Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΠΕ: Ανεργία στο 30% και μηδενική ανάπτυξη το 2014

Μαύρα μαντάτα για την οικονομία

Αποκαρδιωτικός είναι τόσο ο απολογισμός από την ΕΛΣΤΑΤ για τα ελληνικά νοικοκυριά και πόσο συρρικνώθηκε το εισόδημα μας αλλά και του ΚΕΠΕ για την ανεργία αλλά και την ανάπτυξη.
Περαιτέρω απώλειες 3,1 δισ. ευρώ είχαν το β΄ τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, από το διαθέσιμο εισόδημά τους τα νοικοκυριά και τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που εξυπηρετούν νοικοκυριά.
Η νέα μείωση του εισοδήματος (από 33,2 δισ. ευρώ σε 30,1 δισ. ευρώ ή κατά 9,3%), οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 13,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στη μείωση κατά 12,4% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.
Χαρακτηριστικό, ότι οι κοινωνικές παροχές συρρικνώθηκαν στο 29,4% των συνολικών δαπανών του κράτους το β΄ τρίμηνο εφέτος (από 44,9% το β΄ τρίμηνο 2012), ενώ οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας περιορίστηκαν στο 16,5% των συνολικών δαπανών (από 24,1% πέρυσι).

Public Issue: Οι Έλληνες γυρίζουν την «πλάτη» στο πετρέλαιο θέρμανσης

Σε είδος πολυτελείας εξελίσσεται το πετρέλαιο θέρμανσης για τους Έλληνες, με τα περισσότερα νοικοκυριά να γυρίζουν την πλάτη σε αυτή την μορφή θέρμανσης.
Η έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της WWF Hellas που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το αποδεικνύει περίτρανα καθώς το 2012 -σε σχέση με το 2011- χρήση πετρελαίου έκαναν μόλις τα μισά νοικοκυριά.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2011 το 70% των νοικοκυριών χρησιμοποιούσε πετρέλαιο ως βασική πηγή θέρμανσης, ενώ τον περσινό χειμώνα το ποσοστό αυτό κατρακύλησε στο 35%.
Μειώθηκαν δηλαδή κατά 50% τα νοικοκυριά που χρησιμοποίησαν πετρέλαιο θέρμανσης.
Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι οι Έλληνες επέλεξαν τα εξής για τη θέρμανσή τους:
35% πετρέλαιο
21% φυσικό αέριο
16% κλιματιστικό
16% σώματα με ηλεκτρισμό
9% τζάκια και ξυλόσομπες

AΡΤΑ: Συνελήφθη 44χρονος για κατοχή κάνναβη, βάρους 12,90 γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (22-10-2013) το βράδυ στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας  44χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο πατρικό του σπίτι, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε τρύπα στον τοίχο, μία νάιλον σακούλα που περιείχε κάνναβη, βάρους 12,90 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, τιμώντας το Έπος του 40, παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «Η Μάχη που έκρινε τον Πόλεμο - Ύψωμα 731», την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ιλίου

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, τιμώντας το Έπος του 40, παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση ''Η Μάχη που έκρινε τον Πόλεμο - Ύψωμα 731'', την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ιλίου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον.


Το 50% των αγροτικών επιδοτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου προγραμματίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλει το 50% των αγροτικών επιδοτήσεων, που προσδοκούν να εισπράξουν οι αγρότες και περιμένει η αγορά για να ανασάνει.
Πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από τις αστοχίες στις πληρωμές της εξόφλησης της εξισωτικής αποζημίωσης και της εξόφλησης της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, έκδηλη είναι η ανησυχία των παραγωγών για την προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης. 

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε 8 κιλά ηρωίνης από τους λιμενικούς

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι λιμενικοί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, «μπλόκαραν» ποσότητα των 8,3 κιλών ηρωίνης.

