Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ηπειρώτικη βραδιά από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ώρα 20:30

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προσκαλεί τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και της παράδοσης, όλους όσους νιώθουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σαν δικό τους αγώνα, σε μεγάλη ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 8:30 μ.μ.!
Από τις 8:30 μ.μ. και μέχρι αργά, στον κήπο της ΕΡΤ και από τη μετάδοση της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ παίρνουν τη σκυτάλη στην αδιάκοπη μουσική σκυταλοδρομία συμπαράστασης στον αγώνα της ΕΡΤ που ξεκίνησε από τις 11 Ιουνίου και συνεχίζεται! Με ηπειρώτικες κομπανίες, με τραγουδιστές, με πολυφωνικά και χορωδίες αλλά και χορευτικά που θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης σε ένα αγώνα τόσο κρίσιμο για όλους μας,
Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ από την πρώτη στιγμή, την ώρα της αποτρόπαιας κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εκδήλωσε με ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. την κατηγορηματική της αντίθεση, αναλύοντας τη σημασία και την προσφορά της ΕΡΤ και στην Ήπειρο και τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο. Χάρη στην ΕΡΤ τόσα χρόνια οι ξενιτεμένοι μας έβλεπαν την "ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" σε όλο τον κόσμο. Καιρός να τους κάνουμε ένα μικρό αντίδωρο σε αυτή τη στήριξή τους, με τον γενναιόδωρο Ηπειρώτικο τρόπο!
Σε αυτή τη διαρκή συναυλία αλληλεγγύης, οι Ηπειρώτες είναι οι πρώτοι που αναλαμβάνουν μια ολόκληρη βραδιά, γιατί, το ξέρουμε, οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ όλοι οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ στην ΕΡΤ!

Υ.Γ.: Σύντομα θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές στο πρόγραμμα της μεγάλης Ηπειρώτικης βραδιάς στην ΕΡΤ!

Ποιοι δεν θα πληρώσουν φόρους πρώτης κατοικίας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτου που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων, δεν υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο λόγω απόκτησης α' κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς.
Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1151/26.6.2013 εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία υπογραμμίζεται ότι το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα απογραφή κατά το χρόνο φορολογίας.

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
Με το ν. 2539/1997 σχετικά με το Πρόγραμμα «Καποδίστριας» (ΦΕΚ 244 τ. Α΄/4-12-1997) συγκροτήθηκαν ανά νομό οι νέοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προήλθαν μετά από κατάργηση λόγω συνένωσης δήμων ή κοινοτήτων.
Με τις με αριθ. 1131002/ 748/Β0013/ΠΟΛ.1325/16.12.1997 και 1021578/166/ Α0013/ ΠΟΛ.1039/4.3.2003 εγκυκλίους Υπ.Οικ. διευκρινίστηκε ότι για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής α’ κατοικίας θα λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός που είχε ο δήμος ή η κοινότητα πριν από την κατάργηση και τη συνένωσή τους, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα απογραφή, και όχι ο πληθυσμός που προκύπτει μετά τη συνένωση.
Με βάση δε την προϊσχύουσα απογραφή της 18ης Μαρτίου 2001, όπως αποτυπωνόταν στον Πίνακα του Πραγματικού Πληθυσμού κατά νομό, δήμο ή κοινότητα, δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα (ΦΕΚ 715 τ. Β΄/12-6-2002), λαμβανόταν υπόψη ο πληθυσμός του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος, το οποίο αντιστοιχούσε στον προϊσχύοντα δήμο ή κοινότητα.
Με το ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» επήλθαν περαιτέρω μεταβολές στη διοικητική διαίρεση της χώρας, ενώ στο ΦΕΚ 630 τ. Β΄/20-3- 2013 δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2011 που αφορούν στον de facto πληθυσμό («Πραγματικό Πληθυσμό») της χώρας και αποτυπώνονται κατά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και δημοτική ή τοπική κοινότητα.
Οι δημοτικές ή τοπικές κοινότητες αντιστοιχούν στα προϊσχύοντα δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα (της προηγούμενης απογραφής). Συνεπώς, για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής, με χρόνο φορολογίας την 20-3-2013 και μετά, λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας (και όχι ο πληθυσμός του ενιαίου δήμου) με βάση την ανωτέρω απογραφή.
Ο πληθυσμός του δήμου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο στις περιπτώσεις των δήμων, οι οποίοι -με βάση τον πίνακα του πληθυσμού- στερούνται περαιτέρω διοικητικής υποδιαίρεσης (σε δημοτικές ενότητες και δημοτικές ή τοπικές κοινότητες).

