Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κάπα Research: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου σημειώνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της που διεξήχθη για λογαριασμό "Του Βήματος της Κυριακής",
ΝΔ: 28,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 28,4%
Χρυσή Αυγή: 12,1%
ΠΑΣΟΚ: 9,1%
ΚΚΕ: 6,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,6%
ΔΗΜΑΡ: 3,5%
Άλλο κόμμα: 6,2%.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 44,6% των πολιτών προτιμά τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 31,4% τον Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Τέλος, το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

«Στρατηγικό σχέδιο» για την πάταξη της κλοπής ΦΠΑ

Θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια

Την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη μέσα στους επόμενους επτά μήνες εσόδων 8 δισ. ευρώ από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης.
Η στρατηγική που έχουν καταρτίσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές ελέγχων που εκτείνονται από έρευνες σε τουριστικούς προορισμούς, μέχρι και σε αγορές προϊόντων μέσω διαδικτύου με προπληρωμένες κάρτες.
Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου εδράζεται στο ότι όσο περισσότερα έσοδα προέλθουν από την πάταξη της φοροκλοπής, τόσο περισσότερο θα μειωθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι.
Στη βάση αυτή η επιτυχία του εγχειρήματος της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 13% αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για το υπουργείο.
Το σχέδιο ενίσχυσης των εσόδων από το ΦΠΑ θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο που θα αφορά στο διάστημα Αυγούστου –Οκτωβρίου 2013 θα βασισθεί στους ελέγχους του ΣΔΟΕ και στις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Και το δεύτερο στάδιο το οποίο θα εφαρμοσθεί από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα βασισθεί στη συνεργασία όλων των διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και στην κινητοποίηση ενός «υπερ- μηχανισμού» 3.731 ελεγκτών.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 36χρονος, για κατοχή ναρκωτικών χαπιών

Κατασχέθηκαν (809) φαρμακευτικά δισκία

Συνελήφθη χθες (19-07-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 36χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
οκτακόσια εννέα (809) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
πλήθος έγχρωμων φωτοαντιγράφων ιατρικών συνταγών.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δημόσια απάντηση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην εφημερίδα ''Πρωϊνό Λόγο Ιωαννίνων'', για δημοσίευμα, σχετικά με τη δράση και λειτουργία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών


Προς την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων»

Aθήνα 20 Ιουλίου 2013

Ούτοι συνέχθειν , αλλά συμφιλείν έφυν = Δεν γεννήθηκα για να μισώ , αλλά μονάχα ν΄ αγαπώ, μας υπενθυμίζει ο Σοφοκλής.                                                                                                                         
Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Κατάπληξη μας προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδος σας στις 19/7/2013 με τίτλο <<Συχνά μπλέκει Ηπειρωτικά θέματα με κομματικές πολιτικές και ιδεολογίες... Η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ!  Συχνά προτρέχει, χαράσσει γραμμή και καθοδηγεί ακόμη και για θέματα που τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι εμπλεκόμενοι  τοπικοί Φορείς και Οργανώσεις, όπως οι κτηνοτρόφοι για τη ''ΔΩΔΩΝΗ''.>>.
Και η κατάπληξή μας δεν απορρέει από την εκ μέρους της εφημερίδος σας, εναντίον της Πανηπειρωτικής  εξ ολοκλήρου άδικης, αβάσιμης και  ατεκμηρίωτης κριτικής - την οποία εμείς εξ άλλου επιζητούμε γιατί ηθικοποιεί και αποκαθαίρει την κοινωνία μας, αρκεί να είναι γόνιμη, χρήσιμη και εποικοδομητική - αλλά απορρέει από το γεγονός ότι προσπαθείτε να διαμορφώσετε την άποψη στο αναγνωστικό σας κοινό αφ΄ ενός μεν πώς η Πανηπειρωτική πρέπει να είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη και να ασχολείται μόνο με εκδηλώσεις , χορούς και τραγούδια, αφ΄ ετέρου ότι, δεν νομιμοποιείται να εκφέρει λόγο και να αναπτύξει  δράση και να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων της Ηπείρου. 
Προφανώς Κύριε Διευθυντά, αδικαιολογήτως, αγνοείτε το καταστατικό της Πανηπειρωτικής η οποία σημειωτέον ιδρύθηκε το 1937 και ιδιαιτέρως τους σκοπούς της, όπως περιγράφονται στο άρθρο 2, όπου μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι, οι οποίοι οποτεδήποτε θελήσετε είναι στη διάθεσή σας.
γ) Η συμβολή στην ανάπτυξη της Ηπείρου και η προστασία του Φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η συμβολή στην υλοποίηση κοινωφελών έργων.
ζ) Η μελέτη και η συμβολή στην επίλυση των γενικότερων Ηπειρωτικών προβλημάτων (Γεωργία, Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Οικοτεχνία, Τουρισμός, Υγεία, Μετανάστευση , Εκπαίδευση, Ιστοριογραφία, Λαογραφία, Λαϊκή τέχνη , Λαϊκή Μουσική , Φυσικό Περιβάλλον  κ.λ.π. ) και γενικά κάθε προβλήματος σχετιζομένου με τους όρους εργασίας και διαβίωσης των Ηπειρωτών στη γενέτειρα, καθώς και η διεκδίκηση και ικανοποίηση των δικαιωμάτων και των δικαίων αιτημάτων τους.
Τους παραπάνω σκοπούς κατά τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 2γ η Συνομοσπονδία επιδιώκει με κάθε νόμιμο μέσο και ιδιαίτερα  με τα εξής: ..γ) Με παραστάσεις και διαβήματα προς τις κρατικές αρχές και με νόμιμες συλλογικές αγωνιστικές ενέργειες.
Και είναι απορίας άξιον πως διέφυγε της προσοχής σας, ότι η Πανηπειρωτική έχει πραγματοποιήσει επτά παγκόσμια πανηπειρωτικά συνέδρια με θέματα ανάπτυξης.
Αντιλαμβάνεστε Κύριε Διευθυντά ότι ο χαρακτήρας της τριτοβάθμιας οργάνωσής μας, είναι αυτόχρημα κοινωνικός και διεκδικητικός και δεν είναι ιμάντας μεταβίβασης σε κανέναν και για τίποτα. Αυτό άλλωστε το έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια,  όπου κρατήσαμε την ίδια στάση προς τις τέσσερις κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν στην εξουσία, μέσω των οποίων  με σθεναρότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αξιώνουμε τη λύση των προβλημάτων που συνδέονται με την Ήπειρο με επιμονή και με όλα τα μέσα που προβλέπει το καταστατικό μας.
Έτσι λοιπόν και κατόπιν τηλεφωνικής  παρακλήσεως δύο μελών  κτηνοτροφικών συλλόγων εξ Ηπείρου προς τον πρόεδρό μας, αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας για το οξύτατο και καυστικό θέμα της μη εξόφλησης του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους «επενδυτές» της ιδιωτικοποιημένης πλέον γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. με τα γνωστά αποτελέσματα.
Είναι δικαίωμά σας Κύριε Διευθυντά τα κατ΄ εξοχήν πολιτικά προβλήματα να τα βαφτίζετε νομικά, και να υποδεικνύετε λύσεις δικαστηριακές, χρονοβόρες και ατέρμονες και σε κάθε περίπτωση ωφέλιμες προς τους ιδιοκτήτες της χρυσοφόρας επένδυσης.
Είναι όμως και εμάς δικαίωμά μας να διαμαρτυρόμαστε έντονα σε εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα στους κτηνοτρόφους με την εμμονή τους στην ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης εξαγωγικής γαλακτοβιομηχανίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που συνέβαλε τα μέγιστα επί πενήντα χρόνια στην τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας και αντί με τη γραφίδα σας να καυτηριάζετε την Κυβέρνηση που στην κυριολεξία ξεπούλησε τη Ναυαρχίδα της Ηπείρου, ασκείτε κριτική εναντίον μας που ασχοληθήκαμε με το θέμα και εμμέσως εναντίον των ανήμπορων κτηνοτρόφων που πληρώνουν τα σπασμένα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Πανηπειρωτική Κύριε Διευθυντά, με αποφάσεις των Γενικών της Συνελεύσεων τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε γιατί διέβλεψε την ενδυνάμωση του καρτέλ γάλακτος και το ξεκλήρισμα της γεωργοκτηνοτροφίας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας και δυστυχώς στην πρόβλεψη αυτή χρειάστηκαν μόνο 10 μήνες για να επιβεβαιωθούμε.
Και δεν έχουμε κανένα δισταγμό να πούμε την άποψή μας σε όλους, και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να καλέσουμε και τους απόδημους   τώρα που θα πάνε στα Χωριά τους να βοηθήσουν όσο μπορούν και τους άλλους Χωριανούς να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι , να μη σκύψουν στους εκβιασμούς καμιάς εταιρείας, και ιδιαίτερα σε αυτή που είναι δημιούργημα των κτηνοτρόφων, που με τις δικές μας τσέπες μεγαλούργησε και που με τον κόπο των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων πλουτίζουν τα νέα της αφεντικά. Αυτό επιβάλλει το καθήκον μας που απορρέει από το καταστατικό μας, αυτή είναι στάση ευθύνης του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής  και εμείς αυτή θα τηρήσουμε.
Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε πώς θα τηρήσετε τη δεοντολογία και θα δημοσιεύσετε την παρούσα.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΣΗΣ

 

Τη μείωση των τελών επανεκτίμησης αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ

Τη μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών επανεκτίμησης, που πληρώνουν οι παραγωγοί, όταν υποβάλλουν ένσταση επί των πορισμάτων ζημιάς για τη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και την οικονομική διευκόλυνση των ασφαλισμένων αγροτών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΛΓΑ προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις διαχρονικές δίκαιες διαμαρτυρίες των παραγωγών, οι οποίοι, όταν επιθυμούσαν την επανεκτίμηση των ζημιών τους, καλούνταν να πληρώσουν τέλη επανεκτίμησης, τα οποία θεωρούσαν πολύ υψηλά (διπλάσια από τα τέλη εκτίμησης).
Με την ίδια απόφαση:
- Μειώνεται το τέλος εκτίμησης για τα σιτηρά από 1 ευρώ/στρέμμα σε 0,5 ευρώ/στρέμμα, εξαιτίας της ευκολίας της πραγματογνωμοσύνης και της χαμηλής ασφαλιζόμενης αξίας των σιτηρών.
- Μειώνεται το τέλος εκτίμησης για τα ακτινίδια κατά 2-3 ευρώ/στρέμμα, αναλόγως με την πυκνότητα φύτευσης.
- Το τέλος εκτίμησης των ζημιών στα κηπευτικά αυξάνεται από 1 ευρώ/στρέμμα σε 2 ευρώ/στρέμμα, εξαιτίας του αυξημένου βαθμού δυσκολίας της πραγματογνωμοσύνης (συνεχής παρακολούθηση της ζημιωθείσας καλλιέργειας, δεύτερη εκτίμηση) και της υψηλής ασφαλιζόμενης αξίας των προϊόντων αυτών.
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Με νέα προγράμματα οι ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων

Με προγράμματα ρυθμίσεων δανείων που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών, επιχειρούν οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις ίδιες, αλλά και για εκατομμύρια νοικοκυριά.
Η αξία των δανείων αυτών φθάνει ήδη τα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζιτών μιλούν για εκτίναξή τους στο 30% του συνόλου μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζών στις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν το 50% του συνόλου.
Γι΄ αυτό και οι τράπεζες, σύμφωνα με τα «Νέα», σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά και με την τρόικα, ξεκινούν προγράμματα μαζικών αναχρηματοδοτήσεων, με στόχο να μειωθεί το ύψος των δόσεων εξόφλησης των δανείων αυτών, να καταστεί βιώσιμη η εξυπηρέτησή τους από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να ανασχεθεί η εξαιρετικά δυσμενής αυτή κατάσταση.
Ταυτόχρονα, «ψαλιδίζουν» τα όρια των πιστωτικών καρτών, μειώνουν τις γραμμές χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις, αλλά και ουσιαστικά «παγώνουν» τις εκταμιεύσεις νέων καταναλωτικών δανείων.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Στις «πλάτες» των κτηνοτρόφων παίζονται πολλά … παιχνίδια!

Στοχεύοντας τους νέους ιδιοκτήτες της «Δωδώνης»
 
Βουλευτές, κομματάρχες, αγροτοσυνδικαλιστές, παράγοντες κ.α.  βρήκαν ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης
Να εκμεταλλευθούν το πρόβλημά τους και αντί να τα βάλουν με το κράτος που έχει αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού τους κτηνοτρόφους, τα έβαλαν με τη «Δωδώνη», η οποία… καθυστερεί τις πληρωμές.
Λες και το πρόβλημα των κτηνοτρόφων με τα υψηλά κόστη, τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, την ανύπαρκτη αγροτική πολιτική, τη βαριά φορολογία θα το λύσει η γαλακτοβιομηχανία.
Αν και το έχουν καταλάβει κάνουν πως δεν το ξέρουν, ότι η κορυφαία στα γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδίως στη φέτα Ηπειρωτική βιομηχανία είναι πλέον μια ιδιωτική εταιρία, ένα εργοστάσιο που πρέπει να πουλήσει τα προϊόντα της σε μια αγορά που … πνίγεται εξαιτίας της κρίσης.
Το ξέρουν αλλά δεν τους συμφέρει να το αναγνωρίσουν, διότι τότε πρέπει να παραδεχτούν ότι η «Δωδώνη» θα έσβηνε, είτε αν έμενε στην ΑΤΕ, είτε αν πέρναγε στα χέρια των Συνεταιρισμών που αποδεδειγμένα πια σήμερα έχουν χρεοκοπήσει!
Απόντες…
Υποστηρίζουν λένε το συμφέρον και το δίκαιο των κτηνοτρόφων απέναντι στη «Δωδώνη», δεν υποστηρίζουν όμως το δίκαιό τους απέναντι στο κράτος και τους πολιτικούς, που είναι απόντες από τον αγώνα τους για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο, όσοι στήριζαν παλαιότερα την «Δωδώνη» γιατί την θεωρούσαν δική τους εταιρία, σήμερα την κατακρίνουν, αν και είναι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι που συνεχίζουν να δίνουν το γάλα τους.
Σε ποιον κάνουν κακό;
Αλήθεια σε ποιον τελικά νομίζουν ότι κάνουν κακό;
Στη Διοίκηση της εταιρίας ή στην «δική» τους βιομηχανία και κατ’ επέκταση στους 6.500 κτηνοτρόφους;

Έρχονται μετατάξεις για 8.000 εκπαιδευτικούς

Αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, που επικαλείται το «Έθνος», η διαδικασία για τις μετατάξεις ξεκινά εντός του Ιουλίου και έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου, σε 20.000 ένστολους

Από 100 έως 130 ευρώ θα πάρει κάθε δικαιούχος στρατιωτικός

Την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 100-130 ευρώ το μήνα, και τη χορήγησή του σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Έβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», εκκρεμεί το τελικό «πράσινο φως» από το υπ. Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπολογίζονται σε περίπου 20.000 και από τους τρεις κλάδους που υπηρετούν κυρίως σε μονάδες του Στρατού αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.
Ως βασικό επιχείρημα από την πλευρά των ένστολων διατυπώνεται ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα (Σώματα Ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί).
Κι αυτό γιατί στο παρελθόν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία φρόντισαν να το κρατούν έξω από το βασικό μισθό, όπως και τα οδοιπορικά, για λόγους καθαρά φορολογικούς.
Μέχρι που η τρόικα ισοπέδωσε όλα τα επιδόματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το επίδομα όσο και τα οδοιπορικά ήταν μία ελάχιστη ανταμοιβή των στρατιωτικών για την εργασία πέραν του ωραρίου, τις Κυριακές, τις αργίες, τις ασκήσεις και τις συνεχείς μετακινήσεις μακριά από τις οικογένειές τους.

Αυξήσεις μέσω ειδικού τέλους ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Για έναν τυπικό οικιακό καταναλωτή η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αντιστοιχεί σε περίπου 18 € (προ ΦΠΑ) επιπλέον, ανά τετράμηνο

 Τις νέες τιμές για το ειδικό τέλος ΑΠΕ ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το οποίο επιφέρει αύξηση της τάξης του 120% στους οικιακούς καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, για τους καταναλωτές υψηλής τάσης δηλαδή τις βιομηχανίες, το ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) αυξάνεται μεσοσταθμικά στα 14,96 ευρώ / MWh, από 9,3 ευρώ / MWh προηγουμένως,
Στους οικιακούς καταναλωτές, το τέλος ανεβαίνει από τα 9,53 στα 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για έναν τυπικό οικιακό καταναλωτή (τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 kWh), όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αντιστοιχεί σε περίπου 18 € (προ ΦΠΑ) επιπλέον, ανά τετράμηνο.
Όπως επισημαίνει η ΡΑΕ στην ανακοίνωσή της, οι παραπάνω τιμές προέκυψαν λαμβάνοντας υπόψιν τα ακόλουθα στοιχεία:
α)  Τις εκτιμήσεις του ΛΑΓΗΕ και του ΥΠΕΚΑ, όσον αφορά την εξέλιξη του σωρευτικού ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ στο 2ο εξάμηνο του 2013 και στη διάρκεια του 2014.
β)  Το επίσημο σενάριο του ΥΠΕΚΑ για το ρυθμό αποκλιμάκωσης, και εν τέλει το μηδενισμό (στο τέλος του 2014), του ως άνω σωρευτικού ελλείμματος, όπως προκύπτει κι από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας.
γ)  Τον τρόπο κατανομής του ως άνω στόχου μείωσης του ελλείμματος στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών, βάσει της μεθοδολογίας που περιγράφει η Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.20/οικ.290/08.01.2013 (ΦΕΚ Β’ 10/09.01.2013).

''Σιγανά και ταπεινά''. Αφιερωματική συναυλία μνήμης στην μοναδική κυρά του δημοτικού τραγουδιού Δόμνα Σαμίου την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, ώρα 21:00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας

Ένα χρόνο από το μεγάλο «ταξίδι» της, συνεργάτες και φίλοι της τραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες που η ίδια μας άφησε κληρονομιά.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH: ΕΛΛΟΠΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Mιχάλης Ζάμπας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Συμπράττουν οι καλλιτέχνες:
Θοδωρής Γεωργόπουλος - κλαρίνο,φλογέρα
Παναγιώτης Ξυδέας - βιολί
Μανώλης Καρπάθιος - κανονάκι
Μιχάλης Ζάμπας - τραγούδι,λαούτο
Θανάσης Κάκος - κρουστά
Στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης θα λειτουργεί τμήμα προσφοράς τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στα σκαριά φορολόγηση ΙΧ βάσει λιανικής και όχι εργοστασιακής αξίας

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πόρισμα ειδικής επιτροπής, το οποίο θα προτείνει τρόπους μετάβασης από το σύστημα φορολόγησης των ΙΧ με βάση τον κυβισμό, στο σύστημα φορολόγησης με βάση την αξία.
Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής αξίας και όχι βάσει της εργοστασιακής αξίας.
Αυτό διότι κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.
Σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται βάσει της εργοστασιακής τους αξίας αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με ποσοστό 5% έως 50% με επιπλέον τον ΦΠΑ.
Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορολογούνται βάσει της αξίας του τιμολογίου που προσκομίζει ο έμπορος, ενώ η αξία τους απομειώνεται ανάλογα με τα έτη που έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από το 2014 η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία λιανικής πώλησης του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο εισαγωγέας στο Τελωνείο με διατήρηση ωστόσο των συντελεστών που κυμαίνονται από 5% έως 50%.
Το τέλος ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα υπολογίζεται με βάση την αξία λιανικής πώλησης , συν την απομείωση της τιμής τους λόγω παλαιότητας.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr