Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΦΩΤΙΟΥ

    
Θανάσης Φωτίου 
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου Πωγωνίου
Μετά από δέκα έξη χρόνια συνεργασίας με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Δήμου Άνω Καλαμά Κυρίου Φάνη Στεργίου, θέλω να ευχαριστήσω για την απόλυτη συνεργασία που είχαμε, τόσο τον ίδιο προσωπικά, όσο και τους συνυποψηφίους μου, εκλεγμένους και μη, αλλά περισσότερο τους συνδημότες Πωγωνήσιους, για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μου στο Δήμο Άνω Καλαμά, αλλά και γενικά στο Πωγώνι.            

Αλλοδαποί κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς μπορούν να εξελληνίσουν το ονοματεπώνυμό τους

Με ελληνικούς χαρακτήρες θα αναγράφονται πλέον τα στοιχεία, όσων ομογενών το επιθυμούν, στα έγγραφα πολιτογράφησής τους. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας,
το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αρ.11/Φ.130181/10322/16-4-2014 εγκύκλιο του δίνει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς, που είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) και επιθυμούν να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες πολίτες, να εξελληνίσουν το ονοματεπώνυμό τους (άρθρο 142 του ν.4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις»).
Ο εξελληνισμός αφορά:

Ο Ηπειρώτης Βασίλης Τόλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας με τον συνδυασμό ''Πρώτη Πόλη''

Βασίλης Τόλης: "Είμαι έτοιμος να στυλώσω τα πόδια, όπου χρειαστεί".


Μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του «ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ», παρουσίασε χθες στην Ελευσίνα, στην 1η ουσιαστικά μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση,οι υπόλοιποι θα ανακοινωθούν αύριο στην Μαγούλα,  ο  Ηπειρώτης υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας - Μαγούλας, Βασίλης Τόλης.
«Παίρνω την πρωτοβουλία και μακριά από χαρακτηρισμούς και κομματικές ταμπέλες, σας ανακοινώνω την δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δυναμικού δημοτικού συνδυασμού που βάζει σε προτεραιότητα την πόλη και τους πολίτες. Έναν συνδυασμό που στις τάξεις του, περιέχει τα καλύτερα και ποιοτικότερα συστατικά της κοινωνίας μας» ανέφερε με έμφαση ο κ. Τόλης στο άνοιγμα της προεκλογικής του εκστρατείας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

Πώς και σε ποιους «ένστολους» θα δοθούν τα 500 ευρώ


Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα θα δοθεί και σε δόκιμους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών

Χωρίς αίτηση, αλλά με τα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων, που θα αποσταλούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβληθούν τα 500 ευρώ, ως έκτακτο βοήθημα, σε περίπου 38.000 στρατιωτικούς.
Προϋπόθεση, οι μικτές αποδοχές να μην υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ ή σε κάποιες περιπτώσεις να κυμαίνονται μεταξύ 1.501 και 1.541 ευρώ.
Με την ίδια διαδικασία θα λάβουν τα 500 ευρώ, περίπου 36.000 εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό).
Μάλιστα, το έκτακτο οικονομικό βοήθημα θα δοθεί και σε δόκιμους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών (περίπου 2.000).

Παφίλης Ιωάννης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας με το Συνδυασμό «Ο τόπος μας Μπροστά» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παπασπύρου Ανδρέα

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν χθες (23-04-2014), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1. Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και οκτώ (8) μηνών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έγιναν στα Ιωάννινα την 11-01-2008.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με παραμεθόριους Δήμους της χώρας, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, για την ανεπάρκεια της ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές, που καθίσταται πλέον μεγάλο εθνικό πρόβλημα

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Συντήρηση αντλιοστασίων Δήμου»
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΔΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 44004, ΚΑΛΠΑΚΙ ΥΠΟΨΗ: κ. Τάγκα Δροσούλα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653360119 ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ (FAX): 2653360103
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όπως στο 1.
3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί μέχρι τέλος του έτους με δική του ευθύνη και δαπάνη τις εργασίες επισκευής – συντήρησης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου Πωγωνίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση δικτύων – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ  ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»  αξίας  20.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%).
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καλπάκι την 05-05-2014 ημέρα Δευτέρα με ώρα έναρξης υποβολής προσφορών την 9:00 π.μ. και ώρα λήξης την 10:00 π.μ. ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Αδικαιολόγητος πλουτισμός

Κύριοι Επιθεωρητές του ΣΔΟΕ, εκτός από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών καθηγητών του ΕΜΠ, θα πρέπει να προχωρήσετε και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών διοικητικών στελεχών, διαφόρων «ημετέρων», συνδικαλιστών κ.λπ., σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας. 
Είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!
Να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα πάντα και εις βάθος στο ΕΜΠ.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Θωμά



Θεία λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή του Θωμά (27 Απριλίου) στην Ιερά Μονή Σωσίνου. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θα παρουσιάσει του υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου DU LAC

Αλέξανδρος Καχριμάνης
 υποψήφιος 
Περιφερειάρχης Ηπείρου 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου DU LAC, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θα παρουσιάσει του υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και τις βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού.

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πωγωνίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου: ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων : ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ  ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εργαζόμενε, άνεργε,
μικρομεσαίε, αγροτοκτηνοτρόφε,
αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματοβιοτέχνη,
νέε, νέα,
Στην τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου, κάνε κριτήριο ψήφου την ίδια σου τη ζωή!
Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό η φτώχεια, η ανεργία, το εισόδημα που λιγοστεύει, οι φόροι, τα χαράτσια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών και των χωραφιών μας!
Είναι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που στόχο έχουν να δώσουν ώθηση στην πολυδιαφημιζόμενη «Ανάπτυξη»!