Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Pulse RC: Μπροστά 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse RC, και δημοσιεύει αύριο Πέμπτη, η εφημερίδα «Το Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;»
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΝΔ: 21,5%
Χρυσή Αυγή: 10,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
Άλλο Κόμμα: 7,5%
Λευκό/Αποχή: 10,5%
Αναποφάσιστοι/ΔΑ: 9%
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων:
ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%
ΝΔ: 24%
Χρυσή Αυγή: 11,5%
ΠΑΣΟΚ: 7,5%
ΚΚΕ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,5%
Άλλο Κόμμα: 8,5%
Αναποφάσιστοι/ΔΑ: 10%

Στη Βουλή κρίνεται το μέλλον της «Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου»

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά ρυθμίσεις με τις οποίες θα δοθεί χρόνος για την τακτοποίηση των οφειλών του Δημοσίου προς τα  Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν τα Ε.Α.Σ., ως αμυντική και εξαγωγική βιομηχανία, που αφορά άμεσα και τη θυγατρική της, «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου».
Ως γνωστόν η Τρόικα έχει απορρίψει το σχέδιο για την αναδιάρθρωσή τους εν λειτουργία.
Αντιπροσωπεία εργαζομένων  ξεκίνησε συναντήσεις και επαφές με βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, καθώς επιθυμούν να παραμείνει η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου» ως θυγατρική των Ε.Α.Σ. και αντιμετωπίζουν αρνητικά την πρόταση που κατατέθηκε για πώλησή της στη ΧΑΛΚΟΡ.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση και με τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη, στον οποίο και εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της Βιομηχανίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  14η Νοεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη  & ώρα 9:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα συζήτησης:
Ανάθεση και διάθεση πίστωσης για προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 4Φ/Β διασυνδεδεμένων συστημάτων σε κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου Πωγωνίου Π.Ε. Ιωαννίνων προϋπολογισμού 60.000,00€.
*Λόγω  επείγουσας ανάγκης διότι λήγουν οι συμβάσεις με την  ΔΕΗ την 21-11-2013 και μετά το διάστημα αυτό η τιμή ανά kwh πέφτει σχεδόν στο μισό.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Δέσμευση για στήριξη σε χιλιάδες παραγωγούς από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ


Τη νέα πολιτική προμήθειας γάλακτος ανακοίνωσε σήμερα η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η οποία συνεχίζει τη δέσμευσή της για στήριξη περισσότερων από 6.000 συνεργαζόμενων παραγωγών.
Η Γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη", ανακοίνωσε τις νέες τιμές για το γάλα.
Η ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» αναφέρει:
Με σταθερή τη δέσμευσή της για στήριξη περισσότερων από 6.000 συνεργαζόμενων παραγωγών, η ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε σήμερα τη νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος.
Mε τη νέα τιμολογιακή πολιτική, η ΔΩΔΩΝΗ:
· συνεχίζει να προμηθεύεται γάλα από όλους τους παραγωγούς, ακόμα και τους πιο μικρούς -με ετήσια παραγωγή από 1 έως 5.000 κιλά, διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη βάση συνεργαζόμενων παραγωγών της αγοράς -πλέον των 6.000- και στηρίζοντας ουσιαστικά την περιοχή της Ηπείρου

65.000 νοικοκυριά χάνουν το... σπίτι τους

Απειλεί 65.000 σπίτια η άρση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

"Σε αναμμένα κάρβουνα" κάθονται από χθες 65.000 νοικοκυριά, που λόγω οικονομικής δυσπραγίας τηρούν ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, καθώς η τρόικα έκανε γνωστό ότι απαιτεί πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Εκτός όμως από τους δανειολήπτες αυτούς με ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, ανήσυχα νιώθουν και άλλα 115.000 νοικοκυριά με στεγαστικά δάνεια "στο κόκκινο" και παρακολουθούν και αυτά με αγωνία την έκβαση των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή ήλθε να "παγώσει" 24 ώρες αργότερα η απαίτηση της τρόικας και για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες. Και σαν να μην αρκούσαν αυτές οι δύο δυσάρεστες εξελίξεις, η τρόικα εμμένει και για τους δυσβάστακτους φόρους στα αστικά και στα αγροτικά ακίνητα, όπως επίσης και για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ στις Βρυξέλλες επικρατεί η εντύπωση πως Αθήνα - τρόικα απέχουν πολύ από την συμφωνία, κάτι όμως που διαψεύδει η κυβέρνηση.

Από σήμερα και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στον ΟΑΕΔ

Οι 2.012 θέσεις που προβλέπονται για την Ήπειρο, κατανέμονται 925 στο Νομό Ιωαννίνων, 431 στο Νομό Άρτας, 356 στο Νομό Πρέβεζας  και  300 στο Νομό Θεσπρωτίας.

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα μπορούν να καταβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ οι δικαιούχοι για 27.948 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ιερές μητροπόλεις.

Δικαίωμα υποβολής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

-Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπές αντικειμένων από γραφείο και εμπορική επιχείρηση στην πόλη της Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας δύο υποθέσεις διαρρήξεων με στόχο γραφείο και εμπορικό κατάστημα  στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας), ηλικίας 31 και 28 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας.
Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τον 31χρονο και την 28χρονη, οι οποίοι δρώντας από κοινού πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τις παρακάτω διαρρήξεις:
• Το βράδυ της 13/14-09-2013, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο γραφείο στην πόλη της Πρέβεζας, αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.
• Το ίδιο βράδυ, αφού παραβίασαν το λουκέτο πόρτας αποθήκης εμπορικού καταστήματος στην Πρέβεζα, αφαίρεσαν (19) ζεύγη υποδημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων.

Ένας στους τρεις αδυνατεί να καταβάλει φόρο εισοδήματος

Στο χειρότερο σημείο από τις αρχές του 2013 βρίσκεται η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και η απαισιοδοξία τους για το μέλλον αναδεικνύεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο στην πέμπτη ποσοτική έρευνα της φετινής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Η έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο» πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρεία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω απ' όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 20 και 23 Νοεμβρίου 2013.

Ερώτηση στη Βουλή, από το Σταύρο Καλογιάννη για το μέλλον της «Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου ΑΕ»

Ο κ. Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, στην οποία αναφέρει:
 «Η «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ΑΕ» είναι θυγατρική εταιρεία της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ» (ΕΑΣ ΑΕ) και εδρεύει στο Κεφαλόβρυσο του ακριτικού Πωγωνίου.
Απασχολεί σήμερα περίπου εξήντα (60) εργαζομένους και κατασκευάζει προϊόντα από χαλκό και κράματα χαλκού, όπως δίσκους, φύλλα και ταινίες χαλκού για το ελεύθερο εμπόριο, κυάθια βολίδων και καλύκων πυρομαχικών καθώς και κέρματα νομισμάτων διαφόρων τύπων.