Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: “Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου”

Δολιανά 05/09/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σενάρια, τα παρασκήνια και η προκλητική αξίωση της τρόικας, να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, δείχνουν καθαρά ότι όλα πλέον έχουν αποφασιστεί.
Η κατεύθυνση απογύμνωσης της χώρας μας από επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας, οδηγεί στην απώλεια Εθνικής τεχνογνωσίας, αλλά και στην περαιτέρω εξάρτηση της χώρας μας από ξένα κέντρα…
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, είναι περιουσιακό στοιχείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ο τομέας της Εθνικής Άμυνας συνολικά δεν μπορεί να ιδιωτικοποιείται.
Είναι μια επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες, εφόσον γίνουν σε αυτή στοχευόμενες επενδύσεις, που θα οδηγήσουν σε νέες παραγωγικές δυνατότητες και σε νέα προϊόντα, χρήσιμα σε ειρηνικές χρονικές περιόδους.
Είναι μια επιχείρηση εργασιακού πνεύμονα για το Πωγώνι, αφού μπορεί να διασφαλίσει αρκετές θέσεις εργασίας, αλλά και σημαντικά κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο.
Είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να μπει λουκέτο, αλλά ακόμη και στην ιδιωτικοποίηση της Μεταλλουργικής και συντασσόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων, για την παραμονή της στον Δημόσιο Τομέα, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξή της.
Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά και καλούμε και τους άλλους Βουλευτές του Νομού μας να τοποθετηθούν άμεσα.
Η αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου στην εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα, μας οδηγεί στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας:
• Αποστέλλουμε το παρόν υπόψη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με το αίτημα σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης προκειμένου να αποφασιστούν άμεσες ενέργειες αποτροπής αυτού του εθνικού εγκλήματος , σε επίπεδο φορέων Νομού.
• Αποστέλλουμε προς ενημέρωση, το παρόν στους Βουλευτές του Νομού, και θα επιδοθεί το γρηγορότερο στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς

Η τερατώδης ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει.
Η επέμβαση στην καταματωμένη Συρία οδηγεί σε γενίκευση του πολέμου στην Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη νέα αγριότητα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων της εποχής μας.
Ο νέος ενεργειακός χάρτης που οραματίζονται οι άπληστοι κοσμοτρομοκράτορες, έρχεται να καθορίσει και να επηρεάσει καταστρεπτικά τις ζωές όλων μας και κυρίως τις τύχες των λαών της Αν. Μεσογείου. Ήδη εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες ζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο στις γύρω χώρες και την Ευρώπη.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 74ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων

Σήμερα (05-09-2013) και ώρα 01:10 στο 74ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Δ.Χ. Φορτηγό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Χάνι Δελβινακίου Πωγωνίου: Συνελήφθησαν διακινητής και οι δύο λαθρομετανάστες που μετέφερε

Συνελήφθη σήμερα (05-09-2013) τα ξημερώματα στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο ομοεθνείς του (έναν 25χρονο άνδρα και μία 28χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, σε βάρος των δύο λαθρομεταναστών εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τις λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Καταγγελία κατά του σχεδιασμού ανάπλασης και ανακατασκευής της παραλιακής οδού Αγίων Αποστόλων στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας από την ανάδοχο εταιρεία «ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.»


Φωτό αρχείου
Α Ι Τ Η Σ Η – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία κατά του σχεδιασμού ανάπλασης και ανακατασκευής της παραλιακής οδού Αγίων Αποστόλων στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας από την ανάδοχο εταιρεία  “ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.”».

Η έγκριση εσχάτως της κατασκευής του έργου επέκτασης του νέου λιμανιού της Ηγουμενίτσας και ο τελικός σχεδιασμός της παραθαλάσσιας χάραξης της οδού Αγίων Αποστόλων, από την εταιρία  «ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.» χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά δημόσια διαβούλευση, έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις και συγκοινωνιακά σφάλματα με απρόβλεπτες παρενέργειες για την βιώσιμη κινητικότητα της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται θεωρητικά για ανεπαρκή σχεδιασμό επί χάρτου, που δεν καλύπτει τις κυκλοφοριακές ανάγκες, αποκόπτοντας βίαια τις αστικές σχέσεις των πολιτών αλλά και των άλλων χρηστών, με υποχρεωτική καθοδήγηση και τροχοδρόμηση στο παραθαλάσσιο τόξο (1,3 χλμ + 1,3 χλμ = 2,6 χλμ), συντελώντας στον διαμελισμό του χώρου και του θαλάσσιου τοπίου.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αλλάζει ο νόμος για τις δημοτικές εκλογές;

Άρθρο του Δημήτρη Μ. Κανακάκη

Ο χρόνος τέλεσης των δημοτικών εκλογών

Στην διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην ώρα τους, δηλαδή την 25 Μαΐου 2014 ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, κατέληξαν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ μετά από αμφιταλαντεύσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της εμμονής του Ευ. Βενιζέλου για μετάθεσή τους 1,5 έτος αργότερα ελπίζοντας ότι στο μεταξύ θα ανακάμψει το κόμμα του. Αυτό είχε διαφανεί και στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε στα Ιωάννινα στις 30&31 Μαΐου 2013.
Τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι που τα δύο κόμματα οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση:
1) Η απόφαση για παράταση των εκλογών θα δημιουργούσε κλίμα ηττοπάθειας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να «σηκώσει» το θέμα, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι φοβούνται μία εκλογική αναμέτρηση.
2) Μπορεί να ικανοποιούσε ένα τμήμα των δημάρχων κυρίως της ΝΔ που επιθυμούν την παράταση της θητείας αλλά θα δημιουργούσε έντονη δυσαρέσκεια σε αυτοδιοικητικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην αντιπολίτευση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν κάτι τέτοιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Συγκέντρωση μελών και αγιασμός την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» προσκαλεί τα μελή των τμημάτων του χορευτικού και όποιον άλλο θέλει να εγγραφεί, στον αγιασμό, που θα τελεστεί στην αίθουσα του ΚΔΑΠ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Από το Δ. Σ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο-Καλπάκι


Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  6η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα   Παρασκευή & ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 06-09-2013 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 11681/2-9-13 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Α/Α ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1 Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2012  του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ » .
2 Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του  κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» .
3 Περί συζήτηση της από  2-9-2013, αίτησης της  κ.  Μανιάτη Κωνσταντίνας  μισθώτριας του ακινήτου διαμερίσματος στον Πειραιά του  Κληροδοτήματος «Παν. Καρέτσου» .            
4 Έγκριση ή μη του απολογισμού  οικονομικού έτους 2012  του  κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
5 Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2013 του  κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ » . 
6 Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ »      
7 Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του  Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ»
8 Προέλεγχος τρίμηνης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  εσόδων εξόδων 2ο τριμήνου 2013.
9 Σύνταξη όρων διακήρυξης δημοπρασίας έργου «Ασφαλτοστρώσεις κοινοτικών δρόμων Δήμου Πωγωνίου.»
10 Σχετικά με κατακύρωση αποτελέσματος ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού για την «προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών».
11 Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  του έργου: «Ύδρευση – προστασία υδατοδεξαμενής Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου» προϋπολογισμού 12.600,00€ και ψήφιση δαπάνης.
12 Νέα απόφαση για κατακύρωση αποτελέσματος ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Δελβινακίου» λόγω ακύρωσης της υπ΄αρ. 47/13 απόφαση της Ο.Ε. από την Απ. Δ.Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
13 Ορισμός πληρεξούσιων  δικηγόρων  για εκπροσώπηση του Δήμου Πωγωνίου.
14 Ανάθεση & ψήφιση εκτέλεσης  μικρών  έργων  Δήμου Πωγωνίου.
15 Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2013 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.
16 Ανάθεση μελέτης «Επέκταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Βασιλικού έως γεώτρηση στη θέση ΦΤΕΡΗ».

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Στο μικροσκόπιο άλλοι 150.000 φορολογούμενοι

Δεν έχει τελειωμό η φετινή περιπέτεια χιλιάδων φορολογουμένων, καθώς δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν ακόμα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι τις υπέβαλαν εμπρόθεσμα.
Άλλα 150.000 άτομα θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά στις αρμόδιες εφορίες τα δικαιολογητικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τις οποίες υπέβαλαν ηλεκτρονικά, για να γίνει έλεγχος στα στοιχεία που δήλωσαν.
Με τη νέα φουρνιά των φορολογουμένων που καλούνται να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά ο συνολικός αριθμός που μπήκε φέτος σε αυτήν την περιπέτεια (ήδη 150.000 εκλήθησαν στις εφορίες για έλεγχο αμέσως μόλις απέστειλαν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους στο TAXISnet) θα ξεπεράσει τις 300.000.

Συναλλαγές μέχρι 12:30 την Παρασκευή στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, λόγω συνέλευσης των υπαλλήλων

Η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων θα κλείσει τις πόρτες της για τους πολίτες στις 12.30 το μεσημέρι, αύριο  Παρασκευή εξαιτίας της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Ιωαννίνων.
Για τον ίδιο λόγο τα Κέντρα εξυπηρέτησης Κόνιτσας και Δελβινακίου δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες Ρομά, για άπατη

Οι συλληφθείσες προσποιούμενες τις καλόγριες εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες

Συνελήφθησαν την Τρίτη (03-09-2013) το πρωί και το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνολικά τέσσερις (4) ημεδαπές, Ρομά, ηλικίας 56, 40, 36 και 18 ετών, κατηγορούμενες για απάτη.
Ειδικότερα, χθες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, οι δράστιδες προσποιούμενες τις καλόγριες (φορώντας αντίστοιχη ενδυμασία) περιφέρονταν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες πουλώντας τους διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εξήντα επτά (67) σταυρουδάκια
Είκοσι εννέα (29) κομποσκοίνια
Δέκα έξι (19) εικόνες
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Απειλές πρυτάνεων!!!

Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο.
Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν  στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης,  τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; 
Για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.; 
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου;
Θα είναι πάντα καθεστώς; 
Υπεράνω κάθε νομιμότητας;
Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους.
Τέρμα πια στις αθλιότητες.


Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Πρέβεζα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης

Συνελήφθη προχθές (03-09-2013) το απόγευμα, στην περιοχή "Νεράκια" Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 54χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην περιοχή Μαργαρώνα Πρέβεζας, ο 54χρονος προσέγγισε μία 14χρονη ημεδαπή, η οποία κινούνταν πεζή και προέβη σε ασελγείς προτάσεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Χρήστος Μαντάς: «Η κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε την Αμυντική Βιομηχανία ούτε τους εργαζόμενους»

Δήλωση για τη Μεταλλουργική

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς σχετικά με το σχεδιαζόμενο ακαριαίο θάνατο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι πλέον ξεκάθαρο πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα παρασκηνιακά και επικοινωνιακά παιχνίδια μεταξύ Τρόικας και Κυβέρνησης αναφορικά με το επικείμενο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), αλλά και το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ). Καμία από τις «λύσεις» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε την Αμυντική Βιομηχανία ούτε τους εργαζόμενους.
Η Μεταλλουργική έχει παρόν, μέλλον και κρίσιμο ρόλο στην παραμεθόριο. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από το γεγονός ότι από το 2010 λειτουργεί με τα έσοδα από τις παραγγελίες της και από το ότι έχει και μπορεί να διεκδικήσει και άλλες παραγγελίες στη διεθνή αγορά αν στηριχθεί κατάλληλα.
Επιπλέον πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Μεταλλουργική, που σκόπιμα χαρακτηρίζεται ως «πολιτική», είναι απολύτως απαραίτητη για να βγει αμυντικό υλικό (κυάθια), το οποίο σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται να εισαχθεί.
Θα επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά τη θέση μας πως βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση των κομματικών διοικήσεων που τόσα χρόνια συσσώρευσαν χρέη, αλλά και τη σημασία που θα έχουν οι μονάδες αυτές σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς για ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης
Είναι επιβεβλημένο όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και φορείς της περιοχής να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα και όλη η κοινωνία να αγωνισθεί για να μην κλείσει η Μεταλλουργική.»

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος παριστάνοντας τον πρόεδρο ανύπαρκτης οργάνωσης εθελοντισμού, εξαπατούσε συστηματικά πολίτες, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι εξαπάτησε έξι (6) πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των (54.310) ευρώ

Συνελήφθη χθες (03-09-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, για υπόθεση απάτης, που αφορούσε ανύπαρκτη οργάνωση εθελοντικών δραστηριοτήτων.
Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, ο 40χρονος προσποιούμενος τον πρόεδρο οργάνωσης εθελοντικών δραστηριοτήτων, εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και παροχές δήθεν εθελοντικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος προσέγγιζε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook) διάφορους πολίτες, οι οποίοι εκδήλωναν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, μέσω της εγγραφής τους στην υποτιθέμενη «Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Ιωαννίνων» και στη συνέχεια, αφού τους κέρδιζε την εμπιστοσύνη, τους εξαπατούσε εισπράττοντας χρήματα, για δήθεν παροχές και δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι για να γίνει πιστευτός, διατηρούσε γραφείο στα Ιωάννινα, όπου έδρευε η εν λόγω «Ένωση» και εκμεταλλευόμενος τη μετέπειτα διαπροσωπική τους σχέση, τους έπειθε είτε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ως μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες εθελοντισμού, είτε να προβαίνουν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, για πλασματικές ανάγκες της οργάνωσης.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι εξαπάτησε έξι (6) πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των (54.310) ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν είναι μεγαλύτερος.
Υπογραμμίζεται ότι ο 40χρονος, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.