Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Να είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης το 2013 και της τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία»

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.  Κάρολος Παπούλιας, εύχεται το 2013 να είναι «η τελευταία χρονιά ύφεσης και τόσο δύσκολης δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία».
«Η θετική προοπτική που ήδη διαφαίνεται, είναι ότι τελειώνει η εποχή της Τρόικας όπως την ξέρουμε και μεταβαίνουμε σε μια κατάσταση αυστηρών ελέγχων που όμως δεν θα έχουν χαρακτηριστικά εμμονών αλλά θα υπόκεινται σε θεσμικούς ορθολογικούς κανόνες».
Με αφορμή την έναρξη των συζητήσεων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αναφέρει ότι «οι εταίροι μας έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συμφωνήσουν στην απομείωση του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να σεβαστούν τις ευθύνες τους. Την ηθική τους υποχρέωσή απέναντι στον ελληνικό λαό που αναδέχθηκε εξοντωτικές θυσίες και εξαιτίας δικών τους λαθών, σύμφωνα με δημόσιες παραδοχές που έχουν γίνει εκ μέρους τους».

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, στην προσφώνηση του, πρότεινε, μία μεγάλη λεωφόρος των Αθηνών, να μετανομαστεί σε λεωφόρο Ηπειρωτών Ευεργετών, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Δήμαρχος, υποσχόμενος να την αξιολογήσει και υλοποιήσει σύντομα.

Τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου της, Βαγγέλη Κώτσου  με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα, στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013,  παραμονή της πρωτοχρονιάς, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο επί της οδού Αθηνάς, Δημαρχιακό Μέγαρο και έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά …»

Τελευταία μέρα του χρόνου και παραμονή του Νέου Έτους σήμερα και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλε τα πρωτοχρονιατικά κάλαντα στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομoσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας  του Θοδωρή Γεωργόπουλου,  έψαλε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, το μεσημέρι, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, τον μοναδικό πολιτικό που εκλέγεται στην Ήπειρο και κατέχει κυβερνητική θέση.

Την πολυμελή Χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη Ηλέκτρα Κίκη, Θανάση  Μπάλλα, Τάσσο Χαλκιά, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορο Ευθυμίου, δείγμα της εκτίμησης της Διοίκησης της ΠΣΕ, στο πρόσωπο του Αντώνη Μπέζα, την δουλειά του και το ενδιαφέρον του για την Ήπειρο και την πολυπληθή Ηπειρωτική αποδημία της Αττικής και όλης της χώρας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομπσπονδίας Ελλάδος, στον Πολιτισμό και την Ηπειρώτικη παράδοση, στην προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου και στην προσπάθεια καλυτέρευσης του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών, στην πατρώα γη και την αποδημία. Προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει την χώρα μας. Κάλεσε τον Υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, να εργάζεται για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, έτσι όπως έκανε στο παρελθόν από άλλες κυβερνητικές θέσεις και κάνει και σήμερα και πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες του περισσότερο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ειδικά στο αντικείμενο της αρμοδιότητας του, που σήμερα είναι η υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, η οποία πρέπει να απονέμεται με το λιγότερο κόστος για τον ασθενή και να είναι δημόσιου χαρακτήρα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή χρονιά και επιτυχία στο δύσκολο έργο του Υφυπουργού.

Καταργείται η επετηρίδα στους προϊσταμένους του Δημοσίου

Δύο νομοσχέδια που θα αφορούν στη συγχώνευση και κατάργηση 12 νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ), αλλά και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα θα προωθήσει το 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσον αφορά στο δεύτερο νομοσχέδιο, αυτό θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα αδιάβλητο αξιοκρατικό σύστημα, βάσει των προσόντων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης
Επίσης σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία), είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
 Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, θα προσπαθήσει να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις:

Έως τις 3 Ιανουαρίου παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών, που -τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων- έλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και αφού οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν απόφαση για παράταση. Ωστόσο, ευχαρίστησε θερμά όσους έσπευσαν να στηθούν στις ουρές.
«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζει:
«Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».
 Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ 2 και 3 Ιανουαρίου

Προς σιωπηρή παράταση για τους κλειδάριθμους

Ελέγξτε από τον υπολογιστή σας εάν χρειάζεστε κλειδάριθμο


Με τους παλιούς κωδικούς τους θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις μέσω ίντερνετ και στις αρχές Ιανουαρίου, οι εκατοντάδες χιλιάδες «παλαιοί χρήστες» του taxisnet που δεν έχουν παραλάβει ακόμα κλειδάριθμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, παρότι η διορία για την παραλαβή νέου κλειδαρίθμου λήγει τυπικά την Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ζητούν και μετά την πρωτοχρονιά την έκδοσή του από τις εφορίες, καθώς δεν προβλέπεται για αυτούς κάποιο πρόστιμο.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο newmoney.gr πως οι παλαιοί κωδικοί δεν θα διαγραφούν αυτομάτως μετά την 1η Ιανουαρίου, αλλά πρόθεσή του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατηρηθούν ενεργοί για ολόκληρο το μήνα,ή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του.

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστάνιανης σας εύχονται Καλές Γιορτές & Ευτυχισμένο το 2014 με υγεία, δημιουργικότητα και ελπίδα και με καλύτερο ΑΥΡΙΟ για το Πωγώνι μας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τίμησε τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συμμετείχε σε μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού και συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, η Κρητική Εστία, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και Κρήτης.

«Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, οι Ομοσπονδίες, οι Αδελφότητες και τα χορευτικά των αποδήμων Ηπειρωτών δεν θα μπορούσαν παρά να είναι εδώ μια τέτοια μέρα», τόνισε στην αρχή του χαιρετισμού του από μέρους της Π.Σ.Ε. ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης. «Η Κρήτη και η Ήπειρος έχουν κοινές διαδρομές, η Κρήτη φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωσή της, η Ήπειρος τα 100 χρόνια από την απελεθέρωση του μεγαλύτερου μέρους της. Οι ρίζες της γέφυρας που θα ενώνει πάντα Ήπειρο και Κρήτη είναι ποτισμένες με το αίμα της θυσίας των Ηπειρωτών μαχητών του Χατζημιχάλη Νταλιάνη στο Φραγκοκάστελλο, με το αίμα των Κρητικών που πολέμησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου. Ηπειρώτες και Κρητικοί, όπως διαχρονικά μέχρι σήμερα, θα πρωτοστατούν πάντα στους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες για τη λευτεριά, για την πατρίδα.»

Η Ηπειρώτικη μουσική κι οι χοροί ξεσήκωσαν το Κλειστό του Ελληνικού. Συμμετείχε αφιλοκερδώς η Ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, απαρτιζόμενη από τον Θοδωρή Γεωργόπουλο στο κλαρίνο, τον Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και το τραγούδι, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Θανάση Κάκκο στο ντέφι. Χόρεψαν πανέμορφα οι χορευτικοί όμιλοι από το Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, την Ομοπονδία Άνω Δρόπολης Β. Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», το Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι», την Αδελφότητα Αετόπετρας Ιωαννίνων, το Σύλλογο Ηπειρωτών Ιλίου, τους Συλλόγους Ηπειρωτών Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Βύρωνα.

Η υποδοχή των Ηπειρωτών από τους Κρητικούς ήταν ενθουσιώδης. 
Η ολοκλήρωση της συμμετοχής της Πανηπειρωτικής στην εκδήλωση συνοδεύθηκε από την απονομή τιμητικής πλακέτας από μέρους των διοργανωτών στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την επέτειο των 100 χρόνων. Από μέρους της Π.Σ.Ε. παραβρέθηκαν ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης, τα μέλη του Δ.Σ. Μένια Βαζούκη, Σταματία Δάλλα, Ηλέκτρα Κίκη, Ελένη Ντάσιου.

 Η εκδήλωση ήταν ένας ακόμα, σημαντικός σταθμός στην κοινή πορεία των Ηπειρωτών και Κρητικών αποδήμων, μετά την πρόσκληση των Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και την αντίστοιχη συμμετοχή τους, στην «Πίττα του Ηπειρώτη», στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, πριν από δύο χρόνια.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