Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Τουρισμός για όλους»: 72.000 οι δικαιούχοι, ποιά είναι τα κριτήρια

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» 2013-2014, που αφορά 72.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη του οποίου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Το πρόγραμμα, στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει και ο ΕΟΤ θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014. Ειδικότερα, θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους: Η πρώτη  από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013  και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες,  η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.
Συγκεκριμένα μέσω της δράσης επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Πτώση μέχρι και 1.000 μόρια σε σχολές του 2ου και του 4ου πεδίου

Χαμόγελα ικανοποίησης και προβληματισμός είναι οι δύο όψεις των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που από σήμερα το μεσημέρι βλέπουν τις βαθμολογίες τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Φροντιστών, Γιάννη Βαφειαδάκη, που έχει δει εκατοντάδες βαθμολογίες, εκτιμάται πτώση έως και 1.000 μορίων στις βάσεις σχολών του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου.
Η πτωτική πορεία θα είναι συνολική, εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης μιλώντας στο www.protothema.gr
, καθώς η εικόνα από τα γραπτά των Μαθηματικών δείχνει παταγώδη αποτυχία και εξαφάνιση των άριστων γραπτών.
Πτώση διαβλέπει ο γραμματέας της ΟΕΦΕ και στο 5ο πεδίο των οικονομικών σχολών, με βάση την εικόνα των γραπτών.
Οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.
Τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του θα αναρτηθούν τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των Γενικών Λυκείων/ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.
Επίσης, από σήμερα, Παρασκευή, έως και την επόμενη Παρασκευή, 28 Ιουνίου, όσοι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr  όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Συνελήφθη στα Κτίσματα Πωγωνίου 36χρονος, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (20-06-2013) το βράδυ στη διασταύρωση Κτισμάτων της Ε.Ο. Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 36χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 21 και 32 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο λαθρομετανάστες κατείχαν Αλβανικά Διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου, ενώ ο ένας εκ των δύο ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών λόγω διοικητικής απέλασης.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση του Συνδέσμου «ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       
ΙΟΥΝΙΟΣ  2013
    Μια απάντηση θα πρέπει να δοθεί στα όσα αναληθώς γράφει στην πρόσφατη ανακοίνωση, που εξέδωσε ο τέως Δήμαρχος Δελβινακίου κ. Μποζιάρης, σχετικά με την αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας με θέμα την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, αφού κατ΄ αρχήν δούμε και μια άλλη διάσταση από τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, και μετ’ αυτόν του Αγίου Κοσμά, που έλεγαν: «Να προσέχομε αδελφοί, μη τυχόν τον διάβολο τον έχομε μέσα μας και λιγότερο μας ενοχλεί απ΄ έξω».   Μεγαλείο αυτοκριτικής,  των Αγίων βέβαια!   Και τούτο, για να είναι πλήρες, το από τον κ. Μποζιάρη σχετικώς αναγραφόμενο.
1. Φαίνεται ότι ο κ. Μποζιάρης πιστεύει ότι μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και όπως θέλει, όπως έκανε και στην εφημερίδα του «Το Πωγώνι», την οποία εξέδιδε  μόνος του, χωρίς να ρωτά κανέναν και χωρίς αντίλογο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί στις δικαστικές αίθουσες, έως και σήμερα, Δημοτικούς Συμβούλους εκείνης της εποχής, αφού δεν έχει την ευθιξία και το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για δημοσιεύματα τα οποία εκδίδονταν και γράφονταν αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο.

ΟΠΕΚΕΠΕ:180 εκατ. ευρώ στους αγρότες, αρχές Ιουλίου

Πληρωμές συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβληθούν στους αγρότες μέχρι τις αρχές Ιουλίου που αφορούν σε εξισωτική αποζημίωση, αγροπεριβαλλοντικές δράσεις και ενιαία ενίσχυση.
Μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, έως τα τέλη Ιουνίου θα γίνει αποπληρωμή των σφαλμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 και όλων των ειδικών καθεστώτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.
Επίσης, αμέσως μετά την πληρωμή των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2012 σε περίπου 70.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας, αλλά θα είναι προσβάσιμες και μέσω διαδικτύου.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα γνωστοποιεί ότι θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της UEFA που στερεί από τους Ηπειρώτες το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρώπη

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα γνωστοποιεί ότι θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της UEFA που στερεί από τους Ηπειρώτες το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρώπη.
Μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην αδειοδοτήσει την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η ομάδα των Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα προσφύγει στο CAS κατά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ενημερώθηκε επίσημα από την UEFA  ότι στερείται στην ομάδα μας το  δικαίωμα της συμμετοχής στις φετινές ευρωπαϊκές  διοργανώσεις.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΑ 1966 θωρεί άδικη την συγκεκριμένη απόφαση της οποίας δεν έχει καμία ενημέρωση ακόμη για το σκεπτικό και τους λόγους που πάρθηκε  και εφόσον της γνωστοποιηθούν,  άμεσα θα προσφύγει  στο CAS.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, έχει προσκομίσει  όλα όσα ζητήθηκαν τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρεί  απαράδεκτη την σημερινή  απόφαση,  ενώ  είναι σίγουρη πλέον ότι όλα αυτά τα συκοφαντικά  δημοσιεύματα που «έβλεπαν»  το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα  μόνο τυχαία δεν ήταν . Τελικά όπως αποδείχθηκε πέτυχαν τον σκοπό τους.
Η ΠΑΕ  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966,  απέδειξε στους αγωνιστικούς  χώρους, με το ήθος και το πνεύμα που διακρίνεται η ομάδα , ότι δίκαια εξασφάλισε την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή, στα "χαρτιά" όμως κάποιοι φρόντισαν να της  στερήσουν αυτό το δικαίωμα,  στερώντας  παράλληλα  και την χαρά των χιλιάδων φιλάθλων της.
Το μόνο σίγουρο , σήμερα,  είναι ότι με  την απόφαση αυτή μπορεί  να επετεύχθη,  να στερηθεί   ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  την  πρώτη του Ευρωπαϊκή συμμετοχή, όμως το Ελληνικό πρωτάθλημα δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα, εφόσον μια από τις συνεπέστερες και έξω από κάθε είδους διαπλοκή, ομάδα αδικήθηκε.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ο πρόεδρος της Γιώργος Χριστοβασίλης, βεβαιώνουν τους χιλιάδες Ηπειρώτες  φιλάθλους της,  ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση δεν θα λυγίσει την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ότι θα εξακολουθεί με τιμιότητα και συνέπεια να μάχεται στους αγωνιστικούς χώρους όπως έκανε μέχρι τώρα».