Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μείωση στο 3% του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινή» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα, περιλαμβάνει μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) στο 3%.
Ύστερα από έντονες πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση του ΦΜΑ από το 2014.
Ωστόσο, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, προκειμένου να μη σταματήσουν οι έστω λιγοστές αγοραπωλησίες μέχρι το τέλος του έτους.
Σήμερα ο φόρος ανέρχεται στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου έως 20.000 ευρώ και φθάνει στο 10% για το μεγαλύτερο τμήμα της αξίας του ακινήτου.
Να σημειωθεί ότι η τρόικα επιμένει να αλλάξει το μοντέλο φορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα με μεταφορά του μεγαλύτερου φορολογικού βάρους στην κατοχή και παράλληλη ελάφρυνση των μεταβιβάσεων ακινήτων.

Από το νέο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα φορολογούνται με 3% από το πρώτο ευρώ.

Σπουδαίο διπλό με εννέα παίκτες μέσα στην Ζωοδόχο ο Αγροτικός Αστέρας-Άνετη επικράτηση για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ισόπαλη 1-1 η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τον Αετό Πρωτόπαππας

*Επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική κατάσταση  που επικρατεί στις τελευταίες αγωνιστικές στην ομάδα του Τάκη Νάκα, ο  Αγροτικός Αστέρας πέρασε νικηφόρα  από την φιλόδοξη για φέτος Ζωοδόχο νικώντας την με 2-3.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν  με το σφύριγμα της έναρξης και ύστερα από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα 1-0 μόλις στο 1΄.
Στη συνέχεια οι παίκτες του  Αστέρα ανέβασαν την απόδοση τους, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και ισοφάρισαν στο 30΄ με το Σαδεδίν.
Στο 35΄ ο ίδιος παίκτης έβγαλε σε θέση βολής τον Τασιούλα που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2.
Ο Χαλιγιάννης στο 50΄ με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-3.
 Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 στο 53΄ με πέναλτι που υπέπεσε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.
Στο 75΄ ο Διαμάντης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αστέρα έμεινε με δέκα παίκτες.
Στο 85΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χαλιγιάννης και η ομάδα συνέχισε με εννέα παίκτες.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Διαμάντης, Χαλντούπης, Αποστόλου (Μήτσης 60΄), Ζότα, Ντρουμπάλης (Σκόρδος 80΄), Σαδεδίν, Χαρίσης Θ., Τασιούλας (Τσιώλης 82΄)
*Άνετη επικράτηση για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την ουραγό της κατηγορίας ομάδας των Ραφταναίων και βρέθηκε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα τις 13ης αγωνιστικής: (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ραφταναίοι 5-2
Πεντέλη-Ασβεστοχώρι 1-4
Σταυράκι-Βουνοπλαγιά 3-1
Αμπελόκηποι-Περίβλεπτος 1-2
ΑΠΟΕΛ-Ανάργυροι 2-0
Αγία Μαρίνα-Αμφιθέα 4-1
ΠΑΟ Κόνιτσας-Δαβάκης 1-1
Κεφαλόβρυσο-Πρωτόπαπα 1-1
Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (13η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 34
2. ΑΠΟΕΛ: 29 
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 27
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 26
5. Ζωοδόχος: 23
6. Σταυράκι: 23 
7. Αστήρ Αμφιθέας: 22  
8. Αετός Πρωτόπαππας: 22
9. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 20 
10. Περίβλεπτος: 20
11. ΠΑΟ Κόνιτσας: 19
12. Δόξα Αναργύρων: 14
13. Πεντέλη: 13
14. Κεφαλόβρυσο: 10
15. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 10
16. Δαβάκης: 10
17. Αμπελόκηποι: 5
18. Ραφταναίοι: 4  

Γιάννενα: Συνελήφθη 23χρονος για ανυποταξία και για πλαστά τραπεζογραμμάτια

Συνελήφθη, χθες (16-11-2013) το πρωί, στο Τέροβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών για ανυποταξία.
Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, ο 23χρονος εντοπίστηκε χθες (16-11-2013) στο Τέροβο Ιωαννίνων και συνελήφθη καθόσον σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανυποταξία, ενώ επιπρόσθετα στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δεκαεπτά (17) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας
ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι διπλής λάμας.
μία (1) σιδερογροθιά
ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Και ο κατήφορος δεν έχει τέρμα!!!

Ήταν εντελώς αναμενόμενο και προβλέψιμο ότι η Πανελλαδική Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ θα κήρυττε πάλι απεργία και αυτή την βδομάδα. Είναι και ημέρες Πολυτεχνείου εξάλλου ….. 
Πρέπει να παίξουμε και το επικοινωνιακό μας παιχνίδι.  
Αφού ο υπουργός Παιδείας, που προσέφυγε στο δικαστήριο με ανεπαρκή επιχειρήματα και κατόρθωσε (!) να κηρυχθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική –πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να απεργούν συνεχώς με τα ίδια αιτήματα-, γιατί να μην συνεχίσουν (άντε και καλό Πάσχα!);  
Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία τους, αφού έχουν την αμέριστη βοήθεια των πρυτάνεων-πατερούληδών τους, οι οποίοι, με τις ψήφους των διοικητικών υπαλλήλων εξελέγησαν;  Γιατί να σταματήσουν, αφού εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού τους καθοδηγούν οι συνδικαλιστοπατέρες, που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μέλη της περιβόητης οικογενειοκρατίας των ΑΕΙ και κάνουν ό,τι θέλουν(!);  Γιατί να σταματήσουν, αφού οι ενέργειες του υπουργού Παιδείας εξαντλούνται σε λεκτικά πυροτεχνήματα και ανώδυνους «λεονταρισμούς», αλλά στην ουσία «χαϊδεύει» τους πρυτάνεις, γιατί είναι ένας απ’ αυτούς και στην πραγματικότητα δεν θέλει να κάνει τίποτα και θέλει να διατηρήσει το status.  
Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία τους, αφού πληρώνονται, ενώ οι «ημέτεροι» από αυτούς, θα πληρωθούν «κάτω από το τραπέζι», όπως τους έχουν υποσχεθεί! («Παλιά μου τέχνη κόσκινο» δηλαδή!).  
Γιατί να μην συνεχίσουν την απεργία, αφού κινητοποιούν και προστρέχουν πρόθυμοι συμπαραστάτες τους (για τους δικούς τους λόγους) οι συνδικαλιστο-γεροντοφοιτητοπατέρες, αιώνιοι φοιτητές!  
Γιατί να μην συνεχίσουν, αφού έχουν μάθει να είναι μια ζωή στο απυρόβλητο και στην ατιμωρησία;  
Διότι, η οικογενειοκρατία συνυπάρχει και είναι άρρηκτα δεμένη με την ανομία, την διαφθορά και την διαπλοκή.  Γιατί τρέφεται και ανατροφοδοτείται από την ίδια της την αποσύνθεση.  
Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι, όλα αυτά που κάνουν, σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί, είναι πια ξεπερασμένα και τόσο απεχθή! 
Είναι απέναντι στην Κοινωνία.  Ντροπή!

Βρυσούλα Πρέβεζας: Κλοπή 64χρονης με την απειλή όπλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος 64χρονης ημεδαπής στη Βρυσούλα Πρέβεζας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αφού μπήκαν στο σπίτι της 64χρονης, την ακινητοποίησαν με την απειλή πυροβόλου όπλου και γεωργικού εργαλείου (κασάρι) και αφαίρεσαν από τους χώρους του σπιτιού, χρυσές λίρες, χρυσά κοσμήματα, χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

RASS: Προβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 1,6% στη  ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,1%
Οικολόγοι/Πράσινοι: 1,5%
ΛΑΟΣ: 1,3%.
Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2% ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.

Στην πλειοψηφία τους, το 55,5% των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στα 2 ευρώ το στρέμμα ο φόρος στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια

Στο νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων, των αγροτεμαχίων συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι και των κτισμάτων αγροτικής και κτηνοτροφικής χρήσης που εξαιρούνται στο σύνολό τους φαίνεται ότι καταλήγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, προβλέπεται ένας φόρος για κάθε ακίνητο ξεχωριστά ενώ για όσους έχουν ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας ξεπερνά τα 300.000 ευρώ θα υπάρχει κι ένας πρόσθετος φόρος.
Για τα αγροτεμάχια, ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει φόρο από ένα ευρώ το στρέμμα ο οποίος όμως θα διπλασιάζεται σε περίπτωση που το αγροτεμάχιο καλλιεργείται, ανεξαρτήτως καλλιέργειας. Εάν μάλιστα η έκταση αρδεύεται, ο φόρος θα αυξάνεται 10%.
Παράλληλα καταργούνται οι συντελεστές για την απόσταση από τη θάλασσα και την πρόσβαση στο δίκτυο, όπως επίσης και ο συντελεστής απομείωσης για τα αγροτεμάχια άνω των 130 τ.μ. Κάτι που σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα αγροτεμάχια θα πληρώνουν και υψηλότερο φόρο.