡΗΣΤΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τους απανταχού Πωγωνισίους εν όψει των εκλογών του Μαΐου

Χρήστος Ν. Γκόγκος
υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Η Εκλογική μάχη στις 18 Μαΐου για το Δήμο μας δεν επιτρέπει σε κανέναν μας αυταπάτες και εφησυχασμό.
Ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Καψάλη, έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης ικανό με πολιτική συγκρότηση και εμπειρία, μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
Τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας είναι νέοι με γνώση, εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς ιδιοτελή συμφέροντα.
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όπως το έχουμε κάνει εξάλλου και το γνωρίζουν οι συνδημότες μας.

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»: Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη για Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Από τις 11:00 π.μ. και συνέχεια: Καρδαμίτσια - Πεδινή - Αμπελιά - Σταυράκι - Νεοχωρόπουλο - Μάρμαρα- Κόντσικα - Ασβεστοχώρι - Νεοκαισάρεια - Μπάφρα - Ανατολή - Κουτσελιό - Κατσικά - Καστρίτσα - Δροσοχώρι - Βασιλική - Λογγάδες - Αμφιθέα - Πέραμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΪΟΥ
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ: Ώρα 18:30: Παρουσίαση υποψηφίων στο Εκλογικό Κέντρο Π.Ε. Άρτας- Ακολουθεί περιοδεία στο Κομπότι και σε άλλα χωριά του κάμπου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΪΟΥ
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: (10:30) ΠΡΩΙ: Δημοτική Ενότητα Αγίου Δημητρίου Δήμου Δωδώνης: Πεστά - Σκλίβανη - Τέροβο - Κουκλέσι - Μουσιωτίτσα - Κρυφοβό - Αγία Κυριακή - Αυγό - Επισκοπικό - Μπιζάνι
(20:00) ΑΠΟΓΕΥΜΑ: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ (εγκαίνια έκθεσης).

«Ήπειρος Ανατροπής»: Επισκέψεις της υποψήφιας Περιφερειάρχη κα Όλγας Γεροβασίλη και στελεχών σε χωριά της Περιφέρειας Ήπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζει να περιοδεύει τα χωριά της Π.Ε. Άρτας ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιολδάσης και να δημοσιοποιεί στους κατοίκους τις αρχές και τους στόχους της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” της Όλγας Γεροβασίλη.
Έτσι, την Δευτέρα 28/4 το απόγευμα, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκαν το Κλειστό, Ζυγό και Μαρκινιάδα και την Τρίτη 29/4 την Παντάνασσα και την Καμπή.
Οι περιοδείες συνεχίζονται, έτσι απόψε, Τετάρτη 30/4, ο Βασίλης Γιολδάσης, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα επισκεφθούν στις 8:00 μμ το Νεοχώρι.
Την Πρωτομαγιά, η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιολδάση και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, θα δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στο συλλαλητήριο στην Άρτα.
Στη συνέχεια, θα συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στο Νεοχώρι.

Στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δονάτο στην Παραμυθιά παρέστη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραμυθιά, για τον πολιούχο της Άγιο Δονάτο, παρέστη χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη.
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τη Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση καθώς και με κατοίκους της πόλης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ Χ. ΣΤΕΛΙΟΣ: Νυν αντιδήμαρχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Κουκουλάρης Χ. Στέλιος
 Γεννήθηκε το 1972 στην Πωγωνιανή όπου ζει και εργάζεται.
Έγγαμος πατέρας δύο παιδιών
Σπούδασε Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και παρά τις αντιξοότητες συνέχισε να λειτουργεί την οικογενειακή επιχείρηση (παντοπωλείο) στην Πωγωνιανή.
Εγκατέστησε μελισσοκομική μονάδα, φύτεψε αμπέλια, κτίζει οινοποιείο και παρακολουθεί σεμινάρια οινολογία και οινοποίησης.
Από 26 χρονών υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση 3 φορές κοινοτικός σύμβουλος και από το 2008 πρόεδρος τις διευρυμένης κοινότητας Πωγωνιανής.
Διετέλεσε Πρόεδρος στης Δ.Σ. του I. Πωγωνιανής και γραμματέας του συλλόγου Πωγωνιανής.
Αρμοδιότητες
α. καθ’ ύλην οι παρακάτω:
-Συντονισμού και επίβλεψης των εκτελούμενων  επενδύσεων, έργων, και προμηθειών (εκτός ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού).
-Των Καταστημάτων, των επιχειρήσεων του εμπορίου του ελέγχου υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου απαιτείται  και των αδειών άσκησης επαγγέλματος .
-Τελωνείων & θεμάτων διασυνοριακών σχέσεων.
-Της ενέργειας και των φυσικών  πόρων.
-Της διαφάνειας & ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στις Δημοτικές Ενότητες ΛΑΒΔΑΝΗΣ & ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ.
ζ΄) την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Λάβδανης - Πωγωνιανής
η΄) την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των εντός των καταργημένων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων
θ΄) Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.

Tηλ. Επικοινωνίας:  6945701108

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Το μέλλον προδιαγράφεται θετικό για τους αγρότες μας»

Μαζαράκι Πωγωνίου
Τις βασικές προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου για τη νέα της θητεία ανέπτυξε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια προεκλογικών επισκέψεων που πραγματοποίησε σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.
Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης", αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί ή αντιμετωπίζονται από την Περιφερειακή Αρχή στην τρέχουσα θητεία της. 

Φραγή στις κλοπές κινητών τηλεφώνων

Να «φρενάρει» τα κλεμμένα κινητά επιχειρεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφού πλέον με απόφασή της υποχρεώνει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διατηρούν μητρώα των αποκλειστικών αριθμών κάθε κλεμμένης συσκευής (ΙΜΕΙ), ώστε να τις μπλοκάρουν.
Έτσι λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει απόφαση της EETT, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, θα πρέπει να τηρούνται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λίστες με τους διεθνείς κωδικούς (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών.

Γιάννενα: Συνελήφθη 54χρονος για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (85.554,93) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. 
Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. 
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
 Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.