Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Από ακάλυπτες επιταγές πάμε καλά!

Στα 100 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στα τέλη Φεβρουάριου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Τειρεσία» στα 100 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές στα τέλη Φεβρουάριου 2014.

Στο δίμηνο Ιανουάριο - Φεβρουάριου 2014, το σύνολο της αξίας των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε στα 81 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 47,37%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ το σύνολο των απλήρωτων συναλλαγματικών έφθασε στα 19 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 39,67%, σε σχέση με το δίμηνο Ιανουάριο - Φεβρουάριου 2013.

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη σήμερα (17-03-2014) το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πράξη που έγινε στην Κέρκυρα την 1/2-02-2010.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 

ΕΛΓΑ: Την Τρίτη 18 Μαρτίου οι πληρωμές δικαιούχων παραγωγών των αποζημιώσεων για το έτος 2013

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.058 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, καπνά, ελιές, αμπέλια και κηπευτικά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Η κατανομή των ποσών στους Νομούς της Ηπείρου είναι:
ΑΡΤΗΣ: 27.948
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 66.285
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 18.466

ΠΡΕΒΕΖΗΣ: 47.670

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοπρατείται η ανακαίνιση ενός αξιόλογου κτίσματος προϋπολογισμού 340.000 ευρώ με στόχο τον πολιτισμό, την τέχνη και την επισκεψιμότητα στην Πωγωνιανή

Έργο του καλλιτέχνη
«Σύνθεση με γυναικεία μορφή»

Δελτίο Τύπου

 Δημοπρατείται η ανακαίνιση ενός   αξιόλογου  κτίσματος  προϋπολογισμού 340.000 ευρώ με στόχο τον πολιτισμό, την  τέχνη και την επισκεψιμότητα  στην Πωγωνιανή του Δήμου Πωγωνίου.
Σε στέγη Τέχνης, δημιουργικότητας και πολιτισμού μετατρέπεται ένα αξιόλογο παραδοσιακό κτίσμα  στην κεντρική πλατεία της Πωγωνιανής του Δήμου Πωγωνίου, που απειλούνταν από την εγκατάλειψη.
Μετά την αποκατάστασή του θα φιλοξενεί μόνιμα την  έκθεση με τα σημαντικά έργα του γνωστού Πωγωνίσιου  ψηφιδογράφου  και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κολέφα, καθώς και του γιου του Νίκου.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδογραφίας  και εικαστικών  τεχνών.
Στόχος το παλιό κτίριο να γίνει κέντρο πολιτισμού, μόρφωσης, εκθέσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων όχι μόνο για το Πωγώνι αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς θα αποτελεί το μοναδικό χώρο με κύριο αντικείμενο τη ψηφιδογραφία. 
Ο Δήμος ήδη σχεδιάζει με την Κοινωφελή του  Επιχείρηση τις ενέργειες για την  προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης μαθητών του Νομού και της Ελλάδας, για την γνωριμία τους  με την «ψηφίδα»  και τον μεγάλο καλλιτέχνη  «ΚΟΛΕΦΑ».
Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013) με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ,  και δημοπρατείται στις  18 Μαρτίου 2014 με τις εργασίες να  αναμένεται να ολοκληρωθούν  σε εννέα μήνες ώστε  να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Το έργο βρήκε συμπαραστάτες πολλούς Πωγωνίσιους και Ηπειρώτες που αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία του στηρίζοντας το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής , τους οποίους και ευχαριστεί. 
Ανάμεσα σ΄ αυτούς  θα πρέπει να επισημάνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη της  Βουλευτή της  Ν.Δ.  κ. Άννας Ασημακοπούλου για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓIΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Εκλογή υποψηφίου Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στον Παρακάλαμο στο «ΠΕΤΡΙΝΟ»


ΚΑΛΕΣΜΑ

 «ΑΛΛΑΞΕ το ΔΗΜΟ ΣΟΥ για να ΑΛΛΑΞΕΙΣ τη ΧΩΡΑ»

Σε μια προοπτική αλλαγής και ανατροπής στo ΔΗΜΟ μας, για μια άλλη αυτοδιοίκηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τους ΠΩΓΩΝΗΣΙΟΥΣ και τους φίλους του ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Όλες και Όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΗ 2014 11:00 π.μ. στον ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ στο «ΠΕΤΡΙΝΟ»
ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Εκλέγουμε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους
Διαμορφώνουμε και ψηφίζουμε:
Α) την διακήρυξη της κίνησης
Β) τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της κίνησης
Με 4 άξονες κατεύθυνσης:
α) Περιβάλλον
β) Παραγωγική ανασυγκρότηση
γ) Εξαγωγικός προσανατολισμός
δ) Τουριστικό μοντέλο
• Για να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο. αντίστασης στην οπισθοδρόμηση του Δήμου μας και ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων.
• Με μια ανοικτή, δημοκρατική, ανατρεπτική δημοτική παράταξη.
• Για ένα Δήμο της συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση.
• Για ένα Δήμο που θα υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και το περιβάλλον.
• Για ένα Δήμο της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας
• Για ένα Δήμο αρωγό στην σκληρή καθημερινότητα του πολίτη
• Για ένα Δήμο που δεν θα υποτάσσεται στα κατεστημένα συμφέροντα.
Για ένα Δήμο που δεν θα δεχθεί Ε.Ο.Ζ. στο Πωγωνι, και θα απαιτήσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των χωριών και των κατοίκων της ακριτικής περιοχής.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΧΑΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΡΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


Πληροφορίες τηλ.: 6979003515, 26510 36971, 6909372591 

Τέρμα στη ζωή του έβαλε 79χρονος άνδρας από τις Καρυές Ιωαννίνων πέφτοντας σε αύλακα

Τραγική κατάληξη είχε χθες η αναζήτηση άνδρα ηλικίας 79 ετών που αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του πέφτοντας σε αρδευτικό αύλακα στην αγροτική περιοχή  ανάμεσα στην Ασφάκα και στο Πετσάλι Ιωαννίνων.
Ο αυτόχειρας άφησε στο σπίτι του στις Καρυές Ιωαννίνων γράμμα  και κατευθύνθηκε σε αρδευτικό αύλακα στην περιοχή της Ασφάκας.

Για την ανάσυρση του ηλικιωμένου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  με δύο οχήματα και άνδρες.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, έξι (6) άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στο Ράγιο Θεσπρωτίας
 Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε καβάντζα πάνω από (204) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας.
 Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες (16-03-2014) σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Ράγιου Θεσπρωτίας, έξι μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 35 ετών, καθώς και τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (ηλικίας από 23 έως 46 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια στους Χιονάδες Ιωαννίνων, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία

Στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια στους Χιονάδες Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 16-03-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων, ότι τις βραδινές ώρες της 15/16-03-2014 τρεις άγνωστοι διέρρηξαν τρία σπίτια στο χωριό Χιονάδες Ιωαννίνων.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, προέκυψε ότι οι δράστες διέφυγαν προς την Αλβανία και άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Αλβανικές Αρχές.
Στη συνέχεια, κατόπιν συνεργασίας Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, την 16-03-2014 εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 56, 30 και 34 ετών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία, ήτοι δύο γεωργικά εργαλεία, καθώς και ένας σάκος με είδη ρουχισμού, τα οποία κατασχέθηκαν και βρίσκονται στις Αλβανικές Αρχές, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανάκτησής του από τους ιδιοκτήτες τους.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Καταδικάζει την φραστική επίθεση σε διαιτητή και βοηθό από φίλαθλο της ομάδας

Με ανακοίνωση του Δ.Σ. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος καταδικάζει την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Κατσικογιάννης και ο βοηθός Κύρος από φίλαθλο της ομάδας.
Αναλυτικά:
Το Δ.Σ. της Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ αναφερόμενοι στον αγώνα ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ-ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ θέλουμε να καταδικάσουμε τη συμπεριφορά του φιλάθλου της ομάδας μας που επιτέθηκε φραστικά, στο τέλος του αγώνα, στον διαιτητή κ. Κατσικογιάννη και τον β΄ βοηθό κ. Κύρο.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν ούτε στην σαρανταπεντάχρονη ιστορία της ομάδας μας αλλά ούτε και στον τρόπο που εμείς βλέπουμε το ποδόσφαιρο.
Άλλωστε σαν ομάδα δεν δημιουργήσαμε ποτέ προβλήματα ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός έδρας.
Το ότι ο β΄ βοηθός κ. Κύρος μας ακύρωσε κανονικό γκολ ως οφσάιντ (το παραδέχτηκε στο τέλος του αγώνα και ζήτησε συγνώμη) δεν δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές.
Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος και για το ποιες ομάδες θα ανέβουν ή θα πέσουν ας κριθεί καθαρά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα διαιτητικά λάθη που ίσως στοιχίσουν μια κατηγορία.


Εκ του Δ.Σ.

Αφιέρωμα στις Βούτες (6)



Αρχίζει την Πέμπτη 20 Μαρτίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε την δήλωση

Τα φορολογικά έντυπα που θα κληθούν να συμπληρώσουν έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεκινάει στις 20 Μαρτίου με το «άνοιγμα» του Taxis, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις δόσεις, ενώ, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, προβλέπεται έκπτωση 1,5%. Επίσης, με την απόφαση γίνεται σαφές ότι οι τόκοι καταθέσεων θα δηλωθούν από το πρώτο ευρώ.
Για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δόθηκαν οι ακόλουθες οδηγίες: