Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ξεκινά από τη Δωδώνη η διάθεση επιταγών των προκαταβολών στους παραγωγούς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων που υπέβαλλαν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί – συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, για τις προκαταβολές, μετά και την παράταση που είχε δοθεί και η οποία έληξε σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης.
Ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 756, όσες ήταν και πέρυσι και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση επιταγών προς τους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών, από όπου επιθυμούν.
Οι προκαταβολές, αφορούν έως το 50% του εισκομιζομένου ετήσιου γάλακτος στη βάση των γνωστών ποιοτικών κριτηρίων, όπως και ίσχυε.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζει, όπως έχει ανακοινώσει, τις τμηματικές καταβολές προς τους παραγωγούς της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του Απριλίου καταθέτοντας και σήμερα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Επίσης, εξοφλήθηκε το σύνολο των παραγωγών με χρηματικά υπόλοιπα έως 500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου Παρακαλάμου

Η Ε.Δ.Α Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζει υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ. Δ. Παρακαλάμου Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.590.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Δήμος Πωγωνίου, θα πρέπει πριν τη δημοπράτηση να υποβάλλει στην Ε.Δ.Α., απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κάλυψη των μη επιλέξιμων δαπανών 506.004 ευρώ συν 116.380,92 ευρώ από ιδίους πόρους και να προβεί στην εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων.

Βρήκαν 40.000 αποδείξεις "μαϊμού

Περισσότερες από 40.000 αποδείξεις "μαϊμού" ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς Eλλάδος σε τυχαίο έλεγχο που έκαναν σε ένα από τα πιο δημοφιλή Beach Bar της Φθιώτιδας.
Όλα ξεκίνησαν από έναν έλεγχο ρουτίνας σε ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά Bar της Φθιώτιδας. Αρχικά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντυπωσιάστηκαν γιατί βρήκαν ένα μαγαζί που έκοβε όλες τις αποδείξεις. Σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις και μάλιστα είχαν δυο ταμειακές για να προλαβαίνουν να τις κόβουν όλες!
Όταν όμως οι ελεγκτές ζήτησαν τα βιβλία της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα το βιβλιαράκι θεώρησης της ταμειακής από τη ΔΟΥ, τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κόλπο με τις "μαϊμού" αποδείξεις.
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που έκανε στη συνέχεια το ΣΔΟΕ Στερεάς, οι ταμειακές δεν είχαν θεωρηθεί. Μόνο η έναρξη της εφορίας υπήρχε. Όλα τα άλλα ήταν "στον αέρα".
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για 5 ολόκληρα χρόνια είχε κόψει πάνω από 40.000 αποδείξεις μαϊμού και φυσικά για απόδοση ΦΠΑ ούτε λόγος.
Το ΣΔΟΕ πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα επιβάλει για την πρωτοφανή αυτή παρανομία, θα σχηματίσει δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Λαμίας για τα περαιτέρω.

Επίδομα φτώχειας: Ποιοι δικαιούνται να το πάρουν

Επίδομα κατά της φτώχειας από 75 έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια τράπεζα στην οποία της ανατέθηκε (από το υπουργείο) η μελέτη και η επεξεργασία των κριτηρίων που θα ισχύσουν για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος.
Αρχικά το επίδομα θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων (πιλοτικά) από το 2014, και συνολικά σε όσους δηλαδή πληρούν τις προϋποθέσεις, από το 2015.Για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, (που είναι μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δυο, ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματός τους να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ το χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στην 48 σελίδων μελέτη, το προσχέδιο της οποίας έχει παραδοθεί από τις 26 Ιουλίου στο υπουργείο Εργασίας, καταγράφονται 4 περιοχές της χώρας με νοικοκυριά που έχουν τα χαρακτηριστικά της ανεργίας και της μεγάλης φτώχειας, που είναι οι εξής:
Η Βόρεια Ελλάδα όπου 313.000 νοικοκυριά (είτε μεμονωμένα άτομα, είτε ζευγάρια με παιδιά) αντιμετωπίζουν ή διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.
Ο νομός Αττικής με 315.000 νοικοκυριά σε συνθήκες φτώχειας.
Η Κεντρική Ελλάδα, με 210.000 φτωχά νοικοκυριά, και
Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη με 64.000 φτωχά νοικοκυριά.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι τεχνοκράτες της Παγκόσμιας τράπεζας, ορίζουν τη φτώχεια στο 60% του «μέσου εισοδήματος» των 6.591 ευρώ, δηλαδή θεωρούν ότι οι δικαιούχοι του εγγυημένου εισοδήματος θα είναι νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 3.950 ευρώ το χρόνο, δηλαδή με λιγότερα από 330 ευρώ το μήνα.

