Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε σήμερα η κυνηγετική περίοδος 2013 – 2014


Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου, η κυνηγετική περίοδος για το κυνηγετικό έτος 2013 – 2014 και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014.
-Το ύψος της εισφοράς των κυνηγών στους αναγνωρισμένους συνεργαζόμενους κυνηγετικούς συλλόγους ορίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στα 60 ευρώ για την περίοδο 2012-2013.
- Η ετήσια εισφορά των κυνηγετικών συλλόγων στις κυνηγετικές ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαμορφώνεται σε ποσοστό 8,35% (5 €) και 66,83% (40,10 €) αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών τους.
Tι ισχύει για τη φετινή περίοδο όπως καθορίζεται από την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
1. Καθορίζουμε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2012−2013 από 20 Αυγούστου 2012 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013.
2. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω παραγράφου, επιτρέπουμε τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2013.
3. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ».

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Γενικό Διευθυντή της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» κ. Δημήτριος Κάφαλης, ύστερα από επιστολή που είχε στείλει ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Διευθυντή για την τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος και του μετέφερε και προφορικά το αίτημα για συνάντηση Αντιπροσωπείας με τη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας.

Άρθρο του Μίλτου Μπούκα: «Μνημεία διαφθοράς τα έργα στην Παμβώτιδα»

Ελευθεροτυπία Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

   Η χώρα μας καυχιέται ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 8 χώρες σ’ όλο τον κόσμο, που προσφέρουν ανοικτά δημόσια δεδομένα που μέσω της «Διαύγειας» της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέχουν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες της επικράτειας.
    Μελανό, ωστόσο, παράδειγμα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης αποτελεί ο Δήμος Ιωαννιτών που δεν συμμερίζεται, ως οφείλει, κανονιστικές πράξεις, διαδικασίες, συλλογικά όργανα και οικονομικές επιτροπές. Οκτώ μήνες τώρα το χωματουργικό εργοτάξιο στον καλαμιώνα της Παμβώτιδας στην Αμφιθέα με τα παράνομα Φαραωνικά λιμενικά έργα –θα μείνουν ως μνημεία αυθαιρεσίας και διαφθοράς- για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι, των πανευρωπαϊκών αγώνων που θα λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
   Δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών λειτουργεί ως μοναδικός Διατάκτης, για αμφίβολης νομιμότητας έργα, μετατρέποντας την αυτοδιοίκηση σε «πασσαλίκι» του και αντιμετωπίζοντας τους γιαννιώτες πολίτες ως «υποτελείς» δουλοπάροικους!

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωσε μέχρι το 2016 ο Μπράνα Ίλιτς

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει μέχρι το 2016 ο Μπράνα Ίλιτς.
Σέρβος συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του που έληγε το επόμενο καλοκαίρι.
Ο Ίλιτς εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής περσινής πορείας των Ηπειρωτών.
Έτσι ο Γιώργος Χριστοβασίλης τον κάλεσε και αποφάσισε να του προσφέρει νέο συμβόλαιο δείχνοντας την εμπιστοσύνη της ομάδας προς το πρόσωπό του.
Ο ίδιος ο παίκτης από την πλευρά του δεν το σκέφτηκε πολύ αφού ήταν επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα κι έτσι είπε το «ναι» στην πρόταση.
Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Ίλιτς δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την ανανέωση του συμβολαίου του. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον προπονητή μου που με εμπιστεύονται και μου ανανέωσαν το συμβόλαιό μου πριν την λήξη του. Έχω περάσει πολύ καλές στιγμές μέχρι τώρα στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι και αυτή την χρονιά θα έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Είμαστε όλοι μια οικογένεια και είμαι ευχαριστημένος από όλους. Μου αρέσει η πόλη, ο κόσμος και νιώθω όμορφα που βρίσκομαι και ζω στα Γιάννινα. Θα κάνω ότι μπορώ ώστε να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», δήλωσε στο www.pasgiannina.gr ο Σέρβος επιθετικός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής, BRANA ILIC υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2016».

Βασιλικό Πωγωνίου: Νεκρός βρέθηκε 40χρονος σε δασώδη περιοχή

Σε δασώδη περιοχή στο Βασιλικό Πωγωνίου εντοπίστηκε νεκρός, ένας 40χρονος από την Κόνιτσα.
Ο 40χρονος είχε πάει στην περιοχή για να κόψει ξύλα.
Οι δικοί του ειδοποίησαν τις αρχές αργά χθες το βράδυ, μιας και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Το πτώμα του βρήκε κάτοικο της περιοχής, που ειδοποίησε την αστυνομία.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι συγγενείς.
Για τα αίτια του θανάτου, απάντηση θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή βελανιδιάς, την Τρίτη 20 Αυγούστου

Γιορτή βελανιδιάς, την Τρίτη 20 Αυγούστου στο χωριό Βήσσανη Πωγωνίου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Έντονη διαμαρτυρία Μητροπολίτου Ἀνδρέου για το ανοσιούργημα βεβηλώσεως Ιερού Ναού στην Πρεμετή

ν Δελβινακί τ 19 Αγούστου 2013
ριθ. Πρωτ. 78
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, κανε τς κόλουθες δηλώσεις :

 « ργ κα γανάκτηση προκαλε βεβήλωση το ερο Ναο τν Εσοδίων τς Θεοτόκου, στν Πρεμετή, π λβανικος θνικιστικος κύκλους.
  σοι πιστεύουν στν διατυμπανιζόμενη «λληνοαλβανικ φιλία», ς γνωρίζουν, τι στς 16 Αγούστου 2013 μι μάδα, κατ’ εφημισμν «δημοτικν παλλήλων», πογύμνωσε τν ν λόγ ερ Να π ερ σκεύη, εκόνες κα προσκυνητάρια, καθς κα π τν καμπάνα. τσι νθελληνικς λβανικς θνικισμός, πο συνεχς διογκώνεται μ τν ποκίνηση , στω, τν νοχ τς Κυβερνήσεως τς γείτονος, δωσε μ πρωτοφαν θρασύτητα τ δείγματα τς γραφς του. Γιατ χι μόνο ρπαξε τ ερ ντικείμενα το Ναο, λλ κα πρωταγωνίστησε σ σκηνς βίας κα γριότητος ες βάρος τν κληρικν, πο διακονον κε.
    Ἀλλ σεβασμς τς θρησκευτικς λευθερίας, προστασία τν Ναν, ς χώρων λατρείας, κα σκηση τν θρησκευτικν καθηκόντων τν χριστιανν εναι θεμελιώδη στοιχεα νς κράτους δικαίου, πως θέλει ν μφανίζεται λβανία.
   Διαμαρτύρομαι ντόνως γι’ ατ τ νοσιούργημα. Καλεται λληνικ Κυβέρνηση, κα μάλιστα πουργς ξωτερικν, ν κφράσουν, χωρς ναβολή, τν ντίθεσή τους σ τέτοιες πρακτικές, πο στρέφονται ναντίον τν λλήνων ρθοδόξων Βορειοηπειρωτν, λλ κα ναντίον τς λλάδος. Γιατ λλάδα τος Βορειοηπειρτες  τος θεωρε «σάρκα κ τς σαρκός της κα στον κ τν στέων της».
    νέος πρωθυπουργς τς λβανίας κ. ντι Ράμα ς ναλάβ τς εθνες του κα ς πατάξ τν τρομοκρατία ες βάρος τν Βορειοηπειρωτν π’ που κι’ ν προέρχεται. Ο στιγμς εναι κρίσιμες κα δν πιτρέπεται καμμι λιγωρία. Ο Βορειοηπειρτες χουν δικαιώματα κατωχυρωμένα μ διεθνες συνθκες καί, συνεπς, λβανία δν πρέπει οτε ν τ περιφρον οτε ν τ πονομεύ. Γιατί, π τέλους, κα νοχ χει τ ριά της ».

( κ τς ερς Μητροπόλεως )

ΠΗΓΗ: http://www.imdpk.eu/index.php? option=com_content&task=view&id=154&Itemid=137