Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες

Δεκτές μόνο κάρτες και επιταγές ακόμα και για ... 10 ευρώ

 Καμία πληρωμή δεν θα μπορεί να γίνεται πια με μετρητά στις εφορίες, όσο μικρής αξίας και αν αυτή είναι.
Ακόμα και για 10 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε να έχουν επιταγή.
Το παραδοσιακό «διπλότυπο είσπραξης» (το οποίο εξέδιδαν οι εφορίες όταν κατάθετες μετρητά) θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Και τότε όμως, η είσπραξη αυτή θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
Αυτό ορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΓΓ Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, χάριν «εξυπηρέτησης των φορολογουμένων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, στις περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής αυτών σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ. και μέχρι την ολοκλήρωση ένταξης όλων των πληρωμών σε αυτά».
 Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι αν η πληρωμή γίνει με επιταγές, αυτές οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται, «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».


ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr  

Μαζεύουμε φάρμακα στο Δήμο Πωγωνίου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου.
Τα φάρμακα θα συγκεντρωθούν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και θα διατεθούν για τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων των Ακριτών του Δήμου Πωγωνίου.
Επίσης στις 13 και 14/9 από τα φάρμακα που μαζεύουμε στις δράσεις του «Όλοι Mαζί Mπορούμε και στην Yγεία» το Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής θα δώσει φάρμακα στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου.
Τα φάρμακα που θα προσκομίσουμε, μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία βέβαια δεν τα χρειαζόμαστε πια και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.oloimaziboroume.gr  ή www.oloimazimporoume.gr  

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Νέο ρεκόρ η ανεργία, στο 27,9% τον Ιούνιο

Στο 27,9% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, από 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ από το 2006 που δίνει μηνιαία στοιχεία η ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη που διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Ιούλιο, συνέπεια της εξαετούς ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Public Issue: Ανατροπή σκηνικού στην κορυφή

Το βαρύ κλίμα που αισθάνονται οι πολίτες σχετικά με την οικονομία και την απαισιοδοξία τους για την πορεία της χώρας, καταδεικνύει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ, το πρώτο Βαρόμετρο της σεζόν.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (74%) εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις τους για το προσωπικό τους εισόδημα, καθώς το 72% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες.
Παραπάνω από τους μισούς (54% τον Σεπτέμβριο από 52% τον Ιούλιο) αναμένουν περισσότερη ακρίβεια, ενώ κατακόρυφη αύξηση (81% τον Σεπτέμβριο από 55% τον Ιούλιο) παρουσιάζει το ποσοστό των ερωτηθέντων που περιμένουν περισσότερες απεργίες και κινητοποιήσεις.
Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 29%
ΝΔ : 28%
Χρυσή Αυγή: 13%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 2,5% (μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%).

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν  στην πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, τρία (3) άτομα για λαθραίο καπνό και (60) λαθρομετανάστες.
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το εικοσιτετράωρο από 07.00΄ώρα της 11-09-2013 έως την 07.00΄ ώρα της 12-09-2013, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την πάταξη του φαινομένου της λαθροδιακίνησης αλλοδαπών.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξορμήσεων, διατέθηκαν (98) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν (32) οχήματα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τομείς:
Ελέγχθηκαν : 270 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν :  60 λαθρομετανάστες, κυρίως ασιατικής καταγωγής.
Επίσης, συνελήφθησαν:
Στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας, δύο (2) ημεδαποί διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, έναν λαθρομετανάστη (υπήκοο Αλβανίας).
Στην Περιφερειακή Ιωαννίνων, δύο οδηγοί (ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας) λεωφορείου Αλβανικών γραμμών καθώς μία 39χρονη υπήκοος Αλβανίας, επιβάτης του λεωφορείου, διότι διαπιστώθηκε να έχουν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε κρύπτη στην καμπίνα του συνοδηγού έναν σάκο που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (7.500) γραμμαρίων.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Πέραμα Θεσπρωτίας: Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή βενζίνης

Συνελήφθησαν χθες (11-09-2013) αργά το βράδυ στο Πέραμα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 26, 28 και 17 ετών, διότι το πρωί της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από την περιοχή Αρίλλα Θεσπρωτίας, τέσσερα μπιτόνια που περιείχαν μίγμα βενζίνης και λαδιού, συνολικής αξίας 280 ευρώ, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Σύλληψη δύο διακινητών οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (11-09-2013) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας (Ράγιο Θεσπρωτίας), από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί  διακινητές, (ένας 60χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), για μεταφορά   ενός μη νόμιμου μετανάστη. 
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 60χρονος με συνοδηγό την 23χρονη, διαπιστώθηκε ότι  μετέφεραν έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά του στο εσωτερικό της Χώρας.
Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου καλεί στους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στη «Δωδώνη», την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ.

Το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου καλεί στους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στη «Δωδώνη», την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη "Δωδώνη" στις 18 Σεπτέμβρη στις 10:30 το πρωί κάνει το συντονιστικό των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.
Στο κάλεσμα αναφέρει:
«Επιτέλους οι άρχοντες αυτού του τόπου, ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κτηνοτροφία να σβήνει και την ΔΩΔΩΝΗ, την κατάκτηση και την περιουσία των κτηνοτρόφων της Ηπείρου να απαξιώνεται. Με αποτέλεσμα τα παιδιά μας, οι οικογένειες μας και τα ζωντανά μας να πεινάνε. Μπαίνουμε σε νέα γαλακτοκομική περίοδο κι ακόμη μας χρωστάνε τέσσερις (4) μήνες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ προσπαθούν με τις μεταχρονολογημένες επιταγές ως προκαταβολές να μας παραπλανήσουν. Όπως καταλαβαίνετε το μέλλον μας είναι αβέβαιο.
Τώρα όλοι μαζί, όλοι σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε αυτό που μας πρέπει, αυτό που μας αναλογεί. Να φτιάξουμε τα συλλογικά μας όργανα και να διεκδικήσουμε να πληρωνόμαστε για το προϊόν που παράγουμε, με την τιμή που μας αναλογεί και στην ώρα του, που τα σημερινά αφεντικά της ΔΩΔΩΝΗΣ, καθημερινά μας ληστεύουν. Ήρθε η ώρα ή πληρώνουν κανονικά αυτά που χρωστάνε σε χρήμα, τις προκαταβολές και το πριμ που παίρναμε από το 1963 που ιδρύθηκε η ΔΩΔΩΝΗ ή να πάνε από εκεί που ήρθαν…
Καλούμε όλους τους φορείς που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη της ΠΕΔ να υλοποιήσουν όσα είπαν και να βρεθούν στην πρώτη γραμμή συμπαραστάτες στον αγώνα μας».

Pulse: Προβάδισμα 1,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 1,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει την Πέμπτη η εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;
ΣΥΡΙΖΑ: 20,5% (21% τον Ιούλιο)
ΝΔ: 19% (19% τον Ιούλιο)
Χρυσή Αυγή:  13,5% (13%
ΠΑΣΟΚ: 7% (6.5%)
ΚΚΕ: 5% (5,5%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4% (4%)
ΔΗΜΑΡ: 3% (3%)
Στο 10% (9,5%) ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, άλλο Κόμμα επέλεξε το 6% (7%), ενώ στο 12% (11,5%) βρίσκονται το λευκό και η αποχή.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% (σε σχέση με 23,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 21,5% (21,5% τον Ιούλιο). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 15% (14,5%), ΠΑΣΟΚ με 8% (7,5%), ΚΚΕ με 6% (6,5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%) και ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 7% (7,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 11,5% (11%).

Ωριμάζουν οι μελέτες για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, πάει για το νέο ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εγκρίθηκε η ανάθεση της ολοκλήρωσης της μελέτης για το τμήμα της Ιόνιας Οδού Ιωάννινα-Κακαβιά. Η μελέτη θα γίνει από ομάδα μελετητών και αφορά την μετατροπή του τήματος από τον κόμβο Ιόνιας και Εγνατίας Οδού στην  πόλη των Ιωαννίνων μέχρι τον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά.
Το μήκος του τμήματος είναι κάτι περισσότερο από 60 χιλιόμετρα.
Η ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 και από εκεί θα ξεκινήσει ο αγώνας για να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της νέας προγραμματικής περιόδου. Το έργο θεωρείται σημαντικό καθώς ο κύριος όγκος εισόδου στην Ελλάδα από την Αλβανία γίνεται μέσω της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Ιωάννινα) και της Κακαβιάς.
Το ποσό που θα απαιτηθεί για τις μελέτες είναι 889.174 ευρώ.
Το οδικό έργο είναι ενταγμένο στα επίσημα Διευρωπαϊκά Δίκτυα και αποτελεί έργο προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.