Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» στο Δελβινάκι!


Εγκαίνια την  Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ: "Ελπίζουμε να στηριχθεί από τους απανταχού Πωγωνησίους"

 «Σάρκα και οστά» παίρνει πλέον το Δημοτικό Ελεύθερο «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» στο Δελβινάκι, την ίδρυση του οποίου αποφάσισε πριν μερικούς μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.
Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν τα εγκαίνια του Δ.Ε.Α.Π. την άλλη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου (11 π.μ.) και ήδη καταρτίζεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης – σταθμός για το ιστορικό Δελβινάκι. Αποφασίστηκε ακόμη οι αιτήσεις εγγραφών να κατατίθενται από 6 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικά την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, την Τρίτη (24-09-13) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο 32χρονοι ημεδαποί συνεργοί τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και συνελήφθη ένας 31χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης βάρους (6,7) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί την κοκαΐνη από 31χρονο ημεδαπό.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών στο σπίτι του 31χρονου, εντόπισαν δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε σήμα για έλεγχο που έγινε στον οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο συνοδηγός απέρριψε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.
Επίσης, μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 31χρονος προμηθευτής των ναρκωτικών καθώς και ένας ακόμα 55χρονος συνεργός του, οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε συμμετείχαν σε διαδοχικές αγοραπωλησίες ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης και διακίνησης (καβάτζες).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους (3,6) γραμμαρίων
• Ποσότητα κάνναβης βάρους (4.095,2) γραμμαρίων
• Ένα (1) αεροβόλο όπλο, χωρίς σχετική άδεια
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ασημοχώρι Κόνιτσας: Συνελήφθη 31χρονος για παράνομη υλοτόμηση

Συνελήφθη την Τρίτη (24-09-13) το πρωί σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη υλοτομία, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατελήφθη την Τρίτη το πρωί σε δασική περιοχή στη θέση «Λέσιλι» Ασημοχωρίου Ιωαννίνων και κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να υλοτομεί ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, μαζί με άλλα δύο (2) άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών και εκμεταλλευόμενα το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν:
• ποσότητα στρόγγυλης υλοτομημένης ξυλείας ελάτης, άνω των δέκα (10) χωρικών κυβικών μέτρων, φορτωμένη στο φορτηγό.
• ποσότητα υλοτομημένης ξυλείας διαφόρων διαστάσεων.
• ένα κυνηγετικό όπλο με δεκατρία (13) φυσίγγια.
• ένα μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, που ανέγραφε διάφορες διαμέτρους, μήκη ξυλείας και αντίστοιχες ημερομηνίες.
• διάφορα εργαλεία (ένα αλυσοπρίονο, τρεις κορμοστροφείς, ένα φτυάρι, μία αξίνα, δύο μπιτόνια με λάδι μηχανής και ένα δοχείο με βενζίνη).
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και το συνολικό όφελος που αποκόμισαν.

Συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη για το μέλλον του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1-10-2013 έως 31-03-2014 θα γίνει πλήρης καταγραφή των ωφελούμενων ανά κατηγορία που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο

Κατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  και συζητούνται αύριο στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετεξελίσσεται  και διευρύνεται.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στα δώδεκα (12) και πλέον χρόνια της λειτουργίας του έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους και έχει αναδειχθεί ως ένας σημαντικός και χρήσιμος θεσμός στον τομέα του κοινωνικού κράτους.
Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αξιολογώντας τις αυξημένες ανάγκες για κατ’ οίκον φροντίδα σε κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα και χρήζουν στήριξης, προώθησε όχι μόνο τη συνέχιση του προγράμματος αλλά και τη μετεξέλιξη και διεύρυνσή του ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό για τους αδύναμους που έχουν ανάγκη τη στήριξη στο σπίτι, σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά,  με καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.
Για το σκοπό αυτό, τόσο  ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου συνεργάστηκαν με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Οικονομικών.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση προσ­φέρει υπηρεσίες στους δικαιούχους τριών επιμέρους προγραμμάτων:
α) «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»,
β) «Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα»,
γ) «Κατ’ οίκον Νοσηλεία».

Γ.ΑΣ.Δ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας, χθες στα Ιωάννινα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες (24.09.2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, ομάδα διαδηλωτών αντιεξουσιαστικού χώρου, τριακοσίων περίπου ατόμων, πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Από το χώρο του επεισοδίου, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά είκοσι (20) άτομα.
Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ο 39χρονος ιδιοκτήτης και όταν προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να αναγνωρίσει τους προσαχθέντες, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε τρεις νεαρές ημεδαπές, χτυπώντας αυτές στο πρόσωπο.
Ο 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης ενώ υπέβαλλε έγκληση σε βάρος των τριών ημεδαπών για εξύβριση, οι οποίες και συνελήφθησαν.
Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη οι αιτήσεις για 10.000 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες


Στους δήμους και τις περιφέρειες ανοίγουν οι πρώτες 10.000 θέσεις από το σύνολο των 58.000.

