Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πρόεδρος και τα μελή του Δ.Σ του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας έχουν την  χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 πρωινή, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

Κέρκυρα 12-01-2014
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΤΣΩΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Άρτα: Τροχαίο με πέντε τραυματίες

Τραυματίες μια 53χρονη γιατρός και τέσσερα παιδιά

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 53χρονη γιατρός και μέσα στο οποίο ήταν ο 16χρονος γιος της και τρεις φίλοι του, ξέφυγε από την πορεία του, τρία χιλιόμετρα έξω από την Άρτα.
Το αυτοκίνητο κατέληξε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν όλοι όσοι ήταν μέσα.
Δηλαδή, η 53χρονη γυναίκα, ο 16χρονος γιος της, άλλοι δύο 16χρονοι και ένας 15χρονος!
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Άρτας και η γυναίκα οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο.
Εξαιρετικά σοβαρή είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του γιου της και του ενός φίλου του, που θα παραμείνουν διασωληνωμένοι.
Τα άλλα δύο παιδιά είναι σε σοβαρή κατάσταση μεν, αλλά εκτός κινδύνου.
Ακόμα παραμένει άγνωστο τι συνέβη και η παιδίατρος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προκλήθηκε το τροχαίο.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr
****
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό πέντε (5) ατόμων 

Σήμερα (14-01-2014) το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Γλυκόρριζου Άρτας έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονη ημεδαπή εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε  σε τσιμεντένιο τοιχίο περίφραξης οικίας.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της οδηγού και των τεσσάρων επιβατών του αυτοκινήτου, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

«Πάγωμα» για δύο χρόνια στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος σε αγρότες και νοικοκυριά

Πάγωμα  στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις και τους αγρότες  για δύο χρόνια, μέχρι και τις αρχές του 2016, καθώς η χώρα μας εξασφάλισε εξαίρεση από την κατάργηση του καθεστώτος των σταυροειδών επιδοτήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, βάσει της κοινοτικής οδηγίας που φέρει την επωνυμία «3ο ενεργειακό πακέτο» οι χώρες της ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτρέπουν την επιδότηση ενός τιμολογίου προκειμένου να είναι φθηνό με την αύξηση μιας άλλης κατηγορίας.
Η Ελλάδα, όπως επισήμαναν χθες κύκλοι του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, πέτυχε λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης να πάρει για δύο χρόνια παράταση.

Κοινή επιστολή 6 δημάρχων της παραμεθορίου για το θέμα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης

Προχωράει το μέτωπο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Μετά και τη συνάντηση που είχε γίνει στο Καλπάκι, οι δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, ζητούν με επιστολή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της ασφάλειας στην περιοχής του.
Στην επιστολή αναφέρουν ότι, «ενώνουν τη φωνή τους και σε συνεργασία με τους φορείς των αποδήμων, θα κινηθούν από κοινού, ώστε να κάνουν ευρύτερα γνωστό το θέμα και να εντείνουν τις πιέσεις προς την κεντρική εξουσία, διεκδικώντας το αυτονόητο για κάθε πολίτη, που είναι η στοιχειώδης ασφάλειά του».
Τα αιτήματα των δημάρχων είναι:

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για εκβίαση και τοκογλυφία

Δάνεισε σε δύο ημεδαπούς χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, ενώ εκβίαζε τους παθόντες για την καταβολή των ποσών

Συνελήφθη το απόγευμα της 10-01-2014 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, τοκογλυφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, 37χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ότι για το ποσό των (12.000) ευρώ που δανείστηκε κατά τα τελευταία πέντε χρόνια από τον 59χρονο, επέστρεψε συνολικά το ποσό των (103.000) ευρώ και το ποσό των (50.000) ευρώ σε επιταγές, ύστερα από εκβιαστικές απειλές του ανωτέρω.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 59χρονο, ο οποίος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει από τον 37χρονο το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ως τοκογλυφικούς τόκους.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε επίσης ότι ο 59χρονος δάνεισε επιπλέον και σε άλλο 37χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ ενώ έπειτα από απειλές και σφράγιση επιταγών, απέσπασε από αυτόν ποσό περίπου τετραπλάσιο από το αρχικό χρέος, χωρίς να έχει αφαιρεθεί τμήμα του αρχικού κεφαλαίου.
Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 59χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (4.290) ευρώ, ένα πιστόλι κρότου και τραπεζικές επιταγές, οι οποίες διερευνάται αν σχετίζονται με παρόμοιες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Θεσπρωτίας κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του και την ταυτοποίηση των λοιπών συνεργών του.


