Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Κάηκε ολοσχερώς μονοκατοικία

Την Κυριακή του Πάσχα και ώρα  17:30 στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφη μονοκατοικία, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, πλην της στέγης. 
Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα από την Κόνιτσα, το έργο των οποίων περιορίστηκε στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Η "Βίβλος" του καλού δανειολήπτη!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων

Τη  "Βίβλο" του δανειολήπτη για να γνωρίζουν τα πάντα οι πολίτες που θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών με τις τράπεζες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Δίνονται απαντήσεις σε 16 ερωτήσεις σχετικά με τους ορισμούς των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», καθώς από το 2015 όλα αυτά θα μετράνε καθοριστικά στις διαπραγματεύσεις των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια και θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση χρεών με την τράπεζα.
1. Τι είναι οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης»; 
Οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» είναι ένας αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται για την κάλυψη των βασικών αναγκών των νοικοκυριών.
2. Ποιος είναι ο σκοπός του ορισμού «των εύλογων δαπανών διαβίωσης»; 
Ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διαφάνειας μεταξύ των δανειοληπτών και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα κοινά αποδεκτό σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της δυνατότητας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του οφειλέτη, σύμφωνα με την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση.

Στο στόχαστρο της Εφορίας όσοι έχουν «λεφτά στο στρώμα»

Πρόστιμα και ποινικές διώξεις για όσους επανακατέθεσαν χρήματα ή τα χρησιμοποίησαν για αγορές, ενώ τα είχαν βγάλει από τις τράπεζες την περίοδο 2009-2011 υπό τον φόβο της χρεοκοπίας - Ανοίγουν και λογαριασμούς που είχαν πάνω από 150.000 ευρώ - Αρχή με 1.500 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς
Με συνοπτικές διαδικασίες, τους ζητά να αποδείξουν πού βρήκαν τα λεφτά και παράλληλα προχωρά σε ελέγχους μέχρι και 20 χρόνια πίσω για να επιβάλει πρόσθετους φόρους.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», από την 1η Απριλίου έχουν αρχίσει να καταφτάνουν ειδοποιητήρια στους πρώτους 150 νέους ελεγχόμενους, ενώ σειρά παίρνουν και θα ακολουθήσουν άλλοι περίπου 1.500 φορολογούμενοι που έχουν επιλεγεί μετά την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των δανείων τους.

Επιστροφή πινακίδων με «μηνιαία τέλη»

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η οδηγία του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, να επιστρέφουν στους οδηγούς τις πινακίδες των οχημάτων ζητώντας το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την περασμένη Πέμπτη και απομένει να ενημερωθούν οι εφορίες και να τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης, η διάταξη ισχύει από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ δηλαδή από τις 14/04.
Όπως αναφέρει το κείμενο της εγκυκλίου:

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Συγκέντρωση-συζήτηση στο Δελβινάκι την Τρίτη 22 Απριλίου 2014, στις 7:30 μ.μ.,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-συζήτηση στο Δελβινάκι, στο καφέ – εστιατόριο του Ξενώνα Μούτσιου, σε σχέση με την τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές).
Θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σουλόπουλο Ιωαννίνων: Συνελήφθη 34χρονος έμπορος ναρκωτικών ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από 186 κιλά κάνναβης

Νωρίς το πρωί σήμερα (21-04-2014), στο 30ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Σουλόπουλου), μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
 Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα, -176- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -186- κιλών και -450- γραμμαρίων.
Ο 34χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Η Τροχαία για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Τη Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
· Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
· Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
· Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Κάρολος Παπούλιας: «Η Δημοκρατία κατακτήθηκε, δεν μας χαρίστηκε»

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για την 21η Απριλίου.

Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα.
«Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά» επισημαίνει ο κ. Παπούλιας.
Και αφού εξαίρει τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα, καταλήγει:
«Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

Συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή τη Δευτέρα 28 Απριλίου ώρα 9:30 μ.μ., στο κυλικείο της Αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου

Μία συναυλία με υπεύθυνος προγράμματος, ενορχήστρωση, κιθάρα και τραγούδι τον Δημήτρη Υφαντή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου και ώρα 9:30 μ.μ., στο κυλικείο της Αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, με ελεύθερη είσοδος θα γίνουν… «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας».

Ερμηνεύουν ακόμα οι:

Ν. Παπάς μπουζούκι, Σ. Καραβίδας πιάνο, Μ. Βακάλη τραγούδι, Α. Βασδέκης τραγούδι, Μ. Γκάντζου τραγούδι.