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στολίδι για όλη την Ήπειρο το νέο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Με πρωτεργάτη
τον Κ. Κωστούλα,
στην Πωγωνιανή

Πλήθος κόσμου από την περιοχή Πωγωνίου και από τα Γιάννινα παρακολούθησαν τον αγιασμό στο Ταχυδρομικό – Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο που ετέλεσε ο πατέρας - Θεοφάνης, εφημέριος Πωγωνιανής και τις ομιλίες που ακολούθησαν. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Κουκουλάρης και Γιάννης Ντάλλας, ο Ευθύμιος Παππάς με καταγωγή από το Αργυροχώρι που ζει στην Αμερική, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμερικής «Αναγέννησις» και πολλοί άλλοι.
Ο Πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Πωγωνιανής, Γιώργος Παράσχος, χαιρέτησε τους παρεβρισκόμενους με θερμά λόγια για την παρουσία τους στα εγκαίνια του μουσείου. Αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και στην εθνική δράση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου από την ίδρυσή του 1924 μέχρι σήμερα. Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν οικονομικά και ηθικά την ίδρυση του Μουσείου, τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Κουκουλάρη, καθώς και όλους εκείνους που πρόσφεραν διάφορα αντικείμενα και εμπλουτίστηκε το μουσείο.Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και ευχαρίστησε τον Κώστα Κωστούλα, χάρη στην πρωτουβουλία του οποίου και στην δωρεά των αντικειμένων κατέστη δυνατή η ίδρυση του Μουσείου. Επιπλέον, εκτός από το σημαντικό τηλεπικοινωνιακό υλικό, πρόσφερε αρκετές σειρές των εκδόσεών του και άλλο υλικό στον Φιελκπαιδευτικό Σύλλογο, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της συντήρησης και λειτουργίας του Μουσείου.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου, στο χωριό Βασιλικό  Πωγωνίου.

ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου στο χωριό Κάτω Μερόπη  Πωγωνίου.

ΑΡΕΤΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 24 Αυγούστου στο χωριό Αρετή Πωγωνίου.

ΛΑΒΔΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι "Κοσμά του Αιτωλού"  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 24 Αυγούστου στο χωριό Λάβδανη  Πωγωνίου.

Οι κωλοτούμπες, το σεισμόσημο και το γαμόσημο...

(Ασφαλώς και θα πληρώσει το σεισμόσημο ο ιδιοκτήτης αυτού
 του «σπιτιού». Μα.. Σουτ. Τον προστατεύουμε.)
Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας

Πώς, πώς της ταλαιπώρου πατρίδος
δεν πασχίζετε να σώσητε τον στέφανον;
Από τα χέρια ανόσια ληστών τοσούτων;
    Ανδρέας Κάλβος

Άλλα λέμε το πρωί, άλλα, μερικώς, το μεσημέρι, άλλα, ως επί το πλείστον,  το απόγιομα και άλλα, καθολικώς, το βράδυ. Ποιος, πού και πότε δε θέλει ρώτημα.
Οι κωλοτούμπες ή κυβιστήσεις, πλέον,  είναι το εθνικό σπορ.
«Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, λίγες ώρες αφότου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη επιβολή σεισμόσημου στα ακίνητα, διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση έναντι της τρόικας, ούτε ανάλογη πρόθεση της κυβέρνησης


(Ο κωλοτουμπίζων κ. Υπουργός)
 
Και να η ακριβής δήλωση του κ. Υπουργού. «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή νέου φόρου ή αλλιώς σεισμόσημο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση». Αυτά δήλωσε επίσημα ο κ. Υπουργός σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, σε τηλεοπτικό σταθμό όπου είχε αναφέρει  ότι η συζήτηση για το σεισμόσημο «είναι σε εξέλιξη» και πως θα γίνει προσπάθεια «να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η επιβάρυνση για τους πολίτες». Το είπε και το εγγυήθηκε ο κ. Υπουργός!
Και οι πολίτες απαξάπαντες επείσθησαν εις τα λόγια του κ. Υπουργού και ήσυχοι πλέον, ησύχως αναμένουν καμιά άλλη φάπα. Πώς θα ονομάζεται δεν έχει σημασία. Τοκόσημο, κηδειόσημο, βασκανόσημο (φτου που να μη πάρετε από βάσκαμα, στα όρη στα ψηλά βουνά, όξω από 'δω  ), χαζόσημο, βλακόσημο, οργιόσημο, δουλόσημο. 

Άρτα: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, προχθές (21-08-2013) το βράδυ στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας και του Σταθμού Τροχαίας Φιλιππιάδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 26χρονος και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην Ιόνια Οδό Άρτας (στο ύψος του κόμβου Αγγέλη).
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,9) γραμμαρίων
μία πλαστική συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.