Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Παράνομες προσλήψεις σε ΑΕΙ

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ.
Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!!
Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία.
Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν  πλήρη κάλυψη.
Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό.
Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες".
Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση;
Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος.
Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα.
Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας.
Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Ε
κτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους.
Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!.
Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο,  είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα.
Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις.

O εθνικός ύμνος της Ηπείρου. ''Ξενιτεμένα μου πουλιά''. (Από την μετανάστευση του χθες, στην μετανάστευση του σήμερα. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, είναι τραγωδία).

Γράφει ο Χρίστος  Α. Τούμπουρος



(Η ξενιτιά.  Τότε και Τώρα. Την έζησε  την ξενιτιά η Ήπειρος και, δυστυχώς, τη ζει ακόμα.
Τζουμερκιώτης είμαι,  ξέρω καλά πως η  ξενιτιά, για πολλούς αιώνες,  αποτέλεσε βασικό στοιχείο και γνώρισμα της ψυχικής και κοινωνικής ζωής των Τζουμερκιωτών και, φυσικά, όλων των Ηπειρωτών.
Οι περισσότερες Τζουμερκιώτικες οικογένειες -αν δεν είχαν μεταναστεύσει μέσα και έξω-  είχαν για πολλούς μήνες τους άντρες στο ταξίδι. Κάθε Μάρτη, ο αρχηγός της οικογένειας ήταν έρμαιο μιας σκληρής και αδυσώπητης μοίρας: να αποχωρίζεται τα αγαπημένα του πρόσωπα και να ξενιτεύεται, για να δουλέψει και να τους εξασφαλίσει τα αναγκαία για τη ζωή.
( Ποιος ξέρει,  μπορεί και να ‘ρθει το παιδί. Να βρει καθαρά τα τσιόλια)
«Ο ζωντανός ο χωρισμός παρηγοριά δεν έχει».

«Παίζουν» με τις οικογένειες του στρατιωτικού προσωπικού της Ηπείρου

Φήμες από υψηλόβαθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού διαρρέονται καθημερινά για την  τύχη του 625 Μ/Π ΤΠ και του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ. Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη του ΓΕΣ διαδίδουν στο στρατιωτικό προσωπικό της Ηπείρου την διάλυση του 625 Μ/Π ΤΠ και του ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ, απαιτώντας από τα στελέχη να υποβάλουν άτυπα αιτήσεις μεταθέσεως,   χωρίς η πολιτική ηγεσία και το Υπουργείο Αμύνης να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα έρχονται και σε αντίθεση  με τις δηλώσεις του κ. Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το Σάββατο 20 Ιουλίου στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν  της γυναίκας της Πίνδου.
Ο κ. Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε τα εξής:
«Ήδη φαίνεται πως οι προσπάθειες όλων μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Ακούσαμε πριν από λίγες ημέρες τον Πρωθυπουργό να αναγγέλλει, μαζί με μια σειρά φοροελαφρύνσεων, πως δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών μας. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω επίσης, πως από την επιτελική επεξεργασία για την υλοποίηση της Νέας Δομής Δυνάμεων και λαμβάνοντας υπ' όψιν μας το νευραλγικό χαρακτήρα της περιοχής και τη σημαντική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία, αποφασίστηκε η διατήρηση της λειτουργίας όλων των Μονάδων της περιοχής. Είναι πλέον οριστική η απόφαση του επιτελείου του ΓΕΣ να παραμείνουν ανοιχτά και το 583 Τάγμα Πεζικού στην Κόνιτσα και το 628 Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες, ενώ η VIII Μεραρχία στα Γιάννενα αναδιοργανώνεται σε Ταξιαρχία χωρίς να επηρεάζεται η επάνδρωσή της σε προσωπικό, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται όπως οι Σχηματισμοί του στρατού μας στον Έβρο».
Παρακαλούμε το Υπουργείο Αμύνης να πάρει θέση για αυτές τις ενέργειες του ΓΕΣ διότι οι οικογένειες του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της Ηπείρου ή μετατίθεται προς αυτές έχουν χάσει την ηρεμία τους.

Ας μας ακούσει ο Θεός ...

Την ώρα που κουβέντιαζα
Αλέξη μου μαζί σου,
είδα στην πύλη τ’ Ουρανού,
αυτή  του Παραδείσου
να μπαινοβγαίνουν Άγγελοι
όλοι ντυμένοι στ’ άσπρα∙
βγήκαν να ψάξουνε για Σε
εδώ στης  γης τα κάστρα.
 
Σε βρήκαν και σε πήρανε,
ψυχή μου να σε ντύσουν,
με τη δική τους τη στολή
«γαμπρό» να σε στολίσουν!

Σε πλύναν, σε χτενίσανε,
σου βάλανε στεφάνι
κι εμάς μας τάξαν βάλσαμο
τον πόνο μας να γιάνει.
Ήσουν πουλί ατίθασο,
αγνό παιδί της φύσης!

Όμως, δε θέλησε ο Θεός
άλλο με μας να ζήσεις,
και άνοιξε διάπλατα
του Ουρανού την Πύλη!
Τώρα προσεύχονται για Εσέ,
οι συγγενείς κι οι φίλοι.

Ας με ακούσει ο Θεός,
ψυχή μου το έχω τάξει…
... μες των Αγγέλων  τους χορούς
κι εσέ να κατατάξει!
 
Εκεί… πάντοτε έχει φως
και πάντα είναι ημέρα!
Έχει το ξάστερο νερό
και καθαρό αέρα.

Έχει τα χίλια αρώματα… 
του Ουρανού τ’ αστέρια…
Όλα!! όσα έπλασε ο Θεός
με τα δικά του χέρια.
 
Ο παππούς σου

Έκλεψε υπνόσακο και έχει βρει καταφύγιο στο δάσος ο Ιλίρ Κούπα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για το εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα.
Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί σε μια μεγάλη και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες o κακοποιός πιθανότατα έχει βρει καταφύγιο στο δάσος, καθώς φέρεται ότι έκλεψε έναν υπνόσακο από το Πολύδροσο.
Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει ένα κλοιό 20 χιλιομέτρων και θεωρούν ότι ο Κούπα περιμένει να χαλαρώσουν τα μέτρα και να βρει ευκαιρία να περάσει στην Αλβανία.

Η «Γιορτή Αγρότισσας» στο Καλοχώρι Ζίτσας την Παρασκευή 2 Αυγούστου

Ο Δήμος Ζίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Ιωάννη Παλιουρής θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη «Γιορτή Αγρότισσας» την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ..
Η εκδήλωση θα γίνει στο Χάνι Τσίκα της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου απέναντι απ’ το μνημείο της Αγρότισσας.
Στις 9:30 μ.μ. θα ακολουθήσουν Ηπειρωτική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Ναπολέοντα και Γιώργο Δάμο στο κλαρίνο και τους Χρήστο Σταύρου, Μάκη Κιάμο και Γρηγόρη Λιόλη στο τραγούδι. Θα εμφανιστούν επίσης τα Χορευτικά Τμήματα του Ροδοτοπίου και της Ελεούσας.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 28 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο χωριό Δελβινάκι  Πωγωνίου.

«Θερμό» φθινόπωρο προανήγγειλαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

Κινητοποιήσεις το φθινόπωρο προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί

«Θερμό» φθινόπωρο προανήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κατσιφάκης ανέφερε, μετά το τέλος της συνάντησης, ότι ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να δεσμευθεί ότι δεν απολυθούν καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κατάργησης 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε επίσης το αίτημα της ΟΛΜΕ να αρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Η συνάντηση έληξε με την προειδοποίηση, από την πλευρά των καθηγητών, προς τον υπουργό ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Κατσιφάκης ανάφερε μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση κεντρικού αμυντικού Αποστόλη Σκόνδρα

Την απόκτηση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού Αποστόλη Σκόνδρα που πέρυσι αγωνίζονταν στη Λάρισα, ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Οπαίκτης γεννήθηκε στις 29/12/1988.
Είναι διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων της Ελλάδας, ενώ έχει παίξει σε Ατρόμητο Αθηνών, Παναιγιάλειο, Παναρκαδικό, Διαγόρα Ρόδου, Θρασύβουλο και Λάρισα.
Μετά την υπογραφή δήλωσε:
«Η μεταγραφή μου στον ΠΑΣΓιάννινα είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου και θέλω να βοηθήσω την εκπλήρωση των στόχων του. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύθηκαν και θα προσπαθήσω με τη δουλειά μου στο γήπεδο να τους δικαιώσω».

Φρένο στην «εξαγωγή» τζιπ αλλά και αρχαίων αντικειμένων από το Τελωνείο Κακαβιάς

Μιχ. Στεφάνου (Προϊστάμενος): Παραμένουμε σε επαγρύπνηση…

Από πολυτελή αυτοκίνητα... αγνώστου προελεύσεως μέχρι αρχαία αντικείμενα που ενδέχεται να αποτελούν προϊόν αρχαιοκαπηλίας επιχείρησαν επιτήδειοι να «εξάγουν» αυτές τις ημέρες από την χώρα μας στην Αλβανία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Οι καλοκαιρινές άδειες των υπαλλήλων στα Τελωνεία της Ηπείρου μαζί με την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σ’ αυτά,  πιθανώς θεωρήθηκαν από τους δράστες ως μία καλή ευκαιρία να βγάλουν απ’ την Ελλάδα το παράνομο «εμπόρευμα». Όμως οι έλεγχοι που γίνονται στους μεθοριακούς σταθμούς παραμένουν εντατικοί και κάπως έτσι έβγαλαν τις τελευταίες ημέρες νέα «λαυράκια»!

Παράσυρση πεζού στο Καναλάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 77χρονος το βράδυ της Παρασκευής στο Καναλλάκι Πρέβεζας, όταν παρασύρθηκε από επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος.
Ο 77χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου με αγροτικό αυτοκίνητο, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό στην Πάργα, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, που αυτή τη φορά έγινε με ασθενοφόρο.
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 156ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Την Παρασκευή (26-07-2013) το απόγευμα στο 156ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Χαλκιάδες), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του 34χρονου.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.