Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δελβινάκι

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 10/08/2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δελβινάκι.
Η προσπάθεια μας αυτή που αποσκοπεί σε ανθρωπιστικούς κυρίως λόγους ευελπιστούμε να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τα μέλη μας.
Σημειώνουμε ότι διαχειριστές της μονάδος αίματος που θα συγκεντρωθεί θα είναι τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου.
Με μεγάλη ευθύνη και ειλικρίνεια σας προσκαλούμε να συμβάλετε στην προσπάθεια μας.

ΤΟ Δ.Σ

VPRC: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%, εκτός βουλής η Δημοκρατική Αριστερά

Οριακό προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC για το Tvxs.
 Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής
ΣΥΡΙΖΑ: 28,5%
ΝΔ:  28%
Χρυσή Αυγή: 14,5%
ΚΚΕ: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,5%. 
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει άλλο κόμμα.

Διατηρείται η έκπτωση φόρου 1,5% για τους μισθωτούς

Προστατευόμενα τέκνα και οι φοιτητές

Τις τροποποιήσεις, βελτιώσεις, στο κείμενο του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -αποτελούμενη από τους Πάρι Κουκουλόπουλο, Χρήστο Πρωτόπαπα, Ανδρέα Μακρυπίδη και Δημήτρη Σταματόπουλο- που τον επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς τέθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα οποία έχει ήδη επεξεργαστεί και αντιμετωπίσει το Υπουργείο». Επίσης, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ορισμένες νομοτεχνικού τύπου παρατηρήσεις επί άρθρων του νέου Κώδικα, τις οποίες και θα λάβει υπόψη το υπουργείο κατά την οριστικοποίηση του κειμένου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι γίνονται αποδεκτά τα παρακάτω σημεία που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ορισμένα εκ των οποίων ήδη επανεξέταζε ο αρμόδιος υφυπουργός».
Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής 11 σημεία:
1. Θα προστεθεί διάταξη-πρόβλεψη για την φορολογία της αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας.
2. Περιουσιολόγιο: Συστήθηκε ήδη Επιτροπή η οποία θα καθορίσει την διαδικασία συγκρότησής του και θα έρθει διάταξη σε επόμενο νομοσχέδιο.
3. Θα διατηρηθεί η έκπτωση για τους μισθωτούς και στην εφ' άπαξ καταβολή του φόρου (1,5%)
4. Θα υπάρξει πρόβλεψη στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των ατομικών, προσωπικών και όλων των εταιριών.
5. Θα διορθωθεί η σχετική διάταξη ώστε να απαλλάσσονται και τα παιδιά που λαμβάνουν διατροφή από τη φορολογία γι' αυτήν.
6. Θα θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη των φορολογουμένων και οι φοιτητές - τέκνα τους.
7. Επανέρχεται η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονείς προς τα παιδιά και αντιστρόφως.
8. Ετέθη το θέμα της μη φορολόγησης της διαφοράς που προκύπτει από τα τεκμήρια, ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σε κάθε περίπτωση. Έγινε δεκτό ότι θα φορολογείται ανάλογα με την πηγή που προέρχονται τα κύρια εισοδήματα.
9. Θα βελτιωθεί η σχετική διάταξη, ώστε να αποθαρρύνεται η μεταφορά κερδών προς χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα
10. Θα διατηρηθεί η προκαταβολή για τις μικρομεσαίες εταιρείες στο 55% αντί του 80% που προέβλεπε το σχέδιο.
11. Το θέμα της τήρησης των βιβλίων από τους αγρότες θα ρυθμιστεί με επόμενες διατάξεις. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να αφορά το μικρό αγροτικό εισόδημα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

ΕΚΑΣ τέλος από 1η Ιουλίου ανάλογα με το εισόδημα

Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης.
Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή προσωπικής επιστολής όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους έγινε διακοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ.
Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στους συνταξιούχους εκείνους για τους οποίους προκύπτει ότι είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ μετά τη συσχέτιση των αρχείων της ΓΓΠΣ με τα αρχεία του Οργανισμού, το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε την 1η Ιουλίου 2013 αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013.

Στην ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA οι έρευνες για πετρέλαιο στα Γιάννενα

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσφορών

Ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Δ. Ελλάδας (Ιωάννινα και Δ. Πατραϊκός), στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012.
Σύμφωνα με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία αποτυπώνεται σε αντίστοιχα σχέδια σύμβασης μίσθωσης, για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA και για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού η κοινοπραξία ΕΛΠΕ /EDISON/PETROCELTIC.
Η Επιτροπή, μετά από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους, (μεμονωμένες εταιρείες, ή κοινοπραξίες εταιρειών).
Όπως επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βασική επιδίωξη ήταν η βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών, με στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του Δημόσιου οφέλους.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έργα αποκατάστασης ζημιών σε όλη την Ήπειρο

H Περιφέρεια συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα στα οδικά και αρδευτικά δίκτυα των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σχετικές αποφάσεις έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα κατά Περιφερειακή Ενότητα:
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ:
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των εξής έργων:
 Αποκατάσταση του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα (θέση Σταυρός – Θεοδώριανα), προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση 12ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Άνω Καλεντίνη, Τυμπά, Τετράκωμο, Καστανιά, Ελάτη, Ρετσιανά, γέφυρα Κονδύλη, όρια Νομού Τρικάλων (Δήμου Γ. Καραϊσκάκη), προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
 Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο δρόμο Μεσόπυργος – όρια Νομού Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση ζημιών και βελτίωσης ροής στραγγιστικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Επίσης, η Ο.Ε. ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση γέφυρας στην τάφρο Σαλαώρας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος η Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε..
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής οδικών έργων:
 Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μέτσοβο – Λίμνη Πηγών Αώου και Μέτσοβο – Ανθοχώρι, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
 Αποκατάσταση οδού Λίμνης Πηγών Αώου – Μονής Βουτσά και αποκατάσταση υδρομάστευσης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Επίσης ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου: Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση προς Τ.Κ. Δαφνούλας, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε ο Χρόνης Ιωάννης.
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ι.Μ. Πατέρων Ζίτσας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δύο αποφάσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση από τον ποταμό Καλαμά, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η πρώτη αφορά τη δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ και η δεύτερη δημοπράτηση εργασιών για επισκευή – συντήρηση των θυροφραγμάτων φράγματος Ραγίου, προϋπολογισμού 33.000 ευρώ.
Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τα πρακτικά για την ανάθεση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης για το έργο «Κατασκευή υδαταγωγού ύδρευσης Ηγουμενίτσας (τμήμα Πέντε Εκκλησιών – Γέφυρα Νεράιδας) για την ενίσχυση της ύδρευσης της Ηγουμενίτσας, από τις Πηγές «Άσπρα Πηγάδια» της Τ.Κ. «Πέντε Εκκλησιές» Δήμου Σουλίου.
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού άρδευσης στη Βαλανιδοράχη, προϋπολογισμού 27.000 ευρώ και για την αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Λάμαρης, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, που χρηματοδοτούνται από πόρους αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Περιφέρειας.

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Συνάντηση θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, προκειμένου να συζητήσουν για τις εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», καθώς και για άλλες υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ήδη σε επικοινωνία με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού εκφράστηκε ο προβληματισμός για το τελικό ύψος των πιστώσεων, αλλά και το χρόνο καταβολής τους, μετά τις αλλαγές στα συναρμόδια Υπουργεία. «Καταλαβαίνετε πως με αυτές τις συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δημοπρασίες έχουν πλέον άλλους τρόπους εκτέλεσης, σε σχέση με το 2009 όταν έγιναν οι εργασίες στο γήπεδο Ζωσιμαδών, δεν θα μπορέσουν, μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν του πρωταθλήματος, να έχουν προχωρήσει κάποιες εργασίες», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του γηπέδου του Εθνικού Σταδίου από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το πρωτάθλημα της Super League, υπογράμμισε:
«Δεν θεωρώ πως η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί στο ΟΥΕΦΑ, ότι θα έχει πρόβλημα να παίξει στο υπάρχον γήπεδο».

Συμβουλές από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, που αποσκοπούν στην αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου, συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής :
Προστατέψτε το σπίτι σας πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Ασφαλίστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας με κάθε διαθέσιμο μέσο ασφαλείας.
Ενεργοποιείστε το σύστημα συναγερμού.
Μην τοποθετείτε αντικλείδια σε μέρη που μπορούν να εντοπίσουν οι διαρρήκτες (γλάστρες, πατάκια, γραμματοκιβώτια).
Μην αφήνετε σε κοινόχρηστους χώρους ή στον κήπο αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση επίδοξων κλεφτών (σκάλες, βαρέλια κτλ).
Μην αφήνετε σημειώματα έξω από την πόρτα ή μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή που να γνωστοποιούν ότι απουσιάζετε.
Μην αφήνετε ένα φως μονίμως αναμμένο ή γραμματοκιβώτια ξεχειλισμένα από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Ηπειρώτες καλλιτέχνες, για την ανεπανάληπτη χθεσινοβραδυνή(4 Ιουλίου 2013) μουσική πανδαισία συμπαράστασης στους απολυμένους της κρατικής τηλεόρασης έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Ένα μεγάλο μπράβο  στο Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν συναυλία συμπαράστασης στους απολυμένους της κρατικής τηλεόρασης και να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους στο κλείσμιμο των ραδιοφώνων και τηλεοράσεων της ΕΡΤ  και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όσους ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  για την ''Ηπειρώτικη βραδιά αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΕΡΤ''  στον αγώνα των  πρώην εργαζομένων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  και την υπέροχη βραδυά μουσικής ηπειρώτικης πανδαισίας που μας χάρισαν!
Στους καλλιτέχνες, στους θεατές στον κήπο του Ραδιομεγάρου και τους πολύ πιο πολυπληθείς θεατές, σε όλο τον κόσμο, μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ.
Το μεγάλο ευχαριστώ έφτασε σε εμάς από τα χείλη των ανθρώπων της ΕΡΤ που πήραν πνοή και κουράγιο σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα, σε μια τόσο δύσκολη ώρα, μετά από 24 ολόκληρες μέρες.
Μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ από όλους μας στους καλλιτέχνες που ξεδίπλωσαν την Ηπειρώτικη Μουσική Παράδοση σε ένα τόσο γενναιόδωρο πρόγραμμα: ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ,  ΝΙΚΟΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΙΝΗΣ, κομπανία "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ", κομπανία ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, κομπανία ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ήταν εκεί !
Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,  το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ', το "Πολυφωνικό Σχήμα ΗΠΕΙΡΟΥ του Βαγγέλη  Κώτσου", το Πολυφωνικό της Αδελφότητας Αετόπετρας  Ιωαννίνων, και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής ήταν όλοι εκεί!
Οι Ηπειρώτες  κρατήσανε επάξια τη σκυτάλη σε αυτή τη μεγάλη μουσική σκυταλοδρομία αγώνα και αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου και συνεχίζεται ακατάπαυστα.
Πήγαν αυτό τον αγώνα λίγο πιο πέρα. Γιατί οι Ηπειρώτες ξέρουν από αγώνες, οι απόδημοι ξέρουν από αλληλεγγύη. Και μπορούν,  χάρη στο μεγαλύτερο συλλογικό τους φορέα, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,  να εμπνεύσουν και άλλους στους ίδιους δρόμους, παραδειγματίζοντας και ενθαρρύνοντας.

Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι και δικός μας αγώνας. Ένας αγώνας που δεν κλείνεται στην ΕΡΤ αλλά ανοίγεται μαζί της στην κοινωνία,  σμίγοντας με τους άλλους αγώνες,  με τις αγωνίες του λαού μας στις μέρες της άγριας κρίσης.
Σε αυτό τον αγώνα, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών και οι Ηπειρώτες καλλιτέχνες,  έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Αναδεικνύοντας και την  ηπειρώτικη παράδοση  στο κοινωνικό της περιεχόμενο. Γιατί, η τόσο πλούσια παράδοσή των Ηπειρωτών,  δεν είναι μόνο για τις εκδηλώσεις τους - όσο καλές και αν είναι - αλλά είναι το σμίξιμό τους  με την ίδια την κοινωνία, το λαό μας.
Η παράδοση των απογόνων των Εθνικών Ευεργετών και των Γυναικών του Ζαλόγγου και της Πίνδου, είναι λαϊκή, από το λαό γεννήθηκε, στο λαό αναφέρεται, με το λαό συναντιέται, με τέτοιες πρωτοβουλίες χειραφέτησής της,  από σχήματα που την απονευρώνουν και την απονεκρώνουν.
Η Ηπειρώτικη Παράδοση είναι ζώσα Παράδοση! Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στη συναυλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  στην ΕΡΤ!  Εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες σε ένα μέλλον που μας θέλει περισσότερο ενωμένους,  περισσότερο αλληλέγγυους, περισσότερο αγωνιστές για να το διαβούμε!
Το  κάλεσμα της ΠΣΕ είχε μια πρόγευση ενός καλύτερου μέλλοντος. Μπράβο στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Ηπειρώτες καλλιτέχνες για την ευόδωση και αγαλλίαση της ψυχής μας και της καρδιάς μας, που μας χάρισαν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στο κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής!

Μία ανάσα από τα σύνορα οι αδίστακτοι δραπέτες

8 επίλεκτες ομάδες με θερμικές κάμερες τους ψάχνουν μέσα σε φυτείες καλαμποκιού

Ανθρωποκυνηγητό μέσα στη νύχτα, μέσα σε εκτάσεις με καλαμπόκια αλλά και επιφυλακή και στο θαλάσσιο χώρο, θα κυλήσει η αποψινή νύχτα των ερευνών για τους αδίστακτους κακοποιούς, που τώρα, κινούνται στη Θεσπρωτία.
"Βρίσκονται μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία οι αδίστακτοι κακοποιοί!"
Αν και πηγές, ήθελαν τους δύο από αυτούς να έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, νεότερες πληροφορίες λένε ότι μάλλον δεν έχει καταφέρει κανείς από τους κακοποιούς να περάσει στη γειτονική χώρα. Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία όμως, είναι ότι πλέον οι δραπέτες έχουν φτάσει πολύ κοντά.
"Είναι μια ανάσα από τα σύνορα" λένε οι πηγές και για το λόγο αυτό, 8 ομάδες της ΕΚΑΜ με θερμικές κάμερες προσπαθούν να τους εντοπίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στην κωμόπολη Μαργαρίτι, στην πεδιάδα του Φαναρίου του νομού Θεσπρωτίας.
Το χωριό είναι σε ένα λόφο, 240 μέτρα δεξιά του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάργας - Ηγουμενίτσας.
Την πεδιάδα Φαναρίου τη διασχίζει ο Αχέροντας.
Στα συν των Αστυνομικών, είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν βουνά αλλά μια φλατ πεδιάδα στην οποία ψάχνουν.
Μια πεδιάδα με τεράστιες εκτάσεις και φυτείες καλαμποκιού.
Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που λειτουργεί υπέρ της Αστυνομίας, είναι η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην περιοχή, η οποία κάνει πιο αποτελεσματική τη δουλειά των θερμικών καμερών.
Εντοπίζουν πιο εύκολα δηλαδή, την ανθρώπινη κίνηση.
Κι επειδή κοντά στην περιοχή είναι η θάλασσα, σε επιφυλακή είναι και το λιμενικό, σε περίπτωση που οι Αλβανοί κακοποιοί, προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, μέσω θαλάσσης.
Εδώ και μέρες, υπάρχουν στοιχεία, ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί ετοίμαζαν επιχείρηση, για να βοηθήσουν κάποιον να αποδράσει από φυλακές.
Και για να οργανώσουν αυτή την επιχείρηση απόδρασης, θα ξόδευαν-σύμφωνα με τις πηγές - χρήματα από το ένα εκατομμύριο που έχουν στα χέρια τους, από τη ληστεία της τράπεζας στη Λάρισα.
Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η πληροφορία ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ κοντά στο όνομα, του κρατούμενου, που θα βοηθούσαν οι Αλβανοί να αποδράσει.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ακόμα και τις επόμενες ώρες.
Όλα αυτά, μία μέρα μετά τη νέα μάχη των Αλβανών με τους Αστυνομικούς, με τους δραπέτες να γαζώνουν περιπολικό σε μπλόκο της Άρτας, αποφασισμένοι να σκοτώσουν!
Στο μεταξύ, με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι κάτοικοι της περιοχής, αφού φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να βρεθούν μπροστά στους κακοποιούς.
Όπως έγινε χθες, στην περίπτωση ενός 21χρονου, που τους είδε να κλέβουν από το σπίτι του, το αυτοκίνητο του πατέρα του!

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr