Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Άρτα: Νεκρή 28χρονη σε τροχαίο


Χθες (22-03-2014) το βράδυ, στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας-Γραμμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 40χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 28χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Στην Ελλάδα του 1,5 εκατ. ανέργων, δίνεται εφάπαξ-πρόκληση 63 μισθών στους υπαλλήλους της Βουλής!!!

Οι 63 μισθοί ισούνται με 81.000 ευρώ!!!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι υπάλληλοι της Βουλής θα φεύγουν με μπόνους 63 μισθούς, που μεταφράζεται σε 81.000 ευρώ!
Μετά τη μείωση που αποφασίστηκε, οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους, 1,8 μισθούς ανά έτος υπηρεσίας, έναντι 2,5 μισθών ανά έτος υπηρεσίας που παίρνουν μέχρι τώρα.
Σημειώνεται ότι μετά τη μείωση του εφάπαξ, ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, θα πάρει 63 μισθούς ως εφάπαξ, από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν.
Για παράδειγμα αν η χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή ενός υπαλλήλου είναι 1.300 ευρώ, οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ!!!
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ. 

Super League: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Μεγάλη ανατροπή για τον ΠΑΟΚ που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 32'!

Θεαματικό και δυνατό  ήταν το παιχνίδι στην Τούμπα από το ξεκίνημα του, με κλασσικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά και νεύρα.
Εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Λίλα στο 63΄ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Γλυκού, γράφοντας το 0-1.
Ο Στοχ στο 67΄ κινήθηκε παράλληλα στη μεγάλη περιοχή, και με δυνατό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βελλίδη, φέρνοντας το ματς τα όσα.
Στο 82΄ μετά από λάθος γύρισμα του Ακόστα, ο Νάτχο κέρδισε την μπάλα και έδωσε στον Λούκας, ο οποίος πλάσαρε τον Βελλίδη κάνοντας το 2-1.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου (65' Χούσεν), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Στοχ, Αθανασιάδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (73' Μπέριος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Βίλα, Λίλα (87' Νάκος), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ίλιτς, Γιάκος (50' Ακόστα)

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-1)-Ήττα σοκ για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι στο ντέρμπι της ανόδου (0-2)-

*Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί κανένα καθώς η Αναγέννηση προσπαθεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά από τώρα την παραμονή της στην κατηγορία, από την άλλη ο Αστέρας παλεύει να πλασαριστεί ποιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο (θύμιζε λιβάδι), οι δυο ομάδες δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 με απευθείας φάουλ στο 25΄.
Ο Αστέρας που αγωνίστηκε για μια ακόμη φορά με ελλείψεις λόγω τραυματισμών, ανέβασε απόδοση του πίεσε και έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες με τον Δρίβα και τον Χαρίση Θ. να φέρει το ματς στα ίσα.
Στο 30΄ τραυματίστηκε ο Τασιούλας, ο οποίος αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες συνέχισε τον αγώνα!
Στο 42΄ ο Χαρίσης Θ.  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έγραψε το τελικό 1-1.
Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο αμυντικός των γηπεδούχων καθώς  ανέκοψε την πορεία  της μπάλας προς το τέρμα  με τα χέρια.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζότα Δ., Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Τασιούλας, Γκέλης (Τσιώλης 55΄), Ζότα Α., Σκόρδος Κ. (Ντάρας 65΄) Ντρουμπάλης, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
Ανάργυροι-Δαβάκης 2-0    
Πεντέλη-Πρωτόπαπα 1-0    
Σταυράκι-Περίβλεπτος 1-1
Αμπελόκηποι-Ζωοδόχος 2-1    
Αγία Μαρίνα-Βουνοπλαγιά 3-0    
Κεφαλόβρυσο-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-1
ΑΠΟΕΛ-Ραφταναίοι 3-1
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αμφιθέα  3-1
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ασβεστοχώρι 0-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (29η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 74
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 58  
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 56
4. Ζωοδόχος: 55 
5. Αστήρ Αμφιθέας: 54 
6. Σταυράκι: 53
7. ΑΠΟΕΛ: 53  
8. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 51  
9. Περίβλεπτος: 44  
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 44
11. Αετός Πρωτόπαπας: 31 
12. Κεφαλόβρυσο: 31
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 26
14. Πεντέλη: 26
15. Αμπελόκηποι: 24 
16. Δόξα Αναργύρων: 22 
17. Δαβάκης: 20
18. Ραφταναίοι: 12 

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης, στο 12ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (231) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (22-03-2014) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 38 και 24 ετών) και ένας 51χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στο 12ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Τουρκίας, που επιχείρησε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (23) μεταναστών μέσα σε νταλίκα

Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, διότι επιχείρησε να διευκολύνει, παράνομα, την έξοδο από την Ελληνική επικράτεια σε κράτη της Ευρώπης, (23) μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες (22-03-2014) το βράδυ, στο Νεοχώρι Παραμυθιάς, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποίησαν και έλεγξαν ΙΧΦ όχημα διεθνών μεταφορών, που οδηγούσε ο 31χρονος Τούρκος διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι η καρότσα του οχήματος έφερε σφραγίδα τελωνείου, το σύρμα της οποίας ήταν παραβιασμένο.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τελικός προορισμός των αλλοδαπών ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά ως αμοιβές στον διακινητή.
Συνολικά κατασχέθηκαν, ένα φορτηγό (νταλίκα) που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των (1200) ευρώ και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Μόνιμοι «κεφαλικοί φόροι» μέχρι το 2018 και βλέπουμε!

Μονιμοποιούνται ο φόρος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για το «τέλος του μνημονίου και την έναρξη της ανάκαμψης και της κοινωνικής πολιτικής», η ανακοίνωση της τρόικας αποκάλυψε «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, όπως σημειώνει η «Real News».
Η «θηλιά» της τρόικας και του μνημονίου παρατείνεται μέχρι το 2018, με τα περιοριστικά μέτρα και τις έκτακτες εισφορές να αποκτούν μόνιμα χαρακτηριστικά και την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας να περνά πλέον σε άλλα όργανα των πιστωτών.

ΟΓΑ: Μόνο μέσω taxisnet η αίτηση για οικογενειακό επίδομα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, αποκλειστικά μέσω του taxisnet γίνεται η αίτηση για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής του σχετικού εντύπου, Α21.
Με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

To Taxisnet άνοιξε στις 20, αλλά θα ξεκινήσει να δουλεύει από την Παρασκευή 28 του μηνός!

Ο λόγος;
Οι κωδικοί των εισοδημάτων τους είναι κλειδωμένοι και κενοί!

Χωρίς αντίκρισμα είναι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η προχθεσινή εκκίνησης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ακόμη και αν θέλουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση αυτό είναι αδύνατο.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων είναι υποχρεωμένα να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών των μισθωτών και των συνταξιούχων έως τις 28 Μαρτίου ενώ το σύστημα έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου.
Ενδιαφέρον έχουν οι οδηγίες που δίνει η ίδια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς.