Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής κτηνοτρόφων

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα όλων όσων συμμετείχαν στο δίκαιο αγώνα μας και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να πληρωθούμε.
Όσο και αν προσπαθούνε να μας τρομοκρατήσουν πρέπει να ξέρουν ότι μας κάνουν πιο δυνατούς.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί.
Οι κτηνοτρόφοι βιώνουμε αυτή την πολιτική από την πλευρά της γαλακτοβιομηχανίας που μας οδηγεί στην πείνα και την καταστροφή.
Όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο φανερές οι πραγματικές προθέσεις της εταιρείας.
Ο Βιτάλης προκλητικά μας δήλωσε ότι ουσιαστικά θα μας πληρώνει όποτε θέλει εκείνος και σε όποιον αρέσει.
Με τη στήριξη της κυβέρνησης, και αυτών που έβαλαν πλάτη για την ιδιωτικοποίηση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας τρομοκρατήσει, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα κάμψει το ηθικό μας και θα μας κάνει να υποχωρήσουμε.
Πίστεψαν ότι με τα ΜΑΤ θα μας τρομοκρατήσουν.
Πρέπει να ξέρουν ότι με κάθε δήλωσή τους μας κάνουν πιο αποφασισμένους και πιο οργισμένους. Κάθε διμοιρία ΜΑΤ μας κάνει πιο μαχητικούς.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του.
Ο κ. Βιτάλης και όλοι αυτοί που τον στηρίζουν πρέπει να ξέρουν ότι η πληρωμή των κτηνοτρόφων δεν αποτελεί έθιμό αλλά υποχρέωση.
Αν δε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή να φύγει.
Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα κοπάδια, ούτε να αφήσουμε τις φαμίλιες μας να πεινάσουν.
Απαιτούμε:
Την άμεση εξόφληση όλων των κτηνοτρόφων για το γάλα που έχουν παραδώσει.
Την εκκαθάριση και τους προκαταβολές μας όπως την παίρναμε από το ΄63
Ο αγώνας μας συνεχίζεται:
Δε θα αφήσουμε να καταστρέψουν την κτηνοτροφία και την αγροτιά στην Ήπειρο και κατ’ επέκταση την οικονομία της περιοχής (αυτή που απέμεινε)
Καλούμε τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου, εργατικά κέντρα, αγροτικούς συλλόγους, εμπορικούς συλλόγους, επιμελητήρια, και όλους τους φορείς για έμπρακτη συμπαράσταση.
Όλοι την Τετάρτη 31/7 και ώρα 3:00 μ.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο.

ΟΓΑ: Την Πέμπτη η καταβολή της σύνταξης Αυγούστου

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, θα καταβάλλει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) τη σύνταξη Αυγούστου σε 745.268 συνταξιούχους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η σύνταξη θα καταβληθεί είτε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, είτε σε λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου ανέρχεται σε 335.774.246 ευρώ.

Αποστέλλεται σύντομα νέα «φουρνιά» εκκαθαριστικών

Ολοκληρώθηκε και η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2011

Η 4η εκκαθάριση Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Συνολικά με την 4η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα: 1.033.280 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, 587.994 είναι μηδενικά και 472. 599 πιστωτικά.
Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.
Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr   στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση.
Το ενδεικτικό εκκαθαριστικό θα αντικατασταθεί από το οριστικό από την 01/08/2013 και μετά.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών του Αγροτικού Αστέρα θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Ιουλίου και ώρα 6:00 μ.μ. με το καθιερωμένο αγιασμό στο γήπεδο Παρακαλάμου.
Θα ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Την αποτέλειωσαν την Ήπειρο !!! «Έρμα μαντριά γεμάτα λύκ'ς».

Γράφει ο Χρίστος Α.Τούμπουρος

Η μετανάστευση καταβύθισε την Ήπειρο στα Τάρταρα. Δεν χρειάζονται μελέτες ούτε διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δείχνει η ίδια η πραγματικότητα. Ερήμωσαν τα πάντα. Ειδικά τα ηπειρώτικα χωριά μετατράπηκαν σε αληθινά γηροκομεία. Ο μέσος όρος ηλικίας των μόνιμων κατοίκων είναι πάνω από εβδομήντα έτη.
Να η μετανάστευση, να η εγκατάλειψη, να ο Κούπα και ο Κόλα, να. Έπεσε περονόσπορος. Ένα αίσθημα ανασφάλειας και απομόνωσης κυριαρχεί παντού, καθώς πολλά χωριά αποκλείονται τον χειμώνα από τα χιόνια και οι μεγαλύτεροι που έχουν απομείνει σε αυτά φοβούνται τώρα και κατεβαίνουν στην Αθήνα, κοντά στα παιδιά τους. Σε πολλά ο επισκέπτης στέκεται με δέος και κοιτά τον έρημο τόπο λες και τον εγκατέλειψαν θεοί και άνθρωποι. Εκεί, όπου η αρμονία χρωμάτων από τη μοναδική βλάστηση συνυπάρχουν με την ομορφιά και την εγκατάλειψη, έτσι για να θυμίζουν προηγούμενη ζωή και να τονίζουν το μέγεθος της εγκατάλειψης.

