Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκε από Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, το «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών»

Τη δημοπράτηση νέων έργων που αφορούν οδικές και γεωργικές υποδομές ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα εξής:
*«Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ
*«Βελτίωση δρόμου Ρετσιανών-Καστανιάς» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
*«Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Ανατολική – Κοτομίστα – Παλαιοχώρι» Π.Ε Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
*«Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας - Καρδίτσας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
*«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Σαλονίκης-Ελευθεροχωρίου» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.

Χαμηλοί οι ρυθμοί στο κομμάτι της Ιονίας (Αντίρριο-Ιωάννινα)

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχετικά με το τμήμα της Ιονίας Οδου, που αφορά άμεσα την Ήπειρο και είναι το Αντίρριο-Ιωάννινα, οι ρυθμοί στο έργο είναι ακόμα χαμηλοί (η συνολική πρόοδος του έργου ανέρχεται στο 32,5%), αλλά ανεβαίνουν συνεχώς.
Σήμερα απασχολούνται 650 άτομα σε πέντε εργοτάξια (Εύηνος, Αμ­βρακία, Σύκουλα, Γυμνότοπος, Πέρδικα), τα οποία εκτιμάται ότι τα φθάσουν τα 3.000 μετά το καλοκαίρι.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου, πάντως, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς μεγάλα τεχνικά έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, ιδίως στο βόρειο κομμάτι του.

Ακόμη 10 δισ. χρέη μέσα σε 13 μήνες!

Τα 2,6 εκατ. έφτασαν οι φορολογούμενοι που «δεν πληρώνουν» την Εφορία

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία από τα 2,6 εκατομμύρια των φορολογούμενων με νέες ληξιπρόθεσμες
Ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί έως τώρα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την τμηματική εξόφλησή τους, ενώ έχουν εισπραχθεί 304,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ύψους 62,5 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία από τα 2,6 εκατομμύρια των φορολογούμενων με νέες ληξιπρόθεσμες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2013, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόνο οι 92.323.

24ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο, την Τετάρτη 12 Μαρτίου

48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου

Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Μαρτίου, η ΑΔΕΔΥ, θα εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση. 
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί  στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 19 και 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία, ενώ στις 21 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Φεβρουάριο 2014 στην Ήπειρο, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.870) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (27) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (588) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (238) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Φεβρουάριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2013). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 2 το 2013)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2013)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 16 παθόντες (έναντι 13 το 2013). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:

Έφτασαν τα 83 τα θύματα της γρίπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και σήμερα Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 83.
Στην πλειονότητά τους τα θύματα της γρίπης ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς ή ηλικιωμένοι ή ανοσοκατεσταλμένοι, και δεν είχαν λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο.
Άλλοι 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές μετά την «εισβολή» των ιών της γρίπης στον οργανισμό τους. 
Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική 240 ασθενείς.

Καμπή Άρτας: Σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών και τεσσάρων λαθρομεταναστών

Για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός

Συνελήφθησαν, χθες (09-03-2014) αργά το βράδυ, στην Καμπή Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι της χρηματικής αμοιβής των (1.000) ευρώ συνολικά.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος μαζί με τον 19χρονο προπορεύονταν με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, για συνέργεια σε κατοχή και προμήθεια κοκαΐνης

Συνελήφθη, χθες (09-03-2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από τη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συνέργεια σε κατοχή και προμήθεια δύο (2) κιλών κοκαΐνης, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2006 έως το Φεβρουάριο του 2007 στην πόλη Τορίνο της Ιταλίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

Γράφει ο 
Μίλτος Μπούκας

 Το οδυνηρό αποτέλεσμα που επεφύλαξε το εκλεκτορικό σώμα, μέσα δηλαδή από τους ίδιους κόλπους της παράταξης, ήταν «να στείλει σπίτι του» έναν από τους 5 Δημάρχους αστέρες των επικοινωνιακών μηχανισμών, με πανελλήνια προβολή, αναδεικνύοντας πόσο γυμνός είναι «ο Βασιλιάς»! Η ετυμηγορία ανέδειξε τις παρασκηνιακές τριβές, παρά τις συμφιλιωτικές ρητορείες περί του αντιθέτου…
Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» μετασχηματίζεται σε μη συνεκτικό και άρα μη βιώσιμο μόρφωμα. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και διασπαστικές.
Η απαξίωση του υφιστάμενου μοντέλου το οποίο έχει μεταλλαχθεί για τους «εκλέκτορες» σε ετεροδιοίκηση, αντέγραψε τις πρακτικές υπουργικών διευθυντηρίων της κεντρικής πολιτικής που δεν λειτουργεί προς όφελος των άσημων περιφερειακών μελών του κοινοβουλίου. Ο περιορισμός του αυτοδιοίκητου των τοπικών διαμερισμάτων, η ουσιαστική κατάργηση της λαϊκής συμμετοχής από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά κυρίως ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας ήταν η αιτία του ρήγματος της Παράταξης.

Τι προβλέπει το New Deal για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Νέα  μείωση των τιμών, πενταετής παράταση των συμβάσεων. 

Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται στο νομοσχέδιο, για όλους τους σταθμούς ΑΠΕ που λειτουργούν για λιγότερο από 12 χρόνια με σημείο αναφοράς την 1η Ιανουαρίου 2014 επεκτείνεται αυτοδίκαια η σύμβαση πώλησης και η σύμβαση συμψηφισμού του «ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στα κτίρια», κατά 5 χρόνια και για ίσο χρόνο οι απαιτούμενες άδειες παραγωγής και λειτουργίας και για εγκατεστημένη ισχύ ίση με την ισχύ κατά την 1η Ιανουαρίου 2014. 
Για σταθμούς ισχύος έως και 100 kW που ανήκουν σε κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι τιμές προσαυξάνονται κατά 10%.