Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας 31χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε προχθές (17-01-2014) στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας.
 Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος μίας 31χρονης ημεδαπής Ρομά και ενός αγνώστου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
 Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 17-01-2014, η 31χρονη πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας και με το πρόσχημα ότι είναι φίλη της κόρης της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.
 Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της παθούσας την ανέμενε ο συνεργός της απ’ όπου και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2

Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό!
Δεν έχει τελειωμό ο αγωνιστικός κατήφορος του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά την βαριά ήττα από τον Απόλλωνα, ηττήθηκε και από την Καλλονή στην έδρα του (2-1).
Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο10' όταν σέντρα του Ντάσιου από δεξιά, εξαιρετική η επέμβαση του Χογκ στην κοντινή και δυνατή κεφαλιά του Ίλιτς, η μπάλα έφτασε στον Ακόστα που νικάει τον πεσμένο τερματοφύλακα της Καλλονής.
Η ΑΕΛ Καλλονής με απευθείας φάουλ του Λεοζίνιο άφησε  άγαλμα τον Βελλίδη και 1-1 στο 67'.
Το 1-2 και την ολική ανατροπή για την ΑΕΛ Καλλονής έκανε με τακουνάκι ο Περόνε στο 78΄.
ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό (Κοροβέσης 46'), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (Χαρίσης 53'), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς, Κυβελλίδης (Μπέριος 60'),
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Ζακουανί, Μαρσέλο (Φουρλάνος 81'), Κεϊτά (Φαρία 76'), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος, Περόνε (Καζάκης 84'). 

-Ισοπαλία (1-1) εκτός του Αγροτικού Αστέρα με την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα-Ήττα σοκ (0-2) στο Δελβινάκι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου πήρε το τρίποντο από την Περίβλεπτο-


Τα διαιτητικά λάθη στέρησαν την νίκη από τον Αγροτικό Αστέρα

*Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις, ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η μοναδική ομάδα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο κατά το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου, της Αγίας Μαρίνας.
Ο Αγροτικός Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα και έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη να ανοίξει το σκορ.
Κλασικές ευκαιρίες έχασαν οι Χαρίσης Αλ. δύο, ο Σαδεδίν δύο και ο Ντρουμπάλης δύο.
Ο προπονητής του Αστέρας Τάκης Νάκας αναγκάστηκε να αλλάξει λόγω τραυματισμού το Διαμάντη στο 17΄ και να περάσει στη θέση του τον Τασιούλα.
Από το 25΄ ο Μήτσης αγωνιζόταν τραυματισμένος.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 60΄ για να ισοφαρίσει ο Αστέρας με τον Τσιώλη στο 82΄.
Στο 75΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Αστέρα, δίνοντας λανθασμένα επιθετικό φάουλ.
Ακόμη οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι όταν ο αμυντικός της Αγίας Μαρίνας έπιασε την μπάλα εντός περιοχής με τα χέρια.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης (Τσιώλης 75΄), Διαμάντης (Τασιούλας 17΄),  Χαλντούπης, Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ., (Ντάρας 80΄)

Τα αποτελέσματα της 20ης  αγωνιστικής:
Σταυράκι-Αμπελόκηποι 3-0
Πεντέλη-Βουνοπλαγιά 2-4
Ανάργυροι-Ασβεστοχώρι 1-4
Ζωοδόχος-ΑΠΟΕΛ 2-0
Αγία Μαρίνα-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-1
ΠΑΟ Κόνιτσας-Πρωτόπαπα 2-1
Πωγωνάτος-Αμφιθέα 0-2
Ραφταναίοι-Δαβάκης 2-1
Κεφαλόβρυσο-Περίβλεπτος 3-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (20η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 53
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 42
3. Ζωοδόχος: 38 
4. Αστήρ Αμφιθέας: 38 
5. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 38  
6. Σταυράκι: 35 
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 34   
8. ΑΠΟΕΛ: 33     
9. Περίβλεπτος: 33 
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 32
11. Αετός Πρωτόπαππας: 26
12. Κεφαλόβρυσο: 23
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 17 
14. Δόξα Αναργύρων: 17  
15. Πεντέλη: 15 
16. Δαβάκης: 13 
17. Αμπελόκηποι: 13 
18. Ραφταναίοι: 10

Έχασε ο Α.Σ. Καλπακίου από την Θύελλα Ελεούσας (2-1)



*Στην Ελεούσα σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Α.Σ. Καλπακίου, αφού η τοπική  Θύελλα νίκησε με 2-1. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:
Κόντσικα-Λαψίστα 2-0  
Προοδευτική Περάματος-Α.Ο. Ανατολής 1-0  
Ροδοτόπι-Α.Ο. Βελισσαρίου 1-2  
Ατρόμητος '95-Πίνδος Κόνιτσας 0-3  
Πεδινή-Σερβιανά  0-2  
Χαροκόπι-Α.Ε. Μικρασιατών 4-1  
Κάστρο-Κρύα 1-0  
Θύελλα Κατσικά-Κουτσελιό 0-0
Θύελλα Ελεούσας-Καλπάκι 2-1 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (20η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 42 
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 39 
3. ΠΑΟ Κρύας: 38
4. Α.Ο. Ανατολής: 37 
5. Προοδευτική Περάματος: 36   
6. Θύελλα Ελεούσας: 35 
7. Α.Ε. Μικρασιατών: 32 
8. Θύελλα Κατσικά: 32      
9. Χαροκόπι: 31
10. Πίνδος Κόνιτσας: 29    
11. ΠΑΣ Κάστρο: 28
12. Κουτσελιό: 27
13. Ροδοτόπι: 24  
14. Α.Σ. Καλπακίου: 24 
15. Κόντσικα: 17
16. Ατρόμητος '95: 11
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7  

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος οδηγός που έκρυβε στο φορτηγό του λαθρομετανάστες

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 32χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

«Χέρι» σε καταθέσεις, μισθούς και ενοίκια από την εφορία

Η Εφορία έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο φοροκυνηγητό προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα και να μην επιβληθούν από την τρόικα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.
Το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί ως βασικά «εργαλεία» τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμοί και τις ποινικές διώξεις προκειμένου να εισπράξει μέρος έστω των περίπου 63 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» μέχρι στιγμής, η εφορία άπλωσε το «χέρι» της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Η Αδελφότητα Ποντικάτων Πωγωνίου διοργανώνει Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στο Stanley Hotel, Αθήνα

Έφτασαν το 1,3 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος στη ΔΕΗ

Σε οριακή κατάσταση τα νοικοκυριά
Στα 4 εκ. ευρώ ημερησίως οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις προδίδει η «τρύπα» που υπάρχει στα έσοδα της ΔΕΗ από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος. Οφειλές που έχουν φτάσει τα 1,3 δισ. ευρώ και αυξάνονται με ρυθμό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ την ημέρα.
Από τις συνολικές ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Δηλαδή τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Σε αυτή την κατηγορία η Επιχείρηση έχει να λαμβάνει περίπου 600 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 65% περίπου αντιστοιχεί στα νοικοκυριά.
Στα 190 εκατ. ευρώ φτάνει το «φέσι» της ΔΕΗ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες με τη μέση τάση ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 135 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές της Λάρκο.

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, 37χρονος  Αλβανός, για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο 37χρονος, να οδηγεί  αυτοκίνητο και να κρύβει σε ειδικό χώρο στο πορτ παγκάζ, πέντε συσκευασίες με καπνό βάρους (500) γραμμαρίων και είκοσι πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.
Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.