Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ρύθμιση σοκ για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Στην κυριότητα της τράπεζας το ακίνητο
 Με ενοίκιο ο «ιδιοκτήτης»
Το ισπανικό μοντέλο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων εξετάζουν ελληνικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο στηρίζεται στην εμπειρία από την Ισπανία που προβλέπει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην τράπεζα και τη διαμονή του δανειολήπτη στην κατοικία ως ενοικιαστή για όση περίοδο χρειαστεί μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής. Σύμφωνα με το ισπανικό μοντέλο κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου, η κυριότητα του ακινήτου περιέρχεται στην τράπεζα και ο δανειολήπτης - ενοικιαστής μπορεί να την επανακτήσει με την αποπληρωμή του δανείου στο τέλος της περιόδου. Πρόκειται για κάτι σαν την πρακτική πώλησης και επαναμίσθωσης (sales and lease back) που έχει χρησιμοποιηθεί και στη χώρα μας για τα εμπορικά ακίνητα.

Αγία Κυριακή Πάργας: Συνελήφθη νεαρός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία παράνομη μετανάστρια

Συνελήφθη, την Πέμπτη (10-10-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αγία Κυριακή Πάργας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 24χρονος ημεδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος και διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 24χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας. 

Πρέβεζα: Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά για παράνομη οπλοκατοχή και προσήχθησαν 12 άτομα.
Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μία σιδηρογροθιά και οχήματα

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (10.10.2013) το μεσημέρι, στο Λούρο Πρέβεζας συμμετείχαν 19 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 4 έρευνες σε κατοικίες και κατά τους ελέγχους που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Προσήχθησαν : 12 άτομα
Συνελήφθησαν : 2 ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 60 και 36 ετών) για οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν :
Ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια κατοχής και δώδεκα (12) φυσίγγια.
Μία σιδηρογροθιά.
Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για τα οποία έχει δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους απάτη και υπεξαίρεση στα Τμήματα Ασφάλειας Άρτας και Πρέβεζας αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη εντοπίσθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια
 Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα (1) τραπέζι για τη διενέργεια χαρτοπαιγνίων, (191) μάρκες και το χρηματικό ποσό των (4.360) ευρώ

Εντοπίστηκε, την Τετάρτη (09-10-2013) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) και συνελήφθησαν μία γυναίκα, υπεύθυνη του καταστήματος και εννέα (9) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του καταστήματος, 38χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν παρούσα κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold ’ em , στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, εννέα ημεδαποί, ηλικίας από 27 έως 51 ετών.
 Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού συνοδευόταν από τη συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες.
 Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
 ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
το χρηματικό ποσό των (4.360) ευρώ
εκατό ενενήντα μία (191) μάρκες διαφόρων χρωμάτων
μία (1) μάρκα που έφερε την επιγραφή dealer
μία (1) τράπουλα
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, 49χρονη ημεδαπή, η οποία είχε μετατρέψει το καφενείο σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Αναβίωση της παραδοσιακής ηπειρώτικης απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19:30 στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
 Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους. Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς , κατ' ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Γι' αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος Νίκος Μάλαμος και τα μέλη του Δ.Σ. δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην Τοπική Κοινωνία. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν αεικίνητοι και υπήρξαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες.
Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας.
 Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα - σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 19:30 το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.
Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Θωμά Χαλιγιάννη  στο κλαρίνο και τον Κώστα Μήτση και Λευτέρη Κωνσταντίνου στο τραγούδι.
Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.
Αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Ζεφυρίου.
Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ξεροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζυμώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.

Προσλήψεις υπαλλήλων από το παράθυρο, με πλαστά πτυχία σε κλάδους φαντάσματα στα ΑΕΙ

Η προθεσμία που είχε δοθεί στα ΑΕΙ για να προσκομίσουν τις λίστες διαθεσιμότητας έληξε την Τετάρτη, η λύση του ζητήματος θα έρθει από τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχουν πέσει ακόμη.
Το υπουργείο Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση, με ένα non paper σε σκληρό ύφος, στο οποίο γίνεται λόγος για μονιμοποιήσεις διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ από το «παράθυρο», με πλαστά πτυχία και σε κλάδους φαντάσματα.
«Με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, που θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, ώστε μέρος τους να τεθεί σε διαθεσιμότητα, τελειώνει και η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», ανέφερε το σχετικό κείμενο, που καταλογίζει σε καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους «συντεχνιακή» λογική σχετικά με την «άνιση κατανομή» και την «κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων» που υποστηρίζουν.

Περικοπές 4% των αγροτικών επιδοτήσεων του 2014 αποφάσισε η Κομισιόν

Ισχύει για άνω των 2.000 ευρώ

Μείωση 4% στις άμεσες ενισχύσεις για το 2014, όσων ευρωπαίων αγροτών παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ, ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν.
Η μείωση αυτή γίνεται για να εξοικονομηθεί το ποσό των 1,47 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ, με βάση το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ 2014-2020.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Κομισιόν, η μείωση των άμεσων ενισχύσεων δεν θα επηρεάσει τους αγρότες στα νέα κράτη μέλη (Ρουμανία και Βουλγαρία), καθώς και την Κροατία, η οποία μπήκε φέτος στην ΕΕ.
Ο μηχανισμός δημοσιονομικής πειθαρχίας καθιερώθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ του 2003, για να εξασφαλιστεί ότι η σταδιακή προσαρμογή των άμεσων ενισχύσεων στην ΕΕ -12 ή οποιαδήποτε απρόβλεπτη δαπάνη, δεν θα παραβίαζε τα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού της ΕΕ που καθορίζονται από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2007-2013 (ΠΔΠ). Ωστόσο, δεν ίσχυσε για την εν λόγω περίοδο.

ΟΑΕΔ: Σε 861.279 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο

Βάσει των στοιχείων, οι 861.279 εγγεγραμμένοι άνεργοι αναζητούσαν δουλειά τον Αύγουστο, ενώ επιπλέον 143.266 άνεργοι δεν έψαχναν για δουλειά.
Από τα 861.279 αυτά άτομα, τα 392.727 (ποσοστό 45,60%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 468.552 (ποσοστό 54,40%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 347.803 είναι άνδρες (ποσοστό 40,38%) και οι 513.476 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,62%).
Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 229.831 άτομα (ποσοστό 26,68%), ενώ στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως και 54 ετών ανήλθε σε 541.593 άτομα (ποσοστό 62,88%).

Κατολισθήσεις λόγω της κακοκαιρίας στην εθνική οδό Κακαβιάς-Ιωαννίνων

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά σημεία του  εθνικού και επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων

Η έντονη  βροχόπτωση που έπεφτε το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή και συνεχίζεται ακόμη και αυτή την ώρα είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις  στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς και να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων.


Επίσης κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης  (85ο χιλιόμετρο), στον επαρχιακό δρόμο Κόνιτσα-Δίστρατο, και πριν το χωριό Λάιστα στο Ζαγόρι.
Ακόμη λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης καθιζήσεις και κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο επαρχιακό δρόμο για το συνοριακό σταθμό της Μέρτζανης, στο Μπουραζάνι και το Μολυβδισκέπαστο.
Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων έχουν σπεύσει στα σημεία για να απομακρύνουν τους βράχους και τα χώματα.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Α.Ο. Σταυρακίου (12-10-13/16:00 μ.μ.), ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά υποδέχεται τον ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου (13-10-13/16:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τον ΠΑΟ Κόνιτσας (13-10-13/17:30 π.μ.), εκτός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Βελισσαρίου (12-10-13/16:00 μ.μ.), για την 8η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ Λ. ΚΑΜΗΝΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 17:30 π.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα 8ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Αετός Πρωτόπαππας-ΑΠΟΕΛ
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Αστήρ Αμφιθέας
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου
Περίβλεπτος-Δαβάκης
Αμπελόκηποι-Ραφταναίοι
Ζωοδόχος-Δόξα Αναργυρων
Σταυράκι-Πωγωνάτος
Κεφαλόβρυσο-ΠΑΟ Κόνιτσας
Αγία Μαρίνα -Πεντέλη

Ρύθμιση για 100.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Διπλή νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προτίθεται να προωθήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- η κυβέρνηση. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη, στην οποία θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη ρύθμιση, θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Θανάσης Σκορδάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Δευτέρα  14 Οκτωβρίου  2013   και ώρα  17.30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπακι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

MONAΔΙΚΟ  ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση Ισολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2011.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Ιωαννίνων

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η σύμβαση και σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του οικοσυστήματος της λίμνης των Ιωαννίνων.
Η μελέτη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 60.885 ευρώ με ΦΠΑ και ανάδοχος είναι η Α.Ε. ENVIRO...PLAN.
Με τη μελέτη πρόκειται να γίνει εκτίμηση δεδομένων τόσο για τη λίμνη Παμβώτιδα, όσο και για τη λεκάνη απορροής της (Συλλογή όλων των βιβλιογραφικών δεδομένων, νέες μετρήσεις για τα δεδομένα που λείπουν, εκτίμηση ισοζυγίου θρεπτικών αλάτων μεταξύ στήλης νερού και ιζημάτων συμπεριλαμβανομένων όλων των εισροών και εκροών, εκτίμηση των ρυθμών ανάπτυξης των περιμετρικών περιοχών και της συμβολής τους στο πρόβλημα).
Επίσης προβλέπεται τρισδιάστατη μοντελοποίηση για την ανάδειξη του καλύτερου συνδυασμού μέτρων αποκατάστασης, σχεδιασμός μέτρων και παρεμβάσεων αποκατάστασης, χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και απόδοσης των μέτρων και διερεύνηση πιθανών πηγών χρηματοδότησης των προτεινόμενων έργων – παρεμβάσεων.
Η διάρκεια του έργου είναι οκτώ ημερολογιακοί μήνες.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 57χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 79.104,30 ευρώ

Συνελήφθη την Πέμπτη (10-10-2013) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους  (79.104,30) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.