Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2013

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.  της  14-10-2013. 

1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2013 – Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013.  AΠΟΦΑΣΗ 255
2. Κατανομή ΣΑΤΑ ετών 2012 – 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  256
3. Έγκριση έκθεσης Β΄ τριμήνου 2013 για την εκτέλεση προϋπολογισμού 2013. ΑΠΟΦΑΣΗ  257
4. Απευθείας εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου [Κατάστημα – Φώτου Τζαβέλλα-Ιωάννινα]  ΑΠΟΦΑΣΗ  258
5. Έγκριση λύσης σύμβασης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Κτισμάτων – έγκριση νέας δημοπράτησης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  259
6.Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  260
7.Έγκριση δημοπράτησης δημοπράτησης Δημοτικής έκτασης στον κάμπο Τ.Κ. Ορεινού-Ξηρόβαλτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  261
8. Επί αιτήσεων  Ο.Τ.Ε  - VODAFONE -  COSMOTE, για μείωση μισθωμάτων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  262
9.Χαρακτηρισμός ως Δημοτικής οδού της οδού Κουκλιοί- Παηδονία-Παρακάλαμος.  ΑΠΟΦΑΣΗ  263
10. Συμπληρωματική απόφαση για την ξύλευση για ατομικές ανάγκες των κατοίκων στην Τ.Κ. Νεγράδων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  264
11. Πρόταση για ορισμό νέου Δ.Σ. στο ΤΟΕΒ Βασιλικού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  265
12. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  266
13.  Προγραμματισμός εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 28-10-1940 [Καλπάκια  2013] – έγκριση δαπανών – ψήφιση πίστωσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  267
14.Αποδοχή προέγκρισης δανείου & όρων δανεισμού από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  268
15.Έγκριση σχεδίου και υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Μ.Κ.Ο «Η Κιβωτός του Κόσμου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  269 
16. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Δήμου Ζαγορίου για τη διάθεση υπαλλήλων του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  270
17.  Σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  271
18. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλπακίου.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  272
19.  Έγκριση μελέτης του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαυροβουνίου.»  ΑΝΑΒΟΛΗ
20.  Έγκριση μελέτης της προμήθειας κουφωμάτων για την Μαθητική Εστία Πωγωνιανής.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  273
21.  Έγκριση τροποποίησης του τίτλου της μελέτης του έργου: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Βασιλικού έως γεώτρηση στη θέση «Φτέρη.» ΑΠΟΦΑΣΗ  274
22.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση βρύσης στην είσοδο οικισμού της Τ.Κ. Παλαιοπύργου.»  ΑΠΟΦΑΣΗ  275
23.  Επί αιτήσεων δημοτών,  για χορήγηση αδειών υδροδότησης αγρών, εκτός οικισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  276.
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Παραχώρηση χώρου για κατασκευή οικογενειακού τάφου στην Τ.Κ. Κρυονερίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  277
2. Έγκριση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Δολού»  ΑΠΟΦΑΣΗ  278. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Ανατροπές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή, εισάγονται μια σειρά αλλαγών στο καθεστώς των αδειών στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που κατατέθηκε προβλέπει:
-Την απαγόρευση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών για τους δημοσίους υπαλλήλους που φοιτούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα,
-μείωση της άδειας εξετάσεων κατά δέκα ημέρες το χρόνο,
-κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας της μίας μέρας ανά δίμηνο (που απολάμβαναν όσοι εργάζονταν με ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω από πέντε ώρες τη μέρα).
-Εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες το χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες.
-Όσον αφορά στις γονικές άδειες, παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας 3 μηνών, με αποδοχές, για κάθε τέκνο πέραν του ενός.

Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

Γιάννενα: Σύλληψη 41χρονης ημεδαπής φυγόποινης

Συνελήφθη την Πέμπτη (17-10-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 41χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, χρηματικής  ποινής  (3.000) ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία  του περιβάλλοντος.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 32χρονου για υπεξαίρεση οχήματος

Συνελήφθη την Πέμπτη (17-10-2013) το πρωί στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, ύστερα από   έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας,  σε Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός παρακρατούσε παράνομα  το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε 60χρονο ημεδαπό.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Άγιος Θωμάς Πρέβεζας: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών σε αγροτικές εργασίες

Συνελήφθη, την Πέμπτη (17-10-2013) το πρωί  στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας,  48χρονος ημεδαπός, για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη από τους αστυνομικούς να απασχολεί παράνομα  σε θερμοκήπιο δύο υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 25 και 31 ετών.
Οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ ο ένας, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας διοργάνωσε το ''Ηπειρώτικο πανηγύρι 2013'', την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τα ιδιαίτερα μουσικά χαρακτηριστικά ιδιώματα της ηπειρώτικης  μουσικής παράδοσης, που την διακρίνουν από τις μουσικές των άλλων περιοχών της χώρας, αλλά και όλου του κόσμου, η πεντατονική μουσική και οι 14 διαφορετικοί μουσικοί δρόμοι με αρχέγονες και βυζαντινές ρίζες, που παίζονται και ακούγονται σε όλη την Ήπειρο, αλλά και  με την ζέουσα βαρύτητα ιδιαίτερα στις γεωγραφικές περιοχές που διαμορφώθηκαν και προκαλεί τους ασχολούμενους ερευνητικά με την μουσική να απορούν και να αναρωτώνται, πως σε ένα τόσο μικρό γεωγραφικό χώρο, αναπτύχθηκαν, στέριωσαν και είναι ακόμη σε άνθιση οι μουσικοί αυτοί δρόμοι,είναι ίσως ότι πιο πολυτιμότερο μουσικά που παραδόθηκε στις σημερινές γενιές Ηπειρωτών και που επέζησε από τους αρχαίους Ηπειρώτικους λαούς και τους προγόνους μας.

Η Ήπειρος, το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης, αλλά κατά πολλούς ειδικούς, ίσως το πιο πλούσιο από πολιτισμική άποψη, προσπαθεί να επιβιώσει και επιβιώνει πολλούς αιώνες τώρα, 15 ίσως και περισσότερους, τον αριθμό.  Και η μουσική πεντατονία της, αυτό που κάποιοι αποκαλούν για να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους ως ''μουσικό λάθος'', ταξίδεψε με τους Ηπειρώτες πραματευτάδες, κτίστες- μαστοροπετράδες, αγωγιάτες, καραβανιέρηδες και εμπόρους, σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη όλη, τον Καύκασο, τα Ιμαλάια, την Κίνα, τις Ινδίες, την Άπω Ανατολή, την Πολυνησία, την Κεντρική Αφρική, τους Λάπωνες, τους Ινδιάνους της Αμερικής, του Μεξικού και των Άνδεων, το Περού, τη Γη του Πυρός, την Ιρλανδία και τους Κέλτες, έχοντας τη δύναμη και το σθένος να αντισταθεί σαν αυτόνομη μουσική.

Και η Ηπειρώτικη μουσική σήμερα, πεντατονική και μη, είναι ζώσα και  τραγουδιέται και χορεύεται από εκατομμύρια Ελλήνων, αλλά και αλλοεθνών, προκαλώντας και σήμερα τον θαυμασμό.

Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, διοργανώνει ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:30 στον κινηματογράφο ''Πάνθεον'', Γούναρη 34, Πάτρα

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 85.922,79 ευρώ

Συνελήφθη χθες (17-10-2013) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
 Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (85 .922,79) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Μέτσοβο: Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράνομη διεξαγωγή εράνου