Κατά τον έλεγχο που έγινε σε ΙΧ που οδηγούσε ένας Κούρδος προερχόμενος από τη Συρία και επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιταλία, οι λιμενικοί εντόπισαν σε δύο κρύπτες μέσα στο αυτοκίνητο 16 συσκευασίες.

Η ποσότητα της ηρωίνης και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, έφτασε μέχρι την Ηγουμενίτσα οδικώς από τη Συρία.

ΔΟΛΙΑΝΑ: «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2013», την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργανώνει τα «ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΑ 2013», την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Δολιανών.

Επισημάνσεις και προτάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τις καλλιεργήσιμες και βοσκήσιμες εκτάσεις

Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις επί του Σχεδίου Νόμου για τα «Δασικά Οικοσυστήματα», διαβίβασε με έγγραφό του στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Όπως αναφέρεται στο εκτενές και αναλυτικό έγγραφο του Περιφερειάρχη, το πλέον σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει σε σχέση με τις διατάξεις του Δασικού κώδικα, με μεγαλύτερη ένταση στην εδαφική περιφέρεια της Ηπείρου, που υπάγεται στις λεγόμενες «Νέες χώρες», αφορά τις ορεινές – κυρίως- εκτάσεις που στο παρελθόν καλλιεργούνταν και ήταν ιδιόκτητα κτήματα.
«Ήδη σήμερα που πάμπολλοι ιδιοκτήτες, μισθωτές, καλλιεργητές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους αγρούς, προσκρούουν στο χαρακτηρισμό εκ μέρους της Δασικής Υπηρεσίας, που χαρακτηρίζει τις ίδιες εκτάσεις δασικές και περαιτέρω κατά τεκμήριο δημόσιες, με αξίωση προσκόμισης μεταγεγραμμένων τίτλων, πριν την εισαγωγή του Αστικού Κώδικα και προγενέστερων, όταν μάλιστα είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πάμπολλα Υποθηκοφυλάκεια και τα αρχεία τους έχουν καεί και καταστραφεί κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και παλαιότερα, ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις υπάρχει αδυναμία προσκόμισης τέτοιων τίτλων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Ως εδώ! στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και στην υποβάθμιση της νοημοσύνης των Πολιτών

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

  Ενάμισι μήνα μετά τους –κατά φαντασία– Πανευρωπαϊκούς αγώνες θαλασσίου σκι που έλαβαν χώρα στην Παμβώτιδα, μελανό προϊόν της αυτοδιοικητικής σύμπραξης και συσκότισης όλων των βαθμών της Α, Β, Γ (Δήμου, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης) πρέπει να αναδειχθεί ότι το οικονομικό–περιβαλλοντικό σκάνδαλο της Αμφιθέας δεν είναι παρελθοντικό αλλά απολύτως σύγχρονο και επίκαιρο των επενδυτικών αρπακτικών που εποφθαλμιούν…
Η αναδυόμενη δυσωδία στα λασπόνερα της Αμφιθέας, από τα προϊόντα επιχωματώσεων και εκσκαφών εκβάθυνσης που παραμένουν στο υγρότοπο της συνθέτουν τις πρώτες παρενέργειες του μνημείου της διαπλοκής και διαφθοράς για τους ίδιους τους κατοίκους της.
Η κοινωνική κατακραυγή, η φιλοπεριβαλλοντική πολιτική και η διοχετευόμενη οργή θα θέσουν στο εδώλιο όποια σενάρια διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων καθώς και της εκτεταμένης αναπτυξιολαγνείας μες στο στενό οικοσύστημα της Παμβώτιδας (πότε με διεθνείς αγώνες και μόνιμες πίστες θαλασσίου σκι, πότε με κωπηλατοδρόμια και ποδηλατοδρόμια και πότε με γήπεδα γκολφ).

Εκπροσώπηση κυβέρνησης στις Π.Ε. της Ηπείρου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
 - στα Ιωάννινα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας
- στην Ηγουμενίτσα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Μπούσιος
- στην Πρέβεζα, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης

- στην Άρτα, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Ευταξά.