Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λειτουργία κέντρου δια βίου μάθησης στη Δ.Ε. Άνω Καλαμά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι στην Δ.Ε. Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου  θα πραγματοποιηθούν  τα παρακάτω τμήματα.
Όσοι ενδιαφέρονται  να προσέλθουν άμεσα για εγγραφές πριν την  συμπλήρωση των τμημάτων.
•  Αγγλικά για το χώρο εργασίας (σύνολο 25 ώρες, δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες).
•  Αγγλικά για τον τουρισμό (σύνολο 25 ώρες, δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες).
•  Πληροφορική: (σύνολο 50 ώρες, δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες ).
--------------------------------------------------------------------------------
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας    
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Τρίκουλα Αργυρώ
Δευτέρα –Παρασκευή : 09:00-14:00
Τηλ. 2653041862-6945559407

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 π.μ.

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  14η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα   Παρασκευή & ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Προέλεγχος τρίμηνης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  εσόδων εξόδων 4ο τριμήνου 2013.
2. Σύνταξη όρων διακήρυξης δημοπρασίας έργου «Εκθετήριο – Εργαστήρι ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα»  και ψήφιση δαπάνης.
3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Καλαμά», καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την εν λόγω  προμήθεια & ψήφιση σχετικής δαπάνης.
4. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου», καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την εν λόγω  προμήθεια & ψήφιση σχετικής δαπάνης.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ μικρού και μεσαίου κυβισμού θα πληρώσουν το «μάρμαρο» από την αλλαγή στο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Υπερδιπλασιασμός των τελών κυκλοφορίας  στα μικρού κυβισμού ΙΧ. και ελαφρύνσεις για τα μεγάλου κυβισμού!!!

Από το 2015 αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα ΙΧ.
Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το λεγόμενο «Ολλανδικό μοντέλο», βάση του οποίου ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα ΙΧ και θα γίνεται με βάσει την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει.
Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει την τοποθέτηση στα ΙΧ ειδικής συσκευής GPS που καταγράφει τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
Στη συνέχεια ο υπολογισμός των τελών προκύπτει με το γινόμενο των ετήσιων χιλιόμετρων και του συντελεστή 0,03. Δηλαδή ετήσια διανυθέντα χλμ. επί 0,03 ευρώ.
Αν και το σενάριο έχει ένα σημαντικό αγκάθι, αυτού του κόστους των συσκευών GPS, εάν όμως ισχύσει θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα μικρομεσαίου κυβισμού ΙΧ προς όφελος των μεγάλων σε κυβισμό.
Ρίχνοντας μια ματιά στο παρακάτω πίνακα και  λαμβάνοντας υπόψη ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σενάριο, αυτό των 10.000 διανυθέντων χλμ. κατά μέσο όρο και κάνοντας έναν απλό υπολογισμό παρατηρούμε ότι τα μικρού κυβισμού ΙΧ επιβαρύνονται σημαντικά, ακόμη και με υπερδιπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας.

Στέφανος Φούσας: «Δεν μπορεί πια να συνεχιστεί η σπατάλη στο χώρο της Υγείας»

Ενημερωτική ημερίδα  το Σάββατο ώρα 8:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Epirus Palace» με τίτλο «Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και Υγεία»

Πολλά αλλάζουν το τελευταίο διάστημα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και είναι σαφές ότι, αν οι μεταρρυθμίσεις γίνουν σωστά, θα μπει οριστικό τέλος στο «πάρτι» των υπερσυνταγογραφήσεων και της σπατάλης τεράστιων ποσών σε αχρείαστες εξετάσεις.
Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ξοδεύονται χρήματα για την Υγεία; Φυσικά, όμως αυτά δεν πρέπει να διατίθενται άσκοπα, αλλά εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη, τονίζει στον «Π.Λ.» ο διακεκριμένος Ηπειρώτης Καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που θα διεξαχθεί μεθαύριο στα Γιάννενα η οποία έχει ως θέμα την οικονομική κρίση και την Υγεία!

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 28% ανήλθε η ανεργία το Νοέμβριο

Ανεργία 28,8% σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία!!!

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο 28% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2013, έναντι 26,3% το Νοέμβριο του 2012 και 27,7% τον Οκτώβριο του 2013.
Στο σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.550.679 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.382.062 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.376.643 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 112.752 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μείωση 3,1%) και κατά 35.726 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (μείωση 1,0%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 78.041 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 6,0%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 36.448 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%) και κατά 6.331 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,2%).

«Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Alco: Προβάδισμα 1,4% στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 1,4% έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,4%
ΝΔ: 20%
Χρυσή Αυγή: 7,4%
ΚΚΕ: 5,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,9%
ΠΑΣΟΚ: 4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
Νέα Ελλάδα: 1%
Άλλο Κόμμα: 6,6%
Λευκό: 3,5%.
Ένα 9,1% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7% των ερωτηθέντων.
Εξάλλου στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό)
ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
ΝΔ: 24,7%
Χρυσή Αυγή: 7,8%
ΚΚΕ: 6,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,1%
Άλλο Κόμμα: 7,9%
Αναποφάσιστοι: 14,6%
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 - 11 Φεβρουαρίου 2014.

Ανακοίνωση ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε. Ιωαννίνων

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Ιωάννινα 13/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιηθήκε χθες 12/2/2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος) η πρώτη συγκέντρωση πολιτών, ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ), στην οποία η οργανωτική επιτροπή Ιωαννίνων, κατά του ΟΑΕΕ, ανέπτυξε τις θέσεις, τους στόχους και το πλαίσιο δράσης, στο οποίο προτίθεται να συνεχίσει.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πλήθος συμπολιτών μας, καθώς τα ζητήματα της ασφάλισης του ΟΑΕΕ, αγγίζουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Χώρας. Ομιλητές ήταν ο κ. Ελευθέριος Λάππας (Βιοτέχνης) ο οποίος έκανε αναφορά στην ιδέα της συγκρότησης της ομάδας, η κα Αφροδίτη Βάντζου (ιδιοκτήτρια Ζαχαροπλαστείου) που εξήγησε στους παρευρισκόμενους τον τρόπο δράσης, ιδαίτερα σε σχέση και με άλλες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ τέλος ο κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης (δικηγόρος) ανέπτυξε από νομικής πραγματικότητας, τις δυνατότητες που υπάρχουν, γύρω από τους τέσσερις πυλώνες δράσης που επιχειρεί η ομάδα:
1) Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, (μη δυνατότητας αναστολής των επερχόμενων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης μέσω του Κ.Ε.Α.Ο. - Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών).
2) Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών εισφορών.
3) Μείωση / Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων στις καθυστερημένες εισφορές.
4) Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας).
Ακολούθησε διάλογος, όπου αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και θέσεις, ενώ στο τέλος η οργανωτική ομάδα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συναινέσουν επώνυμα στην προσπάθεια αυτή και να την διαδώσουν, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας http://anasfalistoioaeeioanninon.wordpress.com/, που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.

Η Οργανωτική Επιτροπή Ιωαννίνων

κατά του ΟΑΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα περιοδείας κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τον βουλευτή Χρήστο Μαντά, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου σε χωριά του Πωγωνίου

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με επικεφαλής τον βουλευτή του Νομού κ. Χρήστο Μαντά και την Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου θα επισκεφτούν τα παρακάτω χωριά.
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
5:00 μ.μ. Καλπάκι
5:30 μ.μ. Δολιανά
7:00 μ.μ. Κουκλιοί
8.30 μ.μ. Μαζαράκι
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
10:00 π.μ. Καλπάκι
10:30 π.μ. Γεροπλάτανο
11:30 π.μ. Βασιλικό
12:15 π.μ. Κεφαλόβρυσο
13:30 π.μ. Παλαιόπυργο
14:30 μ.μ. Πωγωνιανη
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους κατοίκους να συμμετέχουν
στις συζητήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην πατρίδα μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Πωγώνι και για
τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιους φόρους «ξεχνούν» να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι

Όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι διαλέγουν ποιους φόρους θα αφήσουν απλήρωτους.

Αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της εισοδηματικής πίεσης που προκαλεί η κρίση και η υπερφορολόγηση οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους μια σειρά από φόρους δημιουργώντας μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων ιδιωτικών χρεών προς το δημόσιο.
Φόροι ακινήτων, ΦΠΑ, καταλογισμοί από καταπτώσεις εγγυήσεων ακόμη και τέλη κυκλοφορίας είναι μερικοί από τους φόρους που φιγουράρουν στη λίστα τω υποχρεώσεων που δεν εκπληρώνουν πλέον μαζικά οι φορολογούμενοι.
Αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα:
-τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά σε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους εμφανίζουν τα πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, δηλαδή τα πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις. Στο τέλος του 2012 το συνολικό ποσό που είχαν αφήσει απλήρωτο οι φορολογούμενοι ανερχόταν σε 20,6 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2013 το σχετικό ποσό είχε διαμορφωθεί στα 22,9 δισ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 2,3 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι επιλέξουν να αφήνουν απλήρωτα τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους μετά τη διαπίστωση της φοροδιαφυγής.

Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας κόβει την Πίτα της και διασκεδάζει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 13:00 στη ταβέρνα «Στου κορρέ» Αγίων Αναργύρων 20-22, Ψυρρή

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χαριλ. Τρικούπη 53 111 47 Γαλάτσι
Τηλ. 6977096673 210.2237051

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι & συμπατριώτες, μέλη του Συλλόγου:

Με την ευκαιρία του νέου έτους, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι:
 Η εκδήλωση- Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας- , θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 π.μ., στην όμορφη συνοικία του Ψυρρή και στη ταβέρνα «Στου κορρέ» Αγίων Αναργύρων 20-22. Τηλ.2103215291
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
1. 12:00 έως 12:30 κοπή πίτας
2. 13:00 έως 14:00 γεύμα (πλήρες μενού με ποτό). 
Ακολουθεί γλέντι με την ορχήστρα του καταστήματος.
Ο Aντώνης Κυρίτσης με το κλαρίνο του Θ. Λώλη θα είναι και πάλι κοντά μας.
Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε ένα ξεχωριστό και όμορφο μεσημέρι με λαϊκά - ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια από τη λαϊκή ορχήστρα του καταστήματος.
Η παρουσία σας είναι για μας η δύναμή μας. 
Μια δύναμη που ανανεώνει κάθε ζωντανό στοιχείο, διευρύνει και δίνει προοπτικές στα πολιτιστικά μας βιώματα.
Πλήρες μενού με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών 20 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και τη δική σας εξυπηρέτηση, περιμένουμε τηλεφωνική ειδοποίηση για την παρουσία σας (μέχρι 13/02 τρεις ημέρες πριν από την Εκδήλωση), στα τηλ: Νάτσιος Βαγγέλης.6974035957, Μπίκας Θ. 6972112957
Δήμ. Παρασκευά 6974635937, Ντόκος Σπύρος 6974934119, Χόβολος Γιάννης 6997159040

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος               Η γραμματέας


Βαγγέλης Νάτσιος      Δήμητρα Παρασκευά