Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  16η  Δεκεμβρίου 2013, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα συζήτησης :
«Ψήφιση πίστωσης ποσού 20.000,00€ που είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2013 με τίτλο «Χρηματοδότηση Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πωγωνίου».

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Εύκολη επικράτηση του Αγροτικού Αστέρα-Ισοπαλία εντός για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Έχασε εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση οι γηπεδούχοι που ήταν ανώτεροι σε όλες τις γραμμές,  μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Ντρουμπάλη στο 20΄.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας του Αστέρα και μετά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισαν 1-1 στο 30΄.
Ο Αγροτικός Αστέρας αντέδρασε άμεσα και με κεφαλιά του Διαμάντη έκανε το 2-1 στο 33΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα και με κεφαλιά του  Σαδεδίν στο 70΄ έγραψε το τελικό 3-1.
Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.
Ο προπονητής του Αστέρα Τάκης Νάκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε έξι νέους παίκτες κάτω των είκοσι.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Διαμάντης, Μήτσης, Αποστόλου (Τσιώλης 72΄) Χαλντούπης, Ντρουμπάλης (Μπίκας 83΄), Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Σκόρδος Κ. (Μπαρίμης 70΄).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Αγία Μαρίνα 0-2
Κεφαλόβρυσο-Πεντέλη 1-1
Σταυράκι-ΠΑΟ Κόνιτσας 0-1
Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 4-1
Αμπελόκηποι-Δόξα Αναργυρων 2-1
Περίβλεπτος-Ραφταναίοι 8-1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Δαβάκης 3-1
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου 0-3
Αετός Πρωτόπαππας-Αστήρ Αμφιθέας 1-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (17η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 46
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 33
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 32 
4. ΑΠΟΕΛ: 32   
5. Αστήρ Αμφιθέας: 32 
6. Ζωοδόχος: 32
7. Περίβλεπτος: 30   
8. Σταυράκι: 29 
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 28
10. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 27
11. Αετός Πρωτόπαππας: 23
12. Κεφαλόβρυσο: 16
13. Πεντέλη: 15 
14. Δόξα Αναργύρων: 14
15. Δαβάκης: 13 
16. Αμπελόκηποι: 12 
17. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 11
18. Ραφταναίοι: 7

Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις θα πληρώνεται ο φόρος εισοδήματος

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στο περιθώριο της συζήτησης  στη Βουλή, για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, είπε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πληρώσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις το φόρο εισοδήματος στην εφορία και αυτό ανεξάρτητα με το πότε θα εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.
Ο νέος νόμος προβλέπει πως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα καταβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις, την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την υποβολή της δήλωσης.
Και αυτό θα ισχύσει ανεξάρτητα του πότε έχει εκκαθαριστεί η δήλωση.

Έτσι, χιλιάδες φορολογούμενοι δε θα βρεθούν σε θέση να πάρουν το εκκαθαριστικό στα χέρια τους λίγο πριν το τέλος του χρόνου και να πρέπει να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος. 

Ξεκινάει από αύριο η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Αναμένεται να ξεκινήσει αύριο Δευτέρα η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.
Για να το λάβει κάποιος ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων θα πρέπει να είχε ταμείο ανεργίας από 1 Μαΐου του 2013 έως και 31-12-2013.
Στην περίπτωση αυτή το δώρο είναι 360 ευρώ.
Στην περίπτωση που ο άνεργος έχει ανήλικα τέκνα θα πρέπει να υπολογίσει μια προσαύξηση ύψους 10% για κάθε του παιδί. Δηλαδή άνεργος με 1 παιδί θα πάρει δώρο Χριστουγέννων 396 ευρώ (360 +36 λόγω παιδιού).

Να σημειωθεί πως οι άνεργοι που λαμβάνουν ταμείο ανεργίας δίνουν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο και μπαίνουν τα χρήματα του επιδόματος. Στον ίδιο λογαριασμό αναμένεται να κατατεθούν και τα χρήματα του δώρου Χριστουγέννων.

Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Χαλκιάς Palace»

Ερωτήματα σχετικά με την λήξη της απεργίας στο ΕΜΠ


Κάποιες ερωτήσεις: 
Οι συνδικαλιστές του ΕΜΠ, τι υποσχέσεις και εγγυήσεις πήραν από τις επαφές τους και τις συνομιλίες τους με τον Υπουργό Παιδείας, όπως ανακοίνωσαν στην Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων στις 5/12/2013, ώστε να σταματήσουν την 3μηνη απεργία τους;  Είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται, ότι πήραν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό; Όσον αφορά τις λαθροχειρίες και πλαστογραφίες που είχαν γίνει σε εκτεταμένη κλίμακα στους προσωρινούς πίνακες και ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ  και στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ (!) πίνακες μοριοδότησης -παρά την πληθώρα των αιτήσεων θεραπείας που είχαν υποβληθεί πριν από την οριστική ανάρτησή τους- και μετά τις πάνω από 1000 αιτήσεις και ενστάσεις θεραπείας που υπεβλήθησαν από τους θιγόμενους μετά την οριστική ανάρτησή τους, ότι θα διορθωθούν (!) αφού σταλούν νέα στοιχεία από την Διεύθυνση Διοικητικού του ΕΜΠ, εάν και εφόσον ανοίξει το ΕΜΠ μέχρι και τις 15/12/2013 και θα ειπωθεί ότι, δήθεν, ελέγχθησαν όλες οι ενστάσεις (!!!);  

Παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι της Αδελφότητας Λιππιωτών Λάκκας Σουλίου Αθήνας, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 13:00 στο Δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιούπολης ''Δημήτρης Κιντής'', Μνησικλέους και Ύδρας, 'Αλσος Ηλιούπολης