Συνελήφθησαν χθες (17-10-2013) τις μεσημεριανές ώρες, στο Μέτσοβο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τρεις ημεδαποί, 42, 50 και 52 χρονών, για απάτη και διεξαγωγή παράνομου εράνου.
Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες διενεργούσαν παράνομο έρανο, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο σχετική άδεια, εξ ονόματος μη κυβερνητικής οργάνωσης και εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά από διερχόμενους πολίτες, εξαπατώντας τους και εκδίδοντας αθεώρητες διπλότυπες αποδείξεις. 
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (263) ευρώ
δύο (2) μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απόφαση για δημιουργία Δημοτικής Κίνησης με στόχο τη συμμετοχή στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέλευση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ που έγινε στον Παρακάλαμο τη Τετάρτη 16/10/2013, εκτός από τη συζήτηση για την οικονομική και πολιτική κατάσταση και τη συζήτηση για τα προβλήματα του δήμου, στα λιγοστά σχολεία του δήμου, την ΕΟΖ, τη Μεταλλουργική, την ανεργία κύρια των Νέων, τη γεωργία και τη κτηνοτροφία μετά τη πώληση της Δωδώνης, το περιβάλλον, την ερήμωση και το πολιτισμό.
Αποφασίστηκε:
Η δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με στόχο τη συμμετοχή στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
Καλούμε τους πολίτες του Πωγωνίου που αντιτίθεται στις μνημονιακές, συντηρητικές και αυταρχικές πολιτικές των κυβερνώντων, να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και στο να διαμορφώσουμε μαζί την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
Μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς οι πολίτες στη Δημιουργία ενός νέου, υγιούς και συμμετοχικού πολιτικού πολιτισμού, όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής και πολιτικής ζωής και ας αρχίσουμε από τη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Α.Ο. Αμπελοκήπων (20-10-13/16:00 μ.μ.), εκτός ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με την Α.Ε. Ραφταναίων (19-10-13/18:15 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με την Αγία Μαρίνα (20-10-13/11:00 π.μ.), εκτός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με την Α.Ε. Λαψίστας (19-10-13/16:00 μ.μ.), για την 9η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 18:15 π.μ.

Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
 ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΩΡΑ: 11:00 π.μ.

 ΠΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΑΕΤΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Το πρόγραμμα 9ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-Αστήρ Αμφιθέας
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Αετός Πρωτόπαππας
Δαβάκης-Αλμυρός Βουνοπλαγίας
Ραφταναίοι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Δόξα Αναργυρων-Περίβλεπτος
Πωγωνάτος-Αμπελόκηποι
ΠΑΟ Κόνιτσας-Ζωοδόχος
Πεντέλη-Σταυράκι
Αγία Μαρίνα -Κεφαλόβρυσο

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι” σχετικά με την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΚΑΛΠΑΚΙ 17/10/2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι” σχετικά  με  την Επέτειο της  28ης Οκτωβρίου.

  Δεν μας προξενεί πλέον εντύπωση η προσπάθεια του κ. Ντόντη να παρουσιάζει με βαρύγδουπους τίτλους και πανηγυρικούς θορύβους όπως ο ίδιος γράφει γεγονότα που σχετίζονται με το κορυφαίο γεγονός της αντίστασης του λαού μας και τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.
  Τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να μπαίνουν στο μύλο της αντιπολίτευσης πρώτον γιατί  δεν είναι αληθή όσα αναφέρει και δεύτερον γιατί καθιστούν  κενό γράμμα την επιδιωκόμενη κατά τον ίδιο απόλυτη σύμπνοια και  συνοχή  έστω και της μικρής κοινωνίας που υπηρετούμε.      
  Δεν αρνηθήκαμε να συζητήσουμε το ψήφισμα της παράταξής του. Του δηλώσαμε ότι  διαφωνούμε σε αρκετά σημεία και να συνεννοηθούμε να εκδώσουμε κοινό ψήφισμα  ομόφωνο, που αποκτά και ειδικό βάρος μεγαλύτερο. 
Ο κ. Ντόντης αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι ή το ψηφίζουμε ως έχει ή το αποσύρει.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τη χορήγηση δανείων αποκατάστασης πληγέντων κτισμάτων από κατολισθήσεις

Με έγγραφο που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είχε θέσει το ζήτημα που προκύπτει από την άρνηση των Τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για την αποκατάσταση των κτισμάτων που είχαν πληγεί από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2010 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Σε απάντησή της η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Επισημαίνεται επιπλέον ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν εκδίδει πλέον αποφάσεις παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για δάνεια που χορηγούνται για την αποκατάσταση των κτισμάτων που έχουν πληγεί από νέα συμβάντα επειδή σύμφωνα με το επικαιροποιημένο «Μνημόνιο Τεχνικής Συνεργασίας» το όριο παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2013 είναι μηδενικό.