Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θανατηφόρο τροχαίο στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού-Θεριακησίου

Χθες (05-01-2014) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού - Θεριακησίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 78χρονος επιβάτης του πρώτου οχήματος και ελαφρά η 17χρονη επιβάτιδα του δεύτερου οχήματος.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων. 

Δρυμάδες Πωγωνίου: Ένα ακριβοπληρωμένο τελωνείο «φάντασμα»

Το κτίριο στους Δρυμάδες εγκαινιάσθηκε αλλά δεν λειτουργεί

Η νεκροφόρα έφτασε στον μεθοριακό σταθμό Δρυμάδων Ιωαννίνων, στην ελληνοαλβανική μεθόριο και σταμάτησε σε απόσταση 200 μέτρων από τη συνοριογραμμή. Τέσσερις  από τους άντρες που ακολουθούσαν, πήραν το φέρετρο και αφού διάβηκαν τα σύνορα, το τοποθέτησαν σε άλλη νεκροφόρα, η οποία είχε φτάσει στην αλβανική πλευρά.
Η σκηνή, όπως την περιγράφει  στην «Κ» ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, σημειώνοντας πως «έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά», αποτυπώνει με μακάβριο τρόπο μια πραγματικότητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που δεν τιμά την ελληνική πολιτεία. 
Ο νεκρός, ένας ομογενής από τον αλβανικό Νότο, πηγαινοερχόταν στα χωριά του ελληνικού Πωγωνίου, όπου εργαζόταν σε  κτηνοτροφική μονάδα έως ότου πέθανε.
Συγγενείς του έσπευσαν να παραλάβουν τη σορό και να την ενταφιάσουν στο χωριό του, μια δρασκελιά από τα σύνορα. Κάπου εδώ αρχίζει ο «δεύτερος θάνατος» του άτυχου άντρα. Οι δικοί του είχαν δύο επιλογές. Η μία να τον μεταφέρουν με τη νεκροφόρα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, διανύοντας μια διαδρομή πέντε ωρών σε δύσκολο ορεινό ανάγλυφο και η άλλη να περάσουν από το κοντινό φυλάκιο των Δρυμάδων, αλλά σε αυτήν την  περίπτωση έπρεπε να κουβαλήσουν στα χέρια τον νεκρό…

Το «κάψανε» οι Ηπειρώτες των Τρικάλων, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, στον ετήσιο χορό τους

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 σε κοσμικό κέντρο διασκέδασης των Τρικάλων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων.


H κορυφαία για τον Σύλλογο εκδήλωση, είχε μεγάλη προσέλευση με αποτέλεσμα να μην «πέφτει καρφίτσα» στον χώρο.
Το πλήθος, το  «έκαψε» μέχρι  τα ξημερώματα με γνήσιο Ηπειρώτικο γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Δόκιμου Χαραλάμπους, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκη Χύτα, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, τόνισε και την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων, να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα προσφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς στις νέες γενεές.
Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης, η παραγγελιά στον Δόκιμο, από τον βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλο που σηκώθηκε και χόρεψε «τα παιδιά της Σαμαρίνας».


Το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα» διοργανώνει ετήσιο Χορό, με σκοπούς, τραγούδια και χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:00 στην Κλειστή αίθουσα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ιλίου, Πριάμου 187 (Ραδιοφωνία), Ίλιον

Το  Σωματείο Ελληνικών Χορών «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, με ένα παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια από κάθε γωνία της Ελλάδος.
1 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00  στην κλειστή αίθουσα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ιλίου στην οδό Πριάμου 187 (Ραδιοφωνία) στο Ίλιον.
Συνοδοιπόροι σ΄ αυτό το μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, θα είναι: Ο δεξιοτέχνης Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο και τη φλογέρα με την κομπανία του και εξαιρετικός Βαγγέλης Δημούδης στο ούτι και το τραγούδι, καθώς και μια πλειάδα καλλιτεχνών που θα τους συνοδεύσουν.
Ελάτε να γλεντήσουμε ''παλιακά'', μέχρι το πρωί και να αναβιώσουμε μαζί τα γλέντια των παππούδων μας στα χωριά της Ηπείρου, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ρούμελης και του Μωριά, καθώς και των νησιών μας του Ιονίου και του Αιγαίου, μέχρι την Κύπρο μας.
Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ
Περιλαμβάνει πλήρες μενού (φαγητό και ποτό)
Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 - 5059084 / 6940771701 / 6977884021

Χοροεσπερίδα του Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ 
ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»
ΑΡΙΘ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤ.
ΦΟΡΕΑ ΥΠ. ΠΟΛ/ΜΟΥ: 2737
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας  Αττικής «Άπειρος Γαία», με τον παρόν  δελτίο του, ενημερώνει όλα  τα Μέλη του, ως και τους Φίλους Μέλη του και τους καλεί: «στην χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, που φέτος διοργανώνεται, στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο  “Στα Πέριξ "», οδός Αγ. Λαύρας 18 Άνω Πατήσια, (έναντι Αστυνομικού τμήματος), την Κυριακή, 9η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00.
Στο  Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, καθώς  και πρόγραμμα  με  λαϊκό, ελαφρολαϊκό, νησιώτικα, δημοτικά αλλά και ηπειρώτικα.
Την Πρόσκληση, συνοδεύει, πλήρες μενού με γευστικά φαγητά, ορεκτικά, σαλάτα εποχής, κυρίως πιάτο και άφθονο κρασί.
Ελάτε να διασκεδάσουμε, όλοι  μαζί και να υποδεχθούμε τις Απόκριες.

Σας ευχόμεθα  καλή διασκέδαση!!!
Τιμή: 17:00 Ευρώ
                  
 Το  Διοικητικό Συμβούλιο

{Συγκοινωνία:  Ηλεκτρικός ( στάση Άνω Πατήσια) και επιβίβαση στο Λεωφορείο Ν444 ( Άνω Πατήσια-Χαλάνδρι)}

Οι επιθυμούντες να παρευρεθούν στην ανωτέρω εκδήλωση, για ενημέρωση  και  να προμηθευθούν ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ  αυτής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα κατωτέρω ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
2102716859-6946410409   Κος ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Ιωάννης
2102754113-6972334988   Κα ΛΙΑΠΗ Χρυσαυγή
2102716985-6978249036   Κα ΖΙΑΚΑ Άρτεμης
2102774068-6972337920   Κα ΓΟΥΣΙΑ Αμαλία
2102778410-2102775840  Κα ΚΑΡΒΕΛΑ Άννα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.     Η γραμματέας του Δ.Σ.

Γεωργαλής Ιωάννης      Λιάπη Χρυσαυγή
 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ» σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123-Άνω Γλυφάδα) με θέμα: «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ»

Οι προσκεκλημένοι για να αναπτύξουν το θέμα  είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» κ. Φρίξος Πούρλης και ο Καθηγητής Φιλολογίας κ. Σπύρος Εργολάβος.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τη χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Λαλητάδες» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας.
Θα ακολουθήσει κέρασμα με παραδοσιακά Ηπειρώτικα εδέσματα.

Είσοδος ελεύθερη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γρηγόρης Ζιάκας      Τάσος Κατοπόδης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:00 στα γραφεία του, Γ. Παπανδρέου 152, Μεταμόρφωση

                                                   
 
        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ», αποφάσισε η κοπή της Αγιοβασιλιάτικης πίτας να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00, στα γραφεία του Συλλόγου Γ. Παπανδρέου 152, Μεταμόρφωση Αττικής.
Σας περιμένουμε ν' ανταλλάξουμε ευχές για το καινούργιο χρόνο και να διασκεδάσουμε με κλαρίνα και βιολιά, άφθονο κρασί και ηπειρώτικες πίτες.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το ημερολόγιο του Συλλόγου, που μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΡΟΥΦΟΣ     ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΠΟΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει αντάμωμα για την κοπή της Πίτας του, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο «Γεύσεις και Πενιές» (πρώην Πόντος), Αχιλλέως 122, Παλαιό Φάληρο

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων

Φωτό: Εύη Φωτίου
Με χαμηλή θερμοκρασία και βροχή εορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στον Παρακάλαμο.
Παρουσία της Δημοτικής αρχής και αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα του ποταμού Λεμπούσδα, στην Κεντρική Αγορά.
Αρκετοί είναι οι νέοι του χωριού αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και την βροχή, πήδηξαν στα παγωμένα νερά και προσπάθησαν να πιάσουν το Σταυρό.

Ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια-Πώς να μειώσετε τη δόση σας ακόμη και 70%

Τι προτείνουν οι τράπεζες

Χρονιά "ξεκαθαρίσματος" των κόκκινων δανείων αναμένεται να είναι το 2014 αφού ύστερα και από την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν πως θα αποκαλυφθούν οι "στρατηγικοί κακοπληρωτές", αυτοί δηλαδή που επιλέγουν να μην εξυπηρετούν τα χρέη τους εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς προστασίας της κατοικίας τους.
Ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια
Το 2014 λοιπόν, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", οι ρυθμίσεις θα κινηθούν σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με την κατηγορία της χορήγησης, την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη και την πιστοληπτική του συμπεριφορά.
Ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Μέχρι και το τέλος του 2014 η πρώτη κατοικία θα προστατεύεται για χρέη προς τις τράπεζες υπό ορισμένες προϋποθέσεις όμως, που είναι εισοδηματικές και περιουσιακές. Για τους επόμενους 12 μήνες ο δανειολήπτης που θα ενταχθεί στη ρύθμιση θα πληρώνει μηνιαία δόση που θα κυμαίνεται από 10% - 16% περίπου του μηνιαίου εισοδήματός του. Για να υπαχθεί κάποιος σε αυτή τη ρύθμιση θα πρέπει:
1. Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ
2. Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 35.000 ευρώ χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης (μεικτό εισόδημα 50.000 ευρώ).
3. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του να μην υπερβαίνει τις 270.000 ευρώ εκ των οποίων οι καταθέσεις και οι λοιπές κινητές αξίες να μην είναι ψηλότερες από 15.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω ή για άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων προσαυξάνονται κατά 10%.

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, στον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης της φετινής χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Ζωγράφου και τους Κρήτες και Πόντιους της περιοχής

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.
Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η    Ήπειρος'', με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο γλέντι που  συνδιοργάνωσαν με το Δήμο Ζωγράφου και τους Κρήτες και Πόντιους της περιοχής, το Σάββατο  το απόγευμα 4 Γενάρη του 2014  στην πλατεία Γαρδένια του Δήμου Ζωγράφου

Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής,  Κρητικοί και Πόντιοι, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις βραδινές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση του ακατάβλητου, διαχρονικού και χαλκέντερου Πρόεδρου του Συνδέσμου, Κώστα Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τις Παπαδάτες Πρέβεζας, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.