Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

H Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου "Η Αγία Παρασκευή" κόβει την πίτας της, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο NOVOTEL

Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης

Στους 55 έφθασαν οι νεκροί.

Καθημερινά μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τις υγειονομικές υπηρεσίες να έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και 64 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άτομα.
Το ΚΕΕΛΝΠΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, κρίνει απαραίτητη τη δωρεάν χορήγηση αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Κάρολου Παπούλια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας σε δήλωση ανέφερε:
«Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία.
Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

EOΠΥΥ: Συμβεβλημένοι γιατροί με το ταμείο στο Νομό Ιωαννίνων

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με το ταμείο του EOΠΥΥ στο Νομό Ιωαννίνων είναι: 




Πρέβεζα: Συνελήφθη 42χρονος Έλληνας διακινητής, διότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία παράνομη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (20-02-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας 24χρονης υπηκόου Γεωργίας, παράνομης μετανάστριας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο και την 24χρονη αλλοδαπή που μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονη αλλοδαπή είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενη παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος της θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής της.
Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Ράγιο Θεσπρωτίας: Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου (264) κιλά κάνναβης, σε κρύπτη που είχε διαμορφώσει στην καρότσα κλεμμένου φορτηγού

Χθες (20-02-2014) το μεσημέρι, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Ράγιου Φιλιατών Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Μετά από έρευνα που διεξήχθη στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν πραγματοποιηθεί ειδικές τροποποιήσεις στην καρότσα που διαμορφώθηκε ως κρύπτη, για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην καρότσα του φορτηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσιες σαράντα εννέα (249) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (264) κιλών και (612) γραμμαρίων.
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ήταν κλεμμένο από την 04-12-2013, ενώ οι πινακίδες που έφερε και η άδεια κυκλοφορίας ήταν πλαστές.
Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις παράνομες συναλλαγές του και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης του. 

25η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Ασβεστοχώρι -Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Σταυράκι 23-02-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (ΠΑΟ Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 23-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με την Α.Ε. Λαψίστας (22-02-14/15:00 μ.μ.), για την 26η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΑΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ

 Το πρόγραμμα 25ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το πρόγραμμα 26ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Α.Ο. Βελισσαρίου-Α.Ε. Μικρασιατών
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Κάστρο-Προοδευτική Περάματος

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Καλαμά

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ» (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 53.983,73 € πλέον Φ.Π.Α. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  26/02/2014 και ώρα 9:30 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120,  Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 46.260,17 € πλέον Φ.Π.Α. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  26/02/2014 και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 101ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα γιορτάζουν με λαμπρότητα την 101η επέτειο από την απελευθέρωσή τους.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν το πρωί στο Στρατηγείο του πολέμου 1912-13 στο Χάνι Εμίν Αγά και λίγη ώρα αργότερα, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Δελβινακίου

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ» (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης και λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης  επί τοις εκατό (%) α. για τα καύσιμα στη μέση τιμή λιανικής πώλησης ανά είδος, όπως αυτή προσδιορίζεται από το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων ή τον αρμόδιο φορέα, όπως ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και β. για τα λιπαντικά  επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού, συνολικού προϋπολογισμού 56.747,97 € πλέον Φ.Π.Α. 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη,  26/02/2014 και ώρα 10:30 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό υποβάλλοντας προσφορά σε μία ή σε περισσότερες ομάδες των προς προμήθεια ειδών του προϋπολογισμού.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Ευμορφία Σίδερη και στο τηλέφωνο 2653360120, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