Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Άφαντοι» οι Αλβανοί δραπέτες

Προβληματισμός στις Αρχές
Πέρασαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα ο Κόλα και οι συνεργάτες του;
Τους ψάχνουν με θερμικές κάμερες
Πώς έζησαν 20 μέρες σαν τα αγρίμια στα βουνά, κλέβοντας για να φάνε

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών, που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι, το οποίο, χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από τη Γλυκή.
Το απόγευμα του Σαββάτου, το μηχανάκι βρέθηκε στην περιοχή Προσήνη Σουλίου, σε απόκρημνη ρεματιά.
Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.
Παράλληλα, έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών, οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.
Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.
Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο, το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές.
Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή
Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση της δεκαετίας
Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας την τελευταία δεκαετία.
Δεκάδες μπλόκα, φραγή των ελληνοαλβανικών συνόρων, περιπολίες σκαφών του Λιμενικού, σχεδόν όλη η δύναμη της ΕΚΑΜ, αλλά και δύο ειδικές μονάδες βατραχανθρώπων. Συνολικά, χίλιοι ένστολοι για έξι Αλβανούς δραπέτες...
Οι αναλυτές, από την πρώτη στιγμή προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του Μάριο Κόλα και των συνεργών του.
Πληροφορίες λένε ότι από τη στιγμή που έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο και στη συνέχεια εντοπίστηκαν τα ίχνη τους στην περιοχή της Ναυπάκτου, υπήρχε διάχυτη η αντίληψη στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι κακοποιοί θέλουν να φύγουν από τη χώρα.
Ο 36χρονος Αλβανός δολοφόνος Μάριο Κόλα έχοντας ως δεξί του χέρι τον Ιλίρ Κούπα και με τη βοήθεια του Κλεμέντ Πουλούμπ και του Μουρατάι Αντμίρ προσπαθούσαν από την ημέρα που έγινε η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας, με λεία 1,2 εκατ. ευρώ, να βρουν τρόπο να την κοπανήσουν και να γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Και αυτό γιατί εκεί με το ρευστό που διαθέτουν από τις ληστρικές  επιδρομές, θα μπορούσαν εύκολα να λαδώσουν διεφθαρμένους υπαλλήλους τοπικών  αρχών για να αποκτήσουν νέα ταυτότητα  και διαβατήριο και στη συνέχεια να κινούνται άνετα τόσο στη χώρα τους όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μετά το θάνατο των δύο Αλβανών κακοποιών, θείου και ανιψιού, στην ορεινή Ναυπακτία, η Αστυνομία πίστεψε ότι είχε εγκλωβίσει και τους υπόλοιπους της δολοφονικής παρέας. Ωστόσο δεν υπολόγισαν πως ο Κόλα είναι παμπόνηρος, ευέλικτος και ικανός για όλα και μάλιστα με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Μάλιστα η εκτεταμένη χρήση κοκαΐνης που κάνει, τον κάνει ανεξέλεγκτο και φυσικά ακόμα πιο επικίνδυνο.
Οι κακοποιοί ξέρουν επίσης ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου θα τους προδώσει στους διώκτες τους. Γι' αυτό το λόγο, τις τελευταίες 20 μέρες ζουν σαν αγρίμια στα βουνά και παρόλο που φέρονται να έχουν στην κατοχή τους τηλέφωνα, δεν τα έχουν ανοίξει ούτε μια στιγμή.
Στην προσπάθεια της Αστυνομίας να εντοπίσει την παρέα του Κόλα, μάζεψε γνωστούς συγγενείς και φίλους των έξι δραπετών που ζουν στη Θήβα, την Κρήτη,  την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και την Κόρινθο.
Με τον τρόπο αυτό, προσπάθησαν από τη μια να συγκεντρώσουν όσα στοιχεία μπορούσαν για τις συνήθειες και το προφίλ τους, και από την άλλη να τους αποκόψουν, για να μην έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν σε καμία περίπτωση.
Οι αναλυτές έχουν αποκωδικοποιήσει πλήρως τις κινήσεις τους. Βλέπουν  ότι είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί και μεθοδικοί. Οι ίδιοι, δε, ξέρουν ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα και έτσι περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να χαράξουν νέες διαδρομές. Το μυστήριο για το πώς βρίσκουν τροφή για 20 ημέρες οι αστυνομικοί το έλυσαν, καθώς διαπιστώθηκε ότι έκαναν επιδρομές σε σπίτια και βουτούσαν τρόφιμα ή έβρισκαν καταφύγιο σε εξοχικές κατοικίες.
Έτσι κατάφεραν, ξεκινώντας από την ορεινή Ναυπακτία, να φτάσουν με κλεμμένα αυτοκίνητα στη Θεσπρωτία. Στην περιοχή της Παραμυθιάς το μεσημέρι της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντοπίζουν το τελευταίο τους στίγμα.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr/

