Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Υπουργείο Παιδείας: Στις 28 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως οι πανελλαδικές  θα ξεκινήσουν  στις 28 Μαΐου.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων:

α) Στις 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014.
 β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21-6-2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα της «Δέσπως»

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η γέφυρα «Δέσπως», καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα και τοποθετηθήκαν στηθαία.
Την περιοχή επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Ν. Ανατολιωτάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α., οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα πριν το Πάσχα.
Ο Περιφερειάρχης  κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, την ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που είχε την πρόνοια να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Ο τελικός προϋπολογισμός του έργου και μετά τη νέα μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Ε.Δ.Α., ανήλθε σε 1.682.249 ευρώ, ήτοι περίπου 900.000 λιγότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του.

Σύλληψη πέντε ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για καταδικαστικές αποφάσεις και χρέη προς το Δημόσιο

Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, συνέλαβαν συνολικά πέντε (5) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και οφειλές προς το Δημόσιο.
 Συγκεκριμένα:
 Πρωινές ώρες χθες (14-04-2014) στην Κακαβιά, συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών για κλοπή.
Πρωινές ώρες χθες (14-04-2014) στα Ιωάννινα, συνελήφθη μία 63χρονη ημεδαπή, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (69,610) ευρώ.
Πρωινές ώρες χθες (14-04-2014) στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους (133.485) ευρώ.
Βραδινές ώρες χθες (14-04-2014) στα Ιωάννινα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Πρωινές ώρες σήμερα (15-04-2014) στα Ιωάννινα, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους (220.641) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.: Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης

Θεσσαλονίκη 15 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το πρωί της Μ. Τετάρτης 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. 
Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχιστούν τη Μ. Πέμπτη 17.04.2014. Αναμένονται και χιονοπτώσεις, σε υψόμετρα πάνω από 1.100 μ. Εξασθένηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από τη Μ. Παρασκευή 18.04.2014.
Παρακαλούνται οι οδηγοί, λόγω και των εορτών του Πάσχα που αναμένονται υψηλοί κυκλοφοριακοί φόρτοι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους.
Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.
Από την "Εγνατία Οδός Α.Ε." εκφράζονται οι θερμότερες ευχές προς τους φίλους οδηγούς, για Καλή Ανάσταση και ασφαλή έξοδο και επιστροφή.


Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής Πολιτών

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για συμμετοχή στο Τοπικό Σχέδιο για την απασχόληση «ΤΟΠΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία»
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» – Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία» με συντονιστή την «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ “i4G Α.Ε.”» και με τους:
I. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε. “ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ”,
II. ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ “ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.”,
ΙΙΙ. ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ,
IV. ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ,
V.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΊΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ.

καλεί τους/τις κατοίκους τους Δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου καθώς και της ευρύτερες Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Άρτας και την εν γένει γεωγραφική περιοχή της Ηπείρου, που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και εντάσσονται σε μια από τις παρακάτω ομάδες:
• Άνεργοι απόφοιτοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
• Νέοι Επιστήμονες (απόφοιτοι όλων των σχολών – κοινωνικών επιστημών, θετικών επιστημών κλπ)
• Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ
να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για την ένταξη τους στις δράσεις του Τοπικού Σχεδίου.
Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν μέσω του τοπικού σχεδίου για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητα.

Κοτσανόπουλο Πρέβεζας: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (14-04-2014) το μεσημέρι, στο Κοτσανόπουλο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητ o τρεις (3) ομοεθνείς του λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ελληνικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 31χρονος, εντόπισαν τρεις (3) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 26 και 30 ετών, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ . Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Παναγιά Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (14-04-2014) το απόγευμα, στην Παναγιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 48 και 50 ετών, για παράνομη κατοχή λαθραίου καπνού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -2,1- κιλών.
ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.
Η ποσότητα λαθραίου καπνού που κατασχέθηκε, θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, με τον Γιάννη Σεντελέ

Βαγγέλης Γιωτόπουλος 
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
 Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
Η Ποιότητα Ζωής μέσω της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τη βάση της επιστροφής για το ζωντάνεμα του Τόπου μας

Μετά από 25 χρόνια εκτενούς επιχειρηματικότητας σε πάνω από 5 διαφορετικούς κλάδους μακριά απ΄ τον Τόπο που γεννήθηκα και ανδρώθηκα, το 2012 πήραμε τη δύσκολη απόφαση με τη σύντροφό μου να επιστρέψουμε και να εγκατασταθούμε στον Τόπο των Προγόνων μας, τα Λάζαινα Κατσανοχωρίων.

Οι Άνθρωποι του Τόπου μου με δέχτηκαν πίσω χωρίς περιορισμούς από την πρώτη στιγμή, δίνοντάς μου έμπνευση για δημιουργική εργασία.
Μέσα απ΄ αυτή τη σχέση βεβαιώθηκα ότι μπορεί τελικά να γεφυρωθεί το χάσμα με το παρελθόν κι ότι τα χωριά μας μπορούν και σήμερα να αποτελέσουν ελκυστικό χώρο δημιουργίας για τους Νέους Ανθρώπους που θα τολμήσουν να γυρίσουν πίσω.
Από την πλευρά μου, θα ήθελα τόσο μέσα από την προσωπική μου επιλογή όσο και της διάθεση προσφοράς στα κοινά, να δώσω το μήνυμα ότι η Ποιότητα Ζωής μέσω της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού, τομείς που ζυμώθηκα και απέκτησα εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τη βάση της επιστροφής για το ζωντάνεμα του Τόπου μας.

Ζώντας πλέον από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος, θεώρησα καθήκον μου να συμπορευτώ με το ανήσυχο πνεύμα του ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΝΤΕΛΕ και της Κίνησής του, διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Η Ψήφο σας θα αποτελέσει Τιμή για μένα αλλά και Δέσμευση απέναντι σας ότι θα υπηρετήσω τον Τόπο με νέες ιδέες, αντιλήψεις αλλά και Καινοτόμες Προτάσεις ώστε να γίνει πόλος έλξης νέων Ανθρώπων που θα αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο Δήμο μας.

Η Σκόρδου-Μπάγια Μαγδαληνή από τον Παρακάλαμο υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» του κ. Νίκου Ζήκου

Σκόρδου-Μπάγια  Μαγδαληνή 
υποψήφια 
Περιφερειακή Σύμβουλος  
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος  με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Ζήκο, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η καταγόμενη από τον Παρακάλαμο, κα Σκόρδου-Μπάγια  Μαγδαληνή του Θωμά.
Η κα Σκόρδου αγρότισσα στο επάγγελμα, σύζυγος Νικολάου Μπάγια, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, διαμένει μόνιμα στο Μαυρονόρος  Πωγωνίου.
Πρωταγωνίστησε στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις των αγροτών την χρονιά που πέρασε, και είχαν σχέση με την καθυστέρηση των πληρωμών εκ μέρους της Δωδώνης.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: Παπαπέτρος Γεώργιος (εργοδηγός δομικών έργων, πρώην πρόεδρος κοινότητας Ραφταναίων)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1. Γαλατά Παρασκευή (Συνταξιούχος ΙΚΑ-αγρότισσα)
2. Γεωργίου Λεωνίδας (αγρότης-εικαστικός)
3. Γιώτης Βασίλειος (αργυροχόος)
4. Γκαρτζώνη Φανή (νηπιαγωγός-δημοτική υπάλληλος)
5. Δημοπούλου Βασιλική (ιδιωτική υπάλληλος)
6. Ευθυμίου Νίκος (δημοτικός υπάλληλος)
7. Ζιώγος Χριστόδουλος (αγρότης)
8. Καραφέρης Σωτήριος (κτηνοτρόφος, οικοδόμος)
9. Κωσταδήμας Γεώργιος (οικοδόμος)
10. Λέκκα Άλκηστις (φοιτήτρια)
11. Λέφας Δημήτριος (κομμωτής)
12. Λύβης Περικλής (εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ-συνδικαλιστής)
13. Μαγειρία Μαρία (αγρότισσα)
14. Μπακόλας Δημήτριος (πρόεδρος ΔΣ σωματίου γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας)
15. Μπαντέλης Αλέξανδρος (ηλεκτροσυγκολλητής-άνεργος)
16. Μωραίτης Δημήτριος (οικοδόμος)
17. Παπουτσή Μαρία (νοσηλεύτρια)
18. Παππά Αναστασία (μαγείρισσα, ιδιωτική υπάλληλος)
19. Πασσιάς Χρήστος (εμποροϋπάλληλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων PRAKTIKER Ιωαννίνων)
20. Πεππές Χρήστος (κτηνοτρόφος)
21. Ρίζου Ντορέττα (διοικητική υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
22. Σιαμαλέκας Αθανάσιος (άνεργος, πρώην εργαζόμενος σε σκυρόδεμα)
23. Σκόρδου-Μπάγια Μαγδαληνή (αγρότισσα)
24. Σταμούλης Κώστας (υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
25. Σταχούλης Σπύρος (οδοντίατρος, μέλος ΔΣ ΟΣΙ, εκπρόσωπος ομοσπονδίας ΕΟΟ)
26. Τόλης Ευάγγελος (καθηγητής ΤΕΙ Κοζάνης)
27. Τσιούπης Κωνσταντίνος (δάσκαλος-συνδικαλιστής)
28. Χαρισιάδης Σπύρος (συνταξιούχος δάσκαλος)
29. Χουλιάρας Γεώργιος (συνταξιούχος υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
30. Χρυσοχόου Ανδρέας (εμποροϋπάλληλος, γραμματέας σωματείου εργαζομένων PRAKTIKER)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης: Κοντογιάννη Μαριλένα (εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1.Κυρίτσης Φίλιππος (αρχαιολόγος, άνεργος)
2.Λέϊσος Λυκούργος (ηλεκτρολόγος ΤΕΙ)
3.Παππάς Βασίλειος (συνταξιούχος από αναπηρία)
4.Παυλίδης Σταύρος (ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης)
5.Σπύρου Νίκος (συνταξιούχος δημοσίου)
6.Φειδοπούλου Έλενα, (κοινωνική λειτουργός, άνεργη)
7.Χεκίμογλου Άκης, (οικοδόμος)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΡΤΑΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: Καραβασίλης Νίκος (λογιστής)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1.Βρατσίστας Γιώργος (γεωπόνος)
2.Γιώτης Βασίλειος  (φοιτητής)
3.Κατσούλας Χρήστος (μελισσοκόμος, αγρότης, οικοδόμος)
4.Λάμπρης Δημήτρης (έμπορος)
5.Ματσούκας Χρήστος (φυσικός)
6.Παπαθανάσης Γιάννης (ιδιωτικός Υπάλληλος)
7.Τρομπούκης Νίκος (συνταξιούχος  ΙΚΑ)
8.Ψυχογιός Γιάννης (συνταξιούχος καθηγητής)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: Νάνος Βαγγέλης  (γεωπόνος)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
1.Βρεττός Θεόδωρος (σπουδαστής ΤΕΙ, μέλος ΔΣ συλλόγου σπουδαστών)
2.Ηλίας Στέργιος (συνταξιούχος Φιλόλογος-συγγραφέας)
3.Καλιαμπάκος Σωτήρης (καρδιολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών)
4.Κωστογιάννης Ταξιάρχης (φιλόλογος)
5.Μανίκας Δημοσθένης (φοιτητής, μέλος ΔΣ συλλόγου φοιτητών Μηχανολόγων Επιστ. Υλικών Παν Ιωαννίνων)
6.Μπόμπορης Λαμπράκης (χειριστής μηχανημάτων)
7.Νάστα Μαρία (καθηγήτρια ιταλικών ελεύθερη επαγγελματίας)
8.Στέλιου Ισμήνη (φοιτήτρια, μέλος ΔΣ συλλόγου φοιτητών)
9.Τζάκου Μαρίνα (μαθηματικός μέλος ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος)
10.Χαλκης Νίκος (φυσικός, πρώην γυμνασιάρχης)

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου

Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας προκειμένου να στηριχθεί και να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας. 
Βασική παράμετρος για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η πιστοποίησή τους στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π., θέμα το οποίο αποτέλεσε το αντικείμενο της ημερίδας που διοργάνωσαν στα Γιάννενα η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Ελληνικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ"
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι δράσεις πιστοποίησης της Περιφέρειας για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου κινούνται με κύριους άξονες την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα τους.

Θέματα συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου στις 10:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση τοιχογραφιών της βόρειας και νότιας πλευράς του Ιερού Μητροπολιτικού ναού Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 40.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Χωριά του Πωγωνίου επισκέφτηκε την Κυριακή 13 Απριλίου η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πωγώνι» και η «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη

Ζηκόπουλος Σταύρος
υποψήφιος 
Δήμαρχος Πωγωνίου
Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 13 Απριλίου με επικεφαλή τον υποψήφιο Αντιπεριφεριάρχη Τσίκαρη Βασίλη με τη συμμετοχή των υποψήφιων περιφερειακών σύμβουλων Βενέτη Κώστα, Ντάλλα Γιάννη, Τουφίδη Μπάμπη, Ρίζο Βασίλη, της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη μαζί και τον Παπαδημητρίου Γιάννη Περιφερειακό σύμβουλο σήμερα και τον Κώστα Μπασιούκα και με την δημοτική κίνηση «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για το ΠΩΓΩΝΙ» με τον εκλεγμένο υποψήφιο δήμαρχο Ζηκόπουλο Σταύρο και μέλη τις Συντονιστικής Γραμματείας επισκέφθηκαν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Η περιοδεία άρχισε στις 10:30 το πρωί από τον Παρακάλαμο και στην συνεχεία επισκέφτηκαν τα χωριά Λίμνη, Βήσσανη, Δελβινάκι, Πωγωνιανή.
Τα δυο κλιμάκια της Δημοτικής Κίνησης για το ΠΩΓΩΝΙ και της Περιφερειακής για την Ήπειρο ενημέρωσαν τους κατοίκους στις κεντρικές πλατείες και τα κεντρικά καταστήματα των χωριών για τις δυο παρατάξεις και τις προγραμματικές τους θέσεις.
Ταυτόχρονα άκουσαν τον προβληματισμό τον κατοίκων αλλά και κύρια για την κατάσταση σήμερα και την αγωνία τους για το αύριο στο Πωγώνι.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου θα καταβληθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, που θα αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2014 για τους δικαιούχους που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.
Ο αριθμός των δικαιούχων είναι 669.702 και θα καταβληθεί το ποσό των 136.817.889 ευρώ.
Για την απόδοση του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21, με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.

Στους 128 οι νεκροί από τη γρίπη

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στους 128 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη στη χώρας μας. 
Από τις αρχές τους έτους 322 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 28.