Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στις 300.000 ευρώ το αφορολόγητο του νέου ΦΑΠ ακινήτων

Αυξημένο αφορολόγητο όριο στις 300.000 ευρώ, από 200.000 ευρώ που είναι σήμερα, θα έχει ο νέος ΦΑΠ όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Λαζαρίδης στο ΜEGA.
Επιπλέον οι συντελεστές, όπως ανέφερε, θα είναι χαμηλότεροι σε σύγκριση με τον σημερινό ΦΑΠ.
Εκτίμησε πως με τον νέο φόρο στα ακίνητα προκύπτει ελάφρυνση της τάξης του 4,5% - 21% στα κτίσματα, σε σύγκριση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Διευκρίνισε ακόμη ότι για τα αγροτεμάχια ο φόρος θα είναι γύρω στα 2 ευρώ ανά στρέμμα, στα 2,2 ευρώ για τα ποτιστικά, και στα 0,5 ευρώ για τα ακαλλιέργητα.


Παρέδωσαν περισσότερες από 30.000 πινακίδες κυκλοφορίας σε ένα μήνα!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, περισσότερες από 30.000 πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ σε διάστημα ενός μηνός στις Εφορίες.
Από 1η Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κατατεθεί 30.365 πινακίδες, εκ των οποίων οι 27.644 αφορούσαν Ι.Χ. και οι υπόλοιπες φορτηγά και λεωφορεία.

Ιόνια Οδός: Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την σήραγγα στην Παλιοβούνα

Ενδιαφέροντα σημεία των συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους παρουσίασε στη Βουλή στη συζήτηση για τις συμβάσεις παραχώρησης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.
Σχετικά με την Ιόνια οδό, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι στη σύμβαση περιλαμβάνονται δύο λύσεις για την Κλόκοβα, το τμήμα του δρόμου πριν από το Αντίρριο: η μια είναι η διπλή σήραγγα μήκος περίπου 3 χλμ και η άλλη η χάραξη περιμετρικά του βουνού.
Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η τελική λύση θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΣτΕ που εκκρεμεί ακόμα, όπως έγραψε η εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγώνας" το Σάββατο.

Κάλεσε δε τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει τη δημοπράτηση του άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακκαβιά, ο οποίος έχει πλήρη ωριμότητα. «Δεν υπάρχει πλέον άλλη δικαιολογία για την καθυστέρησή του», τόνισε. Σχετικά με το άλλο «καυτό» σημείο των αξόνων, για την Ήπειρο, τον Ε65 δηλαδή, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι το κομμάτι που συνδέει το δρόμο με την Εγνατία εξαιρείται προς το παρόν και ότι πάει τελικά σε τουλάχιστον τρία χρόνια αργότερα, για να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το χρονοδιάγραμμα και τις πηγές χρηματοδότησης.

Κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη

Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες.
Ενεργοποιείται το ηλεκτρονικό κατασχετήριο για χρέη στο Δημόσιο, βάσει απόφασης του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τίθεται σε εφαρμογή, με απόφαση του Γιώργου Μαυραγάνη, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός που θα έχει εικόνα των λογαριασμών των ελεγχόμενων.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες.

Ωραιόκαστρο Πωγωνίου: Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κλοπή

Οι δράστες αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη

Συνελήφθησαν προχθές (07-12-2013) το μεσημέρι στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλπακίου - Κακαβιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, πέντε ημεδαποί Ρομά, τρεις γυναίκες, ηλικίας 45, 47 και 43 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. 
Ειδικότερα, προχθές το πρωί στο Ωραιόκαστρο Ιωαννίνων, οι τρεις γυναίκες αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικία ημεδαπής, ηλικίας 104 ετών, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τις ανέμεναν οι δύο άντρες συνεργοί τους.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δράστες και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, όπου αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος της 43χρονης εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (10) μηνών για κλοπή και απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση, ενώ σε βάρος της 45χρονης εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μας, συνεπεία δικαστικής απόφασης.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ

Το ιλιγγιώδες ποσό των 350.000 ευρώ καλούνται πλέον να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες μέσω του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων (… για ζημία που οι ίδιοι προκάλεσαν!), ώστε να συνεχιστεί το πάρτυ πολιτών «πρώτης θέσης» για να μονιμοποιήσουν «τα θαλάσσια σπορ αναψυχής» τους εντός της λίμνης μας. Το πανάκριβο αυτό «κοινωνικό πρόστιμο» είναι μόνο για την μελέτη…. φανταζόμαστε λοιπόν τι θα γίνει κατά τη διαδικασία της υλοποίησης!
Η μέθοδος πλέον κλασική, αυτή του ψευδούς περιτυλίγματος (ήδη μας έχει σερβιριστεί ως «άσκηση του χειριστή», «αποφυγή κυματισμού», «άδεια χρήσης νερού», «ολυμπιακή φιλοξενία» κ.τλ.), καθώς ο περιφερειάρχης και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων θαλασσίου σκι, χρησιμοποιεί το έργο ως ευκαιρία (όπως και με τον ποδηλατόδρομο) για την εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε δημόσιες εκτάσεις (που ψευδώς αναφέρονται ως δημοτικές-κοινοτικές), απροκάλυπτων ανομιών και αδιαφανών μεθοδεύσεων. Ρωτάμε: εκείνους που δήλωναν ανερυθρίαστα κατά τη συνέντευξη τύπου την ημέρα της έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων «…ότι τελικά νίκησε η ευπρέπεια και η νομιμότητα» α) πόσο κόστισαν τα έργα μέχρι τώρα; β) ποιος ο οικονομικός απολογισμός για τον Όμιλο Θαλασσίου Σκι; Και επειδή έχει αναχθεί η Χορηγία «σε Ολυμπιακό άθλημα» κατασπαράχθηκε για άλλη μια φορά το Μιτσικέλι με εκσκαφείς και φορτηγά (εν αγνοία των χορηγών), επιχωματώνοντας απροκάλυπτα την καρδιά του καλαμώνα, φτιάχνοντας με τα drag-line (εκσκαφείς βαρέου τύπου κατασκευής λιμένων)  ένα δεύτερο ανάχωμα, εκεί όπου 1,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πεντακάθαρα πηγαία νερά θα μπορούσαν να ξαναδώσουν πνοή στην δύσοσμη λίμνη με τα τοξικά κυανοβακτήρια; Θέλετε να προβλέψουμε από τώρα το αποτέλεσμα της μελέτης σας;
Όσοι τρομάζουν να σηκώσουν ανάστημα στην περιβαλλοντική υποτέλεια υπό την απειλή των πολιτικών διώξεων (βλέπε αγωγή κατά του Μίλτου Μπούκα, εκλεγμένου μας εκπροσώπου τύπου της Τοπικής Κίνησης Ιωαννίνων των Οικολόγων Πράσινων) ας τους χειροκροτούν. Η αποκάλυψη των αυθαιρεσιών των δόλιων μέσων και της φαυλότητας είναι το χρέος μας και θα το κάνουμε με κάθε πολιτικά ορθό και νομικό μέσο!
Υ.Γ. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην έκθεση «κόλαφο» που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αφού όπως πάντα «επιβλήθηκε σιγή ασυρμάτου» στην πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, αλλά μπορείτε να την διαβάσετε στο https://docs.google.com/file/d/0B0LcyCdiSTqBTUlIeVZpSi0xSWc/edit, επιμένει ότι τα έργα αποτελούν ξεκάθαρη υποβάθμιση του περιβάλλοντος αφού πρόκειται για «…πρόκληση από ανθρώπινες δραστηριότητες ρύπανσης ή οποιασδήποτε άλλης μεταβολής στο περιβάλλον, η οποία είναι πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και στις αισθητικές αξίες…», και στιγματίζουν το άθλημα ως ρυπογόνο, με επιπτώσεις από τα καύσιμα, τα λιπαντικά, την ηχορύπανση, την αυξημένη πιθανότητα διαρροής πετρελαιοειδών, την διατάραξη της τροφικής αλυσίδας, των φυσικοχημικών παραμέτρων των υδάτων και της ανενόχλητης διαβίωσης των απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας της περιοχής κτλ. Αξίζει να την διαβάσετε, άλλωστε οι επιθεωρητές περιβάλλοντoς δεν είναι εκλεγμένοι κρατικοί υπάλληλοι με ίδια συμφέροντα….


ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Ludwigshafen και Περιχώρων, διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα για τον ερχομό του νέου έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20:00 στην αίθουσα στο Kulturzentrum «Das Haus», Bahnhofstraße 30, 67059 Ludwigshafen

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Ludwigshafen και Περιχώρων, σας προσκαλεί στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ. στην γνωστή αίθουσα στο Kulturzentrum «Das Haus», Bahnhofstraße 30, 67059 Ludwigshafen, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του νέου έτους 2014.
Θα μας διασκεδάσουνε στο Κλαρίνο: Δ. Τρομάρας & Β. Ρέτζιος Τραγούδι: Μ. Τσάνη & Τ. Καρρά & Σ. Ζιώγας Μπουζούκι: Κ. Τουρτούρας
Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε μια αξέχαστη πρωτοχρονιά με τραγούδι, κέφι και χορό.
Έναρξη: 20:00 μ.μ.
Είσοδος: 10€ 
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014!!!
Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ.