Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Όταν τον Αύγουστο του 2011, το ΠΑΣΟΚ υπέγραφε την κατάργηση της ΕΡΤ

Στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων», άνοιγε ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».
Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΠΗΓΗ: www.real.gr

Κάρολος Παπούλιας: «Κάντε αναδιάρθρωση αλλά με την ΕΡΤ ανοικτή»!

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε το συνεχιζόμενο αδιέξοδο με το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.
 Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία «και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο».

Θεσπρωτία: Η κουνιάδα δολοφόνησε τον συνοριοφύλακα στο Μαυρομάτι



Άφωνοι έμειναν ακόμη και οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη δολοφονία του 37χρονου συνοριοφύλακα στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, ο οποίος πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου και πυροβολήθηκε από 22άρι όπλο.
Η κουνιάδα του τελικά, η 42χρονη γυναίκα που βρέθηκε δίπλα του τραυματισμένη ήταν εκείνη που του πολτοποίησε το κεφάλι με πέτρα και τον πυροβόλησε με 22αρι όπλο που είχε, αφού προηγήθηκε άγριος τσακωμός ανάμεσά τους για οικονομικούς και ερωτικούς λόγους.
Ο άτυχος συνοριοφύλακας της επιτέθηκε πρώτος και εκείνη πήρε πέτρα και άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και αμέσως μετά τον πυροβόλησε.
Για την πράξη αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα αποδοθούν ευθύνες για συναυτουργία στη μητέρα της 42χρονης και πεθεράς του θύματος.
Το 22άρι πιστόλι βρέθηκε λίγο πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος κρυμμένο κάτω από μία πέτρα. Η κουνιάδα του θύματος ομολόγησε την πράξη της στους Αστυνομικούς.
Πάντως αυτό που οδήγησε την κουνιάδα στο να γίνει το κακό ήταν ο τσακωμός τους μετά από συμβάν με την 17χρονη κόρη της κουνιάδας, την οποία φαίνεται πως ενοχλούσε ο συνοριοφύλακας.

ΠΗΓΗ: www.Zougla.gr

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 37χρονου Υπαρχιφύλακα, που διαπράχθηκε την Τέταρτη 12.06.2013, στην περιοχή «Κιοσέικα» στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες, μία 42χρονη ημεδαπή - κουνιάδα του 37χρονου, η οποία είχε βρεθεί στο χώρο της ανθρωποκτονίας τραυματισμένη στο κεφάλι, καθώς και η 60χρονη μητέρα της - πεθερά του θύματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή – συμμετοχή των δύο γυναικών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση, ανάλυση και συσχέτιση όλων των στοιχείων και των ενδείξεων, που προέκυψαν, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τα οποία εντοπίστηκαν στην αυτοψία του χώρου του εγκλήματος. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη εξεταζόμενη, ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες το κίνητρο, τον τρόπο, το χρονικό και τις επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού για οικονομικής φύσης διαφορές, οι δυο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν τραύματα στο θύμα, ενώ επιπλέον η 42χρονη τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο κοντά στο χώρο του εγκλήματος, σε σημείο που υποδείχθηκε από την ίδια.
Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθησαν με εντάλματα της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Σήμερα οι δυο συλληφθείσες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 51χρονος, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 46χρονο ημεδαπό

Συνελήφθη σήμερα (14.06.2013) τα ξημερώματα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε 46χρονο ημεδαπό στο Κομπότι Άρτας.
Ειδικότερα, ο 51χρονος δράστης κατηγορείται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα πήγε στο περίπτερο που διατηρεί ο 46χρονος στο Κομπότι Άρτας και αφού τον απείλησε και προκάλεσε φθορές στο περίπτερο, του επιτέθηκε με τσεκούρι, τραυματίζοντας τον στο πόδι.
Ύστερα από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοσίευση περίληψης διακήρυξης του ανοιχτού επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού του δήμου Πωγωνίου για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της εργασίας «Αποκομιδή απορριμμάτων δήμου Πωγωνίου»

1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ:
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΔΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 44004, ΚΑΛΠΑΚΙ
ΥΠΟΨΗ: κ. Στάμου Χρήστου                                  
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653 3 60128 ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ (FAX): 2653 3 60125
2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Όπως στο 1.
3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα εκτελεί τις εργασίες αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πωγωνίου με δική του ευθύνη και δαπάνες σε χώρο νόμιμης διάθεσης ή επεξεργασίας στερεών αστικών απορριμμάτων.
4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εργολαβική ανάθεση της αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πωγωνίου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρήσεις που ασκούν στην Ελλάδα το επάγγελμα του εργολάβου καθαριότητας και διαθέτουν την τεχνική ικανότητα να παρέχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες οι οποίες εκτιμώνται βάσει της τεχνογνωσίας, της αποτελεσματικότητας, της εμπειρίας και της αξιοπιστίας, ώστε να είναι δυνατή η αποκομιδή από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία, όπως αυτά θα υποδειχθούν από τους υπεύθυνους του Δήμου. Ως διάρκεια της σύμβασης ορίζεται το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης και για ένα χρόνο.
Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε : 190.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
5. ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (επί της προϋπολογιζόμενης δαπάνης) και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη προσφορά (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης).
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Οι προσφορές θα αποστέλλονται ή θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου μέχρι την προηγούμενη ημέρα του διαγωνισμού ή ενώπιον της επιτροπής διαγωνισμού την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ήτοι Τετάρτη 19/06/2013 και ώρα  10:00 π.μ.
ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κατατεθεί από κάθε διαγωνιζόμενο εγγύηση συμμετοχής υπό μορφή εγγυητικής επιστολής τραπέζης, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε χώρα - μέλος της EE (με επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά), ύψους 2% επί του προϋπολογισμού της προκήρυξης εκτός ΦΠΑ ήτοι ποσού τριών χιλιάδων τριακοσίων εξήντα δύο ευρώ και ογδόντα τριών λεπτών (3.362,83€). Η εγγυητική επιστολή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Η σύμβαση χρηματοδοτείται από Δημοτικούς Πόρους με εγγραφή στο Προϋπολογισμό του Δήμου Πωγωνίου έτους 2013 .
ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προσφέροντες για τέσσερις (4) μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Η ημερομηνία αποστολής της περίληψης της προκήρυξης στις εφημερίδες είναι η 7/06/2013.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (13-06-2013) το μεσημέρι στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 32χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,9) γραμμαρίων και (42) ναρκωτικά χάπια, στερούμενος ιατρικής συνταγής.
Στην δεύτερη περίπτωση , χθες (13-06-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 30χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (1,1) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες (13-06-2013) το βράδυ στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη μετά από καταδίωξη 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε από το αυτοκίνητό του στο οδόστρωμα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.
Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (13-06-2013) το μεσημέρι, σε παράδρομο της Περιφερειακής Οδού Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (9,80) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Άρτα: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 83.676,96 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (13-06-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους (83.676,96) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε σπίτι, που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων

Προέκυψε συμμετοχή ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού για άλλη ληστεία που είχε διαπράξει στους Ραψαίους Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, που είχε γίνει το μεσημέρι της 27-04-2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για τον 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 14-02-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά για άλλη περίπτωση ένοπλης ληστείας στους Ραψαίους Ιωαννίνων και ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (σχετικό το από 15-02-2013 Δελτίο Τύπου).
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι τις 27-04-2012, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπών στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αφού έδεσαν τους παθόντες, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση (σχετικό το από 28-04-2013 Δελτίο Τύπου).
Από την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων και στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 24χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Οι έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του καθώς και τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων Ιωαννίνων.

Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα παρουσιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00 στο ''ART BAR Ποιήματα και Εγκλήματα'' των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι

Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα, παρουσιάζεται την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ώρα 21.00΄ ''στο ART BAR Ποιήματα και Εγκλήματα'' των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι.
Οι συγγραφείς Βαγγέλης Μπέκας και Νίκος Χρυσός συζητούν για «αισιόδοξους», νεκρούς υπουργούς, νεοναζί, μαύρα πουλιά και μοιραίες γυναίκες. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Καπετανάκος.
Παρακαλώ όπως αφήσετε τα πιστόλια σας στον μπάρμαν.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Οι νεοναζί τον απειλούν, κινδυνεύει να βρεθεί μαχαιρωμένος εξαιτίας των αντιρατσιστικών του άρθρων, αλλά ο Δημόπουλος παραμένει αισιόδοξος. Σπεύδει για βοήθεια στον κάπως ιδιόρρυθμο αστυνόμο Τζόκα, θρύλο στην Υποδιεύθυνση Ανθρωποκτονιών, κι εκείνος του ζητάει να κάνουν μια συμφωνία. Θα του σταθεί με τους νεοναζί, αρκεί ο Δημόπουλος να συνδράμει στην έρευνα του Τζόκα για τη δολοφονία ενός διεφθαρμένου πρώην υπουργού, μια έρευνα που ο αστυνόμος διεξάγει στα κρυφά. Στην Αντιτρομοκρατική, αρμόδια για το θέμα, δεν έχει εμπιστοσύνη.
Από το «γκέτο» στο Κολωνάκι, κι απ’ τα Εξάρχεια στα στέκια των αστυνομικών· βουτιές στην Ιστορία, στον Κόκκινο Στρατό, στο ναζισμό, στην αναβίωσή του. Η αναζήτηση θα οδηγήσει τον Δημόπουλο σε μια μοιραία γυναίκα που συχνάζει σε υπουργικά γραφεία. Θα ανακαλύψει κι όσα του έκρυβε η Σοφία που τον άφησε πατέρα μόνο, με κόρη, στο χάος της Αθήνας. Σε μια πληγωμένη απ’ την κρίση μητρόπολη, στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής.
Ο Δημόπουλος θα κινδυνέψει επανειλημμένα, αλλά θα συνεχίσει πεισματικά να είναι αισιόδοξος. Και η συμμορία των λοξών, η συμμορία των αισιόδοξων, που θα σχηματιστεί, θα επιχειρήσει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του υπουργού, αντιστεκόμενη στο ακροδεξιό παραλήρημα που γέννησε η κρίση.
Ένα κοινωνικοπολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ και με επιρροές από τον Μάρκαρη, τον Ιζζό και τον Τάιμπο ΙΙ.
Για να δείτε το Book Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gwFhSPU0TP

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μπέκας.
O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. Σπούδασε μηχανικός παραγωγής και διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και στη συνέχεια μέσα μαζικής επικοινωνίας. Δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική ομάδα Barouak (http://barouak.blogspot.com/ ), η οποία ασχολείται κυρίως με την παραγωγή βιντεοποιημάτων και άλλων οπτικοακουστικών projects. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα "Tο 13o υπόγειο", ενώ το 2011 ακολούθησε το μυθιστόρημα "Φετίχ", και τα δύο από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος. Το τρίτο του μυθιστόρημα "Οι αισιόδοξοι" κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Τον Οκτώβριο του 2010 πραγματοποίησε την "Πerformance Διήγημα Δρόμου". Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με Ι.Χ. στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό και τουλάχιστον δέκα τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων ανάμεσα στα χωριά Φλάμπουρα και Σαμψούντα.
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο Άρτα Πρέβεζα και είχε κατεύθυνση προς Πρέβεζα με περισσότερους από δέκα επιβάτες και ένα Ι.Χ. με κατεύθυνση προς Σαμψούντα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.
Άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, σε ποιο από τα δύο οχήματα επέβαινε ο νεκρός.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα
Χθες (13.06.2013) το απόγευμα, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, με Δ.Χ. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πρέβεζας με οδηγό 31χρονο ημεδαπό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν η 50χρονη συνοδηγός, ο οδηγός του λεωφορείου και μια 22χρονη επιβάτιδα του λεωφορείου. Επίσης, ελαφρά έχουν τραυματιστεί άλλοι έντεκα (11) επιβάτες του λεωφορείου.
Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.