ΠΗΓΗ:
www.newpost.gr

Στις 13 και 14 Ιουλίου το 6ο ράλι σπριντ Δωδώνης

Η ελληνική εταιρεία αυτοκινήτου (ΕΛΕΤΑ) διοργανώνει στις 13-14 Iουλίου το 6ο ΡΑΛΛΥ-ΣΠΡΙΝΤ Δωδώνη στη γνωστή ασφάλτινη ειδική διαδρομή της  Δωδώνης, μήκους φέτος 13.10 Km.  που θα διεξαχθεί τρεις φορές. Το συνολικό μήκος του αγώνα θα είναι 81.60 Km., ενώ ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Ελλάδος και θα υλοποιηθεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, την υποστήριξη τοπικών  και όχι μόνο, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών  και σίγουρα, την αμέριστη υποστήριξη του κύριου χορηγού της διοργάνωσης και για φέτος, Ι. ΚΤΕΟ AUTOTEST, τον οποίο η λέσχη ευχαριστεί για την συνεργασία σε μια δύσκολη όσο ποτέ οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την περιοχή μας.
Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου καυσίμων ΕΛΙΝ επί της οδού Δομπόλη στα Ιωάννινα, το Σάββατο 13 Ιουλίου από τις 15:00 έως τις 18:00.
Στη συνέχεια θ' ακολουθήσει στις 21:00 η εκδήλωση της πανηγυρικής εκκίνησης του αγώνα στη κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή στις 9:00 π.μ. Η ειδική θα «κλείσει» για τους θεατές και για λόγους ασφαλείας μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δηλαδή στις 7:30 π.μ.
Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ξενοδοχείο όπου θα είναι και το Κέντρο του Αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα:
-  6934 760 200 με τον Βασίλη Παπαζήση, Πρόεδρο της ΕΛ.ΕΤ.Α.
-  6944 585 853 με τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη, Αντιπρόεδρο της ΕΛ.ΕΤ.Α.
-  6949 797 097 με τον Κώστα Πεδιαδιτάκη, υπεύθυνο σχέσεων με αγωνιζομένους
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να στέλλονται μέσω email στο eleta.sport@gmail.com   ή με Fax στο 26510-26777. Επίσης λειτουργεί δικτυακός τόπος για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων : eleta.pblogs.gr
Οι εγγραφές συμμετοχών άρχισαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 5 Ιουλίου.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 200 Ευρώ για τους ιδιώτες και 400 Ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Στην έξοδο 4.000-6.000 αιώνιοι συμβασιούχοι

«Απολύσεις θα γίνουν» δηλώνει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην... ουρά του ΑΣΕΠ».
Ο μεγάλος αριθμός των απολύσεων θα προκύψει με την απομάκρυνση από το Δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «αιώνιους» συμβασιούχους, όπως λέει σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής.
Συμπληρώνει, πάντως: «Δεν θα είμαι υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης».
«Θα πείσω την Τρόικα για την διαθεσιμότητα»
Όσον αφορά την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ότι «είναι λάθος της Τρόικα να θέτει ποσοτικούς στόχους». Αυτό, λέει, θα πει και στους εκπροσώπους των δανειστών μας στην συνάντηση της Δευτέρας, διότι όπως επισημαίνει, «η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά».
Μάλιστα δηλώνει: «Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος».
Οι πρώτοι 1.500 στην «έξοδο»
Αυτό που παρουσιάζεται ως δεδομένο στην παρούσα φάση, εξάλλου, είναι ότι μέσω των δικαστηρίων θα οδηγηθούν στην έξοδο ως το τέλος του 2013 περίπου 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Πρόκειται για υπαλλήλους που έχουν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια για να παρατείνουν την παραμονή τους στην υπηρεσία τους, παρότι έχει λήξει η σύμβαση τους.
Η απομάκρυνσή τους θα επιχειρηθεί με μια παραλλαγή του σχεδίου Μανιτάκη, περιορίζοντας αλλά όχι απαγορεύοντας την ισχύ των προσωρινών διαταγών που εκδίδουν τα δικαστήρια. Η επείγουσα νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Αθανασίου και θα κληθεί να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αίρει την ισχύ των προσωρινών διαταγών, εφόσον παρατηρούνται αναβολές στην εκδίκαση των κύριων προσφυγών τους.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

«Το μεγάλο μας τσίρκο» την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ., από την Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει  το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ στα Ιωάννινα, στις 21:30 το βράδυ.
Οργάνωση- Παραγωγή: Θε.Ο.Ρα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαρούνης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσούτσουρας/ Γιώργος Μαχαιριώτης
Γενική είσοδος: 6,00€
Με κάρτα ανεργίας: 3,00€
Παιδιά κάτω των 12 ετών με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα: http://www.youtube.com/watch?v=WtSgDHRhMmA&feature=youtu.be

Ανατροπές σε είσπραξη, πρόστιμα και κατασχέσεις

Με ή χωρίς υποβολή δήλωσης η Εφορία θα βγάζει τον λογαριασμό που αναλογεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Νέες τεχνικές συλλογής φόρων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας έτοιμο τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης. Με αυτόν θα καθορίζονται τέσσερις διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Εφορία θα έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει τους φόρους που θα πρέπει να πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις. Επίσης, ο Κώδικας φέρνει ανατροπές στο ποινολόγιο και τις κατασχέσεις.
Η Εφορία θα υπολογίζει στο περίπου τον φόρο που αναλογεί!!!
Με ή χωρίς υποβολή δήλωσης η Εφορία θα βγάζει τον... λογαριασμό που αναλογεί σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Και αυτό, καθώς οι φορολογικές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν κατά εκτίμηση και τον αναλογούντα φόρο και στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορολογούμενοι, παρότι είναι υποχρεωμένοι, δεν καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις.
Επιπρόσθετα, θα μπορούν να επιβάλλουν «προληπτικό» φόρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής δήλωσης, αν κρίνουν ή έχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα ή να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία.
Οι δε προσαυξήσεις για εκπρόθεσμες και ανακριβείς δηλώσεις, καθώς και για μη καταβολή του παρακρατούμενου φόρου θα φθάνουν το 100% του ποσού του φόρου.

Αρχίζει ο «φορολογικός» Γολγοθάς για εκατομμύρια Έλληνες

Πολλαπλά ραντεβού με την εφορία θα έχουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του 2013, καθώς θα κληθούν να καταβάλλουν τον φόρο εισοδήματος, το χαράτσι και τον ΦΑΠ.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", μέχρι το τέλος του έτους οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν με δόσεις τους εξής φόρους:
1. Φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει αρχίσει και περίπου 850.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, με τους φορολογούμενους να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:
*Για τα ψηφία 1 και 2 έως την 22α Ιουλίου 2013
*Για τα ψηφία 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013
*Για τα ψηφία 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013
*Για τα ψηφία 7 και 8 έως και τη 12η Αυγούστου 2013
*Για το ψηφίο 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
*Για το ψηφίο 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013
2. Εντός της εβδομάδας ξεκινάει από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου.
Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί τον Σεπτέμβριο και θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις.
3. Τον Ιούλιο η ΔΕΗ θα στείλει του πρώτους λογαριασμούς που θα συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013.
Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις.
Οι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνου που υπολογιζόταν το τέλος του 2012 και το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

«Πάγωμα» οικιακών τιμολογίων και μειώσεις για τη βιομηχανία ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης (για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες), που απελευθερώνονται από την προσεχή, Δευτέρα, 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.
Απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κακόβουλο λογισμικό με στόχο να σας εξαπατήσει

Προσοχή εφιστά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

 Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη οτι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
 Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας.
Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.
Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές.
Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.
Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (MOBBING) και επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός με συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (BULLYING)

Σε ΑΕΙ, που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.
Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες. Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ.

Μία στις τρεις οικογένειες ζει με τα μισά χρήματα σε σχέση με το 2009

Με 50% λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2009 ζει μια στις τρεις οικογένειες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Recession Study» της Focus Bari που αφορά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Έλληνα καταναλωτή.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα κατά την τελευταία τετραετία μία στις τέσσερις οικογένειες έχει «πληγεί» από την κρίση υπό τη μορφή απώλειας της θέσης εργασίας που κατείχε κάποιο μέλος της, ενώ μία στις δεκαπέντε οικογένειες έχει αναγκασθεί να αλλάξει τόπο κατοικίας, λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών.
Η κρίση, όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει επηρεάσει και την αποταμιευτική δυνατότητα των Ελλήνων καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει μειωθεί στο μισό ο αριθμός εκείνων που μπορούν να βάζουν χρήματα στην άκρη, με το συνολικό ποσοστό να μην ξεπερνά το 14%.
Όσον αφορά τις καταναλωτικές συνήθειες, οι πολίτες στρέφονται πλέον στις οικονομικότερες λύσεις, αφού προτού αγοράσουν, προβαίνουν σε μία «έρευνα αγοράς», αλλά και εκμεταλλεύονται ευκαιρίες, όπως είναι οι εκπτώσεις και οι προσφορές.
Άλλωστε, οποιαδήποτε αγορά, για την πλειονότητα των καταναλωτών, προσανατολίζεται στο μότο «μόνο τα απαραίτητα», αφού ο Έλληνας φαίνεται να έχει αναθεωρήσει, σε σημαντικό βαθμό, τις ανάγκες του.
Η εξοικονόμηση προέρχεται τόσο από τις καθημερινές δαπάνες, όσο και από τις μεγαλύτερες με τις μεγαλύτερες περικοπές να εντοπίζονται στους τομείς:
Ένδυση/Υπόδηση: 70,2%
Αγορές για το σπίτι: 70,4%
Ψυχαγωγία: 70,2%
Καθημερινά μικροέξοδα 69,5%
Ταξίδια και διακοπές: 65,9%
Έξοδα μετακίνησης: 61,6%
Αναφορικά, τέλος, με την ψυχολογία των πολιτών, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν «πολύ αγχωμένοι» έχει περιορισθεί στο 40%, με την πλειοψηφία να είναι άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 11.000 πολιτών ηλικίας 18-70 ετών.

ΠΗΓΗ: www.crimenet.gr