Πρόκειται για θέσεις κοινωφελούς εργασίας για εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ άνεργους που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο ή είναι νέοι έως 29 ετών ή μακροχρόνια άνεργοι.
Η πρώτη αυτή προκήρυξη αφορά σε θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης - γενικών καθηκόντων. Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι εργαζόμενοι θα έχουν πεντάμηνη διάρκεια.
Προβλέπεται μεροκάματο 19,6 ευρώ και συνολικό ποσό που δεν θα ξεπερνάει τα 490 ευρώ το μήνα για τους άνω των 25 ετών και με 17,1 ευρώ ημερησίως και 427 ευρώ τον μήνα οι κάτω των 25 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ακόμη και μέσω ΚΕΠ, από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Ποιοι δικαιούνται και πόσα μόρια:

Δήμος Πωγωνίου: Έκθεση 2ου τριμήνου του έτους 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού

ΘΕΜΑ: «Σύνταξη έκθεσης 2ου τριμήνου του έτους 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου»

 Στο Καλπάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα Πωγωνίου, σήμερα την 6η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 το μεσημέρι, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου της, με αριθ. πρωτ. 11681/2-9-2013, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010.
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από τα [7] μέλη της Ο.Ε., βρέθηκαν παρόντα τα [6], ήτοι:

 Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Διοικ. Υπάλληλος του Δήμου Μπόνια Αθανασία ως ειδικός Γραμματέας της ΟΙΚ.ΕΠ. [τήρηση πρακτικών]. Ο Πρόεδρος κήρυξε την συνεδρίαση και εισηγούμενος το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
 Σύμφωνα με την περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/10, η οικονομική επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου. Με την παρ.9 του άρθρου 266 του Ν.3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε από την παρ 4 του άρθρου 43 του ν. 3979/2011, ορίζονται τα εξής:  «Η οικονομική επιτροπή, μετά από εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου δήμου, υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κατά το προηγούμενο της έκθεσης τρίμηνο. Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας. Η έκθεση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου. Η απόφαση αυτή υποβάλλεται στον Ελεγκτή Νομιμότητας για έλεγχο. Τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η έκθεση, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Οι 13 αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές και επιδόματα

Σε διαρκή μεταρρύθμιση θέτουν το Ασφαλιστικό η παρατεταμένη ύφεση, η κρίση εσόδων των Ταμείων και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που επιβάλλει το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Η «ΗτΣ» παρουσιάζει τις 13 αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» και θα ισχύσουν από την 1/1/2014 καθώς και άλλες 6 παρεμβάσεις οι οποίες παραμένουν στο συρτάρι ώστε να «αξιοποιηθούν» σε περίπτωση έκτακτης χρηματοδοτικής ανάγκης κάποιου Ταμείου ή συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης στην πορεία της εφαρμογής, από 1/1/2015, του νέου αυστηρότερου καθεστώτος για τις συντάξεις (χορήγηση βασικής + αναλογικής σύνταξης, σταδιακά για όλους τους ασφαλισμένους) καθώς και για τα προνοιακά επιδόματα.
Οι 13 αλλαγές
Οι 13 αλλαγές που θα «τρέξουν» το 2014, όπως τις κωδικοποιεί για την «ΗτΣ» ο εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» δικηγόρος Δ. Μπούρλος, έχουν ως εξής:
1. Εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος με χρησιμοποίηση νέας τεχνικής βάσης (συντελεστής βιωσιμότητας και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2013

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.
[ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  15/18-9-2013]

1. Επιβολή τελών ύδρευσης έτους 2014.  AΠΟΦΑΣΗ  221
2. Επιβολή τελών Φωτισμού & καθαριότητας έτους 2014.   ΑΠΟΦΑΣΗ  222
3. Επιβολή τελών χρήσεως Δημοτικών εκτάσεων  & κοινόχρηστων χώρων έτους 2014.   ΑΠΟΦΑΣΗ  223
4. Επιβολή τελών εμπορίας πόσιμου ύδατος έτους 2014.   ΑΠΟΦΑΣΗ  224
5. Επιβολή ΤΑΠ έτους 2014.   ΑΠΟΦΑΣΗ  225
6. Επιβολή ετήσιου δικαιώματος βοσκής έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  226
7. Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Πωγωνίου έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ  227
8. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού  και τροποποίηση  τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  228
9. Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2012.  ΑΠΟΦΑΣΗ  229
10. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού  έτους 2103, Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  230
11. Έγκριση απολογισμού Ν.Π.Δ.Δ.  του Δήμου, έτους 2012.  ΑΠΟΦΑΣΗ  231
12. Αποδοχή έγκρισης του έργου: «Crafts In Action στο Interreg» - Ορισμός υπευθύνων.  ΑΠΟΦΑΣΗ 232
13. Έγκριση μελέτης του έργου: «Αντικατάσταση στέγης του κτιρίου του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Δελβινακίου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  233
14. Έγκριση φακέλου Περιβαλλοντικής έκθεσης του έργου: «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων [Σ.Μ.Α.] στη θέση «Παλιουριές» της Τ.Κ. Δολιανών».  ΑΠΟΦΑΣΗ  234
15. Έγκριση Δημοπράτησης ή μη του περισσεύματος θερινών βοσκών και για τις υπόλοιπες Τ.Κ. για τις οποίες διαπιστώθηκε περίσσευμα βοσκής και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  235
16. Έγκριση δαπάνης επέκτασης δικτύου Φωτισμού Οδών Πλατειών [ΦΟΠ]. ΑΠΟΦΑΣΗ  236
17. Κατανομή επιχορήγησης ΥΠΕΣΔΔΑ στις  Σχολικές Επιτροπές, για λειτουργικές ανάγκες σχολείων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  237
18. Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  238
19. Ανακήρυξη Τ.Κ. Κερασόβου, ως Μαρτυρικού χωριού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  239
20α. Επί αιτήσεων καταναλωτών ύδρευσης, για μείωση ή διαγραφή τελών ύδρευσης.   ΑΠΟΦΑΣΗ  240
20β. Επί αιτήσεως Λώλη Σταματίας, για χορήγηση άδειας υδροδότησης, σε αγρό της, εκτός οικισμού στην Τ.Κ. Δολιανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  241
20γ. Επί αιτήσεως Μακρή Κωνσταντίνου, για απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη, από πτηνοτροφείο του αποβιώσα πατέρα του Λεωνίδα Μακρή.  ΑΠΟΦΑΣΗ 242

ΕΚΤΑΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση διάθεσης θέσεων στο πλαίσιο άσκησης των μαθητών των ΕΠΑ.Σ  μαθητείας για το Σχολ. Έτος 2013-14.  ΑΠΟΦΑΣΗ  243
2. Έγκριση της μελέτης: «Συντήρηση Κοινοτικών κτιρίων Τ.Κ. Κάτω Ραβενίων». ΑΠΟΦΑΣΗ  244
3. Έγκριση Αρχιτεκτονικής μελέτης: «Δημιουργία κόμβου τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σε κτήριο στο «Χάνι Δέλβινάκι»  ΑΠΟΦΑΣΗ  245
4. Έγκριση υψομετρικής μελέτης στο Οικοδ. Τετρ. [Ο.Τ.] 80 του Ρυμοτομικού Σχεδίου Δελβινακίου  ΑΠΟΦΑΣΗ  246
5. Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ  2007 – 2013 για την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις κτιριακές υποδομές των πρώην σχολών Λάτση στην Τ.Κ. Πωγωνιανής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  247
6. Σύναψη υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζίτσας  για την διάθεση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού  για το έργο της αξιοποίησης ΑΠΕ στις κτιριακές υποδομές των πρώην σχολών Λάτση στην Τ.Κ. Πωγωνιανής.  ΑΠΟΦΑΣΗ  248
7. Σύναψη υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζίτσας, για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, για την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις κτιριακές υποδομές των πρώην σχολών Λάτση στην Τ.Κ. Πωγωνιανής, λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Πωγωνίου.          ΑΠΟΦΑΣΗ  249
8. Σύναψη υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζίτσας, για τη διάθεση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, για το έργο της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτήρια του Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  250
9. Επί αιτήσεως Μπούνταλη Σωκράτη για την αλλαγή του ονόματος των ιδιοκτητών σε κληρωθέντα οικόπεδα στην Τ.Κ.  Αγίας Μαρίνας. ΑΠΟΦΑΣΗ  251.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Διεθνής διάκριση για τη φέτα «Ήπειρος»

Αναδείχθηκε «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί» στα International Cheese Awards η φέτα «Ήπειρος», κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στη σχετική κατηγορία.
Τα International Cheese Awards, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι ένας από τους παλαιότερους σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως, καθώς έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και την πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής.
Σημειώνεται ότι στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012, η φέτα «Ήπειρος» είχε κερδίσει το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Φέτα».
H φέτα «Ήπειρος», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι η ελληνική, παραδοσιακή, αυθεντική φέτα, που παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής, στο εργοστάσιο της «Ήπειρος» ΑΕΒΕ, στην Άρτα.
Αναφερόμενη στη νέα αυτή διάκριση, η κυρία Μαρία Γιαννακοπούλου, διευθύντρια marketing της Ηπειρος ΑΕΒΕ, σχολίασε ότι «ένα τόσο σημαντικό βραβείο μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως, όμως, μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε η φέτα «Ήπειρος» να διατηρεί και να ενισχύει τα ποιοτικά και γευστικά της χαρακτηριστικά»


ΠΗΓΗ: www.tovima.gr