Από την επέτειο της Μάχης της Κονίτσης

Μητροπολίτης Κονίτσης: 
«σα δν πέτυχε κομμουνισμς μ τν νταρσία ναντίον το θνους γίνονται σήμερα κατορθωτ μ τος πρόθυμους συνοδοιπόρους του πού βρίσκονται στν δεξι χρο»
Τελέστηκε τν Κυριακ 12/01/2014 τ καθιερωμένο μνημόσυνο ες μνήμην τν πεσόντων στρατιωτν κατ τν Μάχη τς Κονίτσης τν Δεκέμβριο το 1947-48.
Προηγήθηκε ρχιερατικ θεία λειτουργία στν Μητροπολιτικ να γίου Νικολάου ν μετ τ μνημόσυνο κολούθησαν μιλίες π τν κ. Τζιαφ Γεώργιο τ. κδότη-δημοσιογράφο πο μίλησε γιά τ δραματικ γεγονότα τς μάχης κα το Μητροπολίτη Κονίτσης νδρέα, πο μ τν δυναμικότητα πο τν χαρακτηρίζει, ναφέρθηκε σ σειρ ζητημάτων τς πικαιρότητας.
σεπτς εράρχης τόνισε διαίτερα τι τν περίοδο 1947-48 λλάδα ντιμετώπισε ναν σωτερικ χθρό, τν κομμουνισμό, ποος προκάλεσε...

10 χρόνια συρρίκνωσης για το θεσμοθετημένο και προστατευμένο ενδιαίτημα της Παμβώτιδας

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

   Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και επιχειρεί να παρουσιάσει το έργο του σε εκδήλωση σήμερα στα παλιά σφαγεία.
    Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν κατά τη δεκαετία δραστηριοποίησης αναχαιτίστηκε η διαδικασία συρρίκνωσης ενδιαιτήματος της Παμβώτιδας ή το αντίθετο; Επέδειξε την δέουσα πυγμή να εμποδίσει (ή έστω να εκφράσει αντιρρήσεις) ενάντια σε οποιαδήποτε δραστηριότητα υποβάθμισης του περιβάλλοντος της λίμνης από αποχαρακτηρισμούς, μπαζώματα, καταπατήσεις, κόκκινες γραμμές, συμφερόντων ιδιωτικών τε και δημοσίων.
   Και όλα αυτά παρόλο που η λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί θεσμοθετημένο προστατευόμενο ενδιαίτημα ο στίβος θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα αλλά και ο πέριξ (ή μάλλον… εντός) της λίμνης ποδηλατόδρομος, κατ’ ευφημισμόν αμφότερα «έργα προστασίας και διαχείρισης», αποδείχτηκαν καταστροφικά για το λιμνιαίο οικοσύστημα. 

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών κόβει την Πίτα του και πανηγυρίζει τον νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας σας προσκαλεί στην κοπή  της πρωτοχρονιάτικης πίτας  που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και θα περιλαμβάνει:
1. Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, γιορτάζοντας τον Άγιο Γεώργιο, Νεομάρτυρα Ιωαννίνων, ώρα 09:30 π.μ.
2.  Εορταστική Εκδήλωση κοπής της πίτας στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», ώρα 11:00 π.μ.
3.   Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
4.    Τραγούδια από το Πολυφωνικό του Συλλόγου.
5.     Βράβευση αριστούχων μαθητών.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας



Τσίρης Κώστας            Τρίγγος Κώστας

Προκαταβολική είσπραξη φόρου από τους συνταξιούχους

Προκαταβολικά, κάθε μήνα, θα πληρώνουν και οι συνταξιούχοι το φόρο για το εισόδημα τους.  
Το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ διάταξη νόμου με την οποία προβλέπεται η αλλαγή στον τρόπο παρακράτησης του φόρου επί των συντάξεων, καθώς μέχρι σήμερα γινόταν ξεχωριστή παρακράτηση για την κύρια σύνταξη και άλλη για τις επικουρικές συντάξεις και τα λοιπά βοηθήματα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο συνταξιούχος που λαμβάνει κύρια και επικουρική σύνταξη να διαπιστώσει του επόμενους μήνες στον τραπεζικό του λογαριασμό μειωμένη σύνταξη λόγω αύξησης της παρακράτησης φόρου.
Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο «Βήμα» ότι με αυτή την διαδικασία εναρμονίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι στον τρόπο που γίνεται η παρακράτηση του φόρου στα εισοδήματά τους.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 41χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής

Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα


Συνελήφθη, χθες (13-01-2014) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, ο 48χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 36χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων. 

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου ''Η ΄Ήπειρος'' στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη» και γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου 2014, την Κυριακή το πρωί  12 Ιανουαρίου 2014.

Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε πανηγυρική. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και η δεξίωση που στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεν είχαν προηγούμενο, καθότι οι Ηπειρώτισσες κυρίες που τα οργανώνουν καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και δεν φείδονται κόπου. Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας συνεχίζουν την προσφορά τους προς το Σύνδεσμο αφειδώλευτα, στηρίζουν την παράδοση και στην παρούσα κρίση δεν έκαναν περικοπές.

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Ο Περιφερειάρχης, Ηπείρου ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι από την περασμένη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έχει τεθεί πλέον σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων, μέσω του Τ.Ε.Ε., για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, βάσει του τελευταίου νόμου που ισχύει από τον Αύγουστο του 2013.

«Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι για να νομιμοποιήσουν τις κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν», τόνισε ο Περιφερειάρχης.