Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Νικηφόρο πέρασμα του Αγροτικού Αστέρα από την Κόνιτσα -Τεσσάρα «φιλοδώρησε» η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς-Έχασε εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Α.Σ. Καλπακίου από το Χαροκόπι

*Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με γκολ του Χαρίση Αλ. στο 30΄ έφυγε με το τρίποντο από το Εθνικό Στάδιο Κόνιτσας νικώντας τον ΠΑΟ Κόνιτσας με 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν το δείκτη του σκορ.
Οι γηπεδούχοι κατά διαστήματα ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν την εστία του Αστέρα με ισοφάριση, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες.



*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος διπλασίασε τις νίκες συντρίβοντας στο Δελβινάκι τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς με 4-1 και προηγείται στην βαθμολογία του Α΄ Ομίλου της Β΄ ερασιτεχνικής.



Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Σταυράκι-ΑΠΟΕΛ 1-2
Κεφαλόβρυσο-Ζωοδόχος 1-3
Αγία Μαρίνα –Αμπελόκηποι 1-0
Πεντέλη-Περίβλεπτος 0-4
ΠΑΟ Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-1
Πωγωνάτος-Αλμυρός Βουνοπλαγιάς 4-1
Δόξα Αναργυρων-Αετός Πρωτόπαππας 3-1
Ραφταναίοι-Αστήρ Αμφιθέας 1-6
Δαβάκης-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου 1-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (2η αγωνιστική)
1. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 6
2. Αγία Μαρίνα: 6
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 6
4. ΑΠΟΕΛ: 6
5. Δόξα Αναργυρων: 4
6. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 4
7. Περίβλεπτος: 3
8. Αστήρ Αμφιθέας: 3
9. Αετός Πρωτόπαππας: 3
10. Ζωοδόχος: 3
11. Ραφταναίοι: 3  
12. Πεντέλη: 3
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 1
14. Αμπελόκηποι: 1
15. Δαβάκης: 0
16. Κεφαλόβρυσο: 0
17. Σταυράκι: 0
18. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (2η αγωνιστική)
1.      ΠΑΣ Κάστρο: 6
2.      Πίνδος Κόνιτσας: 6
3.      Σερβιανά: 3
4.      Προοδευτική Περάματος: 6  
5.      Α.Ο. Ανατολής: 6
6.      ΠΑΟ Κρύας: 3
7.      Α.Ο. Βελισσαρίου: 3
8.      Ροδοτόπι: 3
9.      Κουτσελιό: 3
10.Θύελλα Ελεούσας: 3
11. Καλπάκι: 1
12. Θύελλα Κατσικά: 1
13. Λαψίστα: 1
14. Χαροκόπι: 1
15. Κόντσικα: 0
16. Ατρόμητος '95: 0
17. Πεδινή: 0
18. Ατρόμητος '95: 0
 

Συνδυάζει σπουδές και ποδόσφαιρο ο νέος παίκτης της Θύελλας Πατρών Θωμάς Τσοχαντάρης

Ο Θωμάς Τσοχαντάρης είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Θύελλας Πατρών και οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνει στα φιλικά παιχνίδια είναι πολύ καλές.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Κόρινθο, είναι φοιτητής στην Πάτρα και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Θύελλα Πατρών. Αγωνιζόταν στον Ηρακλή Λεχαίου, ομάδα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, αλλά από την στιγμή που είναι φοιτητής στην Πάτρα ήθελε να αγωνιστεί σε σύλλογο της Αχαΐας, καθώς για τον ίδιο προέχουν τα μαθήματα του στην σχολή και θέλει να μην μετακινείται, συνδυάζοντας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα σπουδές και ποδόσφαιρο.
Πάντως οι άνθρωποι της Θύελλας πιστεύουν ότι έκαναν διάνα στην επιλογή τους.
ή του αφού δείχνει από τα πρώτα φιλικά ότι έχει σπουδαίες αρετές στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΗΓΗ: www.dete.gr

Οι 20 φορείς Δημοσίου που κλείνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου!



Λουκέτο στον  οργανισμό  Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτέμβρη.
Ακόμη 20 φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου φορέα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ηγεσίας του.
Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτέμβρη.
Στις νέες ρυθμίσεις εκτός από τους 20 φορείς που θα κλείσουν προβλέπεται και «δωράκι» παροχής τριών πλασματικών χρόνων με εξαγορά για εκείνους που επιθυμούν να φύγουν πρόωρα με σύνταξη και να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα..
Επιπλέον, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ από του 20 φορείς, οι 7 θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Αναλυτικά οι 20 φορείς είναι:
Το Εθνικό Τυπογραφείο: Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
Τα Ταμεία Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΕΤΕΑ)
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Προς παράταση στην υποβολή της δήλωσης του Ε9

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ζητήσει από την τρόικα το «ok», προκειμένου να «σπάσει» το Ε9 σε δύο κατηγορίες και να παρατείνει τις προθεσμίες έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Προς παράταση στην υποβολή της δήλωσης του Ε9 φαίνεται να οδηγείται το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις πολλές τεχνικές δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ζητήσει από την τρόικα το «ok», προκειμένου να «σπάσει» το Ε9 σε δύο κατηγορίες και να παρατείνει τις προθεσμίες έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει παράταση έως τις 26 Σεπτεμβρίου σε όσους πρέπει να υποβάλουν Ε9 λόγω αλλαγών στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 και έως τις 15 Δεκεμβρίου σε όσους πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση Ε9, δηλαδή κυρίως σε όσους πρέπει να ελέγξουν, να διορθώσουν -εάν χρειάζεται- και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των εκτός σχεδίου ακινήτων τους.
Σημειώνεται, δε, ότι η διαβούλευση με την τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα γίνει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια.
Αυτό που δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί είναι εάν οι υπόχρεοι δήλωσης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου υπάγονται στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή εάν θα πρέπει να υποβάλουν το Ε9 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.
Υπογραμμίζεται ότι όσοι έχουν «τακτοποιήσει» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους με τον νόμο Μπιρμπίλη δεν χρειάζεται να τους αναγράψουν στο Ε9, παρά μόνο εφόσον υπήρξε μεταβίβαση του ακινήτου.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Φτάνουν πια τα λόγια! Σχετικά με την, εκ νέου, εμφάνιση ιδέας περί ίδρυσης «Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού». Επιστολή διαμαρτυρίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας!!!

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Σουηδίας      
Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες:

Ειδική μόνιμη επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της
Ελληνικής Βουλής

Υπουργεία: Εξωτερικών και Πολιτισμού
ΓΓΑΕ

ΣΑΕ-ΠΕ
5 Σεπτεμβρίου 2013

 Με αφορμή τη διοργάνωση μιας συναυλίας-αφιέρωμα στους "Έλληνες του Κόσμου" στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, διαβάσαμε σχετικό δημοσίευμα στην  εφημερίδα "Καθημερινή" (Τετάρτη, 28 Αυγούστου2013) πως: «εκεί θα είναι»  το ραντεβού  για την «Ομογένεια»... και πως:
 
" Συνθέτες, ποιητές, ζωγράφοι, ερμηνευτές, ηθοποιοί, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη μεγάλη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού, που εδώ και 23 χρόνια λαμβάνει χώρα στο ξωκλήσι της ξενιτιάς στον Άι Γιάννη, στα Μακρίσια της Ολυμπίας στις αρχές Αυγούστου. Σκοπός τώρα είναι η ίδρυση εκεί, Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού και η δημιουργία γλυπτού αγάλματος για τον Ελληνισμό της Διασποράς, του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη.

Ακόμη ότι η «Γιορτή του Ελληνισμού» αποτελεί θεσμό εδώ και 23 χρόνια, και διοργανώνεται από τις ενώσεις «Οι Φίλοι του Άι Γιάννη» και «Το ξωκλήσι της ξενιτιάς»,υπό την αιγίδα των υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού, της Διακομματικής Επιτροπήςτης Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)."
 
Έχουμε στο παρελθόν χαιρετίσει με μήνυμά μας την διοργάνωση αυτής και παρόμοιων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αν μη τι άλλο περνούν σίγουρα το μήνυμα στη μητροπολιτική Ελλάδα για την ύπαρξη και δράση του εκτός συνόρων ελληνισμού.

Αυτό που ωστόσο μας ξένισε "λιγάκι" είναι ότι την εκδήλωση αυτή, θέτουν υπό την αιγίδα τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού, η «Διακομματική Επιτροπήτης Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό» (ονομάζεται πλέον: Ειδική μόνιμη επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς), και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Βέβαια "αιγίδα" μπορεί να σημαίνει από χρήση του ονόματος έως μικρή ή και μεγάλη οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη. Για "εσωτερική" κατανάλωση και προβολή κάποιων στο όνομα "των Ελλήνων του Κόσμου". Πάλι ας είναι.

Αλλά "τώρα" και έξαφνα οι διοργανωτές  παρουσιάζονται με στόχους που ξεπερνούν την τοπική δράση της εν λόγω εκδήλωσης και προσπαθούν να θέσουν μεγαλεπήβολους στόχους ("Μουσείο Απόδημου Ελληνισμού", «ραντεβου για την Ομογένεια»). Στόχοι που εκλαμβάνονται πως άμεσα και έμμεσα υποκαθιστούν ότι δημιουργήθηκε και υπάρχει στον απόδημο/οικουμενικό ελληνισμό και "βγάζουν μάτι".
Έτσι λοιπόν, σκοπός ΤΩΡΑ είναι η ίδρυση, εκεί στη Μακρίσια της Ολυμπίας, Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού (όχι της αποδημίας) και η δημιουργία γλυπτού αγάλματος για τον Ελληνισμό της Διασποράς.!!!

Κοινή σύσκεψη για τη Δωδώνη στην ΠΕΔ Ηπείρου τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής

Ευρεία σύσκεψη για την δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», πραγματοποιεί η ΠΕΔ Ηπείρου τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, Κερασούντος 13 - Ανατολή Ιωαννίνων.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν τα πολιτικά κόμματα, οι Βουλευτές της Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι της Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Κεντρικής Μακεδονίας και το σύνολο των φορέων της περιοχής.

Με ένα... email οι κατασχέσεις ακινήτων

Διαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία θα εφαρμόζεται σύντομα από το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.

Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.