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 21 και 27 ετών για κλοπές από σπίτια στην Ασφάκα και στους Νεγάδες Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες (07.07.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, δύο ημεδαποί , 21 και 27 ετών, για κλοπές από σπίτια στα χωριά Ασφάκα και Νεγάδες Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν αρχικά από σπίτι στην Ασφάκα μικρό χρηματικό ποσό και στη συνέχεια μπήκαν σε σπίτι στους Νεγάδες, έγιναν όμως αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια τη στιγμή που έψαχναν την τσάντα της και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε και το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα


Χθες (07-07-2013) το βράδυ, στο Καναλλάκι Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου.
Για το ατύχημα προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 56χρονη για κλοπή πορτοφολιού από πελάτη τράπεζας

Συνελήφθη την Πέμπτη (04-07-2013) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 56χρονη ημεδαπή, η οποία την προηγούμενη ημέρα σε τράπεζα, είχε αφαιρέσει το πορτοφόλι 51χρονης μέσα από την τσάντα της.
Μετά από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση και κατάλληλη αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 56χρονης, η οποία ομολόγησε ότι είχε αφαιρέσει το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.340) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα της παθούσας.
Το πορτοφόλι το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της 56χρονης με το περιεχόμενό του, παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή καλωδίων χαλκού και εργαλείων από εργοστάσιο στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ο 53χρονος δράστης

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή καλωδίων χαλκού και εργαλείων από εργοστάσιο στην περιοχή της Κορύτιανης Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιοποίησης πληροφοριών, προσήχθη ο 53χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι το απόγευμα της 29-06-2013 εισήλθε σε εργοστάσιο στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας και αφαίρεσε καλώδια χαλκού, βάρους 800 κιλών, τρεις ηλεκτροκινητήρες και εργαλεία.
Στη συνέχεια πούλησε τα κλοπιμαία σε επιχείρηση στο χωριό Καριώτη Θεσπρωτίας. Σε αστυνομικό έλεγχο της επιχείρησης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Eντοπίστηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα κλεμμένο τετράτροχο όχημα σε σπίτι 22χρονου στο Πετσάλι Ιωαννίνων

Συνελήφθη ο 22χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων εντοπίσθηκαν, την Πέμπτη (04-07-2013) το απόγευμα στην αυλή του σπιτιού 22χρονου ημεδαπού στο Πετσάλι Ιωαννίνων, δύο κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα κλεμμένο τετράτροχο όχημα (τύπου γουρούνα).
Ο εντοπισμός τους επετεύχθη στο πλαίσιο στοχευμένου ελέγχου κατά τον οποίο συνελήφθη και ο 22χρονος.
Κατά τον έλεγχο, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Το τετράτροχο όχημα είχε κλαπεί από τη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, κατά το χρονικό διάστημα από 01-11-2012 έως 01-07-2013.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που ανήκουν σε άλλο όχημα, είχε κλαπεί από την Ελεούσα Ιωαννίνων την 19-02-2012. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης και ένα κυνηγετικό όπλο, με αλλοιωμένο αριθμό σειράς και δύο φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.
Το άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, είχε κλαπεί από την Ελεούσα Ιωαννίνων την 08-02-2012.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Μιά αληθινή Ηπειρώτικη βραδιά, στους πρόποδες του Υμηττού, με την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Γράφει ο Χρίστος Τούμπουρος 
 
Μιαν Απριλιάτικη βραδιά, μια νύχτ' αστερωμένη
ψηλά στου Πίνδου τα βουνά μονάχος μου καθόμουν
κι' εκύτταζα στον ουρανό, κι' εκρυφοσυλλογιόμουν
Πώς ζει ο δόλιος άνθρωπος, πώς ζεί και πώς πεθαίνει.

 Κώστας Κρυστάλλης
Μέσα στη φθισικιά  «ενεργητικότητα» της Αθήνας, παρέα με τον πανζουρλισμό που μεταφράζεται σε χαράτσια, δόσεις, κουτσουρεμένες συντάξεις, ενέργειες, μετενέργειες και προβλήματα  μέχρι «τω δόξα πατρί», «αγωνία» για το αν θα έλθει ή όχι η ΤΡΟΪΚΑ και  πώς θα φύγει,  καλούμαστε να  χαμογελάσουμε, και να συλλογιστούμε: «Πώς ζει ο δόλιος άνθρωπος, πώς ζει και πώς πεθαίνει».

Θοδωρής Γεωργόπουλος
και Γιώργος Κωτσαντής.
 Οι κύριοι συντελεστές της
εξαίρετης πανηγυριάτικης βραδιάς)


Με τη διευκρίνιση ότι  αυτός ο συλλογισμός δεν γίνεται μόνο τον Απρίλη, όπως λέει και ο βουκόλος Ηπειρώτης ποιητής, Κώστας Κρυστάλλης, δεν είναι απλά μηνιάτικο φαινόμενο, είναι καθημερινό, αφορά τη στιγμή και το δευτερόλεπτο. Έτσι τα καταφέραμε.

Αποφεύγουν να απολύσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλάστες προϋπηρεσίες τα 13 τελευταία χρόνια!!!

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα και είναι στο απυρόβλητο, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους;
Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.;
Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαπλοκής κ.λπ.;
Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει;
Τα θεωρεί φυσιολογικά;
Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς;
Γνωρίζετε ότι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων και με την ψήφο τους εξέλεξαν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται από την διαπλοκή αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. 
Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.;
Γνωρίζετε ότι, γι’ αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε.
Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι!
Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής.
Το θέμα είναι απλό:
Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!!
Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν άλλα, για διαθεσιμότητες- κινητικότητες-απολύσεις κ.λπ. . Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ.
Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια.
Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις.
Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη.
Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας.
Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

Εκδήλωση Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής και χορού από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30 στο ΑΚΕΛ Λαυρίου


Από τις 20 Ιουλίου ρυθμίσεις χρεών μέσω ίντερνετ από το σπίτι σας!

Τις τελευταίες δοκιμές κάνουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ρυθμίσεις χρεών. Ως πιθανότερη ημερομηνία προβάλλει τώρα η 20η Ιουλίου και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπαιδεύουν ήδη τα στελέχη που θα αναλάβουν να απαντούν στις απορίες υπαλλήλων και φορολογουμένων, κατά τις πρώτες ημέρες χρήσεως της νέας εφαρμογής.

Με το νέο σύστημα, κάθε φορολογούμενος θα καθοδηγείται βήμα-βήμα στην υποβολή της αίτησης, απαντώντας στις «προκάτ» ερωτήσεις που θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή του.
Ανάλογα αν επιλέγει «ναι» ή «όχι», ανάλογα με την περίπτωσή του, θα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Μπροστά στα μάτια του κάθε οφειλέτης θα δει να εμφανίζονται τα ποσά των οφειλών του και, στο τέλος, το σχέδιο διακανονισμού που αντιστοιχεί στις απαντήσεις που έδωσε.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα ανταποκριθούν πολλοί οφειλέτες που, ως τώρα, απέφευγαν να πάνε στις εφορίες για να ζητήσουν ρύθμιση, λόγω της ταλαιπωρίας και από το "φόβο" ενός τετ-α-τετ με τον έφορο και τους υπαλλήλους των δικαστικών τμημάτων. Θεωρούν δηλαδή ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα μπουν στη διαδικασία –και από περιέργεια ακόμα- να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να δουν τι χρωστούν και με πόσες δόσεις μπορούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.