(Φωτο. Κώστας Μαυροπάνος. Η Άγναντα. Παλιά ήταν κεφαλοχώρ'. Σήμερα, τον χειμώνα ειδικά; Ερμιά παντού!)
Και οι άλλοι, όσοι είχαν την «προνομία» να ζουν στα αστικά κέντρα κι όσοι μπορούσαν, πετάγονταν μέχρι το χωριό. Να δουν τα γερόντια, το σπίτι, να φκιάξουν τα κληματάκια για κανένα τσίπουρο, να καθαρίσουν το χωράφ' απ' τα γκουρπένια, να τα ετοιμάσουν όλα για το καλοκαίρι.

Το TAXIS «μπλοκάρει» εκκαθαριστικά και καλεί τους πολίτες στις εφορίες

Μαζικά στις εφορίες για έλεγχο παραστατικών στέλνει χιλιάδες φορολογούμενους το TAXIS, καθώς «ανάβει κόκκινο» για τις φορολογικές τους δηλώσεις και μπλοκάρει την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος.
Σύμφωνα με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς πρόκειται για μαζικό φαινόμενο, αφού, όπως λένε, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για οχτώ στους δέκα πελάτες τους στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται ειδικό μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν για έλεγχο στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παραστατικά, βεβαιώσεις, αποδείξεις και αντίγραφα δηλώσεων προκειμένου να ελεγχθούν αν όσα έχουν αναγράψει στη δήλωση είναι αληθή.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι φορολογούμενοι που έχουν μεγάλη παρακράτηση φόρου, όσοι έχουν ενεργό «μπλοκάκι» αλλά και όσοι εμφανίζουν μεγάλες εκπτώσεις από δαπάνες ή δηλώνουν μεγάλη επιστροφή ΦΠΑ είναι οι πρώτοι στη λίστα για επανέλεγχο.

«Λουκέτο» σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Ειδικό σήμα για τον ΦΠΑ και μπόνους

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.
Το σήμα θα αναγράφει τη φράση «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες.
Αυτό προβλέπει η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (ισχύει από 1ης Αυγούστου, από το 23 στο 13%) που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς.
Εξάλλου, θεσπίζεται πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων με στόχο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων: ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις, που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές.

Αλέξη μου!


           
            Σου γράφω τούτη τη σειρά
            ( θέλω να με πιστέψεις)…
            Έλα σιγά και ήσυχα
            δε θέλω πια να τρέξεις.
            Έλα να πιούμε ένα ποτό
            ρακί, .. κρασί … ή μέντα
            Έλα μονάχα μια στιγμή
            να κάνουμε κουβέντα.
            Σου έδωσα παραγγελιά,
            κοίτα μην το ξεχάσεις
            σαν έρθει η ώρα η καλή
            τα κάγκελα να φτιάσεις..
            ..και μη ρωτάς πότε και πού.
            « Εντάξει ορέ παππού!!!»

             Σέρνω τα πόδια μου βαριά..
             κι είναι αργό το βήμα..
             και όσο εσένα σκέφτομαι
            γράφω ψαλμούς και ποίημα.

             Αλέξη μου!

             Ποτίζω τα λουλούδια μου
             που έβαλα για Σένα∙
             πότε τα βλέπω δροσερά
             και πότε μαραμένα.
             Τα ρώτησα τι έχουνε
             και καίγονται στην άκρη,
             κι αυτά μου απαντήσανε:

             «Γι’ αυτό φταίει το πότισμα∙
             γιατί ποτίζεις με νερό
             ανάμεικτο με δάκρυ!

             Υ.Γ.:
             Ήταν για μένανε  γραφτό
             να κλάψω το χαμό σου,
             να δω το φωτοστέφανο
             γύρω στο μέτωπό σου.
             Ήτανε τάχα για Άγιο
             ή του Γαμπρού Στεφάνι;
             Να με σχωρέσει ο Θεός…
             και εύχομαι στα Νιάτα σου
             άλλος να μην πεθάνει!

 
Ο παππούς σου
 

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το θίασο ΘΕ.Ο.ΡΑ, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου

Ο θίασος ΘΕ.Ο.ΡΑ παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» στους Κουκλιούς Πωγωνίου, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ..