Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δημοπρατείται το έργο επισκευής και συντήρησης Φυλακών Ιωαννίνων

Τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη μελέτη έχουν εκπονήσει οι Υπηρεσίες της, ενώ το κόστος των εργασιών, ύψους 205.000 ευρώ, θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου.
Οι βασικότερες εργασίες που πρόκειται να γίνουν, σύμφωνα με τη μελέτη που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφορούν:
1. Κατασκευή με νέο δάπεδο «βιομηχανικού τύπου», του φθαρμένου δαπέδου του προαύλιου χώρου, ώστε να γίνεται και ο προαυλισμός των κρατουμένων.
2. Αντικατάσταση της μόνωσης του δώματος του κτιρίου της φυλακής και του κτιρίου της διοίκησης.
3. Παρεμβάσεις για την αποτροπή προσγείωσης ελικοπτέρου.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της αγοράς Παρακαλάμου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη για την "Ανάδειξη Παραδοσιακής Μορφής Αγοράς Παρακαλάμου-1η φάση", συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.200.000 ευρώ.
Φορέας πρότασης είναι ο Δήμος Πωγωνίου, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Κόνιτσας.
Προβλέπεται η διαμόρφωση κεντρικού δρόμου του οικισμού, μήκους 483 μ. και επιφάνειας 4.163 μ2 περίπου, σε καλντερίμι πλάτους 6μ. με εκατέρωθεν πλακοστρωμένα πεζοδρόμια, την κατασκευή ξύλινων πέργκολων κατά μήκος των πλευρών του δρόμου, την κατασκευή καθιστικών, την κατασκευή σκάλας και πέτρινου στηθαίου σε παρακείμενη υπάρχουσα πλατεία, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων, την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τη φύτευση αναρριχώμενων φυτών που θα καλύψουν τις υπό κατασκευή πέργκολες.

Γιάννινα: Σύλληψη 34χρονου για κατοχή ναρκωτικών

Το μεσημέρι της Τρίτης (11-06-13) συνελήφθη στα Γιάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος, καθώς σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με υπολείμματα ηρωίνης, κάνναβη βάρους 0,1 γραμμαρίου, δύο σπόροι κάνναβης, ένα ναρκωτικό χάπι και πέντε τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης.
Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας: Σύλληψη 23χρονου για καλλιέργεια κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική περιοχή της Νέας Σελεύκειας Θεσπρωτίας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 23χρονο να ποτίζει τρία δενδρύλλια.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε δασική περιοχή της Νέας Σελεύκειας, όπου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 23χρονο να ποτίζει τρία δενδρύλλια, ύψους από 5 έως 30 εκατοστών, εκ των οποίων τα δύο ήταν φυτεμένα εντός πλαστικών δοχείων.
Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

1.070 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες για την ανάδειξη των νέων οργάνων

Πρώτος σε ψήφους για τη ΝΕ Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Ζούμπας

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κινήματος στο Νομό Ιωαννίνων.
Αισθητά μειωμένη ήταν η προσέλευση των μελών και φίλων ΠΑΣΟΚ, αφού οι ψηφοφόροι δεν ξεπέρασαν τους 1.070!
Στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων ψήφησαν:
Δήμο Ιωαννιτών: 565
Δήμο Ζίτσας: 160
Δήμο Πωγωνίου: 131
Δήμο Κόνιτσας: 44
Δήμο Ζαγορίου: 43
Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων: 43
Δήμο Δωδώνης: 85.
Πρώτος σε ψήφους για την Νομαρχιακή Επιτροπή, αναδείχθηκε ο Στέφανος Ζούμπας λαμβάνοντας 361 ψήφους και τον ακολούθησαν ο Νίκος Τσακανίκας με 278, ο Βαγγέλης Αρλέτος με 262 ψήφους, ο Άρης Τσουκάλης με 222 και ο Χρήστος Γκόγκος με 173 ψήφους.
Ακολουθούν ο Τάσος Γκάρτζιος με 155, η Αγγελική Αγγέλη με 113, η Πέρση Ντούλια με 103, ο Μάνος Πατεράκης με 82, η Ρένα Δεληκούρα με 78 και η Βιργινία Γκέγκα με 58.
Χωρίς αγωνία εξελέγησαν και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, αφού οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις των Επιτροπών!
Έτσι στην ΝΕΚΑΠ εξελέγησαν οι Γ. Λυκοτραφίτης, Μ. Κιτσανού, Μιχ. Μάγγος, Νικ. Παππάς και Δ. Φίλης, ενώ στην ΝΕΟΕ εξελέγησαν οι Γ. Αδάμος, Θεοδ. Γκλέζος και Αλ. Ζυγούρης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

Αποφάσεις που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, καθαρισμούς, επισκευές στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, παρεμβάσεις στους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Ελληνικού, καθώς και την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ Π.Ε. Πρέβεζας, έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη:
Αναλυτικά η Ο.Ε.:
Για την Π.Ε. Άρτας
*Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου αποκατάστασης Εθνικής Οδού Άρτας- Τρικάλων, στη θέση «Κλειστό» και περιοχή Αθαμανίου, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Β. Ι. Δημητρίου.
Για την Π.Ε. Πρέβεζας
*Ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τον καθαρισμό της κοίτης Καρυδά (όπου απαιτείται από τις Φυλακές μέχρι το εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας και από τη Βιομηχανική περιοχή μέχρι τον πλακοσκεπή περιοχής Υδατόπυργου) προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
*Ενέκρινε τα πρακτικά της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα», προϋπολογισμού 133.644,47 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Η πλέον συμφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από την «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ- ΜΑΡΙΑ ΠΗΧΑ».
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας
*Ενέκρινε το πρακτικό για την ανάδειξη του αναδόχου, του έργου «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Καρτέρι – Πέρδικα», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Ανάδοχος η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων
Ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:
*Αποκατάσταση οδού Βασιλικής, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.
*Αποκατάσταση οδού προς Ανθοχώρι Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
*Αποκατάσταση οδού Μηλιάς-Κρανιάς, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:
-την προμήθεια συσκευασμένου ασφαλτικού μείγματος για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
-την προμήθεια – μεταφορά- τοποθέτηση πληροφοριακών, ρυθμιστικών – επικίνδυνων θέσεων πινακίδων, χιονοδεικτών και μεταλλικών στηθαίων του Εθνικού Οδικού Δικτύου προϋπολογισμού 50.353 ευρώ.

Πρέβεζα: Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (10.06.2013) το βράδυ, στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και κατοχή κάνναβης .
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 45χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με προορισμό το Κανάλι Πρέβεζας, έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι απροσδιόριστης χρηματικής αμοιβής.
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού, συνολικού μικτού βάρους (2) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τα δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΕΛΓΑ: Στέλνει «ραβασάκια» σε χιλιάδες αγρότες με οφειλές

Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες αγρότες, που δεν έχουν πληρώσει εισφορές προηγούμενων ετών στον ΕΛΓΑ, θα δεχτούν μια έγγραφη ειδοποίηση, η οποία θα τους καλεί να τις πληρώσουν άμεσα.
«Αυτή τη στιγμή 59.335 αγρότες δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από τον Οργανισμό, επειδή δεν έχουν εξοφλήσει εισφορές περασμένων ετών», επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αργύρης Μποτός.
Όσον αφορά τις εισφορές του 2013, ο κ. Μποτός αναφέρει ότι οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν online την εισφορά τους. Όπως επισημαίνει «ο κάθε παραγωγός μπορεί από το σπίτι του να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΛΓΑ, ώστε να υπολογίσει την ασφαλιστική εισφορά που θα κληθεί να πληρώσει το 2013. Έτσι, πριν προσέλθει στις πύλες εισόδου των ΕΑΣ για να συντάξει το ΟΣΔΕ, θα είναι δυνατόν να γνωρίζει το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς που θα κληθεί να πληρώσει».
Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών για το 2013, λήγει στις 31 Μαρτίου του 2014.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, για την συμπλήρωση 100 χρόνων ελεύθερης Ηπείρου, διοργανώνει εκδήλωση για την συμβολή των εθελοντών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1912-13, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 20:00 στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ολοκληρώνεται ο τρίτος κύκλος αγροτικών σεμιναρίων στον Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο 15 Ιουνίου με ανοιχτή πρόσκληση στην τελική δεξίωση

Δελτίο Τύπου
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ. θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης και θα επακολουθήσει  δεξίωση στο Μελισσοκομείο  του  Κ. Σιχλιμίρη, στην οποία είναι καλεσμένοι οι φίλοι της Μελισσοκομίας και όσοι  ενδιαφέρονται στο μέλλον να ασχοληθούν  με αυτήν.   
Ο 3ος  Κύκλος των δωρεάν Αγροτικών Σεμιναρίων του Δήμου Πωγωνίου (διάρκειας σαράντα ωρών) που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή  επιστημόνων και επαγγελματιών της αγροτικής παραγωγής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Το «Σεμινάριο Μελισσοκομίας» είχε ως στόχο κυρίως την βιωματική προσέγγιση της παραγωγής μελιού , στον φυσικό του χώρο, το μελισσοκομείο.
 Οι εκατόν είκοσι (120) φίλοι που παρακολούθησαν το σεμινάριο   δείχνουν ότι για την αγροτική παραγωγή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην χώρα μας όπως και στον τόπο μας, κάτι που ο Δήμος μας έχει αντιληφθεί νωρίς και προσπαθεί μέσω των  συνεργασιών  και του εθελοντισμού να βοηθήσει τους νέους κυρίως στην απόκτηση τεχνογνωσίας. 

Κλειδάριθμοι μέσω ταχυδρομείου για την πρόσβαση στο σύστημα taxisnet

Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).
Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές.
Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.
Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι το Οικονομικό Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 7/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.
Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ: www.gsis.gr  την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες».