Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δύο μήνες χωρίς ούτε μία αγοραπωλησία ακινήτου

Στο πρωτοφανές για τα διεθνή χρονικά και για χώρα του δυτικού κόσμου να μην μπορεί να εκτελεστεί επί δύο μήνες ούτε μία αγοραπωλησία ακινήτου λόγω  κενού νόμου, έχουν οδηγήσει οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών, που αδυνατεί να εφαρμόσει το νέο Φόρο Υπεραξίας, που το ίδιο ετοίμασε και τώρα αλλάζει ξανά!
Η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να εκδώσει εφαρμοστικές εγκυκλίους και να δώσει λύσεις στο χάος που το ίδιο δημιούργησε, δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν και πλέον ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του νέου Φόρου Υπεραξίας.
Την ερχόμενη Πέμπτη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει και άλλο ένα νομοσχέδιο, προσπαθώντας να δώσει λύση στο χάος.
Το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ανατρέπει όσα ψήφισε η Βουλή το 2013 και τυπικά ισχύουν από το 2014, αλλά παραμένουν ανεφάρμοστα.

48ωρη απεργία στο Δημόσιο, στις 13 και 14 Μαρτίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα  αποφάσισε 48ωρη απεργία στο Δημόσιο, στις 13 και 14 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:
1. Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις» που κατέθεσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ). Η Κυβέρνηση με την προώθηση και την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, επιχειρεί την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων, μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Οι παγίδες και τα μυστικά του νέου εντύπου Ε1 για τη φορολογική δήλωση

Υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων από το πρώτο λεπτό!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα 8.500.000 φορολογουμένων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις. 
Το υπουργείο Οικονομικών ετοίμασε το νέο έντυπο Ε1 και το οποίο μπορεί με μία πρώτη ματιά να θυμίζει τα αντίστοιχα έντυπα των προηγούμενων ετών (4σέλιδο, ίδια σχεδίαση κτλ.) αλλά έχει σημαντικές ουσιαστικές αλλαγές που κρύβουν παγίδες και πρόσθετους φόρους. Συνολικά οι αλλαγές είναι 30 σε σύγκριση με το περυσινό έντυπο.
Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι φέτος στη φορολογική δήλωση έχουν «εξαφανιστεί» οι κωδικοί τους οποίους συμπλήρωναν όσοι είχαν τόκους στεγαστικού δανείου, ενοίκιο κύριας κατοικίας ή παιδιών που σπουδάζουν, φροντιστήρια παιδιών, ασφάλιστρα ζωής κτλ. και απολάμβαναν έκπτωση φόρου.
Τώρα πλέον οι φοραπαλλαγές που έχουν παραμείνει είναι ελάχιστες και οι περισσότερες από αυτές δεν αφορούν τον πολύ κόσμο (π.χ. δωρεές στο Δημόσιο, χορηγίες κτλ.).

O χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου, στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2014»

Σεβασμιότατε, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου , αγαπητέ συμπατριώτη  κ.κ. Ιερόθεε, Αγαπητοί Προσκαλεσμένοι.
Φίλοι μας από την Θράκη που σήμερα θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε μαζί, Αγαπητοί Συμπατριώτες Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου.
  Σας καλωσορίζομε    κι εφέτος σε τούτο το γιορτινό μας αντάμωμα,  στην κοπή της πίτας του απόδημου Ηπειρώτη, σε τούτη την ιερή μυσταγωγία, όπου η ψυχή μας ταξιδεύει  νοερά, με τις γλυκύτατες και συγκινησιακές μελωδίες του κλαρίνου, της φλογέρας και των μακρόσυρτων ως τα μύχια της, δημοτικών  τραγουδιών μας και πάει με τα δικά της φτερά όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής, στα ιερά της Ηπείρου μέρη. 
Και πλανιέται στους αγαπημένους μας τόπους με ένδοξα απομεινάρια ιστορικής μνήμης και διδαχής. Πλανιέται  στις περήφανες κορφές της Γκραμπάλας και της Φούρκας , στις εναλλασσόμενες ομορφιές του  Βίκου και του Αώου, στο νεροκύλισμα  του Άραχθου και του Καλαμά, στις άγριες και χιλιοτραγουδισμένες βουνοκορφές του Σουλίου, του Ζαλόγγου και του δοξασμένου Μπιζανίου. Κι έτσι  επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά την αγάπη μας, τόσο βαθιά και άσβηστη, για την γενέτειρα, για τα προβλήματά της, για την οικονομική ανάπτυξή της που δυστυχώς τα πρόσφατα στοιχεία την κατατάσσουν για άλλη μια χρονιά ως μια από τις τελευταίες περιφέρεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέα τέλη εκτίμησης ζημιών για τον ΕΛΓΑ

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια και οδεύει προς δημοσίευση σε ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση με νέο τιμοκατάλογο για το κόστος υποβολής δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ τα τέλη εκτίμησης - επανεκτίμησης έχουν ως εξής:
Ο παραγωγός με την υποβολή αιτήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας καταβάλλει τέλη 20 ευρώ ανά φάκελο.
Για ζημιές στη φυτική παραγωγή:
α) Για καλλιέργειες σιτηρών, πενήντα λεπτά (0,5 €) του ευρώ κατά στρέμμα
β) Για αροτραίες καλλιέργειες, ένα (1 €) ευρώ κατά στρέμμα
γ) Για αμπελοειδή, ακτινίδια και κηπευτικά, δυο (2 ) ευρώ κατά στρέμμα
δ) Για καλλιέργειες καρποφόρων δένδρων, δέκα λεπτά (0,10 €) του ευρώ κατά δένδρο, όταν τα δένδρα αναπτύσσονται σε ελεύθερα ή γραμμοειδή σχήματα και πυκνότητα φύτευσης μέχρι 100 δένδρα το στρέμμα
ε) Για καλλιέργειες δενδρωδών καλλιεργειών υπέρπυκνης φύτευσης (πυκνότητα φύτευσης άνω των 100 δένδρων), δέκα (10 €) ευρώ κατά στρέμμα

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2014» από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών

Συνελήφθη ένας 28χρονος Αλβανός για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 28χρονος Αλβανός το πρωί του Σαββάτου (15-02-14) στο Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο (flobert), για το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα στη χώρα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.